• 9.375.363 stemmen

Met onder meer: Rowan Atkinson, John Malkovich en Natalie Imbruglia

Gesproken taal: Japans, Engels en Frans

Releasedatum: 10 april 2003

Plot Johnny English

"He knows no fear. He knows no danger. He knows nothing."

Nadat alle agenten van de Britse Geheime Dienst in één klap worden vermoord bij een aanslag, rest Pegasus (het Hoofd van de Britse Geheime Dienst) niets anders dan geheim agent Johnny English (Rowan Atkinson) op de zaak van de gestolen kroonjuwelen te zetten. Het spoor leidt naar de Franse zakenman, Pascal Sauvage (John Malkovich). Natuurlijk wil de baas van English hier niets van weten, want de heer Sauvage geniet een uiterst goede reputatie en is geliefd in de hogere kringen.

Johnny English

Official at Funeral

Prime Minister

avatar van Ludovic

Ludovic

Middelmatig filmpje met een simpel verhaal wat het moet hebben van de geestigheid.
Het mist echter de echte scherpzinnige humor en is hier en daar wat aan de flauwe kant, maar het is leuk vertier voor tussendoor. Rowan Atkinson lijkt een iets verstandigere variant van Mr Bean te spelen, een prutser die wel zijn best doet, maar toch telkens de fout in gaat.
Grootste hekelpunt voor mij zijn de laatste 20/30 minuten waarin het (nog) voorspelbaarder begint te worden dan voorheen. Tja, het blijft een komedie, en bij een film als deze moet je ook niet teveel letten op de gebreken. Vond het een aantal jaren terug een topfilm en dat is het zeker niet, maar hij blijft leuk. In zijn genre wel een voldoende waard, hopelijk is het vervolg dat ook.
Zonder twijfel het grappigste stuk; English die op het verkeerde gebouw landt en een aantal patienten en doktoren onder schot houdt, haha.

avatar van DragQueen

DragQueen

Aardige Komedie, die leuk uitgevoerd is. Het verhaal is wat slapjes, maar dat wordt goedgemaakt door de vermakelijke hoofdrol van Atkinson. Helaas komen niet alle grappen even goed uit de verf. 2,5 Ster.

avatar van blurp194

blurp194

Ontzettend flauw.

Het grootste deel van de grappen is te voor de hand liggend en erg voorspelbaar. Dat er af en toe toch nog wat te lachen valt komt vooral door de zorgvuldige timing. En een goed oog voor detail.

John Malkovich - toch van naam verreweg de beste acteur hier - laat nogal wat liggen. En Natalie Imbruglia had beter de titelsong kunnen zingen.

avatar van Spetie

Johnny English pretendeert een soort van parodie op James Bond te zijn. Op zich niets mis mee, want dat soort films kunnen best grappig zijn.

Helaas behoort Johnny English niet tot die categorie. Het is vooral een komedie die veel vooral flauwe grappen bevat. Atkinson is leuk als Mr. Bean, maar in elke andere rol die ik van hem zag vind ik hem vaak irritant en niet leuk. Zo ook hier. De grappen zijn vaak zo voorspelbaar, dat ze meestal niet leuk zijn. Alleen de scène, waarbij Johnny de verkeerde begrafenisauto volgt en uitkomt op een begrafenis, is echt grappig. Verder wordt het nooit echt heel leuk. Ook iemand als Malkovich is hier niet grappig. Daarnaast zijn het op English na, allemaal behoorlijk vlakke personages.

Nee geef mij maar liever een film als the Naked Gun, die zie ik toch stukken liever dan dit.

avatar van tommycool

tommycool

een grappige en vermakelijke film. *4

avatar van Nickske1912

Nickske1912

Rowan Atkinson is natuurlijk hilarisch en daardoor wordt de film nog enigszins gered. Verder was het niet veel soeps.

avatar van dijkieR

dijkieR

Wat een belachelijke film...

Rete slecht gewoon...

En deel 2 is nog veel slechter...

Na 5 minuten hoopte ik al dat die johnie english afgeknald zou worden...

Maar ja niet zo gek ook eigenlijk,ik kan die mr bean ook al niet verdragen...

avatar van hdehoon

hdehoon

Ik vond hem leuk. Veel leuker dan ik had verwacht, want ik vind 'mr. Bean' niet altijd zo lollig. Vooral dat gedoe met de Archbishop of Canterbury was een giller. Er zat toch veel vaart in, goeie timing. En dan dat idiote plot van een Fransman die koning wil worden. Dat is zo absurd dat het weer leuk is.

avatar van Seifer

Seifer

Blijft gewoon een grappige film, vele malen beter dan the naked gun rotzooi.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

A good agent doesn't need gadgets. The only gadgets I've ever needed are a sharp eye, sensitive hearing and a whole bunch of bigger brains.

Ik had deze film wat leuker in mijn hoofd zitten dan dat de film eigenlijk is. Veel flauwe grappen, met hier en daar een geslaagde. De leukste scène is de scène op het kerkhof waar English een begrafenis verstoord, omdat hij de verkeerde wagen heeft gevolgd.

Als ik Atkinson zie dan zie ik Mr. Bean. Die man heeft nou eenmaal last van het "Swiebertje effect". Als Mr. Bean is de man geniaal, de rest van zijn rollen vallen meestal wat tegen. Ook een gerespecteerd acteur als John Malkovic is niet echt grappig in deze "James Bond" parodie.

Waar voor mij de "Austin Powers" films wel slaagde, valt deze mij toch tegen. Ik dacht dat ik deze hilarisch vond toen ik hem voor het laatst had gezien, dat moet ergens 2004 zijn geweest denk ik. Ik herinnerde me wel redelijk wat van de film toen ik hem weer zag, en het schoot me ineens binnen dat ik deze film helemaal niet zo geestig vond.

Helemaal afbranden moet ik het ook weer niet doen, want zo slecht was de film ook weer niet, alleen ontzettend flauw. 3* ,maar ik hoop dat "Johnny English Reborn" leuker is. Alleen vrees ik dat het van het zelfde laken een pak is.

avatar van T-man

T-man

Wel aardig, had er meer van verwacht.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Vroeger was ik een liefhebber van Atkinson, maar zijn humor is wel steeds meer van hetzelfde. Enfin, hij doet het niet slecht in deze James Bond spoof. Een aantal vermakelijke scenes, maar soms gewoon te kinderachtig.

avatar van Tup&Joep

Tup&Joep

Flauwe en hilarische momenten wisselen zich af. Toch blijft het na elke kijkbeurt vermakelijk.

avatar van Ajacied16

Ajacied16

Johnny English is gewoon erg leuk, of beter gezegd Rowan Atkinson. Natuurlijk is het flauw en grotendeels voorspelbaar, maar het is gewoon erg komisch om te zien. 3.5*

avatar van Lv92

Lv92

Inderdaad, al is het alleen maar om de mimiek van Atkinson.

De verhaallijn is flinterdun, de humor is flauw, toch lig ik bij bepaalde scenes in een deuk. Vooral de scene in de sushibar blijft enorm grappig. Natuurlijk niet hoogstaand, maar best vermakelijk om te kijken.

avatar van jeffur

jeffur

Ik vond hem echt geniaal, vooral het einde. Waar johnny english uiteindelijk koning wordt gekroond. Ik dacht dat hij zou worden neergeschoten door die vrouw, omdat die net die Fransman wilde schieten. Alleen het begin vond ik een beetje vaag, dat het licht uitging, johnny english die man wilde pakken, maar een bewaker neersloeg, en deed alsof hij in een gevecht was met de man die dan zogenaamd die bewaker neersloeg. Ook op sommige andere plekken vond ik het een beetje vaag.

Daarom 4,5 sterren. Anders waren het er 5 geweest.
Verhaal kon ik ook erg goed volgen, ben erg benieuwd naar deel 2!

avatar van Chelsea94

Chelsea94

Leuke film, Rowan Atkinson is natuurlijk gewoon Mr Bean en heeft ook hier weer absurde momenten.

Deel 2 van deze film is trouwens leuker (vind ik).

avatar van Movie Jim

Movie Jim

Inderdaad een erg leuke lach film.

Alleen heb ik het probleem dat ik deze

film te vaak gekeken heb

en er nu wel melig van ben geworden.

Maar Rowan Atkinson blijft een geweldige acteur

avatar van Phantasm

Phantasm

Grappige en leuke film die lekker wegkijkt, vermakelijk amusement.

avatar van John Barry

John Barry

Johnny English is een leuke parodie op de Bond films, een aantal script schrijvers van de Bond films hebben ook meegewerkt aan deze film . Veel grappen vond ik geslaagd , Een paar andere grappen vond ik wat flauw.

Een leuke scene vond ik bijvoorbeeld de scene dat English iemand probeert geruststellen dat we op de best beveiligde locatie zitten, en dan gaat er een bom af. Een kleine grap, maar toch leuk. Ook een leuke scene vond ik dat English en zijn collega parachute gaan springen en English springt op het verkeerde gebouw. English komt in een ziekenhuis terecht, maar hij denkt dat het een laboratorium is. Een hilarische scene. De kroning scene aan het eind van de film vond ik ook goed. Al vond ik dat billen moment een beetje te flauw. Maar de rest van de scene vond ik geslaagd. Vooral dat stuk was leuk als die dvd word opgezet en we zien niet Sauvage die zijn plannen uitlegt, maar English die rare dingen doet in de badkamer. En we moeten natuurlijk niet de hilarisch versie van de schietstoel scene uit Goldfinger aan het eind van de film vergeten. Een leuke afsluiter van de film.

Een aantal grappen vond ik wat minder geslaagd. Zo vond ik dat gedoe met de spierverslapper een beetje te flauw. Ook de scene dat English en later zijn collega in die vieze buis kruipen vond ik een beetje te flauwe humor.

Om veel grappen kon ik dus wel lachen, maar om sommige grappen kon ik wat minder lachen , maar de mindere momenten worden vaak genoeg afgewisseld door leukere momenten. Dit zorgt ervoor dat de film wel makkelijk weg te kijken is.

Rowan Atkinson acteert erg goed als Johnny English. Toch knap dat Atkinson zo typetje kan neerzetten. In positieve zin valt naast Atkinson vooral Natalie Imbruglia als Lorna Campbell op. Natalie zet een leuk en een pittig personage neer, een goed gevecht van haar met een mannetje van Sauvage krijgen we aan het eind van de film te zien. Natalie Imbruglia zet een goede rol neer. De rest van de cast acteert aardig maar niet hoogstaand.

De muziek die we in deze film voorgeschoteld krijgen vond ik ook goed. De muziek past goed bij de film.

Al met al vond ik deze film een leuke wegkijker. Deze film heeft een aantal leuke grappen, maar ook een aantal mindere. Toch is deze film wel vermakelijk.

3 sterren voor deze film.

avatar van djordy von trier

djordy von trier

Seifer schreef:

Blijft gewoon een grappige film, vele malen beter dan the naked gun rotzooi.

avatar van Daniël44

Daniël44

Aardige film met leuke flauwe humor. Rowan Atkinson speelt weer heel goed en grappig. Ik heb er van genoten.

avatar van Film Pegasus

De film kan niet tippen aan de echte parodiefilms als The Naked Gun, maar heeft wel zijn momenten. Natalie Imbruglia is leuk om zien, maar meer doet ze ook weer niet. Rowan Atkinson kent wisselend succes. Eens hij in actie kan schieten valt het best wel mee. De man moet het meer van visuele humor hebben dan bij echte parodierollen. Malkovich is dan weer slecht. Jammer van zijn rol, want het irriteert met momenten. Beste is nog wel Ben Miller als tegenpool van Atkinson. De komedie kent voldoende komische scènes om van de film te kunnen genieten, maar het is zeker geen topfilm. Ben toch licht benieuwd naar het vervolg.

avatar van Dk2008

Dk2008

Dk2008 schreef:

Naast Mr Bean vind ik toch werkelijk niets leuk van Rowan Atkinson behalve deze film. Ook niet overal even geweldig maar er valt genoeg te lachen. Dat deze film toch nog zo leuk is geworden komt ook door John Malkovich die een beetje sullige indruk maakt maar vooral geregeld de pineut is van Johnny's oenige werkwijze. Je moet er wel van houden want er zitten toch wel trekjes van Mr Bean in deze film. Toch al meerder keren gezien deze film, blijft leuk.

Er zit een fout in mijn bericht. Ik bedoel Ben Miller, die Bough speelt, de assistent van English. Malkovich speelt Sauvage.

Flauwe melige James Bond parodie. In mijn geval komt Atkinson ook niet van zijn Mr.Bean-imago af. Het beste typetje dat hij heeft neergezet. Hierdoor zul je automatisch gaan vergelijken. De film is aardig om een aantal keren gezien te hebben maar dan gaat de lol ervan af, met hier en daar nog een grappig moment, maar erg weinig. Behalve dat het vaak te dik bovenop ligt, komt het ook geforceerd over. Dit zal ook wel aan het verhaal liggen, wat weinig ruimte biedt voor grappen. 3.0

avatar van Zwiggel

Zwiggel

De film is een 3,5 waard voor mij omdat ik dit de beste soort humor vind.

Het is een soort gelijke humor die leslie nielsen in zijn films gebruikt , alleen Atkinson is er iets minder goed in.

Deze film is het kijken zeker waard!

avatar van PEN15

PEN15

Als je mij om een eerlijk antwoord vraagt, dan vind ik de Rowan Atkinson van zijn jonge jaren als komiek veel beter, waarin hij erg welbespraakt is, veel bijzondere gelaatsuitdrukkingen ten tonele brengt en zoals ik het idee heb, geen spiekbriefjes nodig heeft om een heel script uit zijn hoofd te kennen. Laat nou net het bekendste typetje waarmee Atkinson multimiljonair is geworden en waar hij de rest van zijn leven nog voor wordt aangekeken het stille, onnozele personage Mr. Bean zijn.
Zo dacht ik bij het uitkomen van deze film ook maar aan één ding: Mr. Beand!!!
Gewoon omdat ik dacht "Mr. Bean als Bond" wilde ik deze film meteen zien. Het werkte, maar ik zag dan ook echt Mr. Bean en geen Johnny English. Het is inderdaad waar dat het telkens maar dezelfde grappen zijn, wat ook weer wordt herhaalt in het onnodig, commerciele en vol affirmative action vervolgdeel. Het was redelijk, John Malkovich was inderdaad de shining star hier en niet mr. Atkinson. Best spijtig dat Malkovich zijn grip op het koddige franse accent begon kwijt te raken. Oh ja, ik kan het verder niet helpen, maar Malkovich deed me de hele film denken aan Hans Teeuwen, zeker in die scene waarin hij met zijn ene been half over de leuning hangt! En dat einde met die eject button dat ziet natuurlijk iedereen mijlenver aankomen, of niet soms???

avatar van hijman1946

hijman1946

Schitterende film ,erg van genoten,vooral de laatste minuut toen hij bij de bedoelde vrijage op de verkeerde knop van die bondachtige auto drukte en zn minnares met n schietstoel de lucht inging lag dubbel van het lachen,wist je dat Roald Atkinson in werkelijkheid een zeer serieuze acteur is,die elk gebaar .gezichtsuitdrukking etc van te voren instudeerd,tot in de puntjes

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

hijman1946 schreef:

Ik zie dat je bij elke film met 4,5 ster beoordeeld. Snap je hoe het stem systeem hier werkt? Met zo'n beoordeling zou het volgens jou op nr. 1 in de Top 250 moeten staan, wees alsjeblieft kritisch en objectief als je een film beoordeeld.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11913 berichten

Iron Maiden Waarom moet je altijd maar kritisch zijn? Zijn stemgedrag laat inderdaad weinig kritische geluiden zien, maar hij beargumenteert hier prima waar die stem vandaan komt. Ik heb ook een aantal zeer hoge stemmen bij films waarvan ik weet dat het geen Oscarmateriaal is maar waar ik evengoed heel erg van heb genoten.