• 9.379.030 stemmen

Met onder meer: Sam Neill, William H. Macy en Téa Leoni

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 2 augustus 2001

Plot Jurassic Park III

"This time, it's not just a walk in the park!"

Dr. Alan Grant wil graag zijn dinosaurus-onderzoek voortzetten. Hij wordt door de rijke avonturier Paul Kirby en zijn vrouw Amanda uitgenodigd om als gastheer op te treden bij een tour over Isla Sorna. Hun vliegtuig stort echter neer, met als gevolg dat Grant weer tegenover de dino's komt te staan.

avatar van Albino Hamster

Albino Hamster

tjah hier begint het toch wel een beetje berg afwaarts tegaan met jurassicpark

dit deel was een terleursteling in alle opzichten

nergens was deze spannend of eng

ken hier niet meer dan een 2 voorgeven sorry

avatar van lugia

lugia

ik vind dat de tyrex altijd moet winnen anders is het niet zo leuk

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

lugia schreef:

ik vind dat de tyrex altijd moet winnen anders is het niet zo leuk

Waarom? Hij was wel één van de sterkste dieren maar niet DE sterkste...

JohnWilliams schreef:

Waarom? Hij was wel één van de sterkste dieren maar niet DE sterkste...

Reden 1.................Rex was en is !!! gewoon DE LOGO van de Dino tijdperk

net zoals de Leeuw Tijger dat zijn van de huidige Animalworld

Leeuwen en Tijgers zijn BESLIST niet de gevaarlijkste niet de grootste niet de sterkste not even close !!

Rex was en is DE LOGO .............YOU DON'T MESS WITH IT !!!

Reden 2.........................in werkelijkheid was de Rex krachtiger in bouw en zijn bijtkracht plus ook nog slimmer

de grootste Spino type was meschien net iets langer en meschien iets behendiger maar dat zou weinig uitgemaakt hebben

Rex BEATS Spino

met niet al teveel moeite zelfs

aangezien de Spino zeer aannemelijk een visser was

Rex was een aaseter en jager op groot wild

Las ik laatst niet ergens in de krant of zo over nieuw onderzoek dat de T-Rex helemaal niet zeker een carnivoor was? Of zoiets? Of heb ik me dat verbeeld?

kos schreef:

planten en vruchten ken hij best ook gegeten hebben

vrijwel alle roofdieren doen dit soms

maar

waarschijnelijk bedoel je dat Rex niet helemaal jager was

klopt Rex was naast jager op grootwild ook aaseter en piraat

zelfde levensstijl als moderne leeuwen tijgers beren etc dus.......................

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Geen carnivoor? Dat lijkt me nogal sterk met die rij enorme tanden in zijn bek.

Mug

Ik kan hem ook niet voorstellen met houten poot, ooglapje, en een papegaai op z'n schouder...

Roseicollis schreef:

Rex was (...) ook (...) piraat

BoordAppel schreef:

Geen carnivoor? Dat lijkt me nogal sterk met die rij enorme tanden in zijn bek.

Beer en Hond zijn toch ook niet strikt carnivoor

avatar van gotti

Mug schreef:

Zonder papegaai, want dat was z'n toetje...

Mug schreef:

Dief wordt ook wel eens Piraat genoemt

Roseicollis

ik heb al mijn antwoorden verklaar verder nog wat ???

Mug

In die context is 'piraat' dan ook een verkeerde term... Niet ieder bestaand synoniem kan op ieder moment / context gebruikt worden.

Iemand nog iets over de film of blijft het bij 'mijn spreekbeurt over dinosaurussen' bijdragen?

Mug schreef:

verkeerd gebruikt meschien maar.............

piraterij = diefstal

maar ga nou mierenneuken over welk woord je wel of niet moet gebruiken

You get the piont

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Ik moest ook wel lachen om die piraat, ik zag dan ook het beeld dat Mug schets voor me .

Beer en Hond zijn toch ook niet strikt carnivoor

Honden wel toch? Maar ik heb ook nooit gezegd dat hij zo nu en dan geen plantje zal eten, al lijkt me dat sterk want daar heeft hij de tanden helemaal niet voor. Beren hebben dat wel. Sterker nog, beren eten bij voorkeur plantaardig voedsel op de ijsbeer na.

Mug

Nou, volgens mij had onze grote dino destijds niet de bedoeling de auteursrechten van andere dino's te stelen...

Blijkbaar te veel beinvloed door de 'Piraterij is een misdrijf' spot?

BoordAppel schreef:

maar plantaardig eten ze ook wel

zowel katachtige als hondachtige

instinctief om maagproblemen enz teverhelpen

maar ook puur omdat ze het lekker vinden

het beeld van een TYRANNOSAURUS REX die om dezelfde reden een vrucht eet ken ik me heel goed voorstellen

in honden en katten voer

zit ook groente verwerkt

bruine beren zullen voornamelijk plantaardig eten

maar zullen vlees bij kans niet laten liggen vooral niet vlak voor hun winterslaap

avatar van Albino Hamster

maar ook puur omdat ze het lekker vinden

in honden en katten voer

zit ook groente verwerkt

bruine beren zullen voornamelijk plantaardig eten

honden en beren staan dan ook teboek als omnivoren

alleseters dus

mijn honden een duitseherder en een jindo

zijn hier goede voorbeelden

van

sjah meschien dat de verschrikelijke tyrannosaurus ook wel een omnivor was

tyrannosaurs betekent toch zoiets als verschrikelijke hagedis ofsow in het latijns ??

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Niet echt een zeer indrukwekkend en al helemaal niet zo Goed als zijn voorgangers maar toch nog steeds Leuk om te zien met de hele Familie maar Goed hij was nogmaals : Niet zo Leuk als zijn voorgangers.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

De vorige waren stukken beter, dat zeg je goed Tommykonijn!

Het verhaal was een beetje goed, en die dino's maar de Cast was slecht en zo goed vond ik alles niet...etc...bijvoorbeeld de scéne als ze naar huis gaan. Dat Dr. Grant een dino fluit oproep doet...iedereen ziet toch dat hij dat doet... Zo dom zijn die beesten niet!

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Iets beter dan zijn voorganger, maar het nieuwe is er nu toch echt wel af: 2.5

Na het dramatische tweede deel kon het enkel beter gaan, en dat is gelukkig ook het geval, zei het dat de marge minimaal is. Het verhaal is opnieuw flinterdun, en het grootste punt van kritiek is toch wel de duur van de film. 81 minuten! een-en-tachtig minuten. Ik zeg het nog maar een keer anders geloof ik het zelf amper. Wat een schandelijke vertoning om zo'n korte film op de markt te zetten. Als ik deze film in de bioscoop zou hebben gezien, zou ik me achteraf behoorlijk genaaid voelen. In mijn opinie moet een film om hem een film te mogen noemen toch echt wel minimaal de negentig minuten overschrijden. Maar goed, dat is mijn mening.

Zoals ik al zei is het verhaal net als in deel twee weer flinterdun. De reden om weer terug naar Isla Sorna te gaan is erg flauw, maar ja verzin maar eens iets beters, dus heb ik dit gegeven niet meegenomen in mijn beoordeling. Verder is het uitermate ongeloofwaardig dat ze Eric zo snel vinden op zo'n inmens groot eiland. Vervolgens is het van hetzelfde laken een pak: wie het hardste rent om de Dino's te ontwijken. Op meer is het verhaal niet gebaseerd, al probeerd Johnston er met de eieren nog wel een draai aan te geven, maar dat is een vergeefse poging. Het maskeert het armzalige verhaal niet of nauwelijks.

Waar ik Jurassic Park 2: The Lost World tot op de bodem afkraakte als het om het realisme van de film ging, daar is het in dit derde deel van Jurassic Park het met het realisme gelukkig wat beter gesteld. Ik heb weinig onrealistische gebeurtenissen kunnen bespeuren (het leven van de dino's in deze tijd natuurlijk daargelaten). De cast vind ik een stuk beter als in het voorgaande deel. Waar in Jurassic Park 2 Jeff Goldblum de film hoogstpersoonlijk nog enigzins wist te redden zien we in dit derde deel gelukkig Sam Neill weer terug. Hij speelt weer erg goed, en zijn karakter verschilt nauwelijks met die van het origineel: een pluspunt. Macy en Leoni spelen aardig. Al vind ik het personage dat Leoni speelt bij tijd en wijlen hoogst irritant. Wil nog vermelden dat ik het rolletje van die Charlie in zijn pyjama wel erg hilarisch vond. De special effects behoeven verder geen uitleg, al geef ik voor dit onderdeel niet de volle 5 punten omdat ik de scene wanneer Kirby en alle anderen in de boot zijn ontsnapt en zei langs het grasveld varen waar veel dino's opstaan, dit net iets te animatie-achtig aandoet.

Al bij al een aardige "doorstart" van het begrip Jurassic Park onder Joe Johnson, ware het niet dat het toch weer geen hoogstaande film is geworden. De kwaliteit van het origineel zal in deze reeks wel nooit meer benaderd worden met een eventueel vierde deel. Opnieuw houden de special effects en de iets betere cast als in het tweede deel de film maar net boven het maaiveld uit, maar daar is dan ook alles mee gezegd: 2.5

avatar van erkin17

erkin17

stukken slechter dan deel 1.

2,0

deel 2 viel ook erg tegen maar was iets beter dan deze

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Vele malen slechter dan deel 1 maar wel vermakelijk om een paar keer te kijken.

De film heeft een goede cast en een redelijk goed verhaal en weet dat ook best goed neer te zetten.

Hij had alleen helemaal niet de kwaliteit van de eerste maar was toch leuk om te kijken en ik heb me er zeker mee geamuseerd.

De special effects vond ik dan wel weer heel goed.

dammit

maar in het echt is de trex sterker dan de spino de kaken zijn veel sterker en hij is bijna 2 ton zwaarder de trex had het moeten winnen maar ik vind de spino leuker dus ik vind het wel oke dat de spino wint altijd leuk een nieuwe dino net als de nieuwe dino's in deel 4

avatar van Burak18

Burak18

Dit is gewoon een slechte film.. en dat komt mede omdat hij niet door Spielberg geregiseerd is.

avatar van K@i

K@i

Spielberg of niet dit is gewoon een KLOTE FILM

einde discusie

ik vind deze film zo verot dat ik hem BIJNA in dezelfde lijn zet als Raptor Sabeltooth Spiders

T'rex

zou die Spino in reallife met weinig moeite aan hebben kunnen gehad

ook al was de Spino iets langer wellicht

valt me trouwens dat de T'rex in vrijwel alle films verliest

de enigste keer dat hij won was tegen een velociraptortje

dammit

nee hoor raptor is dik echt ugge ugge sabertooth heb ik ook gezien valt erg zwaar onder een drie sterren film maar hij is beter dan raptor spider heb ik nog niet gezien maar het zal ook wel onder een drie sterren film vallen mischien zelfs minder maar goed

op zich vond ik jurassic park 3 wel leuk maar niet om hem elke dag te kijken deel 2 is wel spannender en deel 1 is de mooiste van allemaal maar niet de beste ik vond deel 2 het beste :P

avatar van Kevin13

Kevin13

wat een film

van het begin tot eind zat ik mij te ergeren aan die stomme spinosaurus. het ongeloofwaardige gevecht met zijn dino-collega was er ook wel teveel aan.

de personages dan, zo voorspelbaar wie blijft leven en wie niet.
in Jurassic Park leerde je elk personage kennen, van gennaro tot de T-Rex. maar hier zijn het alleen maar de hoofdrolspelers en dan weet je natuurlijk wie er gaat sterven.
special effects waren redelijk maar ze konden veel beter hoor.

komt er nu nog een Jurassic Park IV of niet

avatar van VengefulSpartan

VengefulSpartan

Isla Sorna was de fabriek van Jurassic Park, hier werden ze gekweekt enzo voor dat ze naar Isla Nublar werden gebracht. Hoe komt het dan dat we maar één gebouw tegenkomen? alé twee (de birdcage). Daar mochten ze van mij iets meer op focussen

dammit

nou het eiland is wel op zich groot dus deel 3 was op een andere deel van het eiland dat staat ook op wikipedia zoals in deel twee komen ze op het eind bij dat grote gebouw met die raptors in de buurt maar deel 3 is op een ander deel van het eiland gefilmt maar ook wel veel in de studio dus op het andere kant van het eiland