• 9.379.001 stemmen

Met onder meer: Sam Neill, William H. Macy en Téa Leoni

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 2 augustus 2001

Plot Jurassic Park III

"This time, it's not just a walk in the park!"

Dr. Alan Grant wil graag zijn dinosaurus-onderzoek voortzetten. Hij wordt door de rijke avonturier Paul Kirby en zijn vrouw Amanda uitgenodigd om als gastheer op te treden bij een tour over Isla Sorna. Hun vliegtuig stort echter neer, met als gevolg dat Grant weer tegenover de dino's komt te staan.

JohnWilliams

Heb ook 2,5* gegeven ik denk dat dat komt door Stan Winston.

het grote KILLING PIONT van deze film
naast de korte speelduur

is de dood van de Koning uit de eerste twee delen
had VEEL liever gezien dat de Rex won

en als hij dan toch perse dood moest
dan was het beter geweest als het aan het einde van de film was geweest na een goed gevecht

JohnWilliams

Dat is misschien wel waar, maar de T-Rex speelde al een grote rol in de vorige Delen dus nu mocht de Spinosaures aan bod komen...

JohnWilliams schreef:

komt op mij eerder over als een mislukte poging nieuwe frise wind toe tevoegen

ze hadden de T.rex de toch echt de Logo = van Jp

met meer respect moeten behandelen

als hij dan toch zo nodig vervangen moest worden dan had het niet zo PATS BOEM aan het begin moeten zijn

vond die Spino ook helemaal niet cool vet ofzo

sterker nog het mij minst favoriete Dino uit de Reeks

de Vogels vond ik ook 3 x niks

JohnWilliams

Spino is ook zeker niet mijn lievelings dino. Maar die vogels vond ik echt geweldig!!! Raptors vind ik de leukste denk ik.

Raptors vond ik het VETS

zijn ook het dodelijkste uit de hele serie

Doom

De raptors zijn inderdaad prachtig gemaakt in de JP reeks. Ik blijf er alleen van balen dat de dinosaurussen in dit derde deel compleet belachelijk worden gemaakt. Instincten, telefoon in de buik, praten met raptors etc. Te belachelijk voor woorden eigenlijk. Het script van Jurassic Park III had meteen afgekeurd moeten worden.

JohnWilliams

Maar dat is het niet...die hele film had er gewoon niet mogen komen, na 2 geweldige films was ik er al weer klaar mee.

Doom schreef:

Had nou niet echt het idee dat de dino's belachelijk gemaakt werden, op die telefoon na dan. Iets wat ik nogal flauw vond overigens. Het instinct van die beesten om achter die eieren aan te gaan is echt niet zo ver gezocht hoor; lijkt me een geheel natuurlijk dierlijk instinct, iets wat wij als mensen ook hebben trouwens.

Dat communiceren met de raptors vond ik juist één van de weinige interessante dingen uit dit derde deel. Het eerste deel was compleet nieuw en daardoor heel erg interessant, met het tweede deel gingen we kijken wat er allemaal met de dino's gedaan kon worden (we hadden ze immers al in het eerste deel gezien, dus de nieuwigheid was ervan af) en in het derde deel was het communiceren met die dino's één van de weinige nieuwe elementen. Dat het niet kan geloof ik best, maar binnen de film kon ik het prima aannemen...

gotti schreef:

Ik weet niet hoor

maar volgens mij konden de Dinos in de vorige twee delen ook al prima met elkaar Comminuceren

JohnWilliams

Ja, maar misschien bedoelt hij wat minder als in deze.

gotti schreef:

Op die telefoon na dan? Vond je het blazen door een deel van het skelet niet totaal belachelijk? In deze film (of zijn voorgangers) proberen ze goed duidelijk te maken dat raptors de slimste dinosaurussen waren, en toch weten ze de raptors totaal belachelijk te maken met die actie. Ze staan notabene voor de raptors, blazen een paar keer en de raptors rennen meteen weg. Dan neem je de dinosaurussen ook niet serieus.

Doom schreef:

Er werd toch fatsoenlijk uitgelegd waarom dit allemaal zo werkte? Vond het juist wel wat bijdragen aan het gegeven dat de raptors zo slim waren. Kon er wel in meegaan dus....

Doom

Misschien begrijp je me verkeerd. Het idee van de slimme raptors is goed, ook de uitwerking is best aardig. Ik struikel alleen over het feit dat ze de raptors zo slim maken en ze vervolgens als domme wezens behandelen. Ze staan als groep voor de raptors en ze gaan gezellig blazen op een hoorn. (Je weet wel). Vervolgens geloven de raptors dat meteen en rennen weg. Zo intelligent zijn de raptors?

Misschien bekijk ik het wel te nuchter. Ik vind het in ieder geval een schande. Gelukkig kijken de JP films nog wel lekker weg waardoor het nog goed vermaak biedt.

JohnWilliams

Ja daar ben ik het wel mee eens, maar wat wil je...Joe Johnston is géén top kwaliteit regisseur.

avatar van Baggerman

Baggerman

In ieder geval een stuk beter dan deel II..............

Doom schreef:

Ze behandelen ze toch helemaal niet als domme wezens. Doordat Grant de geluiden van de raptor naabootst denken de raptors dat ze andere raptors tegenover zich hebben. Vind ze hierdoor niiet dom overkomen. Het enige waarover je zou kunnen vallen is dat de raptors wel kan zien dat ie mensen tegenover zich heeft in plaats van raptors. Maar dit werd volgens mij ook wel uitgelegd, dat het communicatiesysteem voor de raptors heel belangrijk was. Pikte zoeits dus wel.

Roseicollis

Zoals Ik het zag ging het zo.........................................

Het Geluid bracht Ze in verwaring

maar de waren reden dat Ze vluchten was voor de Helicopters

Je ziet ze duidelijk secondes voordat Ze vluchten de Lucht afspeuren

JohnWilliams schreef:

Ja, maar misschien bedoelt hij wat minder als in deze.

hoe dan

in de vorige twee delen waren ze a LUID en DUIDELIJK

aan het Comniceren

in de deel zie ik ook niet dan ze slimmer zijn geworden ofzo

en hoewel ze meschien meer real leken met hun veren

vond ze toch mooier cooler vetter of wat dan ook uitzien in de vorige twee delen

JohnWilliams

Misschien komt dat doordat het allemaal wat lichter is dan de vorige, want Stan Winston heeft ze net als in de voorgaande delen gemaakt dus er is géén nieuwe Dino-maker (weet het beroep niet)

Roseicollis

een Eindgevecht aan het einde tussen Rex en Spino van Minstens 30 Minuten met de Rex als Winaar die Trots BRULT

zou erg op zijn plaats geweest zijn

avatar van Kevin13

Kevin13

het grote KILLING PIONT van deze film
naast de korte speelduur

is de dood van de Koning uit de eerste twee delen
had VEEL liever gezien dat de Rex won

en als hij dan toch perse dood moest

eigenlijk zou de T - Rex gewonnen moeten hebben. Ik heb gehoord dat de spinosaurus veel kleiner is dan T-Rex, en ook nog is veel zwakker.

Kevin13 schreef:

Niet persee Kleiner

er waren verschillende Types

binnen de soort spino

maar well een minder krachtige lichaams bouw

en zwakere kaken

ook is het niet aannemelijk dat de Spino en Jager op groot wild was

met zijn krokodilachtige bek was het eerder een vissser

en door die enorme rugkam zou het ook geen goede sluiper kunnen zijn geweest

wat de Rex ook is zijn voordeel heeft is dat Hij ook hoger ontwikkeld was

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Vrije nieuwe ontwikkeling binnen de paleonthologie is, dat de t-rex waarschijnlijk geen actieve jager was, maar een aaseter. Dat hebben ze geprobeerd te laten zien in deze film. Komt op mij niet echt geloofwaardig over, evenals het breken van nekken. Volgens mij is er geeneen dier dat op deze manier zou doen.

Het hele verhaal is natuurlijk te dom om over naar huis te schrijven, maar daardoor wel weer vermakelijk. De dino's zien er verder prima geloofwaardig uit, al vond ik de pterasauriërs iets neppigs hebben met die tandjes in de bek. Er zitten erg veel ongeloofwaardige scenes in,( oa. praten met raptors, pis van een t-rex opvangen, beesten die er alles voor over hebben om hun eieren terug te krijgen, en waarom is die parachutist trouwens dood en dat jochie niet. Welke dino eet er nu zo keurig rond een geraamte? ). Maakt echter bij deze film allemaal niet zo uit. Ik verwachtte bagger en ik kreeg bagger. Vermakelijke bagger wel te verstaan.

psycholamp schreef:

Hoogst waarschijnelijk was hij vergelijkbaar met Mannetjes Leeuwen.........................geen goede jager op snelvoetige prooi

maar wel goed in de jacht op zwaarlijvige prooi

verder goed in stelen van andere

en aaseten maakte ook een groot deel van zijn menu op

zijin krachtige kaken wezen derop dat die perfect waren voor het kraken van grote stevige boten

zou erg op zijn plaats geweest zijn

30 min.

WOW, dan zou ik koffie gaan halen.

30 min.

WOW, dan zou ik koffie gaan halen.

niet nonestop 30 min die Twee vechters in beeld maar gewoon om de zoveel min weer

hmmmmmmmmmm

wat ik ook niet snap
aan het begin van de film heb je toch zo'n verlaten schip
met allemaal klauwsporen

doelde ze derop dat dat ook het werk van die belachelijke Spino was

Volgens mij is die scene zonder na te denken gemaakt. Als die boot zo'n vaart had, zou die spino aan boord gesprongen moeten zijn, dan vaart de boot niet meer. Of hij had heel hard kunnen lopen, of het is een totaal andere dino, die gespecialiseerd is in het scheuren van boten en het wegnemen van de bemanning.

Wat ik me de hele tijd blijf afvragen is, waarom die parachutist dood in de boom hangt, als skelet nog wel. Welke dino kloof de botjes af? Op de camera die ze vinden, zie je dat hij nog gewoon leeft. Of heeft hij een hartaanval gehad? Of is hij misschien slachtoffer geworden van de onbekende Boat Ripping Dino?

psycholamp schreef:

Mijn gedachte..........................hij viel zwaar gewond in de boom bleef hangen stierf daar en zijn lichaam ging in ontbinding

zijn dood lijkt me geen Rex of Raptor werk en ook geen Spino werk tenzij
deze heel voorzichtig en netjes ken eten