• 9.378.471 stemmen

Phileine Zegt Sorry (2003)

Komedie / Romantiek | 95 minuten

Genre: Komedie / Romantiek

Oorsprong: Nederland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Robert Jan Westdijk

Met onder meer: Kim van Kooten, Michiel Huisman en Roeland Fernhout

Gesproken taal: Nederlands en Engels

Releasedatum: 9 oktober 2003

Plot Phileine Zegt Sorry

In een opwelling reist "ultrabitch" Phileine haar vriend Max achterna die als acteur in New York meedoet aan een internationaal Shakespeareproject. Ze vermoedt dat hij meer geïnteresseerd is in zijn tegenspeelster Joanne dan in haar, wat haar uiteindelijk in de armen van Joanne's vriend doet belanden. In een vlaag van seksuele jaloezie verstoort ze Max en Joanne's intieme interpretatie van Romeo & Juliet. De nieuw verworven landelijke bekendheid brengt haar niet het geluk waar ze op gehoopt had en ze realiseert zich in de luxe eenzaamheid van haar Waldorf Astoria hotelsuite dat Max meer voor haar betekent dan ze ooit had gedacht.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Nou, happy end...., zo happy was ik er niet mee
Kim van Kooten is erg leuk, maar dat redt helaas deze film niet. Wat een belachelijk verhaal. Het einde van de film is frustrerend. Meneer de acteur wil graag "sorry" horen... boehoe wat een drama maakt die loser er van. Bovendien is het voor mij een raadsel wat er nou zo erg is dat Phileine gedaan heeft waarvoor ze zo op haar knieën moet. Zijn excuses zouden veel meer op zijn plaats zijn, en dan was het nog niet genoeg. Sjongejonge wat een aanfluiting. Het is dat van Kooten zo goed acteert, anders had ik hier een stevige 0.5* van gemaakt.

Zijn excuses...?

Zijn excuses...?

Zijn vriendin heeft nogal wat moeten incasseren. Ik denk dat de meeste vrouwen minder vrijdenkend zouden zijn als ze er achter kwamen dat hun vriendje meespeelt in een porno-opera, en daardoor ook geen zin meer heeft in sex, maar alleen nog maar wil knuffelen. Bovendien zegt ie dat het alleen maar acteerspel is, maar intussen zit ie wel met die meid in de kleedkamer ook te "repeteren".Daar mag wel een sorry tegenover staan.

avatar van Wouter

Wat een getut. Moet je geen relatie met een acteur willen.

Hannibal

Ach ja, da's een mooi excuus. Acteurs kunnen zich dus alles permitteren, want dan moet je maar geen relatie met een acteur aangaan.

avatar van Stephan

Stephan

Wouter schreef:

Wat een getut. Moet je geen relatie met een acteur willen.

avatar van Jisraw

Jisraw

Eigenwijze meisjesfilm.

(owja, toch nog 1,5 ster voor Kim van Kooten die perfect in deze rol past)

Hannibal schreef:

en dan heb je nog geluk als het geen pornoacteur is

avatar van markie1978

markie1978

Nou, happy end...., zo happy was ik er niet mee

Helemaal mee eens, snap het ook niet waarom zij sorry moet zeggen. Waardeloze film, als ik doe wat hij gedaan heeft, dan zal mijn vriendin mij het huis uit schoppen, dus ik snap echt deze film niet, echt weere typisch Nederlands. Soms waren er wel een paar leuke effecten, zeker voor een Nederlandse film is dit wel grappig, maar dit maakt deze film nog geen voldoende

avatar van Quentin

Quentin

markie1978 schreef:

echt weere typisch Nederlands.

Zou het niet gewoon het genre en de doelgroep zijn?

Neuh, deze film had echt nergens anders gemaakt kunnen worden.

avatar van Mug

Mug

Jajaja, onze taal is zo rijk dat we kunnen goochelen met woorden zodat we samenbuigingen krijgen als 'spermacontainer'.

Phileine Zegt Sorry ziet er prachtig uit, leuke en frisse ideeen om gemoedstoestanden weer te geven of commentaar te geven over 'het eigen gedrag of die van anderen'. Het probleem is echter, dat deze frisheid zo vaak wordt ingezet dat deze trucjes irritant worden. De wannabe-hipheid straalt van de film af.

Dat we dan te maken hebben met allemaal personages met een ontzettend grote bek en een klein hartje, maakt het allemaal nog erger. Met de humor zit het veelal ook mis, met een overconcentratie op gevulde condooms.

Roeland Fernhout als Jules: vre-se-lijk.

Jammer dat de film meer en meer verzandde in banaliteit en dommigheden. Het zijn toch de stijlvolle tussenstukjes die het hem doen, met als hoogtepunt Phileine in de ruimte (jaja, 2001: A Space Odyssey link) waar een megagroot snoephartje op haar af komt.

Mug schreef:

De wannabe-hipheid straalt van de film af.

inderdaad, dat gevoel had ik ook steeds heel sterk.

kappeuter schreef:

Ik ken ook typisch Japanse, typisch Spaanse films (etc.).

wat een gemopper weer zeg, typisch Nederlands hoor...

Dat bedoel ik.

avatar van Olaf K.

Olaf K.

wat een gemopper weer zeg, typisch Nederlands hoor...

DIt is minstens zo'n cliché. Geef kritiek op een nationaal product en het is weer typisch nederlands gezeur. Phileine is een gedrocht. Woorden volstaan niet om uit te leggen hoe slecht ik deze film vind.

avatar van gideonvdb

gideonvdb

ik vind het een goeie verfilming van het boek, ik zat alleen te wachten tot ze bij letterman op bezoek zou gaan, waarschijnlijk gemist ofzo!

avatar van Quentin

Quentin

Nee, die scene zat er gewoon niet in (was niet te betalen volgens de regisseur).

Hannibal schreef:

Natuurlijk kan niet alles, maar vond niet dat Michiel Huisman zulke rare dingen deed.

kappeuter schreef:

Ik ken ook typisch Japanse, typisch Spaanse films (etc.).

Overal waar ter wereld ik ook kwam is er een groep mensen dat afgeeft op hun eigen cinema. Zelfs in Frankrijk en Amerika.

Ah toch wel. Dat stelt enigzins gerust.

Zelfs in Frankrijk .

je hehe, daar komen ook alleen maar ruk films vandaan

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11917 berichten

Ik mag hopen dat je dat ironisch bedoelt?

avatar van timburton

timburton

Max en Joep schreef:

je hehe, daar komen ook alleen maar ruk films vandaan

Niet altijd.
Maar goed, een zeer onsuptiele film waar vooral de fantasiegedachten van Kim van Kooten (in astronautpak etc.) erg grappig waren. Maar sorry het blijft toch een typische tamelijk onrealistische groffe onsuptiele Hollandse film, overigens snap ik dan niks van de 4 sterretjes van de VPRO gids waar ik het normaal altijd mee eens ben.
Ik heb me zeker vermaakt, dat wel. Maar dan weer die lange lul van de geliefde van Kim in het toneelstuk vind ik dan weer zeer overdreven.

BTW: Is dat Huisman van Henny Huisman?

avatar van Film Pegasus

Bwa, een film die niet echt gelopen is zoals het had moeten lopen. Er zitten leuke ideeën in, maar het is slecht uitgewerkt. Alsof er iemand in 10 zinnen een briljant idee heeft en dan een echte amateur carte blanche gegeven heeft om de film uit te werken. De figuren in New York zijn stuk voor stuk karikaturen die in de meeste gevallen irritant uitvallen. Het leukste idee (maar weerom slecht uitgewerkt) is het gebruik van metaforen om de gedachtengang van Phileine te volgen. Jammer genoeg is het soms te overdreven en misplaatst zodat het wederom gaat irriteren. Niet echt een aanrader in mijn ogen. 1,5*

avatar van Pacino1987

Pacino1987

De aanleiding om deze film te gaan kijken was voor mij de grote hoeveelheid prijzen deze films gewonnen heeft. Helaas zou ik er geen enkele prijs aan willen verbinden. Kim van Kooten speelde leuk en grappig, maar de rest was allemaal net niet.

avatar van Wouter

Toch benieuwd: welk van de prijzen vond je achteraf onterecht?

avatar van timburton

timburton

Trouwens: helemaal niet gezegd.
Wat me na 3 keer kijken toch echt het meeste stoort is de scene waar Kim van kooten en die Belg het beroemde fake-orgasme van "Harry & Sally" nadoen. Dat is zo afgezaagd om die scene natespelen. En ook niet eens grappig.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11917 berichten

De scene zat ook in het boek.