• 8.900.546 stemmen

Phileine Zegt Sorry (2003)

Komedie / Romantiek | 95 minuten

Genre: Komedie / Romantiek

Oorsprong: Nederland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Robert Jan Westdijk

Met onder meer: Kim van Kooten, Michiel Huisman en Roeland Fernhout

Gesproken taal: Nederlands en Engels

Releasedatum: 9 oktober 2003

Plot Phileine Zegt Sorry

In een opwelling reist "ultrabitch" Phileine haar vriend Max achterna die als acteur in New York meedoet aan een internationaal Shakespeareproject. Ze vermoedt dat hij meer geïnteresseerd is in zijn tegenspeelster Joanne dan in haar, wat haar uiteindelijk in de armen van Joanne's vriend doet belanden. In een vlaag van seksuele jaloezie verstoort ze Max en Joanne's intieme interpretatie van Romeo & Juliet. De nieuw verworven landelijke bekendheid brengt haar niet het geluk waar ze op gehoopt had en ze realiseert zich in de luxe eenzaamheid van haar Waldorf Astoria hotelsuite dat Max meer voor haar betekent dan ze ooit had gedacht.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

deze film volgt praktisch zoals het boek is geschreven en vind kim v kooten erg goed spelen zoals het personage ook bedoelt is, alleen jammer dat ze in de film niet naar david letterman zijn gegaan.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

combi schreef:

deze film volgt praktisch zoals het boek is geschreven

Absoluut niet waar.

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

oh vertel.

avatar van patvandod

patvandod

film is even slecht als het boek.

avatar van maaikee

maaikee

Geweldige film, vooral de rol van Kim van Kooten! super! 5*

avatar van darkjaap

darkjaap

geeeeeefloooooooooptttttttttttt 1*

avatar van missl

missl

dit is echt slecht, maar het boek is ook slecht so you can't blame them.

1 voor het lichaam en de kop van huisman

avatar van Kevin91

Kevin91

Film is inderdaad net zo slecht als het boek. Daar kwam ik ook al niet doorheen.

1 *

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Kevin91 schreef:

1 *

Hoe is het mogelijk dat je daar niet doorheen kwam??? Dat boek is tempo, tempo en nog eens tempo!

avatar van NightmareLady

NightmareLady

rot film!

sloeg echt nergens op!!!

Zonde van mijn tijd

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Vervelende film. Phileine (aardig vertolkt door Kim van Kooten) is een verwend nest die constant haar gelijk wil bewijzen, en haar vriendinnen zijn van hetzelfde laken een pak. Vooral die snol die ze in New York ontmoet is heel erg vervelend. Het erge is nog dat ze, in plaats van lik op stuk te krijgen, er nog mee wegkomen ook. Voor de rest bestaat de cast uit louter stereotypetjes. Hier en daar een paar leuke cameratrucjes maar dat was het dan ook wel. Het verhaal boeide me niet, de personages boeiden me niet en de uitkomst van de film was een dikke anti-climax. Iets wat ik eigenlijk wel enigszins had verwacht. Ik had gehoopt dat die vriend van Phileine haar een paar flinke tikken zou geven, waarna hij haar hardhandig het gebouw zou uitwerken, maar zelfs dat werd me niet gegund. Feit is dat het verhaal gewoon te simpel en oninteressant is om 90 minuten lang te boeien. Dan kun je het nog zo stijlvol verpakken; het blijft slaapverwekkend. Gaap. 1*

Pastichio Rocker schreef:

hehe, ik had hetzelfde! Zo teleurstellend.

avatar van niethie

niethie

Meen me te herrineren dat deze film in de tijd van uitkomst erg populair was, ben hem uit nieuwschierigheid maar gaan kijken maar vond er weinig aan. De film oogt erg- rommelig, de ontwikkelingen in het verhaal konden me niet boeien en het acteerwerk was niet al te best. Desondanks zaten er nog wel wat leuke momenten in de film die het geheel hier en daar nog wat opleukte maar echt leuk werd het verder nergens.

avatar van sylvia1

sylvia1

dit vind ik een leuke film, kim van kooten speelt goed en grappig

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Ik had er niet veel van verwacht, maar ik ben op een positieve manier verrast.

De film is bij tijd en wijle best grappig. Die scheldkannonades van Phileine komen er soms heerlijk uit.

Verhaal heeft niet veel om het lijf. Acteerwerk is oke (Kim van Kooten stijgt duidelijk boven de rest uit).

Dialogen, waaronder dus die scheldpartijen, zijn best aardig. Heb meer genoten dan ik vantevoren had verwacht.

Einde is een beetje een domper. Dooddoener.

3*.

avatar van Elineloves

Elineloves

Alleen de grappen van de hoofdrolspeelster Kim van Kooten zijn al 4 * waard.

avatar van clapperloader

clapperloader

Gewoon een lekkere film. Het verhaal wat natuurlijk origineel is geschreven door Ronald Giphart is naar mijn mening leuk vertaald naar een film. Jammer dat er een paar stukjes misten, en het verhaal in de film eigenlijk redelijk anders was. Het einde was alleen inderdaad een domper. Misschien was dat juist iets wat Westdijk van het boek had moeten overnemen.

Goed, al met al de film niet te zwaar nemen, en gewoon met een lach bekijken!

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Mweeeh, toch wat tegenvallend. In mijn middelbare school-periode behoorde Phileine Zegt Sorry tot een van mijn favorieten. Dus ik keek toch wel uit naar deze film. Helaas, helaas, de film mist de gemene geniepigheid die Giphart wel in zijn boeken heeft. Gedachten van Phileine worden door de 'fourth wall' aan de achteloze kijker gecommuniceerd. Het komt geforceerd en niet leuk over. Ik ga mee met de mensen die zeggen dat het einde een domper was, vooral daar had ik me veel meer van voorgesteld. Enfin, toch nog 3 magere sterren. Zo heel drama moet ik ook niet van deze film maken, hij was zo nu en dan nog wel goed te pruimen.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Blijft een verdomd leuke Hollandse komedie en de goedgebekte Phileine is een heerlijk personage.

Pastichio Rocker schreef:

Jezus zeg,
zou jij je vrouw ook het huis uit rammen als ze geen sorry tegen je zegt!
terwijl jij met je pik in andermans kut hebt lopen rammen!?
sorry hoor, maar ik vind het een geweldige film.
kan er geen genoeg van krijgen!
phileine is een tof wijf met veel pit.
die tenminste der bek open durft te trekken naar zo een overspelige man!
ze zegt opeen gegeven moment, Toneel kun je regeiseren, niet je leven. en dan zeg hij: toneel is mijn leven!
sorry maar phileine had niet bij HEM terug moeten willen maar HEM moeten dumpen, DAT zeg je niet tegen je eigen vrouw!

en als je dan nog gaat zeggen dat hij phileine had moeten meppen, ben je maar een agressief triest mannetje!

zo dat is er uit!
kun je geen 10 sterren geven aan een film dan had ik dat even gedaan!

beste film die ik tot nu toe heb gezien!

Overspelige man?

Phileine was een extreem dom wicht met een grote bek, dodelijke combinatie.

kos schreef:

Overspelige man?

Phileine was een extreem dom wicht met een grote bek, dodelijke combinatie.

neuken is neuken, of dat nou op toneel is ofniet!

avatar van Quentin

Quentin

LOL

avatar van wavanbuuren

wavanbuuren

Ze doet haar nick wel eer aan

wavanbuuren schreef:

Ze doet haar nick wel eer aan

haha, en bedankt, naja ik kan daar gewoon niet tegen, tegen de gedachtegang van sommige mannen. maar nu zal ik weer lief doen?

oke!?

avatar van wavanbuuren

wavanbuuren

Nou, vooruit, het is je bij deze vergeven

Maaruh, alleen voor deze film lid geworden van moviemeter?

wavanbuuren schreef:

Nou, vooruit, het is je bij deze vergeven

Maaruh, alleen voor deze film lid geworden van moviemeter?

nee, nouja, ik kwam per ongeluk op deze site, en toen zag ik die reactie, enja.. toen kwam er stoom uit mijn lieve oortjes!

en dan onderneem ik actie. haha

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Ken het boek niet, maar vond de film best grappig en aardig gespeelt.

Alleen ietsje teveel bejaard naakt in het begin..

avatar van rep_robert

Redelijk filmpje, hier en daar leuke cameratechnieken, lekker sfeertje en een charmante Kim van Kooten die vaak met scherpe/beledigende zinnen goed uit de hoek kwam. Ook haar interactie met het publiek vond ik wel goed passen en origineel.

De rest vond ik maar bagger acteren en het verhaal stelde niet zoveel voor. Ook vind ik het belachelijk dat een vrouw niet eens sorry kan zeggen, wat is dat nou weer voor een fobie

avatar van the new guy

the new guy

Wat een belabberde film. Acteerprestaties zwaar onder de maat en een bizarre manier van filmen. Moet eerlijk zeggen dat ik af en toe heel even heb weggezapt maar door het belabberde TV-aanbod toch steeds weer terug beland bij deze bagger.

Ben blij dat ik 'm gezien heb, heb ik dat in ieder geval weer achter de rug.