• 8.898.327 stemmen

Phileine Zegt Sorry (2003)

Komedie / Romantiek | 95 minuten

Genre: Komedie / Romantiek

Oorsprong: Nederland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Robert Jan Westdijk

Met onder meer: Kim van Kooten, Michiel Huisman en Roeland Fernhout

Gesproken taal: Nederlands en Engels

Releasedatum: 9 oktober 2003

Plot Phileine Zegt Sorry

In een opwelling reist "ultrabitch" Phileine haar vriend Max achterna die als acteur in New York meedoet aan een internationaal Shakespeareproject. Ze vermoedt dat hij meer geïnteresseerd is in zijn tegenspeelster Joanne dan in haar, wat haar uiteindelijk in de armen van Joanne's vriend doet belanden. In een vlaag van seksuele jaloezie verstoort ze Max en Joanne's intieme interpretatie van Romeo & Juliet. De nieuw verworven landelijke bekendheid brengt haar niet het geluk waar ze op gehoopt had en ze realiseert zich in de luxe eenzaamheid van haar Waldorf Astoria hotelsuite dat Max meer voor haar betekent dan ze ooit had gedacht.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

"De opnames van Phileine zegt sorry, die in New York, Canada en Nederland plaatsvinden, zullen naar verwachting in de zomer van 2002 beginnen. In februari 2003 zal Phileine zegt sorry door A-Film Distribution, distributeur van onder meer The Lord of the Rings, Costa!, Mulholland Drive en Gosford Park in meer dan 100 bioscopen uitgebracht worden."

FisherKing

Zit trouwens niet te wachten op een verfilming van een boek van de meest overschatte NL schrijver .

Mee eens 'ik ook van jou' was al één grote ramp, dat maakt me niet bepaald benieuwd naar een volgende verfilming.

avatar van gotti

Maar dat ligt meer aan de film dan aan het boek. Ik vond het boek goed, maar de film helemaal niks.

avatar van Sjaak

Sjaak

Macmanus schreef:

Dit lijkt me trouwens een klote film, waarom verfilmen ze niet eens het enige goeie boek van Giphart 'de Voorzitter'.

Tja.. en dat vind ik nou net het slechste boek van Giph...

De nieuwe speelfilm van Robert Jan Westdijk PHILEINE ZEGT SORRY naar de gelijknamige roman van Ronald Giphart is openingsfilm van het 23e Nederlands Film Festival. De wereldpremière vindt plaats op woensdagavond 24 september in de Stadsschouwburg van Utrecht, gelijktijdig met de publiekspremière in acht Utrechtse bioscoopzalen.

bron: NFF

Officiele poster geplaatst. Erg leuk!

Neem trouwens eens een kijkje op www.phileinezegtsorry.nl[/url]. Een goed verzorgde site met veel leuke artikeltjes.

avatar van iman

iman

Wat een belachelijke film... waardeloos... misschien leuk voor simpele 12 jarige pubers met gebrek aan smaak... Bagger!

iman schreef:

Waar gezien ?

Jordy

een A-film dag, zie o.a. nl.kunst.film, daar waren meer mensen die 'm gezien hebben

avatar van cornelis

cornelis

Raar verhaal, de film is nog niet af...

Stephan

Wat is daar raar aan? Dat mensen hem al gezien hebben, of dat het label slecht er aan wordt gehangen?

FisherKing

Wellicht dat mensen een film kunnen zien die nog niet af is.

En wellicht de verkeerde mensen

FisherKing schreef:

Wellicht dat mensen een film kunnen zien die nog niet af is.

En wellicht de verkeerde mensen

Blijkbaar is de film "af genoeg", anders zou-ie niet te zien zijn. Als de film met nadruk nog "niet af" was, dan was dit toch gewoon een zgn. testscreening? Iets waar in Nederland helaas nooit tijd en/of geld voor is. Toch heb ik nooit gehoord dat een film bij een testscreening goed (of slecht for that matter) was en na enkele wijzigingen ineens slecht (of goed for that same matter).

Ik heb het boek niet gelezen (nix van chephard) dus ik laat me graag verrassen.

Ik heb wel eens iets gelezen van de Weledele schrijver;

Probeert ene zeker HM na te doen vrees ik wel eens.

Ben benieuwd of Robert-Jan Westdijk zijn poot stijf heeft gehouden.

Ik wil de film graag zien.....

Jordy

Nou de Nederlandse filmpiraten tellen eindelijk mee... de film is 3 weken voor de release te downloaden

avatar van Wouter

WAT?! De film is nu al te downloaden? Kan alleen als er een lek van binnenuit is....

Zeker dat het geen bull is?

avatar van cornelis

cornelis

Jordy schreef:

Kweenie hoor, de mix is deze week naar het lab gegaan.

ALS er een versie te downen is, is-ie dus incompleet voor wat betreft beeld en geluid.

Trouwens een van de weinige Nederlandse films waarbij de moeite is genomen om een plaatje te submitten op imdb.

Probeert ene zeker HM na te doen vrees ik wel eens.

Oh, ik dacht Jan Wolkers.

Jordy

Ik weet zeker dat het geen bull is.

Jordy

Hmmn stuk gedownload, screenshot maken lukt me niet, bron lijkt een VHS-tape. Maar goed, geen zin om de film zo te zien.

We zouden het niet meer over downloaden hebben, maar dit voorval vond ik toch wel enige nieuwswaarde hebben...

avatar van Wouter

Zuinig op zijn. Je hebt waarschijnlijk een onaffe versie in handen die gelekt is.

Vertel eens iman....

Ik heb wel eens iets gelezen van de Weledele schrijver;

Probeert ene zeker HM na te doen vrees ik wel eens.

Ben benieuwd of Robert-Jan Westdijk zijn poot stijf heeft gehouden.

Ik wil de film graag zien.....

Wat ik zag deed me aan Siberia denken.

kappeuter schreef:

Swingers als eens opgezocht?

Ok, Swingers hoort ook bij een van de weinigen.

Nu nog een Nederlandse regisseur vinden die er 35 dollar voor over heeft om zijn hoofd op imdb te zetten.

FisherKing

Uitermate positieve recensie in FD.

kappeuter schreef:

Ok, Swingers hoort ook bij een van de weinigen.

Zal wel niet snel gebeuren. Staat zo ijdel....

Wouter schreef:

FD?