Genre: Fantasy / Thriller
Met onder meer: Paul Giamatti, Bryce Dallas Howard en Bob Balaban
Gesproken taal: Engels, Mandarijn en Spaans
Releasedatum: 7 september 2006
Plot Lady in the Water
"Time is running out for a happy ending."
De bescheiden opzichter van een appartementencomplex, Cleveland Heep, treft tot zijn grote schrik een nimf uit een sprookjeswereld in zijn gebouw aan. Deze kan niet meer terugkeren naar haar eigen wereld. Al snel komen Cleveland en de andere bewoners van het gebouw tot de conclusie dat ook zij deel uitmaken van een sprookje. Dit sprookje kent echter ook zijn boosaardige figuren, die er alles aan doen om te voorkomen dat de nimf kan terugkeren naar haar eigen wereld ...
- Trailer (YouTube)
- Lady in the Water (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Goatee Smoker
Young-Soon Choi
Vick Ran
JodyWeistra
Gister gezien.. indd laat je niet misleiden door de trailer.
In het begin denk je nog van nou dit gaat nog wel eens een leuk filmpje worden. maar niks is minder waar.. de film is langdradig en word zelfs saai in het midden.
tijdens de pauze zouden we bijna naar huis gaan.
Toch maar blijven zitten. Nu snapte ik indd ook waarom er zo weinig mensen (15) in de zaal zaten op de 2de avond.
1 ster
Yphygenia
Waw. Ik wou de film heel graag zien, maar ik lees bijna alleen slechte recensies. Toch maar niet misschien.
JodyWeistra
doe maar niet zonde van je geld.. alle stukjes die je in de trailer ziet thats it.. voor de rest is het zoo saai en het duurd veelste lang
jack-sparrow
zonde van het geld ? echt waar ?
is hij zo slecht .hij lijkt nochtans goed , niet dan ?
JodyWeistra
zonde van het geld ? echt waar ?
is hij zo slecht .hij lijkt nochtans goed , niet dan ?
hij is echt super saai.. in het midden van de film gebeurt gewoon niks, geen spanning gewoon gezeik
thomzi50
- 1991 berichten
Ik vond het niet heel veel. Wel leuk in beeld gebracht, maar het acteerwerk was vrij weinig, het verhaal maakte op mij weinig indruk, kon het moeilijk volgen, het was dom dat iedereen alles meteen geloofde en ik vond alles helemaal niet goed uitgelegd. Door de mislukte pogingen tot humor werd de spanning er ook nog 'ns uitgehaald waardoor er geen goed sfeertje ontstond. Nee, dit was vrij weinig. 2*
Angel25
Ik ben net geweest. en ben het eens met Thomzi50. Waarom hebben ze de dingen niet uitgelegd! het is toch een oud sprookje wat weer terug tot leven komt! en dat geloofd iedereen... maar goed al met al vond ik het wel een vermakelijke film maar het had 10x beter gekund door alleen al wat meer aandacht aan het hele sprookje te besteden en de humor zorgde er idd voor dat de spanning gewoon niet in de film zat...
een 2,5
Rushie
En toch volle zalen
Gisteren wilden we naar Lady in the Water, maar het was uitverkocht. Oké, het was zaterdagavond, wat wil je, maar ik had niet verwacht dat deze film storm zou lopen.
Uiteindelijk bleek alleen Doodeind nog plaatsen over te hebben.
Jammer van Lady, na de veelbelovende trailer wil ik de film graag alsnog zien. Vinden de echte liefhebbers van fantasy en sprookjes het ook een teleurstelling?
JLN
hele moeilijke film, ik snapte er helemaal niets van. De mensen daar zijn wel super naief zeg als je een man geloofd die met zo;n verhaal aan komt zetten
moviefreak#1
Ik vond het gewoon een leuk sprookje. Het is niet echt wat ik verwacht als ik de nieuwe film van Shyamalan ga kijken maar ik kon het zeker waarderen. Bovendien ben ik redelijk fan van Paul Giamatti dus dat werkt ook weer in het voordeel van deze film.
En toch volle zalen
Uiteindelijk bleek alleen Doodeind nog plaatsen over te hebben.
Haha wees maar blij dat de zaal vol zat.
Doodeind toen toch maar gezien? Die is 10x beter!
Ik kan me wel voorstellen dat veel mensen deze film willen zien. De trailer loopt lekker vlot door. Maar schijn bedriegt..
Moviestar
Ik snap niet dat iedereen zo negatief is over deze vernieuwende en uiterst originele film. De film begon al snel vond ik, dat wil zeggen dat we al vrij snel the lady te zien kregen. Ik had een langere opbouw verwacht. Het verhaal wordt hierna erg mooi uitgewerkt met de bewoners van de appartementen en met Heep (Giamatti). Naarmate de film vordert zie je hoe erg er op details wordt gelet zoals met de vlinders en de resecent en het jongetje met de cornflake dozen. Verassend om te zien dat meneer Shyamalan nu een veel grotere rol heeft dan in zijn vorige films. Paul Giamatti is erg sympathiek en zet een mooi personage neer. Wel erg irritant dat de mensen bij mij in de bioscoop gingen lachen als hij stotterde, erg storend. Ik vond het stotteren er mooi bij passen. De spanning wordt goed opgevoerd en er zitten een aantal goede schrikmomenten in. Ik vond het een erg mooi verhaal wat goed verteld is. Een mooie scene is de scene waarin de resecent oog in oog staat met de scrunt en hij vervolgens verteld hoe het verder gaat, erg goed gedaan. 4,5* voor dit juweeltje
BenicioDelToro
En, hoe was ie
, heb vrijkaarten voor deze of World Trade center, suggestie
Hey!
Hij was aardig. Ik wist natuurlijk van tevoren dat ik geen verrassingen a la Sixth Sense hoefde te verwachten, dus dat scheelde een hoop. Voor wie er voor sprookjes openstaat is dit een aardige en vooral sfeervolle film (maar ook voorspelbaar, maar dat heb je al gauw met sprookjes natuurlijk). Ik vond het verhaal wel wat rommelig en er werd vrij makkelijk over 'problemen' heengestapt. Er is weinig diepgang... Bijvoorbeeld: waarom is Story überhaupt uit het water gekomen? Die vraag wordt nergens duidelijk beantwoord.
De vrij grote bijrol van M. Night Shyamalan zelf is trouwens erg opvallend. kan me best voorstellen dat recensenten dat afdoen als 'de grote M. Night-show', want hij schrijft, regisseert, produceert en acteert. Maar dat acteren doet hij niet onaardig hoor. Alle acteurs - Paul Giamatti voorop - halen een goed niveau, al hadden ze de rol van Jeffrey Wright (een van mijn persoonlijke favorieten) wel wat groter mogen maken. Bryce Dallas Howard vond ik trouwens maar een beetje eng, met die grote ogen en dat witte gezicht! De bijrol van de filmcriticus zorgt voor een hilarische noot en ook de openingsscène is grappig.
De film kent dus hele duidelijke pluspunten en hele duidelijke minpunten. Alles bij elkaar kom ik uit op 3*.
Enneh, of je deze moet verkiezen boven WTC weet ik niet, want ik heb WTC zelf nog niet gezien...
niksfrans
heb hem gezien en moet zeggen dat ik er helemaal geen bal aan vond, rommelig verhaal dan heb ik veel betere films gezien heb hem dan ook de laagste score gegeven al met al snap ik niet dat dit een bioscoop release is geworden is eerder een straight tot dvd release.
ps en die vrouw wat die narf speelt wat een lelijk mens.
Knisper
Niksfrans, een beetje lomp om iemand een lelijk mens te noemen, terwijl ze juist hun best gedaan hebben om haar zo freaky mogelijk uit te laten zien.
Over de film zelf: de film heeft best potentie en is erg interessant en zelfs goed op bepaalde punten. Er zit ook goede humor in, maar zorgt voor het grote probleem. De film is te komisch om serieus genomen te worden, maar ook weer te serieus om als komedie gezien te kunnen worden. Boodschappen uit Cornflakes-verpakkingen, de laatste woorden van de filmrecensent e.d. verpesten de kans om het een goede serieuze film te laten zijn.
Helaas niet meer dan 2,5*
Die vraag wordt in de eerste 2 minuten beantwoord, voordat de film goed en wel begint.
Morning-after-pi
Ik denk dat ze de humor erin gestopt hebben als excuus waarom iedereen zo vlijtig meewerkt. Een film die voor de honderste keer vertelt hoe moeilijk het is mensen te overtuigen van dingen waarin ze niet geloven, is saai en al duizend keer gedaan.
BenicioDelToro
In de intro, met die tekeningetjes bedoel je? Hmm... dan moet ik het toch nog maar eens een keer goed bekijken dan. Hoe dan ook, bedankt voor je antwoord!
Knisper
Inderdaad, met die tekeningetjes.
Dat is zeker waar. Ik ben ook blij dat er niet is gekozen voor het overtuigen van de personages; het is alleen jammer dat de humor ervoor zorgt dat de film niet helemaal serieus te nemen meer is.
Diams
Steengoede film
ben hem gisteren gaan bekijken en hij is mijn nummer 1
een dikke 5.0
Conan
Slechte film,
gister de film in de bios gezien, en het was niet zoals ik verwachtte... Trailer beloofde meer helaas.
Einde vond ik zeer slecht afgerond!
1,5
cinesue
na alle slechte berichten in de media en hieronder, viel het me alleszins mee 3,5* goed geacteerd
moviemike
Hij valt wel degelijk mee en behoort wat mij betreft tot Shyamalan's beste film sinds 'the sixth sense'! Ook is het ditmaal de eerste keer dat hij lichtjes probeert af te wijken van zijn oude concepten (paranormaal verhaal, ingetogen acteerwerk, trage vertelstijl, cameo van Shyamalan himself en een verrassend slot). Het paranormale verhaaltje is ditmaal verandert in een griezelige fantasie; het ingetogen acteerwerk is er nog steeds maar in mindere mate waardoor bepaalde nevenpersonages minder houterig zijn; de cameo van Shyamalan heeft zulke proportie's aangenomen zodat het tegenwoordig al geen cameo maar een serieuse bijrol is geworden(Geloof me, binnen enkele jaren speelt hij ook nog de hoofdrol in al zijn films!) en het 'dat-had-je-niet-gedacht!'slot is gewoon verdwenen en heeft plaats gemaakt voor een ietwat duidelijker einde.
En hij doet dat goed! Want waar shyamalan bij zijn vorige films meer en meer op routine stond te draaien lijkt hij met deze 'Lady in the Water' zijn tweede adem gevonden te hebben. Net zoals 'the sixth sense' straalt het verhaal een soort van kinderlijke onschuld uit, alsof Shyamalan gelooft dat datgene waarover hij vertelt echt zou moeten kunnen. Het geloof in zijn eigen verhaal geeft 'Lady in the Water' net datgene wat 'the Village' ook moest toebehoren maar waar het bij ontbrak: een eigen ziel.
Het verhaal van 'Lady in the Water' en dat van 'the Village' is misschien van ongeveer hetzelfde niveau maar eerstgenoemde film lijkt met zoveel meer liefde gemaakt. Voeg er dan ook nog een sterke cast, enkele humoristische momenten en een duidelijke anti-terreurboodschap aan toe en je hebt een dijk van een film!
Wat mij betreft 4.5*
gandalf
Ja hoor ik ga helemaal in bovenstaand verhaal mee. Het lijkt erop dat mensen nog steeds een horror film verwachten van deze regisseur terwijl het je na voorgaande films toch echt duidelijk moet zijn dat je hooguit een spannende thriller kunt verwachten. Mensen praten net als bij de village over een trailer die je misleid, maar waar het allemaal om draait bij deze mensen is dat de film blijkbaar niet aan hun verwachting voldoet.
Mijn mening over deze film is dat het een prachtig verhaal heeft en dat de film ontzettend veel sfeer uitademd, en inderdaad een prachtige fantasy film is geworden. Vergelijk het met een Tim Burton film.
4 sterren.
joeri15
er kan best een hoop verteld worden over hoe mooi deze film wel niet is, maar ik zat me vooral in het begin gewoon te vervelen. op het einde was de film wel wat beter maar ik vond het dan verder ook niet veel goeds. het verhaal is leuk in elkaar gezet maar naar mijn mening is het allemaal te moeilijk..
Raaf
Gister gezien, vond hem echt niet tegenvallen. Gewoon een mooi sprookje eigenlijk, en soms schrok ik me echt helemaal kapot (normaal kan ik anders best wat hebben). Alleen het einde was een beetje afgeraffelt, dat was wel jammer.
Beste Shyamalan die ik gezien heb.
Al blijft het wel een film met een aantal hekelpunten. Sterk is de inbreng van Doyle, al lijkt die ook aan banden gelegd te zijn. Wel een erg herkenbare filmstijl, maar waar de meeste van z'n film is subliem gekozen kleuren baden valt dat hier een beetje tegen. Kleurgebruik had heel wat beter gekund. Wel veel mooie focus en out of focus shots.
Giamatti doet waar hij voor aangenomen is. Leuke droge comedy brengen. Wanneer de man moet enigszins dramatisch moet acteren loopt het totaal fout af, gelukkig is dat maar een klein stukje van z'n rol. Net het comedy element (waarom niet aangegeven bovenaan ?) maakt deze film verteerbaar.
Bryce, de lelijke CGi en het onnodig gedoe om wat spanning toe te voegen halen de film wat naar beneden.
Verder is het een fijn sprookje zonder twist op het einde. Goed zo Shyamalan. Niks groots, niet erg vernieuwend maar wel leuk. Aardig filmpje, 3.5*
Linn
Aardig filmpje al blijf ik Signs de sterkste film van meneer Shyamalan (wat een naam!) vinden. Dit is wel een leuk sprookjesachtig filmpje maar ik vond Bryce niet zo sterk acteren. De rol van Vick werd wel aardig gespeeld door Shyamalan(!) zelf voor een regisseur doet hij het niet slecht. Hij zit ook in al zijn andere films maar dit is de eerste keer dat ik hem in een lange rol zie 3*

Thriller 'Lady in the Water' van M. Night Shyamalan dinsdagavond te zien op televisie

M. Night Shyamalan verkiest 'Lady in the Water' boven 'The Sixth Sense'

The Fall