Genre: Drama / Thriller
Gesproken taal: Engels, Russisch, Spaans en Duits
Releasedatum: 15 februari 2007
Bekijk via CANAL+
Plot The Good Shepherd
"The untold story of the most powerful covert agency in the world."
Edward Wilson (Matt Damon) is een ijverige student aan de universiteit van Yale. Daar wordt hij gerekruteerd door het geheime genootschap Skull and Bones, een kweekvijver voor toekomstige wereldleiders. Zijn scherpe geest, onkreukbare reputatie en zijn oprechte geloof in de Amerikaanse normen en waarden maken van Edward Wilson een uitstekende kandidaat voor een bloeiende carrière bij de overheid en hij wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog overgeplaatst naar het OSS - de voorloper van de geheime dienst CIA. Als een van de grondleggers van de CIA, werkend in een organisatie waar je op je hoede moet zijn, wordt Wilsons idealisme al snel op de proef gesteld door een groeiend gevoel van onbehagen.
Edward Bell Wilson
Margaret Ann Russell
Sam Murach
Laura
Arch Cummings
Bill Sullivan
Senator John Russell, Sr.
Dr. Fredericks
Hanna Schiller
Philip Allen
martenaria
heb hem toch afgekeken! blijft een wazige film. en verheug je niet op joe pesci want die is maar enkele seconden in beeld net als de niro
Phoenix
Is het nou eens afgelopen met die "The Good [generiek zelfstandig naamwoord]"-films?
MrBrown
Had hoge verwachtingen.........
Wat een "flop" (voor mijn iig.).
Na de verwachting die ik ervan had was dit voor mijn 1 van de slechtste meest saaie, slaapverwekkende film v/d afgelopen jaren ....
(als je slaap problemen hebt.... Kijk deze film.....20 min. en je bent van je slaap probleem af)
1* (eigenlijk nog te hoog)
martenaria
Wij hebben deze film met 4 personen ongeveer 50 minuten lang bekeken, het ging van de hak op de tak,totaal niet boeiend
Wij hadden gezien de acteurs wel iets anders verwacht,maar dat viel dus erg tegen.
Wij hebben de rest niet meer bekeken.
Cijfer 3
3 sterren voor 50 minuten. ???????/
Northernstar
eduard
Als ik het hier al lees laat ik deze film aan me voorbij gaan. Ik heb de laatste tijd al genoeg shitfilms gezien die mijn tijd gestolen hebben en waar ik niets voor terug kreeg.
dutchtuga
Als ik dit allemaal lees verheud ik me eigenlijk wel op deze film. Commentaren als 'Traag' en 'Saai' staan vaak al gegarandeerd voor een intelligentere en betere film dan de meeste shit waar deze users op staan te wachten.
mister blonde
Inderdaad. Was eerder ook al het geval bij een (verder onvergelijkbare) film als the New World. Het gemiddelde op imdb is vrij aardig, trouwens.
grovonion
3 sterren voor 50 minuten. ???????/
michaeldijk1
Ik heb de film gekeken, maar kon er zelf geen draad aan knopen.
Opzich moet het wel een goed verhaal zijn, maar om 3u na een film te kijken, waar je na een gegeven moment niet meer uitkomt. Nee toch niets voor mij..
bartjuh_18
iedereen die deze film afkraakt of afzet snapt er volgens mij helemaal niets van..kijk hem opnieuw zou ik zeggen en let beter op;) goede film 3.5 sterren
idd weinig actie maar dialogen zijn wel goed uitgewerkt
Galliepoap
WAARSCHUWING: meest slaapverwekkende film die ik ooit gezien heb! Valt geen soep van te zetten....
Kaffeefiltjer
En hiervoor geven ze dan gratis ticketten weg
Ik wil hem wel zien, denk ik.
mkok
Jammer,.. Zo'n cast, zo'n film ,..
Zeer langdradig ,.. slecht te volgen,.. Ik moest op een gegeven moment naar de bril van Matt Damon kijken, om te bepalen wanneer in de jaartelling de scene was. (ook al staat het ook onderaan het begin van 'n scene).
Misschien te hoge verwachtingen.
martenaria
ik wens alle zelfverklaarde "intelligentere" personen veel plezier met het bekijken van deze film
weedspider
alle goeie acteurs in een flop film, meer heb ik niet te zeggen!!!
1,5
seanpuffy
ik denk dat ik snap waarom dat ze gratis tickets weggeven van deze film aan de reacties te begrijpen tenminste ikzelf heb deze film niet gezien maar aan de punten te zien zal hier van deze film niet veel in huis komen denk ik.
sonyjh
spijtig, a bronx tale van deniro was echt schitterend!
Ik ga deze toch voor de zekerheid kijken
override100
George Herbert Walker Bush
gondwana
de goede herder is toch gewoon een term uit de Bijbel...
3din
idd weinig actie maar dialogen zijn wel goed uitgewerkt
Snap er inderdaad niets van dat ik deze film heb afgezien, als je dit een boeiende film vind mag je jezelf toch niet intelligent noemen.
Filmsfilmsfilms
1 ster omdat Jolie erin speelt. maar wat een trage, saaie film zeg!
Ben het helemaal met je eens ,wat een saaie but film zeg.
mavno
ik hou best van langzame films, zolang er maar goede dialogen en een goed verhaal in zitten, maar deze film heeft dat niet. Wederom een film met een sterrencast die niets toevoegd, saai, niet te volgen (of er zit gewoon niet meer verhaal in) Ik had er meer van verwacht, jammer. 2 voor de moeite.
Skrean
Heb heb nog niet gezien, maar volgens IMDB krijgt ie een 7, hoe zit dat dan?
Is ie echt slecht of valt ie niet in de smaak.
blackeagle
Deze film word anders wel de hemel ingeprijsd door de media
..en zo hier te horen niet een topper.
Tallica
Deze film lijkt wel niet te eindigen... zo saai is ie.
Echt helemaal mijn soort film niet, daarbij vond ik de personages erg saai en het verhaal verwarrend verteld. Er gebeurt ook niets maar dan ook niets in het verhaal wat ook maar voor enige spanning zorgt. De vreemde flashbacks in het verhaal zorgen dat het het nog rommeliger is.
2 *
metaledje
na het geweldige geregiseerde a bronx tale gaat de niro met deze film compleet de mist in, hij word waarschijnlijk echt te oud maar hij heeft een complete omdraai gemaakt wat voor mij persoonlijk erg teleurstellend is, ik had wel wat drankjes op maar ik kon de film voor geen reet volgen, en na 30 min zat ik toch echt helemaal ingezakt op de stoel, wat was dit slaapverwekkend zeg, best goede acteurs, maar steeds van hak op tak en slappe dialogen is toch echt zwaar klote om naar te kijken, mat damon met zijn strakke eentonige uitdrukking haalt de film ook helemaal de rails af, dikke afknapper 2*

Changeling
Mystery / Misdaad, 2008