• 9.373.066 stemmen

Gesproken taal: Engels, Russisch, Spaans en Duits

Releasedatum: 15 februari 2007

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot The Good Shepherd

"The untold story of the most powerful covert agency in the world."

Edward Wilson (Matt Damon) is een ijverige student aan de universiteit van Yale. Daar wordt hij gerekruteerd door het geheime genootschap Skull and Bones, een kweekvijver voor toekomstige wereldleiders. Zijn scherpe geest, onkreukbare reputatie en zijn oprechte geloof in de Amerikaanse normen en waarden maken van Edward Wilson een uitstekende kandidaat voor een bloeiende carrière bij de overheid en hij wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog overgeplaatst naar het OSS - de voorloper van de geheime dienst CIA. Als een van de grondleggers van de CIA, werkend in een organisatie waar je op je hoede moet zijn, wordt Wilsons idealisme al snel op de proef gesteld door een groeiend gevoel van onbehagen.

Edward Bell Wilson

Margaret Ann Russell

Sam Murach

Arch Cummings

Bill Sullivan

Senator John Russell, Sr.

Dr. Fredericks

Hanna Schiller

Philip Allen

The Good Shepherd toegevoegd

stan

Nieuwe film met Matt Damon, Robert De Nire en Angelina Jolie, lijkt me wel een aardige film

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Ben wel benieuwd naar deze film.Eindelijk zit De Niro eens niet in een platvloerse komedie.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

En is het ook waar dat Joe Pesci hier een rol in heeft?

stan

Ja ik ben er eerlijk gezegt ook wel beniewd naar want robert heeft de laatste tijd alleen maar komedies gedaan en dit is gewoon weer is wat anders

Goodfella_90 schreef:

En is het ook waar dat Joe Pesci hier een rol in heeft?

Jep

Pesci Is the man!

avatar van Dead01

Dead01

• 1976 stemmen

Ziet er iets goe uit,enkele goeie acteurs en pesci die precies lange tijd heeft stil gezeten en nu weer samen met rober de niro.

Hopelijk word dat een goede film

avatar van pascal83

pascal83

Altijd leuk om Pesci te zien in een rol die hij (bijna) altijd al heeft gespeeld en zal gaan spelen ('crime boss').

avatar van Benja

Benja

Nou zo vaak heeft ie dat niet gespeeld hoor.

avatar van magnolia_

magnolia_

Benja schreef:

Nou zo vaak heeft ie dat niet gespeeld hoor.

Wel nee, misschien niet, maar hij speelde het zó doorleefd, dat zijn prestatie meteen in je geheugen gegrift staat.

Trouwens, hier staan de eerste foto's: Jolie ziet er weer uit, en matt Damon, tja, het brilletje gaat hem wel af (remember The talented mr. Ripley)

pic1

pic2

avatar van Brammaretto

Brammaretto

Ben erg benieuwd ! Vorige van de Niro (A Bronx Tale) vond ik erg leuk. En de cast is niet mis...

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Het lijkt me wel een aardige film, een beetje in de trend van 'The Aviator', maar dat kan ook aan mij liggen. Goede cast, aardig verhaal, kan toch niet al te slecht gaan?

avatar van us_raider

us_raider

• 2034 berichten

Mystery? Klinkt iig interessant...

avatar van Werwolf

Werwolf

Kan niet wachten! Jolie:

avatar van Lola3

Lola3

hopelijk toont de regisseur weer zijn sublieme kwaliteiten

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Klinkt geweldig dit, ben héél benieuwd!

avatar van gotti

Release datum in NL is op 21 december, volgens imdb.

avatar van FisherKing

FisherKing

Da's altijd onder voorbehoud. Regelmatig vinden er nog verschuivingen plaats.

avatar van metaledje

metaledje

kan niet wachten op deze film,ik heb alles van robert de niro en dit is zijn 2e geregisseerde film, ik hou van die man

avatar van robin00787

robin00787

Jammer dat Damon en Jolie erin spelen. Voor de rest zag de trailer er wel goed uit. Wat heeft die Pesci een oude/gerimpelde kop gekregen zeg.

avatar van olivier

olivier

Groots opgezet en naar mijn gevoel erg prestigieuze film die DeNiro nog eens in mogelijkheid stelt om te tonen wat hij sinds 'Jackie Brown' niet meer heeft getoond: acteertalent! Een prent die het vreselijke filmjaar 2006 toch nog enige kleur kan geven....

avatar van raymon

raymon

Na het zien van de trailer: ''Ik ga er Heen!''

Ik vond de stukjes van Angelia Jolie die ik heb gezien er goed maar dat weet ik pas zeker als ik hem helemaal heb gezien. Volgens mij een hele goeie film van De Niro vond A Bronx Tale ook hartstikke goed en deze lijkt me beter, hoop trouwens ook dat ze het b.v gaan hebben over de moord van JFK enzo hou ik wel van!

avatar van Tenshinhan

Tenshinhan

Ik vond de trailer eerlijk gezegd niet veel voorstellen. Nogal... ehm... saai, en het schijnt dat zowel Pesci als De Niro maar kleine rolletjes hebben in deze film. Maar ja De Niro bewees met "A Bronx Tale" dat hij een goede regisseur was en ik heb alleen maar positieve dingen gehoord over het script.

avatar van sju

sju

Ik hoopte dat de Niro zijn terugkeer als acteur hiermee zelf waar kon maken, maar voorlopig springt hij er in de trailer niet uit.... Verder een uitstekende cast! Matt Damon was super in the Departed, zijn Jason Bourne was daarvoor zijn (niet superhoge, maar zeker niet onaardige) hoogtepunt. Meende dat Leonardo diCaprio hierin meedeed, toen het project was aangekondigd, maar ik zag dat die is afgewisseld voor Damon. Ben nog totaal geen fan van Jolie (kan voor mij niet bijzonder acteren), maar o.a. van haar kant lijkt de film een hoog drama-gehalte te krijgen... Ben benieuwd

stan

Trailer vond ik eerlijk gezegt niet echt vet ofzo

avatar van Fikret8

Fikret8

Dit wordt ongetwijfeld een topper, ik kijk er al naar uit.

avatar van streeter

streeter

Het is een goeie film, maar viel ver onder mijn verwachtingen. Van Jolie is weinig te zien. Sommige akteurs in de film (Pesci, Timothy Hutton) hebben cameos, en anderen (William Hurt, De Niro) hebben weinig te doen.
Het is een interessant verhaal, maar niet zo captiverend als ik had gehoopt.
Een teleurstellende ***.
De film speelt zich trouwens af (exclusief een paar flashbacks) over een periode van 22 jaar, niet 40, en gaat tot het jaar 1961.
(het zijn niet echt spoilers - alleen wat details)