Day of the Dead (1985)
Geregisseerd door: George A. Romero
Met onder meer: Lori Cardille, Terry Alexander en Joseph Pilato
Gesproken taal: Engels en Spaans
Plot Day of the Dead
"The darkest day of horror the world has ever known."
Na 'Night of the Living Dead' en 'Dawn of the Dead' het laatste deel uit Romero's zombie-trilogie. Een kleine groep overlevenden, een wetenschappelijk researchteam en enkele militairen, zit verscholen in een ondergrondse bunker die als opslagplaats voor raketten fungeert. Met schaarse voedsel- en munitievoorraden moeten ze zich verdedigen tegen de steeds dichterbij komende zombies, terwijl ook in de groep zelf bloedige conflicten losbreken...
Sarah
Dr. Logan
John
Bub
Yak
hoe is hij as opposed to 'dawn of the dead'?
dat is de enige in de reeks die ik gezien heb. ik gunde 'm vier sterren, een fantastisch stukje zombiekunst
horrorist
Yak, check deze ook! Lekker eighties-gevoel, en opvallend goed acteerwerk.
vic
vond "night of the living dead" briljant. "Dawn of the dead" vond ik ook erg goed maar het laatste deel vind ik helemaal niets.
jedymaster
ik hem m laatst op dvd gezien bleek bij een stukje het geluid niet te klopen zeer irritant
narva77 (crew films)
Toevallig, ik was afgelopen nacht van plan om Day of the Dead te kijken, maar er kwam wat tussen. "A Vendre" op Ned.3, een erg goede film!
Hmm kut van dat geluid, dan moet ik em ook maar es op dvd kijken, staat toevallig op mijn wachtlijst
kungfuzombie
Day of the dead is beter dan de gemiddelde horrorfilm maar wel de minste uit de "dead" trilogie. Sommige acteurs zijn tenenkrommend. Het make-up werk van meester Tom Savini is geweldig.
check www.kungfuzombie.com
BoordAppel
Woo and yay! Mn 700ste stem, wat een mijlpaal. Ik vond deze bijna net zo goed als Dawn Of The Dead. Drzat hier iets minder actie in maar het psychologische element was wat beter uitgewerkt. Het geluid was wel debiel, t leek af en toe of een acteur een andere stem had gekregen had, maar dat zal wel aan de nasynchronisatie of zo gelegen hebben. 4*
Linda
ach hij was wel oke maar er had meer bloed enzo ingemogen. 3sterren
Nog meer bloed? Vond 'm anders aardig goor hoor
Linda
Braindead is op zich lekker goor maar de film is niet echt serieus meer comedy-achtig waardoor ik dat gore minder leuk vind.
JoeHallenbeck
Heb ik gezien. Heb zo'n beetje wel alle splatter films gezien.
Ik wil alleen maar zeggen dat ik, vooral de laatste 15 minuten, DoD best wel veel gore vond bevatten.
BoordAppel
Dr zat best veel gore in, alleen t valt wel in t niet bij Braindead.
JoeHallenbeck
Dat geldt bijna voor alle horrorfilms
ichi
De zombies zien er beter uit, maar het is wat lachwekkender en heeft een typische jaren tachtig sfeer, en dit in negatieve zin helaas, het mist de (quasi) maatschappijkritische inslag...toch een must see voor de zombie-maniac.
Chainsaw
Steengoed derde deel uit de Romero zombie trilogie. Het niveau van Dawn weet deze Day of the Dead misschien net niet te bereiken, maar komt wat mij betreft nog erg aardig in de buurt. Een aantal zeer spannende momenten, geweldige en boeiende personages en de make-up effecten zijn opnieuw van zeer hoog niveau. Vond vooral Pilato's Rhodes een heerlijke klootzak. En zijn dood aan het einde is ook niet minder dan geniaal.
Topfilm. 4,5 sterren.
Hemdale
De slechste van de trilogie maar toch ook erg goed! Inderdaad zeer goed acteerwerk en ook erg coole make-up en gore effects!
gremlin gizmo
effe normaal waar kan je deze huren
Zavo
Bij de V I D E O T H E E K, ooit van gehoord? Volgens mij ligt deze gewoon bij de meeste videotheken, dus ik weet niet waar je nu moeilijk over doet.
aSMoDeuS
Deze heb ik eerder als eens gezien. Deel 1 jammer genoeg nog niet. Ook deze keer genieten geblazen!
SSeagal
Een degelijke zombie klassieker van Romero, maar niet de beste. De actie laat vrij lang op zich wachten en er word naar mijn mening iets te lang doorgezeverd over de zombies zelf en hoe die "ziekte" werkt e.d. Tegen het eind word ie zeker weten weer spannend en komt er wat leuk gore werk om de hoek kijken. ***
U-96
- 2070 stemmen
De minste uit de triologie.
Nogsteeds mee eens; toch vind ik het zeer triest dat er mensen zijn die de hele trilogie willen remaken. Eerst Night of the Living dead en nu Dawn of the Dead. Een remake maken van een film die slecht is... Okay, maar een remake maken van een film die totaal niet slecht is... BOEE.
centuri
Een van de smerigste uit de trilogie maar geeft wel een beeld hoe de mens kan zijn in crisis een situatie (niet je beste vriend) jammer dat Romero niet de kans kreeg zijn orginele script te verfilmen die is echt weerzinwekkend goed te noemen!!!! Hij is nu bezig als hij subsidie krijgt een 4 deel te maken. Nu maar hopen dat die film ooit komt " dead reckoning"!?
ps. wanneer komt Nederland eens met een goede horror zombie film?!! en dan geen video producties als "deadline of die zeer korte "RIP" die films zijn goed maar te kort!!!!

Survival of the Dead

Dawn of the Dead
1978

Night of the Living Dead
1968

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

Cani Arrabbiati

The Man Who Laughs
Drama / Horror, 1928

Pickup on South Street
Film noir / Thriller, 1953
floridabunkerkrankzinnigheidremakedisembodied head zombiedisembowelment living deadzombie-apocalypsmankind forced undergroundflorida everglades