Day of the Dead (1985)
Geregisseerd door: George A. Romero
Met onder meer: Lori Cardille, Terry Alexander en Joseph Pilato
Gesproken taal: Engels en Spaans
Plot Day of the Dead
"The darkest day of horror the world has ever known."
Na 'Night of the Living Dead' en 'Dawn of the Dead' het laatste deel uit Romero's zombie-trilogie. Een kleine groep overlevenden, een wetenschappelijk researchteam en enkele militairen, zit verscholen in een ondergrondse bunker die als opslagplaats voor raketten fungeert. Met schaarse voedsel- en munitievoorraden moeten ze zich verdedigen tegen de steeds dichterbij komende zombies, terwijl ook in de groep zelf bloedige conflicten losbreken...
Sarah
William McDermott
Dr. Logan
John
Bub
Een van de smerigste uit de trilogie maar geeft wel een beeld hoe de mens kan zijn in crisis een situatie (niet je beste vriend) jammer dat Romero niet de kans kreeg zijn orginele script te verfilmen die is echt weerzinwekkend goed te noemen!!!! Hij is nu bezig als hij subsidie krijgt een 4 deel te maken. Nu maar hopen dat die film ooit komt " dead reckoning"!?
Subsidie...?
ps. wanneer komt Nederland eens met een goede horror zombie film?!! en dan geen video producties als "deadline of die zeer korte "RIP" die films zijn goed maar te kort!!!!
Schrijf er één!
SSeagal
Eh....wat dacht je van woensdag gehaktdag??
Lukic
Zeer veel minder als de originele Dawn of dead maar nog wel oke als je het bekijkt vanuit sfeer oogpunt enzo. Maar niet meer dan 2,5 ster.
JoeHallenbeck
Het ziet er naar uit dat Romero's vierde living dead film er toch gaat komen.
De GeuS
Aardige zombiefilm, maar als je er 1 hebt gezien dan heb je ze allemaal gezien; het zou veel interessanter zijn om eens een film te zien over het ontstaan van de ziekte inplaats van "ik word wakker en oh 99% van de wereld is geinfecteerd".
3 sterretjes, mede door bub....
xangadix
Ik dacht het niet...
pjotr
.... het zou veel interessanter zijn om eens een film te zien over het ontstaan van de ziekte inplaats van "ik word wakker en oh 99% van de wereld is geinfecteerd".
Maar niet erg logisch om dat in een deel drie van een trilogie op te voeren.
De GeuS
Nee oke daar heb je gelijk in, maar ik had het ook niet specifiek over deze film.
WiLL
Ik dacht in het begin dat ik naar dawn of the dead zat te kijken.
Ik heb maar een half uurtje gezien en toen vond ik het wel weer genoeg geweest. Origineel was het allemaal niet en ook weer zo traaaaaag allemaal.
salvatore
- 1937 berichten
Wat een film! Hier voor had ik de remake van night of the living dead gezien en nu zie ik wat die film mist. Het handje van george a romero. Gelukkig was er ook een veel betere actrice dan in de remake van notld. 4*
Over de hele linie word er toch echt niet zo goed gespeeld in deze film, hoor.
Minotrax
Alleen Night nog ff zien, en dan alle 3 gzien (land of the living dead, deel 4 is ook alweer in de maak)
darkcity
Nogal saai was ie, weinig aktie en weinig zombies in beeld, alleen op het end, het ging meer over de militairen en dat mens dan over zombies, Dawn of the dead is veel en veel beter, dees boeide me niet zo, die zombie met dat pistool was wel lachwekkend en dat ie dingen leerde nzo . 2 sterren.
darkcity
Net weer gezien, vond hem al leuker dan de 1e keer, bij sommige films moet je hem gewoon meerdere keren zien totdat ie beter wordt, maar nog steeds geen wereldfilm. half puntje erbij.
Intruder
De versie die ik van deze film zag was een verminkte / gecensureerde en bijgevolg flauwe film, mijn stem is dus zeker niet definitief, eerst de gewone versie te pakken krijgen.
djelle
Day of the dead is voor mijn part de beste zombieflick die ik al gezien heb, naast braindead. Ik heb ongelukkigerwijze ook eens een geknipte versie gezien, en deze vorm van cencuur doodt gewoon de film. Het maakt me enorm kwaad als ik nadenk over heel dat knippen van films-gedoe. Het is al meermaals gebeurd dat ik zo een kapotgemaakt werkje huurde in de plaatselijke videotheek. Maar bon, dit terzijde.
Als horrorfan, en zeker als je dit subgenre leuk vindt, zal je je zeker enorm vermaken met dit 3de deel uit de triologie. Persoonlijk vind ik hem de beste uit de reeks. De eerste 2 en vooral Dawn waren veel te braaf (ofwel heb ik geknipte versies gezien
) en veel minder onderhoudend dan dotd. Het is ook allemaal wat creatiever en verrassender (bijvoorbeeld met die zombie in dat labo (hoe heet ie ook alweer) dat men probeerde dingen te leren, maagkerend!) en laat een beter tempo toe.
Het is een klassieker (veel meer dan dawn of the dead voor mijn part) en bevat dan ook scenes die de geschiedenisboeken mogen ingaan. Denk maar bijvoorbeeld eens aan die slechterik die op het einde door al die zombies uit elkaar getrokken wordt als een nietsbetekenende prooi terwijl zijn benen aan de ene kant slepen en de rest aan de andere kant. Eén van de ziekste vuile gore-scenes die ze ooit gemaakt hebben! En goed gemaakt dan nog.
Day of the dead is onbetwistbaar vermakelijk voor elke horror/gore/zombie fanaat. Een uitblinker in zijn genre. (4)
Flipman
Nee, ik heb een zwak gekregen voor zombiefilms, maar deze film vind ik niet geslaagd. Hij was niet eng, ik heb de voorgangers niet gezien, maar die moeten wel stukken beter zijn. Wel lollig dat ze die zombies allerlei dingen gaan leren, maar hij lijkt eerder komisch bedoeld en dat is ie ook niet.
Ik heb de remake van Dawn Of The Dead wel gezien en die vind ik geweldig. Ik hoo dat Zack Anyder meer van die zombiefilms gaat maken.
djelle
Hoop alleen maar dat je één van de geknipte versies niet gezien hebt. Want dit zou je mening uiteraard zodoende slecht maken als hij nu is...
Flipman
De laatste zin moet zijn: Ik hoop dat Zack snyder meer zombiefilms gaat maken.
Overigens, djelle, een maand of twee drie geleden was ie op TV. Mocht jij 'm toen ook hebben gezien, dan weet je over welke versie ik 't hier heb.
djelle
Welnu, ik kan alleszinds geen hollandse commerciële zenders ontvangen. Dus tenzij het op ned1,2 of 3 was heb ik hem niet gezien of heb ik hem gemist. Maar ik heb deze film eens gezien op t.v. en hij trok op niks. Veel te braaf (veel te geknipt). Helemaal iets anders dan hetgeen ik gezien heb op een huurvhs. Ik weet dat men in de meeste landen aangepaste versies van sommige al te smerige of te gewelddadige films op tv draaien, bij deze was dat niet anders. Zelfs in videotheken of winkels moet je opletten voor geknipte versies.
Heel jammer natuurlijk.
Dus ik kan helaas niet zeggen welke versie je gezien hebt, het énige dat je kan doen is eens vragen bij www.kungfuzombie.com, aan de webmaster (Martijn). Dit is een specialist op dit gebied. Of je kan op andere manieren dit proberen te weten te komen...
Anders als je deze stukjes gezien hebt zal je hoogstwaarschijnlijk de uncut gezien hebben: Naar het einde toe, die wrede commandant die op een heel vieze manier uit elkaar word gerukt door dat groepje zombies, (je ziet zijn benen expliciet gescheiden worden van zijn romp), bij de zombie-aanvallen: zag je altijd de buiken opscheuren en de ingewanden eruithalen bij de slachtoffers? Bij de geknipte versies zijn veel van deze stukken weggefade.

Survival of the Dead

The Man Who Laughs
Drama / Horror, 1928

Caged
Drama / Misdaad, 1950
floridabunkerkrankzinnigheidremakedisembodied head zombiedisembowelment living deadzombie-apocalypsmankind forced undergroundflorida everglades