Genre: Misdaad / Thriller
Geregisseerd door: Paul McGuigan
Met onder meer: Josh Hartnett, Lucy Liu en Bruce Willis
Releasedatum: 20 april 2006
Plot Lucky Number Slevin
"Wrong Time. Wrong Place. Wrong Number."
Nadat hij zijn baan en vriendin kwijt raakt, reist Slevin af naar New York. Eenmaal bij het appartement van zijn vriend Nick Fisher aangekomen, waarbij hij zou logeren, wordt hij "uitgenodigd" mee te komen naar The Boss. Deze ziet hem voor Fisher aan, die zelf spoorloos is. En later die dag eist de rivaliserende onderwereldbaas The Rabbi zijn aanwezigheid. Ook deze man denkt dat hij Nick is, die bij beide mafiozen nogal wat gokschulden heeft open staan. Toch besluit Slevin de schulden op te lossen, terwijl de politie het hem lastig probeert te maken. De vraag is of het hem zal lukken, en wie toch de mysterieuze Smith is die bij zowel The Rabbi en The Boss opduikt...
Slevin
Dumbrowski
Yitzchok
Marty
AHWA
Beter goed gejat dan slecht gestolen ? Inderdaad, maar ik vind dit gewoon slecht gestolen.
Sorry..
Goed stelen is beter dan slecht stelen. Wil alleen maar zeggen dat dit niet gestolen is, maar gewoon goed verzonnen.
Pantoffel
Zoals ik al zei, ik heb niks tegen dingen stelen van andere films (is vandaag inderdaad haast onmogelijk) als dat goed uitgewerkt wordt ! Snatch en Lock Stock vind ik bv nog goed gemaakt, ook al is daar QT's invloed overduidelijk aanwezig.
Sorry..
Ids het niet beter goed gejat/gestolen dan slecht verzonnen?
Je zegt nu toch gewoon tweemaal hetzelfde?
Ik vond deze film erg goed.
Ik weet nog dat ik uit de zaal liep met een erg goed gevoel.
Terwijl ik gewoon de film met de leukste titel had gekozen
Scratt
Inderdaad beter goed gejat dan slecht verzonnen
Typfoutje..
hinkie
geweldig, alles klopt in het verhaal wat echt knap is!! erg goed ook geacteerd van Josh Hornett, vond m echt sterk, met humor een sterk karakter neergezet. Ook Lucy Liu was erg goed.
orbit
- 12092 berichten
Tarantino inspireert zich dan weer veel op Aziatische films. Moeten we dan Pulp Fiction, Reservoir Dogs, Jackie Brown etc rip offs van Aziatische film gaan noemen? Een beetje inspiratie op doen mag toch wel. Om iedereen zijn eigen ding te behouden, daarvoor worden er teveel films gemaakt de dag van vandaag.
Die films hadden niet dat element van overdreven coole dialogen of dingen die in het dagelijks leven volstrekt absurd ogen. Die aziaten inspireerden zich weer op Leone en de jaren 60.. dus
Dit is alleen zo duizend-in-een-dozijn filmpje, nogmaals, Revolver, Boondock Saints, Denver when You're dead, Suicide Kings, de films van de Coen brothers (die dan nog heilig zijn) en vele vele anderen hebben ook allemaal al dit soort "humor" en schijnbare hilariteit. Niets in deze film maakt dat hier ook maar enigzins specialer of bijzonderder. Kwestie van weinig film zien lijkt me alsnog.
Knisper
Die aziaten inspireerden zich weer op Leone en de jaren 60.. dus
orbit
- 12092 berichten
Whatever.. Godzilla was weer geïnspireerd door King Kong
joaquim05
Een van de weinige films met best wel goede verhaal en dat ook wel vermakelijk is. (dat krijg je met zulke genre combinaties)
memento daarintegen goede verhaal maar niet echt om vaker terug te zien.
Oosie
gisteren ( 11-08-08) weer gezien , BLIJFT EEN TOPPER , met Top acteurs ! 4****
Jan W
Ik heb genoten van deze film. Doet natuurlijk wel denken aan films van Ritchie en Tarantino (zoals hiervoor gememoreerd) maar dat is niet erg. Er zit genoeg eigens in aan humor, productie en (prima!)verhaal om de film op zich te kunnen waarderen. Grappig trouwens om Bruce Willis zijn rol in Last Man Standing nog eens dunnetjes te zien overdoen. 4,0
guylopez93
aparte film
apart verhaal, goeie cast, leuke verhaallijnen en een verrassend einde. Verder is het ook belangrijk dat ie vermakelijk is en dat was ie zeker
snip
score verhoogd na herzien
blijft een goede film 1x denk je waar gaat dit over maar na een uur begint het verhaal toch echt te boeien en een goed einde waarin het verhaal echt naar boven komt. top casting en meesterlijk gemaakt.
GinolaEHV
Briljante misdaadfilm, met een ingenieus verhaal en een prima einde.
De film is vanaf de eerste tot de laatste seconde boeiend. Er wordt uitstekend in geacteerd en de wendingen op het einde zijn allemaal even sterk. Verder zitten er een paar prima humoristische stukjes in.
Eigenlijk kan ik zo 1-2-3 geen minpunten opnoemen.
Derhalve, 5*.
tom de filmman
egt een goede film, wat een ontketening op het eind, ik was verbijsterd, geweldig met die scene op het vliegveld goed geacteerd ook
roc12345
is dit een komedie of wat er staat wel Misdaad / Thriller
maar de trailer is wat anders
AHWA
Het is een misdaadfilm met wat komische elementen, maar de nadruk ligt vooral op de spanning.
ultimate_roeltje
Ik had vaak van LNS gehoord, maar ik dacht idd dat het meer een goede comedy was. Gelukkig werd ik getakteerd op een diepe, subliem uitgevoerde en uitgedachte film met geweldig acteerwerk.
Ik vond ´m geweldig! Het verhaal, de wijze van vertellen, de Tarintino-achtige dialogen, goed acteer-en film werk. Niets op aan te merken, een en al lof! (misschien dat ik het einde graag wat sterker had gezien, maar verder...)
Zeker een film die ik uit de schappen ga plukken! omdat het me echt iets lijkt om vaker te kijken, en natuurlijk omdat het gewoon een must have is!
roc12345
Goede verhaal goede opbouw en gelukkig een goed einde
en nu de minpunten de titel had beter kansas city shuffle kunnen
heten en er had veel meer actie in gemogen
meurisse
Dat dacht ik dus ook de eerste keer toen ik de film zag. Het was dan ook lange tijd m'n favoriete film..
Onlangs zag ik de film opnieuw en ik vond het toch wel bijzonder raar dat de politieagent Brikowski de lijkschouwster Lindsey (Lucy Liu) niet herkende toen Slevin & Lindsey in het restaurant zaten. Hij gaf een mooie opsomming van de personen in het restaurant en haar kende hij dan niet. Nochtans had hij toch contact met haar in het lijkenhuis... Mijn inziens klopt het toch niet helemaal dan...
Ik ga m'n score dan ook licht bijstellen, het blijf een goede film, maar vind dit wel jammer.
Overgewaardeerd filmpje met sterrencast dat het meer van de twist moet hebben dan van het verhaal. Niet waterdicht, maar toch is de film onderhoudend en vermakelijk. Redelijk.
Nomak
Dit was een leuke verrassing omdadt ik er weinig van verwacht had. Een echte aanrader dus.

Drie goede films met een hoofdrol voor de jarige Morgan Freeman (84)

Snatch
Misdaad / Komedie, 2000