• 9.373.561 stemmen

Lucky Number Slevin (2006)

Misdaad / Thriller | 110 minuten

Genre: Misdaad / Thriller

Alternatieve titel: Lucky Number S7evin

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Paul McGuigan

Met onder meer: Josh Hartnett, Lucy Liu en Bruce Willis

Releasedatum: 20 april 2006

Plot Lucky Number Slevin

"Wrong Time. Wrong Place. Wrong Number."

Nadat hij zijn baan en vriendin kwijt raakt, reist Slevin af naar New York. Eenmaal bij het appartement van zijn vriend Nick Fisher aangekomen, waarbij hij zou logeren, wordt hij "uitgenodigd" mee te komen naar The Boss. Deze ziet hem voor Fisher aan, die zelf spoorloos is. En later die dag eist de rivaliserende onderwereldbaas The Rabbi zijn aanwezigheid. Ook deze man denkt dat hij Nick is, die bij beide mafiozen nogal wat gokschulden heeft open staan. Toch besluit Slevin de schulden op te lossen, terwijl de politie het hem lastig probeert te maken. De vraag is of het hem zal lukken, en wie toch de mysterieuze Smith is die bij zowel The Rabbi en The Boss opduikt...

avatar van eximion

eximion

Werden er maar meer van dit soort films gemaakt,tegenwoordig zie ik ze niet meer. Net voor de 5e keer weer gekeken en blijft voor mij echt een toppertje

avatar van ruudhesselink

ruudhesselink

Ik snapte gedurende de hele film niet waarom hij zo hoog genoteerd staat hier op moviemeter. De eerste 100 minuten vond ik er niks aan, het bleef een beetje hangen. Pas aan het eind kwam er flink wat schwung in en mede door het eind een 4,0.

avatar van trebremmit

trebremmit

Overgewaardeerd en totaal niet origineel, zo voorspelbaar als maar kan.

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

trebremmit schreef:
Overgewaardeerd en totaal niet origineel, zo voorspelbaar als maar kan.

Och jonge, totaal voorspelbaar...laat mij niet lachen.
ge gaat mij toch niet zeggen dat je Slevin al meteen doorhad? zo wel, bravo maar dan is de fun voor mij er al lang af.

avatar van trebremmit

trebremmit

Ja voorspelbaar, dat jij het allemaal niet zag aankomen dat is mooi voor je. Ik vond het een draak van een film vooral door josh Hartnett wat een slechte acteur is dat. Dat zogenaamde coole stijltje deed me niks en Morgan Freeman was totaal verkeerd gecast als gangster.

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Als gij het zegt, we hebben een totaal andere visie over deze film dus

avatar van Rens10

Rens10

Fantastische film, heerlijk hoe hij wraak neemt!

avatar van helleke

helleke

Nog eens terug gezien en het blijft een heel goeie film.

Ondanks dat ik dus wist hoe de film eindigde heb ik er toch kunnen van genieten, al was de verrassing er nu wel af.

avatar van Yuffira_San

Yuffira_San

Erg goeie film, maar gewoon niet echt m'n ding denk ik.

Lucy Liu was leuk om te zijn, helemaal kinderlijk en zo.

avatar van INZELL

INZELL

even een vraagje: Wat is de echte naam 'in de film' van de hoofdrol speler die in het nederlands "dolle hond" betekent??

graag reactie

avatar van confucius

confucius

Complexe actie thriller, overgoten met een laagje humor (past eigenlijk niet bij het thema). Romantisch (nou ja) en veel veel actie. Je moet er wel je kop bijhouden (en hou je vriendin/vriend uit de buurt). De benadering van dubbel identiteitsaanname is nieuw voor mij, origineel, en ondanks de complexiteit ervan, verrassend interessant. Het plot bestaat uit ...vier plots!! Het zijn allen klassiekers maar moeten zeker niet onderdoen voor "Seven" eveneens met Freeman. En de verwijzingen naar oudere films ... zijn hilarisch.

Ook hier heeft Confucius weer het laatste woord:

" De zekerste manier om niet bedrogen te worden is zich dommer voordoen dan men is." Is in deze film wel toepasselijk.

Drie (3) gouden schitterende sterren.

avatar van AHWA

AHWA

INZELL schreef:

graag reactie

Slevin Kelevra bedoel je?

avatar van xpookyx

xpookyx

Gisterenavond voor het eerst gezien, vond hem eerst wat langdradig maar het einde heeft me toch kunnen boeien. Ik denk wel dat ik deze film niet snel nog eens zal kijken omdat de verrassing er wel vanaf is nu

avatar van Lad

Lad

Redelijk mee eens met de bovenstaande quote.

Het begin was redelijk langzaam en ook wat vreemd. Toch, rond de dertigste minuut begint de versnelling. Vanaf toen werd het me ook duidelijk waarom deze film de beste misdaadfilm van 2006 wordt genoemd.

Josh Hartnett, Lucy Liu, Bruce Willis, Morgan Freeman en ga zo maar verder, ze doen het allemaal heel goed! Vooral van Lucy Liu was ik verbaasd. Ze speelde erg geloofwaardig!

Het einde was verrassend, al had ik zo'n klein vermoeden. Het begin van de film laat je anders al genoeg gissen.

4 sterren.

avatar van enzyme

enzyme

Wow, wat een film.

Lang geleden dat ik nog zo een goeie gezien heb.

avatar van brielen

brielen

Ik vond het een gedurfde misdaadprent waarbij men telkens weer op het verkeerde been wordt gezet. Kleurrijke criminelen, sterke oneliners en kris kras door elkaar lopende verhalenlijnen.5.

avatar van joeriL

joeriL

M.Goodkat schreef:

Och jonge, totaal voorspelbaar...laat mij niet lachen.

wilde ik precies gaan typen.

avatar van DONNI

DONNI

Wat een film!

Gedurende de hele film had ik het gevoel dat het op 't einde wel duidelijk zou worden, en hoe, geniaal gewoon weg!

De mensen die dit van 't begin al door hadden, chapeau, ik zou jullie IQ maar is gaan testen...

4,5* (én een plaats in mn top 10)

avatar van roedie18

roedie18

ik vond dit een zeer mooie film.

de actie in de film was super...

er valt weining over te zeggen, buiten gewoon super..

daarom 4 *

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

beter dan pulp fiction;)

avatar van Fingquality

Fingquality

Erg lekkere thriller.

Morgan Freeman doet het best goed, Lucy Liu heeft zowaar ook een leuke rol en Josh Hartnett vond ik zelfs erg goed!

Leuke plotwending op het einde en zeker een van de betere misdaadfilms.

Heerlijk vermaak met een erg mooie poster bovendien.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

ruudhesselink schreef:

Dus voor 9 minuten toch nog een knappe 4*?

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

fappie schreef:

beter dan pulp fiction;)

Niet te vergelijken.

avatar van bartsch

bartsch

Ik vond dit niet zo'n hele bijzondere film.
Het is een rechttoe, rechtaan wraak/gangsterfilm met een plottwist en een flashback en een hoop bekende acteurs.
Een paar dingen die me te binnen schieten; wat wil mr Smith/Goodcat? Is 'ie een pedo? Heeft íe als gewetensvol kindervriend de verkeerde baan gekozen? Betaalde z'n opdrachtgevers 'm 20 jaar daarvoor niet goed? Waarom werd Nick Fisher gebruikt (buiten Goodcat's advies om)?
Op mij kwam de film nogal gekunsteld en geforceerd over.

Owja, niemand noemt Ben Kingsley (voor zover ik heb gekeken), terwijl die toch het meeste schitterde in de film samen met de Sloe.

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

Voor de tweede keer gezien en blijft één van de beste films voor mij. De cast was gewoon erg goed. Josh heeft een ijzersterk rol gespeeld. Bruce Willis is gruwelijk in zijn rol en zo koudbloedig zoals alleen hij dat kan.

Het verhaal is zo geniaal in elkaar gezet en de ontknoping blijft tot het einde van de film een verrassing.

Top film. Jammer dat ze er niet veel van deze soort maken.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

bartsch schreef:
Ik vond dit niet zo'n hele bijzondere film.
Op mij kwam de film nogal gekunsteld en geforceerd over.

Als je niet eens weet waarom die Nick Fisher wordt gebruikt zou ik de film nog maar eens kijken, want het is overduidelijk. Trouwens, op al die vragen van je wordt antwoord gegeven. Beter opletten.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Was een zeer aangename film vol geweld maar ook lekkere sarcastische humor en dat al helemaal van Josh Hartnett als Slevin die ook altijd weer een grote mond heeft als ie met de dood word bedreigt en dat hij dan steeds doet of het niks is. Wat vond ik die kerel toch heerlijk op dreef gaan zeg. En natuurlijk dat hij steeds word verdacht als een gangsterlid die in de schulden zit. Daarnaast hebben we ook nog weer een mooie bijrol van Bruce Willis als ijskoude huurmoordenaar Mr Goodkat en zijn ook Ben Kingsley en Morgan Freeman die allebij tegenpartij-mafiabazen zijn lekker bezig en konden der ook weer iets prachtigs van maken. Ook vond ik die 2 negers en die 2 Joden erg grappig.

Erg mooie gangsterfilm waar humor ook niet mistaat en ook een beetje doet denken aan de Engelse gangsterfilms op sommige momenten.

avatar van bartsch

bartsch

Pastichio Rocker schreef:

Op mijn vragen wordt helemaal geen antwoord gegeven. Zeker niet wtb Goodcat.

avatar van foray

foray

Ik vond het wel een origineel verhaal hoor. Sommige dingen zie je naar het einde toe wel aankomen maar achteraf is toch vooral het eerste deel heel sterk juist! Ze hadden niet alle vragen letter hoeven te beantwoorden in de film voor mij.

avatar van Bla

Bla

Deze is geweldig. Binnenkort maar weer eens kijken. Kansas City Shuffle anyone?