• 9.375.060 stemmen

Met onder meer: Carlos Gallardo en Consuelo Gómez

Gesproken taal: Spaans

Releasedatum: 24 februari 1994

Plot El Mariachi

"He didn't come looking for trouble, but trouble came looking for him."

El Mariachi is een muzikant die volgens de familietraditie met zijn gitaar door het land trekt. Het Mexicaanse stadje waar hij wat probeert te spelen heeft echter nog een andere bezoeker: Azul, een huurmoordenaar die zijn wapens draagt in een gitaarkoffer. De plaatselijke drugsbaas Moco en zijn handlangers zien El Mariachi aan voor Azul, en jagen hem op.

avatar van Diesel

Diesel

Veel leuke scènes: openingsscène (goed bedacht en mooi gefilmd), de hotel manager die in een super fast forward tempo telefonisch de gangsters inlicht, Moco die steeds een lucifer aanstrijkt op de achterhoofd van één van zijn mannen, de pitbull die vlak naast El Mariachi staat te hijgen elke keer als hij wakker wordt, Moco die zonder twijfelen zijn geliefde doodschiet (soortgelijke scène zit ook in The Usual Suspects), de DJ met zijn gare keyboard en niet te vergeten de drie schietgrage killer bitches van Azul.

Rauw, grappig en bovenal erg creatief. Geweldig hoe Rodriguez gebruik maakt van slow motion en fast forward. Het acteerwerk is best aardig, Carlos Gallardo en Reinol Martinez zijn zeker geen slechte acteurs. Prima actie flick wat mij betreft. Jammer dat Rodriguez tegenwoordig slappe hap als Spy Kids maakt. 3,5*

avatar van sydney

sydney

Ik ga het echt niet hebben over dat het zo knap is dat je toch nog überhaupt een film kunt maken met zo'n klein budget. Dat is een onzindiscussie, want dan kan mijn vakantievideo van Parijs uit 1992 net zo goed een meesterwerk zijn... (Sydney overweegt om deze film toe te voegen)

Nee... deze film beoordeel ik gewoon zonder randverschijnselen. Het is gewoon ontzettend slecht geacteerd allemaal. Script is ook erg slecht. De verwarring tussen deze 2 ontzettend verschillende personen is het toppunt. Toch nog 1,5* omdat ik mij behoorlijk vermaakt heb met dit stupide verhaal, gewoon omdat het zo slecht is...

avatar van kiriyama

kiriyama

Verrassend sterke film die echt heel cool is, het verhaal is weliswaar niet van de bovendste plank, maar de film is geweldig. Een echte aanrader dus.

avatar van Skrean

Skrean

De film waarmee robert een budget kreeg toegewezen

om desperado te maken. Met een matig script..

(gitaar,schildpad,geen spoiler toch??)

en weinig budget toch een filmisch geheel

3 sterren.

avatar van getyourchucks

getyourchucks

na de extra's te hebben gekeken moet je toch wel respect hebben voor de lowbudgetness van deze film, robert rodriguez is zeer inventief 3.0

avatar van thekid

thekid

4.5 niet alleen omdat ik fan ben van de mariachi reeks maar wat rodriguez deed met zoon klein budjet petje af hoor.

avatar van sonyjh

sonyjh

ik vind dat je deze film niet naar het budget, maar gewoon naar de film moet beoordelen.

En qua film is ie niet slecht, maar ook niet veel meer als dat.

avatar van tuureluur

tuureluur

aardige film blijft het en niet voor niets ging hollywood ermee aan de slag. Desperado blijft toch leuker. 3,5.

avatar van sju

sju

Echt knap als je ziet wat Rodriguez met 7000 dollar heeft gedaan... Een knap staaltje low-budget filmen, en het heeft hem geholpen naar de hogere levels! Desperado mocht duidelijk wat meer kosten...

avatar van Jeewee

Jeewee

wat een ongelofelijke amateurfilm. ik weet dat hij voor een paar duizend dollar is gemaakt maar in een film hoor je gewoon meer geld te steken. het acteerwerk was zeer matig en ik vond de hele film oersaai. het gebeurt wel in meer films, dat 2 mensen op elkaar schieten en dat er maar eentje geraakt wordt. daar ben ik niet zo'n fan van en in deze film gebeurt dat bijna alleen maar

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Echte cult-film die misschien niet de beste in zijn soort is maar toch wel geweldig. En stiekem heeft de film best wat aardige dingetjes.

avatar van rico_defender

rico_defender

wat wil je nou ik vond hem vrij goed hij is gedraait voor 7000 dollar doen jullie dat maar eens na het is gewoon een cultklassieker die ik zelf als 15 ajrig erg goed kon waarderen

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Vrije slappe film, gebeurt weinig, muziek is gedateerd, het is gewoon allemaal niet zo boeiend en sfeervol gebracht. De El Mariachi-trilogie is een leuk voorbeeld van hoe een budget een film wel of niet goed kan maken. El Mariachi heeft een zeer laag budget, maar ik vind de film vrij matig. Desperado had een budget van 7 miljoen dollar, ook niet enorm veel, maar het is naar mijn mening wel een geweldige film. Goede muziek, goede acteerprestaties, mooie sfeer, ik overweeg hem zelfs in mijn top 10 te zetten. Once upon a time in mexico kostte 29 miljoen dollar, maar die film vind ik nog slechter dan El Mariachi. Saai, sfeerloos en ook niet erg boeiend.

Deze film: 2*

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Vermakelijke film, de korte speelduur was echt een pluspunt en het was goed gefilmd, maar verder toch wel erg amateuristisch. Zo was het acteerwerk ver ondermaats en zag het er bij vlagen ook wel erg low-budget uit. Toch, wel prima vermaak, degelijk debuut van Rodriguez. 3*

avatar van joe black

joe black

een der slechtste films ooit gemaakt.

avatar van xangadix

xangadix

Oh werkelijk..? En waarom dan wel..?

avatar van Harco

Harco

thomzi50 schreef:

Perfect verwoord, perfecte score.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

thomzi50 schreef:

Gek he voor 7000 dollar

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Ik verschiet er eerlijk gezegd helemaal niet van dat dit werkje van Rodriguez is. Het is cult, kitsh, camp, een B-film.

De dialogen klinken idioot, de synchronisatie isom van te huilen en de acteerprestaties zijn beneden alle peil.

Een film die zeker en vast z'n stijl uitblaast dus. Na het zien van Grindhouse begin je meer en meer respect op te brengen voor dit soort hersenloze cinema.

Geen goede film maar best wel vermakelijk. 2.5*

avatar van TonyMontana

TonyMontana

sinterklaas schreef:
Leke film, met een echt begin aan het hele desperados verhaal maar toch klopt er iets nietaan het eind word el mariachi door zijn hand geschoten en zijn vriendin word vermoord door bucho ofzoiets, El Mariachi schiet hem neer maar....... waar de film desprados om draait: Hij neemt wraak op de persoon die zijn vriendin heeft neer geschoten en zijn hand gemold heeft, MAAR die heeft hij in deze film toch al vermoord. voor de rest was hij leuk.

4,0

in El Mariachi wordt zijn vriendin door Moco vermoord. in Desperado neemt hij wraak op Bucho. Bucho is de grote gangsterbaas en Moco werkte voor hem.

avatar van Vandernagel

Vandernagel

Mensen zeuren als ze zeggen dat je een film op basis van zijn kwaliteiten moet beoordelen en niet op basis van het budget. Die twee staan onophoudelijk met elkaar in verbinding. Echter of er wat goeds uitkomt is dan nog natuurlijk de vraag.

Alleen naar de film gekeken, vind ik een 2,5 zo ongeveer wel juist. Maar neem je het beschikbare object mee in je afweging, dan is dit toch echt een superieure film waar menig multi miljoenen film jaloers op kan zijn.

3,5 sterren

avatar van JJ_D

JJ_D

Barslecht debuut van Rodriguez: vooral het acteerwerk is pijnlijk ontoereikend; verder zit de mond-beeldspraak niet helemaal goed en bevat de film nergens mooie beelden. Zoals Onderhond reeds aangaf is 'El Mariachi' desondanks de voorbode van het talentvol cineast dat Rodriguez weldra zou worden: de lage cameravoering die als een slang door de kamers waadt is sfeervol, de droomsequenzen angstaanjagend (doch enigzins misplaatst in deze context) en de visuele "mopjes" (vb. de hond) aangenaam.

Alles bij elkaar toch een ondermaatse B-film.

avatar van Theunissen

Ondanks het zeer lage budget toch een goede film. Het verhaal is leuk en romantisch. Er zit ook humor en actie in.

Hoofdrol speler Carlos Gallardo speelt in het vervolg "Desperado" nog een bijrol als assistent van Antonio Banderas. Ik vond het een vermakelijke film om te zien en het was tevens het debuut van regisseur Robert Rodriguez.

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

plezant om te zien wat rodriguez geeft klaargespeeld met zo'n laag budget

avatar van mckiller

mckiller

Zeker geen slechte film! Nooit verwacht met een bugdet van $7000,-

avatar van jeanintjuh

jeanintjuh

Het is toch wel heel leuk gedaan. Een verademing bij al die special-effectszooi die we meestal voorgeschoteld krijgen. Ik vond Carlos Gallardo ruim voldoende acteren. 3,5*

avatar van Big Yin

Big Yin

Talent komt met de nodige inzet altijd bovendrijven. Ook met een beperkt budget.

avatar van Zinema

Prima debuut van Rodriquez. Low budget en niet altijd en overal even sterke acteerprestaties maar evengoed een ruw edelsteentje. Toen Hollywood de regisseur ontdekte mocht hij een remake maken, het opgepimpte en ietwat mindere Desperado waarmee Rodriquez zich in een keer op de kaart zette. Goed.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Prima film en knap gemaakt met 7000 dollar. De film is erg vermakelijk, maar het camerawerk was niet zo goed. Ook niet zo gek, omdat er geen geld was voor standaarden etc. Maar toch jammer. De soundtrack is prima evenals de actiescenes.

Ik heb me prima vermaakt, viel me niks tegen: 3.5 *

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Wat een maffe, onbegrijpelijke plotsamenvatting staat bij deze film.