• 9.374.524 stemmen

Met onder meer: Carlos Gallardo en Consuelo Gómez

Gesproken taal: Spaans

Releasedatum: 24 februari 1994

Plot El Mariachi

"He didn't come looking for trouble, but trouble came looking for him."

El Mariachi is een muzikant die volgens de familietraditie met zijn gitaar door het land trekt. Het Mexicaanse stadje waar hij wat probeert te spelen heeft echter nog een andere bezoeker: Azul, een huurmoordenaar die zijn wapens draagt in een gitaarkoffer. De plaatselijke drugsbaas Moco en zijn handlangers zien El Mariachi aan voor Azul, en jagen hem op.

avatar van Jos2

Jos2

mister blonde schreef:

jos 2 en wouter, zucht...... goed onderbouwde meningen jongens.

Wat wil je horen? Dat een stom verhaal klungelig enoverdreven zwierig in beeld wordt gebracht? Dat het acteren tenenkrommend slecht is? Dat het camerawerk abonimabel is?

een film die overeind blijft zonder special effects.

A) Blijft hij niet overeind

B) Dus het is al zo erg dat het volgens jou moeilijker is om een goede film te maken zonder sp fx dan met? Dat een film met sp fx sowieso beter is?

Prachtig laag tempo, cameratechnieken zijn juist heel bewust zo gebruikt.

Maakt ze dat beter?

dat de acteerprestaties niet optimaal zijn is het kenmerk voor low-budget

Klopt. Maar het maakt het er niet beter op.

Dit is natuurlijk onzin. Wat heeft een laag budget met acteerprestaties te maken?

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Jos2 schreef:

Goed overdreven. Leuk verhaal en leuk in beeld gebr8. Acteren is mayB niet je-van-het maar echt niet tenenkrommend slecht.

avatar van Jos2

Jos2

Wat heeft een laag budget met acteerprestaties te maken?

Het is onzin te denken dat het perse slecht moet zijn, maar als je met amateurs werkt - zoals hier - is de kans groot dat het amateuristisch is...

En geld voor nét die ene extra take was er ook niet.

EmDee

Ook amateurs kunnen goed acteerwerk afleveren.

Ik vind de redenatie echt onzin!

avatar van Padd0

Padd0

EmDee schreef:

Ook amateurs kunnen goed acteerwerk afleveren.

Ik vind de redenatie echt onzin!

Natuurlijk kunnen amateurs goed acteerwerk afleveren. Het feit blijft alleen dat de meeste amateurs over het algemeen minder goed acteerwerk leveren dan acteurs die al langer in het vak zitten.

EmDee

Er zijn ook genoeg amateurs die al jarenlang in t vak zitten!

avatar van Padd0

Padd0

EmDee schreef:

Er zijn ook genoeg amateurs die al jarenlang in t vak zitten!

Als die amateurs al jarenlang in het vak zitten dan zijn het onderhand toch geen amateurs meer of wel.

Jos2 schreef:

zo´n stom verhaal vind ik het niet. wat is hier nu weer zo stom aan?? klungelig is het niet, want het is BEWUST zo gedaan. Dat jij je daar aan ergert is wat anders.

vond het acteren ook niet sterk, maar tenenkrommend slecht, kom op zeg. Met overdrijvingen mijn standpunten proberen om te schoppen is wat zwak.

A) dat is jouw mening

B) ja idd, het is moeilijker een goede film af te leveren zonder special effects dan met. Het gaat hier puur om middelen. special effects en mensen die deze gebruiken kun je kopen en huren.

Tempo en sfeer kunnen heel belangrijk zijn voor een film, dus ja.

Klopt. Maar het maakt het er niet beter op.

ok dit punt ben ik t mee eens.

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

mister blonde schreef:

Wat een onzin, echte kwaliteit is van heel andere factoren afhankelijk. Special effects zijn niet meer dan opsmuk.

mister blonde

zei hij die de film 2001 en ben hur in zijn top 10 heeft, films die de basis zijn voor hedendaags special effects. kom op Q ik geef je een in koppertje om me nu af te maken

mister blonde

ik ben t ook met je eens. Maar met hedendaagse films wordt bijna altijd naar SE gegrepen om het verhaal op de achtergrond te drukken omdat er bijna geen originele ideeen meer zijn (vind ik, dus no need to react on that comment)

dus is het moeilijker nu en de laatste jaren om een goede film te maken zonder SE. Kijk maar naar el mariachi en desperado. Desperado wordt veel beter beoordeeld op de site, door de SE, kortom door het budget.

avatar van Ramon K

Ramon K

mister blonde schreef.....Kijk maar naar el mariachi en desperado. Desperado wordt veel beter beoordeeld op de site, door de SE, kortom door het budget.

Nee hoor. Desperado heeft betere dialogen, een beter verhaal en betere acteurs dan El Mariachi. Special effects geven slechts de finishing touch in Desperado.....ze bepalen de kwaliteit van de film niet.

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

mister blonde schreef:

Hm, gezien die laatste opmerking en die smiley zal ik het dan maar nalaten om uit te leggen waarom die eerste opmerking zo kortzichtig is...

Padd0 schreef:

Dat heeft niets met de tijd te maken maar met geld.

En er zijn genoeg mensen die al ik weet niet hoelang voor hun plezier (als een soort hobby) acteren.

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Vond de film best wel meevallen. Vooral als je weet dat hij met zo'n beperkte middelen moest werken.

Maar toch stoorde me af en toe het, tja, toch wel een beetje amateurisme. Van de acteurs en andere. Vond het gewoonweg niet erg goed uitgewerkt. Viel me op. Maar wetende met wat hij moest werken, toch 3*

avatar van SSeagal

SSeagal

aardige voorloper van desperado, wel iets minder. ***

avatar van Ylaise

Ylaise

Grappige film, vooral als je de ten-minute-school van tevoren al hebt gezien. Desperado is natuurlijk een stuk beter, maar wat wil je als je een budget hebt van 7000 dollar....Leuk knip en plak werkje toch.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Authentieke actiefilm. El mariachi is met weinig middelen gemaakt en dat zie je spijtig genoeg ook soms. Sommige low budget - fouten zoals matig acteerwerk en geforceerde cameratechnieken zijn ook hier te vinden. Toch ademt de film erg veel sfeer uit door de autehntiek taal en de goede soundtrack. Het verhaal is niet echt ontzettend goed maar toch is El Mariachi veel beter en anders dan de doorsnee - actiefilm. Het einde , de muziek , de ouderwetse actiescenes , de coolheid van het hoofdpersonage ..... maken dit tot een zeldzame film. Toch haalt el mariachi niet het niveau van de remake desperado , die film heeft meer stijl , sfeer en betere acteerprestaties door middel van een groter budget.

7/10

avatar van De GeuS

De GeuS

Vond het persoonlijk een behoorlijk slechte film; slap verhaaltje, ongelovelijk irritant camerawerk(had na 5 minuten al een lichte migraine) en op een enkeling na slecht acteerwerk; kleine 2*....

avatar van djelle

djelle

Zoals hier al vaak gezegd is geweest: In deze eerste creatie van Robert Rodriguez stoorden de low-budget fouten lichtjes de film. Jammer, want het verhaal is zeer goed gevonden vind ik en de film heeft zo'n speciaal, eigen sfeertje. Er zat veel creativiteit in de scenes en het camerawerk en de verdere uitbouw van het verhaal had wel iets.

Desperado is niettemin ook gemaakt met een klein, hetzij wat groter dan voor mariachi, maar hoedanook een heel klein budget in filmtermen. Maar (en dit kan je ook zien bij de extra's op de dubbel-dvd) in desperado is alles veel beter opgelost. Met het iets grotere budget en massa's creativiteit oogt desperado veel mooier en juister en alles wordt veel vermakelijker. Het is meer "af". Los daarvan, heb ik nog steeds veel respect voor dit mooi werkje, ook al hebben de gebrekkigheden de genietbaarheid wat verstoord. Na lange twijfel, een kleine 3.

avatar van mattblack70

mattblack70

Ik ben in slaap gevallen naar 20 min.

0,5 *

avatar van pjutter

pjutter

super knap van Rodriguez, dat hij met een budget van 7000 dollar nog zo'n film kan maken

avatar van speedy23

speedy23

mattblack70 schreef:

Ik ben in slaap gevallen naar 20 min.

0,5 *

Slechts 20 minuten gekeken, dan stem je toch gewoon niet.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Erg leuke film, grappig(hoewel niet altijd zo bedoeld) en leuke aktie. 3.5* en zometeen door met Desperado.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Erg goede film. De acteerprestaties zijn op momenten niet al te best maar totaal niet storend, het verhaal is erg interessant en vermalelijk en dit blijft een must see voor je aan Desperado begint. Ook erg interessant is de uitleg van Rodriguez hoe hij met een heel klein bedrag toch nog een film op niveau kon maken, chapeau. 4*

avatar van otherfool

otherfool

Dat de film voor een appel en een ei gemaakt is is meteen het meest opzienbarende in deze verder maar matig boeiende debuutfilm van Rodriguez. Knap om zoiets te maken op je 24e met een paar duizend dollar, maar dat maakt het niet persé een goede film natuurlijk...

2*.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Leke film, met een echt begin aan het hele desperados verhaal maar toch klopt er iets nietaan het eind word el mariachi door zijn hand geschoten en zijn vriendin word vermoord door bucho ofzoiets, El Mariachi schiet hem neer maar....... waar de film desprados om draait: Hij neemt wraak op de persoon die zijn vriendin heeft neer geschoten en zijn hand gemold heeft, MAAR die heeft hij in deze film toch al vermoord. voor de rest was hij leuk.

4,0

avatar van JoeCabot

JoeCabot

sinterklaas schreef:

De hele trilogie zit vol van dit soort situaties...

Erg matig filmpje.

Zo'n debuutfilm die het talent van Rodriguez toont, maar zelf zwak is. De sequel, die wel wat $ te verkwisten had, is dan ook tich keer beter.

Toch is het soms wel genieten in deze film, maar erg spaarzaam. Die DJ was erg grappig, de dromen waren niet slecht, die hond was een leuke (overbodige) toevoeging. En zo zijn er nog wel een paar scenes die redelijk aardig uit de verf komen.

Ook veel negatiefs te melden. En ik weet dat de film weinig gekost heeft, maar er zijn andere voorbeelden die bewijzen dat je met geen geld nog steeds een beter product dan dit kan afleveren (Following bijv). Rodriguez' camerawerk is fijn, maar zo onafgewerkt. Het acteerwerk is pijnlijk slecht en de film hobbelt regelmatig vierkant.

Nog een halfje extra voor het coole einde, dat wel. De badguy schiet de gegijzelde gewoon in koele bloede neer. Best verrassend, zie je niet vaak. Zo kom ik uit op 2 kleine *. Een vaag voorteken van Rodriguez' talent, maar een Bad Taste of Following is dit allerminst. Kijk gewoon Desperado, veel betere film.