• 9.374.478 stemmen

Met onder meer: Antonio Banderas, Salma Hayek en Joaquim de Almeida

Releasedatum: 23 november 1995

• Viaplay Bekijk via Viaplay

Plot Desperado

"When the smoke clears, it just means he's reloading."

De vreedzame reizende muzikant kon de misdaad niet langer aanzien, zeker niet na de dood van zijn vriendin. In zijn gitaarkoffer zitten nu dodelijke wapens en hij vermoordt drugdealers onderweg naar Bucho, de moordenaar van zijn vriendin. Hij kan er niet eeuwig mee doorgaan, maar kan niet rusten tot hij Bucho gevonden heeft.

avatar van maxo922

maxo922

goeie actie film, met salma hayek ... * 3,5

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Op zich best goede actiefilm die lekker wegkijkt door de snelle actiescènes en flinke aantal explosies. Verhaal was redelijk standaard maar daar ligt de nadruk natuurlijk ook niet op bij deze film. Vond Antonio Banderas niet zo geweldig acteren maar dit maakte Joaquim de Almeida meer dan goed, geweldig bijrol van Quentin Tarantino trouwens! Zeker een aanrader als je van het genre houdt! 3.5 ster

avatar van crack1

crack1

Knappe burrito aktiefilm.

avatar van namingway24

namingway24

Geweldige actiebaletten afgewisseld met wat saaie rustmomenten.

avatar van Hankieh

Hankieh

Die grap die Tarantino in deze film vertelt was echt geniaal xD

avatar van K@i

K@i

1 Ding heb ik gemist of verkeerd gezien aan het begin werdt tie toch face to face neer geschoten ? en pas op het laats weet hij dat zijn broer de schuter was ?

avatar van Flipman

Flipman

Ergens is het compleet ongeloofwaardig dat het hoofdkarakter uit El Mariachi is uitgegroeid tot een professionele killer, maar cool is het wel! De eerste twee scènes van de film zetten al flink de toon en deden mijn twijfel wegnemen of ik nou wel of geen zin had om Desperado op dat moment te kijken. Ik wist niet dat Steve Buscemi ook in de film zat en die trok dan ook meteen mijn aandacht. Die eerste scène leek qua dialoog wel geschreven/geregisseerd door Quentin Tarantino. De daaropvolgende droomscène vond ik prachtig, dat 'El M' over die bar naar die maniak met dat mes toe loopt om 'm met de kop van zijn gitaar een knal voor z'n harses te geven, meesterlijk ! Ook leuk dat we nog een cameo krijgen van de antagonisten en de vriendin van de protagonist uit de voorgaande film.

Veel vragen worden niet beantwoord. Zoals eerder gesteld, waar heeft El Mariachi zijn skills vandaan? Hoe kent ie dat Buscemi karakter? Wie is Quino? Campa?

Het mooie is dat het helemaal niks uitmaakt dat deze facetten in mysteriën gehuld blijven. De film is niet gemaakt om diepzinnig te zijn en laat dat blijken ook. Onderhoudend is ie wel, voorspelbaar ook enigszins, maar entertainend helemaal !

avatar van Flipman

Flipman

Bij de weg; sommige mensen menen dat dit een remake is van El Mariachi in plaats van een vervolg erop. Dat snap ik niet. OK, El M's Liefje heeft wederom een connectie met de antagonist en het is weer een gevecht tegen een dealer. Maar verder wordt er zelfs nog genoeg naar de eerste film gerefereerd.

Ik ben overigens echt blij dat ze Banderas hebben gecast. Ik bedoel, ik heb niks tegen Carlos Gallardo, maar zo bad-ass als Banderas was hij nooit geworden. En het contrast tussen de twee vind ik gewoon heel mooi !

avatar van Poppe

Poppe

Dat een actiefilm zo onderhoudend kan zijn.. HEERLIJK !

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

K@i schreef:

Het was niet zijn broer maar de handlangers van zijn broer die zijn vrouw neerschoten. Je kon dat zien omdat er toch 2 verschillende acteurs waren maar in het begin vond ik het ook verwarrend

Verder is dit een zeer goede film, fantastische cast en heerlijke muziek. Het beste van de muziek was toch als ze wat Spaanse gitaarmuziek speelden en de actie en de rust die elkaar goed afwisselden. Het enige overdreven was dat Banderas soms wel wat te weinig geraakt werd terwijl hij in het wilde rondliep en dat het soms ook wat te vlot gaat en de 2 vrienden die er op het laatste ineens bijkomen. Originele wapens hadden die twee gozers maar zeer fel overdreven.

Goede film, ik heb er zeker geen spijt van dat ik hem heb gezien, een welverdiende 3.5

avatar van Imperial Figure

Imperial Figure

Er vallen veel dooien maar de hoofdpersonage die gespeeld wordt door Antonio Banderas wordt amper geraakt, van 1 tot 2 meter afstand en ze schieten gewoon met losse flodders lijkt het wel.

Maar het gaat grotendeels natuurlijk om de actie geografie en die is zeer acrobatisch, een flexibele kogel balletten film van hoge kwaliteit.

Men moet dit soort films natuurlijk niet te serieus nemen maar goed je weet wat je moet verwachten als Rodriguez en Tarantino erachter zitten, kwaliteit en onzin in een vermakelijk pakket.

avatar van Film Pegasus

Rodriguez wordt wel eens in één adem genoemd met Tarantino. Maar Rodriguez slaag ter toch maar steeds in om een veel betere sfeer weer te geven dan Tarantino. Debuutfilm El Mariachi was een zeer sterk begin voor de regisseur en ook met Desperado maakt hij een meeslepend vervolg. Hoe je van een simpel wraakverhaal toch een ontroerende, emotionele en vol actie gestopte film kan weergeven. Wat de muziek betreft is het kwestie van smaak, maar ik kan me er wel in vinden. Het is ook niet te verwaarlozen, omdat het nu eenmaal een gitaarspeler is. De passie van de muziek in het nemen van wraak gelegd. Prachtige film!

avatar van aerts007

aerts007

Goeie aktiefilm met prachtige beelden, ik vind alleen Antonio Banderas een strandjanet.

avatar van tijn79

tijn79

Waanzinnige film, die ik geloof wel honderd keer kan en ga zien

avatar van dave

dave

Deze film is niet alleen groots door de schitterende regie and location, maar vooral door de indringende muziek die in elke scène zit gevlochten.

Ik heb de indruk dat het ook niet zozeer om het verhaal gaat, maar om het vinden vande juiste sfeer. Dit gelukt Rodriguez helemaal, en ook Banderas vindt zich hier in.

Leuke bijrollen van Buscemi en Tarantino die je doen schaterlachen zorgen nog maar eens voor een meerwaarde.

Dit is veel meer dan 'maar' een 'Romantisch actiefilmje'.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

ubervette film met vette actie(H) de beste van de 3 zonder twijfel;)

avatar van MNV2

MNV2

Heerlijk vervolg op het low-budget El Mariachi. Lekker veel schietpartijen, explosies, een knappe Salma Hayek, alles wat een goede actiefilm dus moet hebben. Je merkt wel duidelijk de verschillen met El Mariachi, vooral op visueel vlak zijn de verschillen enorm, je merkt goed wat het verschil is tussen een budget van amper $7.000 en een van $3.000.000. Ook wat actiescènes betreft zie je duidelijk het verschil. Ook wel vreemd dat Carlos Gallardo in de eerste film het hoofdpersonage (el Mariachi) speelt en in Desperado aan de zijde van Antonio Bandeiras (die hier el Mariachi in speelt) staat als Campa. Verder leuke bijrollen van zowel Buscemi als Tarantino.

avatar van Mattson

Mattson

Leuke film met zalige actiescenes, waarbij ik me echt geamuseerd heb en ik hou ook wel van dat Rodriguez-sfeertje, maar het heeft natuurlijk niet echt een geweldig verhaal en diepgang.

Beste moment van de film vond ik wel Tarantino die echt een schitterende mop vertelt in dat café. Echt geniaal!

avatar van Rosicky

Rosicky

Lekker vette actie en een bijrol van Buscemi!! Desperado blijft niet altijd boeien maar is leuk genoeg om uit te kijken. Verhaal is wel bijzonder zwakjes.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Geweldige actiefilm, met veel over-the-top-actie

avatar van juhnzun

juhnzun

Aangenaam flimpje

avatar van Zizzo

Zizzo

begint goed, en eindigt teleurstellend. Had er toch veel meer van verwacht. Verhaal was niet veel bijzonders. Actiescenes waren netjes neergezet, en de cast daaraantegen is Uber! waarvan er velen terug te vinden zijn in de bar " titty twister" in Dust till Dawn.
Toch is het een redelijke actie film mexico style.
Spoiler: Er gaan veel punten af voor die domme maatjes van hem met die belachelijke gitaarkoffer-wapens, Die gasten sloegen nergens op en haalde me helemaal uit de film, Die scene had van mij niet gehoeven. Jammer.

avatar van krosnicky

krosnicky

goeje film maar ik vind dat hij el mariachi slecht op volgt de film is speelser en met meer actie zo heb je de begin scene in die club waar hij optreed en waar een vrouw overvallen word en hij heel simpel en komisch die man uitschakeld en zo heb je ook de prachtig actie scene in die bar

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Vermakelijk, maar niet veel meer dan dat.

Geweldig over-the top, El Mariachi krijgt zo ongeveer 1783 kogels te verduren maar op één of andere miraculeuze wijze wordt hij nooit geraakt (okee, da's niet helemaal waar, hij wordt in de arm geschoten en krijgt een aantal messen in z'n lijf), maar goed, we zullen het maar aan de beperkte shooting skills van z'n tegenstanders wijten zeker? Ik zou hier niet over mogen vallen bij een film die zich overduidelijk niet serieus neemt, maar het viel me toch op. Ik betrapte mezelf op een brede grijns toen El M tegen z'n buddy (Campa of Quino, ik weet het niet meer) zei dat hij dekking moest zoeken Waarom toch? Gewoon in de buurt van El M blijven volstond toch?

Anyway, er zaten een aantal coole scènes in, dat zeker (de opener was geweldig, ook de scène met Tarantino in de bar was hilarisch) maar overall vond ik het toch te weinig. Zeker qua verhaal was dit een afknapper. Blijkt meneer Bucho toch wel z'n eigen broer te zijn zeker? Mja...

O, en Salma Hayek...jummie

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Typisch dat één en dezelfde regisseur met een budget van 7 duizend dollar een prima film weet af te leveren, maar daarna de opvolger van die film met een budget van 7 miljoen dollar weet te verknallen (nou ja, verknallen... maar het was toch een stuk slechter).

Vervangen van de hoofdrolspeler door Banderas was de allergrootste fout. Geen slecht acteur hoor, maar past niet bij de rol. De wat stuntelig ogende Carlos Gallardo vervulde de rol van El Mariachi veel beter.

2,5*.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Fijne actie film. Het begin met Buscemi (die kop van hem ) waar hij vertelt over El Mariachi daar zit al een perfecte schiet scene in. Daarna volgen er meer. Heerlijke onwaarschijnlijke actie film met een erg goede setting en goede acteurs. 4,5.

avatar van Minotaures

Minotaures

Dat Desperado Collection box spreekt me wel enorm aan. Samen met El Mariachi en Once upon a Time in Mexico.

Ik heb alleen die andere 2 niet gezien. Hm, dat wordt dus twijfelen.

avatar van dave

dave

Once Upon a Time in Mexico is het niet echt waard. Maar er zijn slechtere investeringen

avatar van Minotaures

Minotaures

Aan de hand van de stemmen leek het me inderdaad niet zo groots. Er speelden echter wel een aantal goede acteurs, dat maakt me wel nieuwsgierig ernaar.

Ik zal Once upon a Time in Mexico wel lenen en bekijken, voor ik iets doms doe door het te kopen. Want de Desperado Collection box is een trilogy waar alle 3 in zitten, voor een goed prijs. Vandaar dat ik het voor de zekerheid maar eerst vroeg.

Wel bedankt voor de tip.

avatar van kramersietse

kramersietse

Toch vind ik Desperado van The Eagles beter.