• 9.378.093 stemmen

Con Air (1997)

Actie / Thriller | 115 minuten / 123 minuten (extended edition)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 115 minuten / 123 minuten (extended edition)

Geregisseerd door: Simon West

Met onder meer: Nicolas Cage, John Cusack en John Malkovich

Releasedatum: 19 juni 1997

Plot Con Air

"They were deadly on the ground. Now they have wings."

Cameron Poe (Nicolas Cage) heeft lang in de gevangenis gezeten nadat er een dode viel in een poging zich te verdedigen. Nu mag hij vervroegd naar huis, maar hij zit wel op het vliegtuig waarmee de gevaarlijkste criminelen naar een nieuw type gevangenis worden gebracht. Cyrus Grissom (John Malkovich) heeft echter een plan uitgewerkt om al de criminelen te bevrijden. Cameron wil de grondtroepen onder leiding van Vince Larkin (John Cusack) helpen om de plannen van Grissom te dwarsbomen.

Cameron Poe

Agent Duncan Malloy

Guard Sally Bishop

avatar van emiellios

emiellios

Actiefilm die zijn genre eer aan doet. Lekker onderuit hangen en kijken: geen ingewikkelde complotten zodat men niet kan zeggen dat er geen verhaallijn in zit. Nee, gewoon een goede actiefilm zoals we die in de jaren 80 zoveel voorgeschoteld kregen. Heerlijk.

Lekker veel machtsvertoon bij inchecken van de gevangenen bij het vliegtuig: je weet al dat het compleet mis zal gaan, maar dat is net het leuke.

Ik mag dit soort films wel, je moet gewoon beseffen dat dit een actiefilm is, niet meer en niet minder: geen thriller die je doet nadenken...nee, een blik bad guys en in feiten één good guy die er toe doet en knallen maar.

Geweldig.

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Hele goede en spannede actiefilm. Veel actie natuurlijk. Maar wat verwacht je anders van producer Jerry Bruckheimer. Ook goed acteerwerk. emiellios heeft inderdaad gelijk, dit is geen thriller die je na doet denken. Dat maakt ook niets uit, ik mag zo'n films ook wel.

Gelukkig zat er een goed verhaal in, ookal was een standaard.

4,0 sterren.

avatar van DragQueen

DragQueen

Lekkere actie in deze film, goede rollen van cage, cusack en vooral malkovitch als bad guy is voortreffelijk. verder grootse actie scenes, bij vlagen spannend en een prima verhaal. wat wil je nog meer. actie van de hoogste rang. 4 sterren.

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

De actie (die volop aanwezig is) krijg voorrang boven de realiteit.

Dus liefhebbers van non-stop en over-the-top actie, zullen in deze film hun 'parel' vinden.

Daarnaast vind ik de over-the-top rol van Cage heerlijk, gaat Malkovich lekker los als 'Bad-Guy' en zijn de bijrollen van Cusack en Buscemi ook heerlijk om te zien.

4****

DragQueen schreef:

Ik ben het overal mee eens ik sluit me er volledig bij aan. lekkere actie film. Die na een keer nog leuk is.

avatar van Fonk

Fonk

Een van de beste actiefilms! Deze film heeft alle ingredienten; lekker harde humor, actie, maffe personages etc.

avatar van sofripa

sofripa

Zonet nog maar eens even in de dvdplayer gedrukt. Wat een heerlijke 'no brainer'. 3,5*

avatar van veron35

veron35

sofripa schreef:

Meschien zelfs wel de beste in zijn soort!

avatar van jeenscc

jeenscc

hoort zekers in mijn top tien daarom ook een 4,5

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Klassieke actiefilm zonder gezeur eromheen. Gewoon een held, een groep slechteriken, wat bondgenoten en dan knallen met die handel. Ook één van de weinige actiefilms waar de bad guys niet vervallen tot een leider en kanonnenvoer maar gewoon een groep gestoorde gasten, geleid door de altijd imposante John Malkovich.

avatar van brookie

brookie

Best wel goede actiefilm(de film verdiend dus niet de originaliteit prijs) Vond de rol van Steve Buscemi geniaal.. en de muziek was ook heel mooi 3.5*

avatar van FilmFreakDimi

FilmFreakDimi

Na hem drie keer te hebben gezien begint hij me toch echt te vervelen. Maar het blijft een goede film

avatar van jeroencafeine

jeroencafeine

wel grappig trouwens in deze film, je hebt nikolas kees, en dan heet zn dochtertje in de film keesie!

avatar van steventje

steventje

Verstand op nul en genieten

avatar van TyphOn

TyphOn

jeroencafeine schreef:

Ja, dat is inderdaad vet grappig en zeer interessant om te weten.

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Geweldige harde actie en spanning en soms een klein beetje humor.

Goede acteerprestaties en een goed verhaal.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

harde actie?

avatar van Jakke0071

Jakke0071

Goede & leuke actiefilm , 3.5* zeker waard.

avatar van NightWolf

NightWolf

Zeker een lekkere actiefilm met een schitterende cast (o.a. Malkovich speelt zijn rol geniaal).

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Onlangs was de film al op één te zien, maar toen had ik hem gemist.
Gisteren had ik echter op tijd in de smiezen dat VT4 hem uitzond dus heb ik dan maar even gekeken.

Dat had ik beter niet gedaan...

Allez ja, zo slecht was de film nu ook weer niet, maar ik had er - Humo gaf de film 3 sterren in hun tv-programma's - veel meer van verwacht.
Wat het begin van de film betreft vind ik dat er een erg goede mix is tussen actie en verhaal, maar naar het einde toe - een veldslag waartegen Wereldoorlog II niets was, een erg onrealistische landing middenin Las Vegas, de achtervolging van de gekaapte brandweerwagen - begon de hersenloze actie sterk de overhand te krijgen en was het gewoon een beetje vechten en schieten zonder bijster origineel te zijn.
Waarom Nicholas Cage zo een raar accent had - misschien heeft hij dat altijd - is mij ook niet echt duidelijk en de manier waarop hij even arrogant de held ("I'm going to save the day" of iets in die bewoordingen) gaat uithangen staat mij ook niet echt aan.

Echt slecht was hij ook weer niet en van de iets minder explosieve actie - gevecht in ruim vliegtuig, aftuigen van de verkrachtende indiaan - en enkele andere scenes - Pinball die zijn vlucht mist, het konijntje - kon ik wel genieten.

Feit is gewoon dat ik er heel wat meer van had verwacht.

avatar van newG

newG

Sportingerke schreef:

Cameron Poe: What do you think I'm gonna do? I'm gonna save the fuckin' day!

Vond hem eigelijk weinig arrogant overkomen, aangezien hij op dat vliegtuig bleef om zijn vriend en die bewaker te redden

avatar van apocalypse88

apocalypse88

echt een topfilm! een film om lekker achterover te zitten zonder na te denken en genieten van de actie en leuke personages.

heerlijk hoe ze de schijnbaar ergste criminelen van hun soort in 1 vliegtuig proppen

avatar van desteven007

desteven007

Heerlijke actiefilm, heb me geen minuut verveeld met Nicolas Cage en de film !

3.5 *

avatar van gipspoot

gipspoot

13 in een dozijn actiefilm dit. Leuk voor een keertje als je gewoon eventjes ontspannen een filmpje wil kijken. 2,5 ster geef ik hem. Als het niet zo'n stom sentimenteel einde had kreeg hij 3 ster.

avatar van Yermove

Yermove

3,5 +!

Super idee, maar misschien konden ze het wat beter uitwerken..

Steve Buscemi was uiteraard wel top! Maar er mocht nog wat meer humor insteken...

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

Goeie film met veel actie

avatar van The Oceanic Six

Aardige actieknaller, leuker dan bv Passenger 57. Standaard verhaal met de ontsnapte bad guys, maar er zit actie genoeg in dat me beviel.

avatar van Desolate

Desolate

Goed om te lezen dat de film die mij het best is bijgebleven uit mijn jeugd ook hier volop gewaardeerd wordt.

De rollen van de diverse personages worden fantastisch neergezet, en als het eenmaal losbarst is het alsmaar genieten van volop spannende en spectaculaire actie.

Nicolas Cage = the man!

4,0 *

avatar van john constantine

john constantine

Keiharde actiefilm, gewoon heerlijk!!

avatar van Lord Utopia

Lord Utopia

5.0

Prachtige actiefilm, prachtige muziek. Heb deze film keer op keer bekeken, eerst bekeken vroeger toen ik 10 jaar was, ondertussen al meer dan 10 keer bekeken, nog steeds niet saai.

Echte aanrader