Genre: Actie / Thriller
Speelduur: 115 minuten / 123 minuten (extended edition)
Geregisseerd door: Simon West
Met onder meer: Nicolas Cage, John Cusack en John Malkovich
Releasedatum: 19 juni 1997
Plot Con Air
"They were deadly on the ground. Now they have wings."
Cameron Poe (Nicolas Cage) heeft lang in de gevangenis gezeten nadat er een dode viel in een poging zich te verdedigen. Nu mag hij vervroegd naar huis, maar hij zit wel op het vliegtuig waarmee de gevaarlijkste criminelen naar een nieuw type gevangenis worden gebracht. Cyrus Grissom (John Malkovich) heeft echter een plan uitgewerkt om al de criminelen te bevrijden. Cameron wil de grondtroepen onder leiding van Vince Larkin (John Cusack) helpen om de plannen van Grissom te dwarsbomen.
Cameron Poe
Tricia Poe
Casey Poe
Guard Sally Bishop
Jordy
Toen deze film net uitkwam, en ik 'm in de bioscoop zag vond ik 'm geweldig. Toen ik deze film laatst nog een keer zag bleek wel hoe m'n smaak veranderd is de afgelopen jaren. Matig verhaaltje, en slechts af en toe wat leuke actiescenes. 2 en een halve ster.
Jerome-B
Beetje een standaard actie film, maar dan met een ander jasje aan... Gaat misschien ook beetje te ver aan het einde. 3 sterren voor con air.
geronimo
- 1955 berichten
Wat een afschuwelijk sentimenteel einde, pjukediepjuuk!
Het is toch een Amerikaanse film?
Wat (pure) actiefilms betreft, staat Face/Off bij mij op eenzame hoogte.
geronimo
- 1955 berichten
Ja klopt, dat einde is ook nog wel te genieten.
Obiwannes
Een pure actiefilm, maar dan ... een einde dat percies recht uit een andere film komt. Maar voor de actie moet je de film echt zien, echter toch een beetje overdreven.
BS
standaard actie in een ander en juist betere versie dan je verwacht.Zeer sterke film met een hoop actie en ook nog een voorspelbaar happy end.Zeker de moeite waard,het is gewoon een topfilm.4 sterren
vliegtuig13
Beetje een standaard aktiefilm. Nicolas Cage met een standaard aktie rol. Niet goed maar ook niet echt slecht.
tijmengozer
k vond m erg stoer. goed verhaal en prima geacteerd. verder wel iets te standaard in sommige opzichten.
jeroentje125
Gister gezien op TV en ik vind deze film wel oke! Grappig verhaal. Maar ze zouden toch nooit de halve gevangenis in 1 vliegtuig vervoeren en als ze dat wel zouden doen zouden ze wel meer dan 4 bewakers meelaten reizen. Maar wel leuke rol van Cage. 3,5*
tom
Wat een enorme baggerfilm!
Een script met enorm veel gaten, en een zeer ongeloofwaardig verhaal. Geen enkel fatsoenlijk dialoog kunnen vinden, de meeste dialogen kwamen in deze film niet verder dan 5 zinnen ofzo. Zeer voorspelbaar ook. En de special effects vond ik ook niet egt opzienbarend.
Totaal mislukt oneliners, bijvoorbeeld wanneer Cyrus Cindino in de fik steekt, Cindino zegt: Cy!
Cyrus reageert: …onara! Nou! wat een giller….!
Cage overtuigt absoluut niet, hij komt eerder over als een achterlijke op mij en ook Cage heeft zeer beroerde, grappig bedoelde uitspraken, en een mislukt accent, Meany speelt zeer beroerd.
Hoogtepuntje is denk ik de rol van Steve Buscemi en die van John Malkovich ook wel een beetje , niet briljant maar wel overtuigend, zeker in vergelijking met de rest van de cast.
Ik geef deze film 1 ster, voor de criminelen die nog een klein amusementsgehalte gaven aan deze film.
P.s. Ik heb me niet vermaakt ookal had ik mijn verstand van tevoren al op nul gezet.
killerbee
ik wil effe na dat (knip - jordy) afloop even weten van iemand,. alvast bedankt.
---
geen spoilers hier graag, eindes van films kun je op het forum (in de juiste categorie) bespreken -- jordy
Vond deze film vroeger echt heel goed. Maar nu heb ik hem wee gekeken en ondanks het (aardige) acteerwerk vond ik het een hele slechte actiefilm.
Goodfella
Had 'm nog nooit gezien, nu begrijp ik waarom. Moraliserend 13 in een dozijn actiefilmpje. De acteurs halen het niveau wat omhoog. 2 sterren
Zidaan
Het is wel een leuk verhaal, maar het einde is toch het minnpunt van de film, want het is een goede actie film.
3 sterren dan maar.
Ramon K
Mensen wat lullen jullie toch allemaal! Dit is toch een geweldige actieknaller. Jullie hebben allemaal de toon van de film gemist! Alle personages zijn toch slechts karikaturen van standaard criminelen en actiehelden. Als je de toon niet aan voelt kun je hier toch ook niet van genieten. Ooit van zo'n serialkiller als Steve Buscemi gehoord?? Tuurlijk niet! Ooit zo'n onbaatzuchtige held gezien? Alle hoofdpersonen zijn karikaturen van de real thing. De dingen die in James Bond films gebeuren missen toch ook alle logica. Zeker genietbaar deze film. En Steve Buscemi speelt toch geweldig, die geniet echt van zijn rol! 3,5 sterren
Goodfella
Ja hallo, op zo'n manier kan je alles wat slecht is wel goed lullen.
De acteurs vond ik ook het enige goede aan de film. Maar een (wan)product als dit kan me tegenwoordig niet meer wakker houden.
jester
Ik ben het met Ramon K eens. Je moet een film in zijn genre beoordelen, en in zijn genre is dit een topper, met actie, humor en goede acteurs. Je moet dit soort films niet gaan bekijken om de diepgang van het verhaal.
shayed
De meeste actiefilms zijn toch ongeloofwaardig, of niet soms. Vond deze best aardig, leuke cast enzo..***
Spider
Beestachige goeie film!
Als je van comics houdt tenminste.Het is ook gefilmd als een stripverhaal.
Een nerd (Cusack) als held.De onschuldige gevangene (Cage). En een schurk met de naam Cyrus The Virus!
BoordAppel
Toch wel een erg leuke actiefilm. Maar waarom kan elke actieheld door een glazen ruit springen zonder een schrammetje op te lopen, en waarom lopen Amerikaanse legers altijd zo overduidelijk in een hinderlaag?
Tijdje geleden gezien nu weer een uurtje gekeken. Dit is zo'n film waar van de prachtige psycho gangsters in zitten. Cyrus The Virus of een overtreffende trap van Hanibbal The Cannibal. Om zoiets is het al waard om dit filmpje te kijken. Vond hem wel aardig. Het einde was verschikkelijk weet ik nog wel.
Banjo
- 2032 berichten
Toen ik deze film voor het eerst zag vond ik hem geweldig.een jaartje of 2 heb ik hem weer gezien toen vond ik de film zwaar over de top. met een slecht einde in las vegas een vliegtuig?>!? slaat nergens op.
de man komt weer bij zijn vrouw en leefde nog lang en gelukkig.
maar goed 2 1/2 ster.

Brute actiethriller 'Con Air' met Nicolas Cage morgenavond op televisie: 'Blijft geweldig'

Braveheart

Sin City
Actie / Misdaad, 2005

Apocalypto
Actie / Avontuur, 2006
gevangenisambushhelikopterluchthaventerroristgas stationoorlogsveteraanundercovermexican standoffsandstormvliegtuigbraveryhijackingons legerpsychopaatprison guardontsnappenseriemoordenaarschietpartiju.s. marshallas vegasexplosiewreedheidgeweldconvictwoestijnwar herodiabeticdea agenthostile takeoverskyjacker motorcycle chasedisguisesaction heroarmy veteranprisoner transporttransport plane