• 9.373.705 stemmen

Con Air (1997)

Actie / Thriller | 115 minuten / 123 minuten (extended edition)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 115 minuten / 123 minuten (extended edition)

Geregisseerd door: Simon West

Met onder meer: Nicolas Cage, John Cusack en John Malkovich

Releasedatum: 19 juni 1997

Plot Con Air

"They were deadly on the ground. Now they have wings."

Cameron Poe (Nicolas Cage) heeft lang in de gevangenis gezeten nadat er een dode viel in een poging zich te verdedigen. Nu mag hij vervroegd naar huis, maar hij zit wel op het vliegtuig waarmee de gevaarlijkste criminelen naar een nieuw type gevangenis worden gebracht. Cyrus Grissom (John Malkovich) heeft echter een plan uitgewerkt om al de criminelen te bevrijden. Cameron wil de grondtroepen onder leiding van Vince Larkin (John Cusack) helpen om de plannen van Grissom te dwarsbomen.

Cameron Poe

Agent Duncan Malloy

Guard Sally Bishop

mister blonde schreef:

cliche

Klopt, de grote kracht van het actiefilm genre.

voorspelbaar

Als ik deze film ga zien verwacht ik dat ook min of meer. Je zegt tegen een western toch ook niet van: ze zouden eens in de zandbak van mijn neefje moeten opnemen ?

al tot vervelens toe (beter) gedaan

Er wordt ook niet beweerd dat dit de beste actiefilm is.

slechte muziek keuzes

Ook dat nog...

hoofdrolspelers (met potentie) die totaal niet uit de verf komen (met name cusack, maar ook cage kan beschuldigd worden van overacting) en misselijk makend overdreven- en op veel punten onnodig sentimenteel.

Dat overdrevene past perfect bij de film.

verder kon de actie me niet echt bekoren (kan uit mijn hoofd wel 30 actiefilms noemen die onderhoudender zijn) en alles was te toevallig en te onwaarschijnlijk (hoewel ik op de laatste 2 punten de film misschien iets te serieus neem, want deze film valt totaal niet serieus te nemen).

Ik ken er ook wel tientallen die minder zijn. Deze film heeft geen oscar gekregen ofzo. Je neemt de film inderdaad veel te serieus.

kappeuter schreef:

Klopt, de grote kracht van het actiefilm genre.

cliche=kracht

ik zou niet weten waarom een actiefilm niet op zijn minst een heel klein beetje innovatief zou kunnen zijn. de koppeling naar western ontgaat mij een beetje. zand in een western staat voor mij niet gelijk aan cliche. de voorspelbare dialogen, de te verwachten uitbraak, de stereotype boeven etc. etc. in deze film wel.

Er wordt ook niet beweerd dat dit de beste actiefilm is.

dat zou er nog eens bij moeten komen.

Ook dat nog...

bij muziek gaat het om timing, het oproepen van de juiste gevoelens bij de kijker en om sfeer. op deze punten schiet de muziek ernstig te kort.

Dat overdrevene past perfect bij de film.

ik vind het gebruik van overdreven sentiment (want bij dat woord hoorde het woord 'overdreven') nooit ergens bij passen.

ik mag toch ook wel films die geen oscars hebben gekregen de grond in boren? ik schrijf nergens dat ik hem overgewaardeerd vind of zo. dat ik de film te serieus neem, weten we nu wel (ik kwam zelf nota bene met het argument).

Jij kwam met zulke krachttermen, dat enige nuance hier op zijn plaats was.

Ik maak er geen woorden meer aan vuil.

mister blonde

erg volwassen. ik kwam met zulk krachttermen wellicht om een discussie uit te lokken (daarvoor ben ik hier). ik heb je nog geen geen enkel fatsoenlijk argument horen geven. ik snap je probleem (gelukkig) niet helemaal.

avatar van jester

jester

Altijd als ik Sweet Home Alabama hoor, moet ik aan deze film denken:

["Sweet Home Alabama" plays in background.]

Garland Greene: Define irony: a bunch of idiots dancing around on a plane to a song made famous by a band that died in a plane crash.

avatar van gotti

mister blonde schreef:

ik snap je probleem (gelukkig) niet helemaal.

Volgens mij ben jij hier degene met het probleem... Ik (wellicht wij) blijven erbij dat je de film gewoon veel te serieus weegt. De beoordeling voor zulke films zijn denk ik heel persoonlijk. Ik vind bijvoorbeeld een filmreeks als Die Hard zeer matig...

mister blonde

ik word er een beetje sip van. omdat ik de film gewoon heeeel matig vind, weeg ik hem te zwaar?

dan vind ik dat je die hard 2 te zwaar weegt. die film kan je toch niet serieus nemen? dan mag je hem toch niet slecht vinden?

ik vind vergelijkbare films als the rock, under siege, point blank (1997), face off, die hard, die hard; die harder, the bourne identity en vele vele andere actiefilms wel erg goed.

na 1 bericht en voor een discussie echt tot stand kwam vond kappeuter het nodig de volgende opmerking te plaatsen

Ik maak er geen woorden meer aan vuil.

avatar van gotti

Zoals ik ook al zei: de beoordeling van actiefilms is imo heel persoonlijk...

avatar van PartyMarty

PartyMarty

jester schreef:

Altijd als ik Sweet Home Alabama hoor, moet ik aan deze film denken:

["Sweet Home Alabama" plays in background.]

Errug goed id!!!

avatar van Dragon

Dragon

Pure actiefilm met veel spanning en doorspekt met wat ironische humor. De finale was werkelijk over the top, maar dat stoorde me bij deze film niet echt. Zeer onderhoudend en geen moment vervelend. ***1/2

avatar van dennis1984

dennis1984

1 van de mooiste actiefilms die ik ooit heb gezien (en dat zijn er een boel) Vooral Gage speelt weer super, zoals hij dat in al zijn films doet. Sweet Home Alabama was lachen idd.

avatar van Esteban

Esteban

Zoals het een rasechte actionmovie beaamt, heeft Con Air alles mee om een topper te worden in z'n genre. Een paar stevige venten met al even stevige namen die samen het scherm delen, opgestapelde clichés, de nodige zelfrelativering en dosis humor en vooral veel onnodig opgeblazen actie. Na een tijdje begint gaat dit boeltje op elk gebied echter zo erg over-the-top dat ik het, ook al verwachte ik niets anders, met de beste bedoelingen gewoon niet meer kon slikken en wou dat de film al een kwartier gedaan was. Don't push your luck to much, guys! Doch, Steve Buschimi (?) is adembenemend goed in de scène wanneer hij tegenover het kind zit.

Con Air **1/2 out of 5.

You want one hell of a ride? Watch 'The Rock'! Want zoals Peter Travis het ooit zei, dát is "A popcorn-movie deluxe!"

avatar van Hans69

Hans69

Flink over the top inderdaad met als dieptepunt Cage: "Put the bunny back in the box". De aktie maakt wel het een en ander goed. **1/2 .

avatar van Willem-Jan

Willem-Jan

Ik heb me PRIMA vermaakt met deze zoveelste actiefilm; niet meer / niet minder.

Kleine 7 | 3,4 *

avatar van salvatore

salvatore

• 1937 berichten

goeie actiefilms met een goeie cast. Cage is natuurlijk weer voortreffelijk. Gewoon een film dei niet verveelt 3.5 *

avatar van double gun

double gun

Je hebt vermakelijke actie films met een matig geheel zoals een slap verhaal, slechte acteurs enz. maar als je films hebt als the rock, gradle 2 the grave en zelfs exit wounds dan moet je je gewoon kunnen vermaken want ze bevatten allemaal een sterk verhaal, sterke acteurs aleen wordt dat niet gevraagd van steven seagal uiteraard. en dat wordt hetzelfde gevraagt van con air, het is gewoon ronduit een vreemde mengelmoes van speed, die hard en verschillende soorten acteurs die niet bijelkaar passen maar toch ook weer wel. De acteurs zijn hier ook erg in hun rol vooral buscemi is erg op dreef als een soort hanibal, en nicolas cage met zijn grappig accent. Het is gewoon ronduit bespottelijk maar toch ook weer wel meesterlijk. Het vermakelijke actie genre heeft er zeker een topper, en dat is gewoon con air.

Mijn score voor deze film zijn 4 sterren.

avatar van Kai

Kai

ongeveer zelfde mening als double gun leuke film maar geen super film.

3,5

avatar van markpennings

markpennings

Erg goede actie film, leuke rollen., vooral die van Nicolas Cage. Goede verhaal lijn en tempo van de film is goed.

mijn beoordeling 4*

avatar van donnie B.

donnie B.

genietbaar actiefilmpje, jammer vd landing op 'The Strip', staat nl niet in contrast met de rest vd film. Leuke rol van Danny Trejo! (Johnny 23)

avatar van Lauwie

Lauwie

Mooie film... alleen jammer dat Cage de hoofdrol heeft... Waarom wil hij altijd stoerder overkomen dan dat hij is? Geef hem een rol in The Bold and the Beautifull... Hmm nu ik er over nadenk.. Bij "The Family Man" had hij de perfecte rol te pakken...

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Lekkere actiefilm,waar een goede vaart inzit. Knallende actie uiteraard! Wat kun je anders verwachten van Jerry Bruckheimer.

3,5 ster

avatar van boondock

boondock

John Cusack gaat naar mijn mening te veel in op zijn rol, hij speelt veel te overdreven. Zeker als je na con air 'Serendipity' is gaat kijken

avatar van neo

neo

boondock schreef:

Maar geld dat niet voor elk castlid?

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Cusack deed juist het minst aan overacting , rare opmerking ...

Wat een hoge her-kijk waarde heeft deze film toch.

avatar van FisherKing

FisherKing

Ik zie drie afwaarderingen, of bedoel je wat anders ?

avatar van ThaHouse

ThaHouse

boondock schreef:

Is elke actie film van dit caliber niet altijd overdreven ?

ik vond deze film is goed voor 1 keer te zien maar mijn mening over de bruckheimer films is gewoon, als je er 1 van gezien hebt, heb je ze allemaal gezien.

The Rock, Con Air, Armageddon, Bad Boys, Bad Company etc.. hebben praktisch allemaal dezelfde muziek score en elke verhaallijn is steeds hetzelfde.

Maar de regel geld, die gene met de meeste cash zal de duurste en meest spectaculaire films kunnen maken zeker ?

Alhoewel ik "Pirates Of The Carribean" van hem wel super vond (zal niet veel te zeggen gehad misschien )

FisherKing schreef:

Ik zie drie afwaarderingen, of bedoel je wat anders ?

Dat je hem veel kunt zien zonder dat het gaat vervelen (voor mij toch).

avatar van snoezelke

snoezelke

amusante film met leuke over the top actie en een goeie cast alleen jammer van het infantiele scenario vol plotgaten en fouten.toen ik 13 was was dit schitterend,nu ist gewoon goed. 3sterren

avatar van mikey

mikey

Enge mannen grijpen de macht in een vliegtuig vol criminelen. sommige zijn extreem gevaarlijk en zitten in kooien. boordevol cliches maar af en toe een grappige rol. De 2 helden cage in de lucht en john op de grond zijn bijzonder saai vergeleken met het ruige tuig. 2.5