Genre: Actie / Thriller
Speelduur: 115 minuten / 123 minuten (extended edition)
Geregisseerd door: Simon West
Met onder meer: Nicolas Cage, John Cusack en John Malkovich
Releasedatum: 19 juni 1997
Plot Con Air
"They were deadly on the ground. Now they have wings."
Cameron Poe (Nicolas Cage) heeft lang in de gevangenis gezeten nadat er een dode viel in een poging zich te verdedigen. Nu mag hij vervroegd naar huis, maar hij zit wel op het vliegtuig waarmee de gevaarlijkste criminelen naar een nieuw type gevangenis worden gebracht. Cyrus Grissom (John Malkovich) heeft echter een plan uitgewerkt om al de criminelen te bevrijden. Cameron wil de grondtroepen onder leiding van Vince Larkin (John Cusack) helpen om de plannen van Grissom te dwarsbomen.
Cameron Poe
Tricia Poe
Casey Poe
Guard Sally Bishop
Angelic_Scars
Wederom een goeie actie film neergezet door Jerry Bruckheimer, zeer bijzonder kan ik hem overigens ook niet noemen, Ookal zitten er dingen in die niet kloppen, toch blijf ik de helefilm door zeer geboeid!Ik vind het toch wel verrassend en een leuke wending dat Steve Buscemi ( a.k.a Garland Green ) van dat meisje af is gebleven, en de goeie kant op aan het gaan is ( of dat werkelijk zo is zullen we natuurlijk nooit weten.)
Verder vind ik dat Cage een goede rol neerzet, maar ik heb betere films met hem gezien.
*4*
Mister_Pink
Vreselijk kazig kuteinde. Niet te geloven dat ze die muziek écht hebben gebruikt!
1,0 ster
Quentin
Vroeger kon ik alles van Bruckheimer zo opvreten, zo geweldig vond ik het. Maar de laatste tijd begin ik me toch te ergeren aan zijn films .... deze ook al ... heel zwak verhaaltje, alleen de actie scene op het vliegtuigkerkhof is goed en het einde is kut met peren ..... 2,0 *
neo
Dat einde herzien, op tv, wat een ellende toch... halfje er af
Ik weet het, ik vond het ook zielig voor het konijntje dat bijna in de goot verdween..
U-96
- 2066 stemmen
Ik zie zo vaak dat ze bij filmposters de namen van de akteurs boven het verkeerde hoofd zetten. Net als bij deze poster...
Waarom niet simpel gewoon de juiste naam bij het juiste hoofd zetten ?
Chainsaw
Waarom niet simpel gewoon de juiste naam bij het juiste hoofd zetten ?
Namen staan hier op alfabetische volgorde ...
flipsen
Ik vond dit wel een gave actiefilm.
Het is alleen ontzettend jammer dat zo'n goed idee (beruchte criminelen worden overgeplaatst met vliegtuig en nemen het vlietuig over) en zulke gave actie scenes worden opgehangen aan zo'n vervelend nietszeggend liefdesverhaaltje.
... het einde is kut met peren .....
3 sterren.
donkie
Echt een super goede actie film!!! Zeer spannend en goed acteer werk!
unsual
hele mooie film die de tijd heeel snel laat gaan.
vanaf het begin zit je helemaal in de film.
T_fuckin_montana
Dit is mijn all time favourite aktie knaller. wat een film. vanaf het begin wordt je gepakt door de film en hij laat je niet meer los. Alle ingredienten voor een aktie film zitten er in; Veel Pistolen, explosies, grof taalgebruik, en niet te vergeten heel goed acteerwerk van Malcovich, en cage, ook het einde vind ik persoonlijk orgineel gedaan, want wat is een aktie knaller zonder een heerlijke vette achtervolging. ik verhoog mijn cijfer van 4 naar 4.5*.
iivan
super film, egt geweldig, vooral het einde was ronduit meesterlijk.
*****
FillumGek
Er goeie film van Cage. John Malkovich was ook erg op dreef. Goeie actiescenes, spanning, maar leuke rollen, met name van Buscemi. En het was cool dat Malkovich's hoofd verplettert werd onder een heier, of wat het ook was:)
rogierverkaik
Con Air is een vermakelijke film die lekker met vrienden wegkijkt. Het verhaal en de acteurs zijn niet hoogstaand...een 3 *
Bruckenheimer heeft al meerdere films op z'n palmares staan om U tegen te zeggen. Top Gun, Beverly Hills Cop, The Rock, Armageddon, Pirates of the Carabbean, Black Hawk Down, ...
Deze Con Air mag gerust tot dat lijstje spektakelfilms gevoegd worden. Soms is het verhaal nogal dun, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door de actie en het acteerwerk. Liefhebbers van het actiegenre mogen deze film zeker niet laten liggen. 4 sterren
Uncle_Junior
Dit is echt een van mijn favoriete verstandopnulengaaaan-films!
Heerlijk simpel verhaal met geweldige karakters en Nicolas Cage met een heerlijk Hillbilly-accent. Ook de quotes die voorbij komen zijn gewoon hilarisch.
["Sweet Home Alabama" plays in background]
Garland Greene: Define irony: a bunch of idiots dancing around on a plane to a song made famous by a band that died in a plane crash.
Johnny 23: Do you know what I am?
Cameron Poe: Ugly all day?
En de beste van allemaal:
Nathan 'Diamond Dog' Jones: [getting Poe's attention] Yee-haw! Hey, Hillbilly! What's on your mind?
Cameron Poe: What was I thinking again? Oh, that's right, "yee-haw".

Spartaan1986
Viel me toch wel iets tegen. De spanning en sensatie zijn groots maar de actiescenes vond ik af en toe wat warrig.
En dan het einde, natuurlijk weer typisch Amerikaans. Had gehoopt dat het deze keer anders zou zijn, maar tevergeefs. Cage speelt nauurlijk de grote held en dat doet ie niet onaardig. Con Air is best een goede film maar verwacht geen meesterwerk. 3*
N.W.
echt een goeie actie film om lekker niet bij na te denken en kijken met goeie actie en mooie oneliners, met ook weer een goeie nicolas cage.
Nixon17
Ik vind het een heel erg goeie film veel actie goed verhaal en af en toe onverwachte humor. Leuke film met een goed verzonnen eind. Zeker de moeite waard om te kijken. Ik gaf een 4.0.
De titel wordt niet gevonden bij het zoeken.
Bones1138
Toen ie uitkwam vond ik hem wel ok, maar nu ben ik dat One-liner, Wapperende Amerikaanse Vlag, Slow-Motion, iedereen-shiet-mis gedoe meer dan zat. En inderdaad, het einde is waarschijnlijk uit de CV van Malkovich gescheurd.
Cameron Poe: "Put the movie back in the box..."
markie1978
Gave actie film, zeer boeiend van begin tot eind, van mij mogen ze meer van dat soort films maken erg leuk.
Tegenwoordig zijn er te veel films die een bepaalde onderligende gedachte moet hebben, van dat soort films moet je te veel na denken, en word daardoor niet leuk om te kijken. Deze film is gewoon gemaakt om de mensen vermaken en dat is toch de essentie van de film in het algemeen.
Jorick
Een tijd geleden gezien en wat ik me er van kan herinneren is redelijk positief. Een vermakelijk actiefilm welke het meest tot zijn recht komt met een biertje en een zak chips erbij.
iivan
een hele goeie film.
geweldige nicolas cage.
het is een actie maar aan het eind had ik toch een brok in me keeel. heel raar.

Brute actiethriller 'Con Air' met Nicolas Cage morgenavond op televisie: 'Blijft geweldig'

Braveheart

Sin City
Actie / Misdaad, 2005

Apocalypto
Actie / Avontuur, 2006
gevangenisambushhelikopterluchthaventerroristgas stationoorlogsveteraanundercovermexican standoffsandstormvliegtuigbraveryhijackingons legerpsychopaatprison guardontsnappenseriemoordenaarschietpartiju.s. marshallas vegasexplosiewreedheidgeweldconvictwoestijnwar herodiabeticdea agenthostile takeoverskyjacker motorcycle chasedisguisesaction heroarmy veteranprisoner transporttransport plane