• 9.377.104 stemmen

Con Air (1997)

Actie / Thriller | 115 minuten / 123 minuten (extended edition)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 115 minuten / 123 minuten (extended edition)

Geregisseerd door: Simon West

Met onder meer: Nicolas Cage, John Cusack en John Malkovich

Releasedatum: 19 juni 1997

Plot Con Air

"They were deadly on the ground. Now they have wings."

Cameron Poe (Nicolas Cage) heeft lang in de gevangenis gezeten nadat er een dode viel in een poging zich te verdedigen. Nu mag hij vervroegd naar huis, maar hij zit wel op het vliegtuig waarmee de gevaarlijkste criminelen naar een nieuw type gevangenis worden gebracht. Cyrus Grissom (John Malkovich) heeft echter een plan uitgewerkt om al de criminelen te bevrijden. Cameron wil de grondtroepen onder leiding van Vince Larkin (John Cusack) helpen om de plannen van Grissom te dwarsbomen.

Cameron Poe

Agent Duncan Malloy

Guard Sally Bishop

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Wat ik me herinnerde was een erg goede aktiefilm, helaas bleek het nu ik hem weer zag een heel erge cliché film te zijn. Het acteerwerk red de film nog.

avatar van exfrozen

exfrozen

ja gezien vanavond, was wel redelijke actiefilm.

er zaten ook wel een paar grappige one-liners van Cage tussen

avatar van chucknorris

chucknorris

• 1908 stemmen

weer terug gezien, maar dat had ik beter niet kunnen doen. Alleen Malkovic en buscemi vond ik nog goed te pruimen. De rest toch allemaal twijfelachtig. Nicholas CAge voorop.

avatar van silhoupin

silhoupin

Een leuke actiefilm waarbij je niet te veel moet nadenken, een ontspannende film met een matig verhaal en redelijke acteerprestaties, alleen steve buscemi blonk echt uit voor mij. grappige dialogen en soms wat domme komedie, op het gebied van filmen was hij ook wel te doen.

voor de rest een leuk ontspannend filmpje.

3 sterren.

avatar van scoly

scoly

goede actiefilm, alleen flauwe humor die de kleinste kind kan bedenken.

avatar van killbill

killbill

Blij buscemi nog eens terug te zien!

avatar van Dylan Blanker

Dylan Blanker

Echt een heerlijke actiefilm met standaard actie, en met prima acteerwerk van Nicolas Cage die een goede zelfverzekerde rol speelt in deze film (doet er alles aan om op het rechte pad te blijven, en zijn vrouw en kind weer te ontmoeten). Verder is de film erg vermakelijk en bevat een paar goede special effects, met een spannend einde. Behoort zeker tot mijn favoriete actiefilms. Fantastisch gewoon! **** (4 sterren).

Echt de moeite waard!

Dylan.

avatar van Materny

Materny

Ckers vermakelijk.

Acteerwerk zat zeker snor alleen cussack irriteerde me mateloos.

Buiten dat een Standaard Jerry B Productie en dat staat synoniem voor veel actie en explosies.

Zo ook in deze film en het ziet er dan ook zeer netjs uit in het algemeen.

Minpuntjes waren Cussack en de belachelijke crash in Vegas.

Dat zag er dan wel weer te ongeloofwaardig en nep uit.

Buiten dat leuke film die wel een avond vult. .

( Malkovich zoals altijd weer de beste van t gezelschap)

persoonlijk toch wel een van de beste acteurs ooit.

avatar van Materny

Materny

Freeze or the Bunny gets it .

(of zoiets). .

avatar van Barfly

Barfly

Gewoon een lekkere actiefilm.

Punt.

avatar van Driver_hhg

Driver_hhg

Sjawel, laatst nog gekocht, blijft een dope film

avatar van kinjutsu

kinjutsu

bleh, wat een slechte film

buscemi is het enige pluspuntje

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Ooit es gezien. Dit was een gewone actiefilm die al 30x op tv is vertoond. Stoere brave held, simpel verhaal. Stelt niet veel voor.

avatar van Redlop

Redlop

Ik vond niet Buscemi maar John Malkovich de show stelen. Verder vermakelijke troep.

avatar van mikey

mikey

Veel dialogen waren hilarisch. En het einde; wat een camp!

avatar van Dylan Blanker

Dylan Blanker

Nicolas Cage is in deze film gewoon geweldig

Bovendien staat het lange haar van hem, erg goed!

avatar van pimp-juice

pimp-juice

geweldige film zeker een aanrader !!!

past in het rijte the rock face off dit vind ik ook zo'n soort film...

avatar van boerenpummel

boerenpummel

In het genre (ongeloofwaardige actiefilm) is het een topper. Dit komt door de uitstekende cast (Cage, Malkovich, Cusack, Buscemi e.a.) en door de types die Buscemi, Malkovich en die Indiaan neerzitten. Het verhaal op zich slaat eigenlijk nergens op, maar ik stoorde er me in deze film niet echt aan. 4*

avatar van otherfool

otherfool

boerenpummel schreef:

Hier sluit ik me 100% bij aan, heerlijke nonsens met een superbe cast. Ook van mij 4 sterren!

avatar van Muzikant

Muzikant

Geweldige film met goed acteerwerk en met veel actie

avatar van Werwolf

Werwolf

Prima film, niks mis mee. Dit soort films kan ik vaak herzien (net als point break, wild things, etc.)

avatar van Muzikant

Muzikant

Films als deze behoren echt tot mijn favoriete genre: Nogmaals een geweldige dope, spectaculaire, spannende, lachwekkende en super vermakelijke actiefilm, met daarbij goed en stoer acteerwerk: Met name Nicolas Cage speelt een fanatastische rol, met daarbij prima acteerwerk! . Ook de andere acteurs in de film spelen sterk. En dan nog het vermakelijke einde, wat de film tot uitstekend geheel maakt. Kortom, deze film is een perfect voorbeeld van een goede vermakelijke actiefilm die heerlijk wegkijkt, en die meerdere keren gezien kan worden. Klasse!!!

Een aanrader!!

avatar van lowhusky

lowhusky

Muzikant schreef:

Een aanrader!!

mee eens

avatar van babette

babette

het is een goede film lekker spannend geniet er wonderbaarlijk genoeg altijd van.. hij is een 3.0 waard.

avatar van El Magico

El Magico

Geweldige film. Mooie types, die gevangenen..vooral die indiaan en Cyrus the Virus. Best origineel verhaal ook!

avatar van Doom

Doom

Con Air (1997) is een zeer geslaagde actie film. Geweldige personages, elk type uit de gevangenis heeft z'n eigen charme. Deze personages zijn prima neergezet door de acteurs. Uiteraard met Nicolas Cage als uitblinker, zijn rol als Cameron Poe is geweldig!

Voor de rest bevat Con Air natuurlijk heerlijke humor en spectaculaire actie scènes die geen moment gaan vervelen. Elke scène is zeer effectief en daarnaast is het verhaal ook helemaal niet slecht. Zeer vermakelijk allemaal!

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Doom schreef:

Zet die gekleurde bril eens af, Cage fan. Malkovich steelt natuurlijk de show.

avatar van Art

Art

En dat zeg jij!

avatar van Doom

Doom

Naomi Watts schreef:

Zet die gekleurde bril eens af, Cage fan. Malkovich steelt natuurlijk de show.

Oke, Malkovich is inderdaad zeer goed bezig, maar de show stelen? Nee dat niet. Dat doet Cage, hij zet zijn personage geweldig neer. Op een zeer droge manier, geweldig.

Malkovich heeft het voordeel dat zijn personage zeer aanwezig is, echter zoals ik al zei, de show stelen doet hij geen moment.