Genre: Actie / Thriller
Speelduur: 115 minuten / 123 minuten (extended edition)
Geregisseerd door: Simon West
Met onder meer: Nicolas Cage, John Cusack en John Malkovich
Releasedatum: 19 juni 1997
Plot Con Air
"They were deadly on the ground. Now they have wings."
Cameron Poe (Nicolas Cage) heeft lang in de gevangenis gezeten nadat er een dode viel in een poging zich te verdedigen. Nu mag hij vervroegd naar huis, maar hij zit wel op het vliegtuig waarmee de gevaarlijkste criminelen naar een nieuw type gevangenis worden gebracht. Cyrus Grissom (John Malkovich) heeft echter een plan uitgewerkt om al de criminelen te bevrijden. Cameron wil de grondtroepen onder leiding van Vince Larkin (John Cusack) helpen om de plannen van Grissom te dwarsbomen.
Cameron Poe
Casey Poe
Guard Sally Bishop
Banjo
- 2032 berichten
Ik was eigenlijk nog op zoek naar een film met nicolas cage in de hoofdrol.
daarin speelt hij een alcohol list het is een zwart wit film.
weet iemand de titel?
Banjo
- 2032 berichten
Hey thanx neo
dit vond ik een super film!.
maar ik heb hem toch echt in het zwart wit gezien hoor.
Chainsaw
Leuke cast, heerlijk nonsense verhaal en een paar voortreffelijke actiescènes. Film die je duidelijk met een hele flinke korrel zout moet nemen, maar als je hier in slaagt heb je wel een overheerlijk tussendoortje. Vooral Buscemi is erg leuk.
Rascal
Jah geweldige actiefilm met een all-male cast (stoorde me er nie aan dat er geen females rondliepen hiero)
neo
Vergeet ook de volgende niet:
Casey, de vrouw in hangar bij de korte stop voor Garland Greene, de vrouw die zwaait vanuit het vliegtuigje,de collega van Larkin genaamd Ginny, de vrouw die in de wagen zit en er vogeluitwerpselen op de wagen komen en ook het vrouwelijke konijntje bunny
Rascal
Snel maar n keer herzien dan, kan me toch echt geen dames erin herinneren.
theresia
vind het een goeie actie film (terwijl ik eigenlijk helemaal niet van actie films hou
), kan er niks anders over zeggen... van mij 3.5 ster...
EmDee
en ook het vrouwelijke konijntje bunny
montenegro
Gotti,
John Malkovich in één van zijn beste rollen ooit.Het kwaad druipt gewoon van die man (Cyrus) af.Ben benieuwd naar de rol van Christian Bale als "P. Bateman" in American Psycho.
Heb je trouwens "The empire of the sun" gezien,J.Malkovich tesamen met een zeer jonge C.Bale in een schitterende rol als Jim.
Wat heeft Christian Bale met deze film te maken?
(en waarom was dit vorige berichtje aan mij gericht??)
sn@ke
- 2077 berichten
Zeer coole film met veel actie. Het zeer simpele en clichematige verhaal stoort helemaal niet. De film is gewoon 2 uur vermaak. De film is in zijn opzet om te entertainen zeker geslaagd. Een zeer vermakelijk filmpje dat zeker drie sterren of meer waard is.
mister blonde
over the top, te onwaarschijnlijk en ook weer zo standaard.
Als dat je mening is, dan neem je deze film veeeel te serieus.
mister blonde
waarom zou ik deze film, bij aanvang niet serieus nemen. Deze film heeft volgens mij gewoon de ambitie om als serieuze actiefilm beschouwd te worden.
Ik vond cage irritant. Waar ik het in raising arizona nog leuk vond dat ie een dialect had, vond ik het hier dus irritant.
Het is de zoveelste film waarin mensen gegijzeld worden, de one-liners zijn afgezaagd, het eind, met vliegtuig, is te onwaarschijnlijk. zelfs al wordt er een over the top eind beoogd, de voorlaatste scene is tenenkrommend met die *#% muziek van leann rymes (of weet ik hoe je dat spelt) en... ik kan nog wel een tijdje doorgaan.
het enige lichtpuntje vond ik in de rol van trejo.
Mik
Mister Blonde, vergeet je niet om zometeen het konijntje terug in de doos te stoppen?

neo
het lean rimes nummer is idd irritant, maar de score van het duo rabin/mancina is erg goed en ondersteunt geweldig een paar opzettelijk over de top actiescenes
Moviestar
Geweldige actiefilm, met een goede Nicolas Cage en het verhaal is ook wel goed maar het is voor mij echt Steve Buscemi die het m doet als psychopaat, echt een goede film daarom 3,5*
U-96
- 2064 stemmen
Geweldige aktiefilm. Ik zit momenteel niet te kijken, maar ik heb hem al heel vaak gezien. 4.5 ster.
morpheus
Als je de film meerdere keren ziet, dan valt pas op tegen het eind hoe ongelooflijk slecht filmtechnisch die eigelijk is. Hoe de toevalligheden op compleet waanzigge manier gebruikt worden voor explosies en geweld. One liners zijn hier op sommige momenten echt heel goedkoop. Daar doet de film het echter ook niet om, het is bedoeld als pure pulp en entertainment, en daarin vervult het zijn rol prima
***
PartyMarty
Heb gisteren weer behoorlijk moeten lachen om Steve Buscemi. "Define irony ...".
Heb het normaal niet zo op actiefilms, maar voor Con Air maak ik graag een uitzondering. Heerlijke acteurs en dan ook vooral foute typetjes film. Malkovich is altijd een genot om naar te kijken, Cage vind ik vaak ook erg goed en natuurlijk Buscemi als een uber vorm van Hannibal Lecter. Erg leuk en waar die 1,5* van daan komt is me dan ook een raadsel. Eén van de weinige actiefilms die ik wel kan luchten...
mister blonde
Erg leuk en waar die 1,5* van daan komt is me dan ook een raadsel.
cliche, voorspelbaar, al tot vervelens toe (beter) gedaan, slechte muziek keuzes, hoofdrolspelers (met potentie) die totaal niet uit de verf komen (met name cusack, maar ook cage kan beschuldigd worden van overacting) en misselijk makend overdreven- en op veel punten onnodig sentimenteel. verder kon de actie me niet echt bekoren (kan uit mijn hoofd wel 30 actiefilms noemen die onderhoudender zijn) en alles was te toevallig en te onwaarschijnlijk (hoewel ik op de laatste 2 punten de film misschien iets te serieus neem, want deze film valt totaal niet serieus te nemen).
Misschien is dat juist jouw probleem. Ik neem deze film totaal niét serieus en zet gewoon m'n verstand op nul.
Moviestar
Ja dat vind ik ook, maar dat is met de meeste films hoor vind ik.
mister blonde
mijn verstand op een laag pitje zetten lukt wel. helemaal op nul? lukt me niet, vind het nogal verontrustend dat, dat nodig is om dit een goede film te vinden.
je gaat trouwens alleen in op mijn punt dat ik de film wellicht te serieus neem (een duidelijk voorzet voor mensen die het niet met me eens zijn). dat ik verder de film compleet neersabel is niet belangrijk meer?

Brute actiethriller 'Con Air' met Nicolas Cage morgenavond op televisie: 'Blijft geweldig'

Braveheart

Sin City
Actie / Misdaad, 2005

Apocalypto
Actie / Avontuur, 2006
gevangenisambushhelikopterluchthaventerroristgas stationoorlogsveteraanundercovermexican standoffsandstormvliegtuigbraveryhijackingons legerpsychopaatprison guardontsnappenseriemoordenaarschietpartiju.s. marshallas vegasexplosiewreedheidgeweldconvictwoestijnwar herodiabeticdea agenthostile takeoverskyjacker motorcycle chasedisguisesaction heroarmy veteranprisoner transporttransport plane