Genre: Actie / Thriller
Speelduur: 115 minuten / 123 minuten (extended edition)
Geregisseerd door: Simon West
Met onder meer: Nicolas Cage, John Cusack en John Malkovich
Releasedatum: 19 juni 1997
Plot Con Air
"They were deadly on the ground. Now they have wings."
Cameron Poe (Nicolas Cage) heeft lang in de gevangenis gezeten nadat er een dode viel in een poging zich te verdedigen. Nu mag hij vervroegd naar huis, maar hij zit wel op het vliegtuig waarmee de gevaarlijkste criminelen naar een nieuw type gevangenis worden gebracht. Cyrus Grissom (John Malkovich) heeft echter een plan uitgewerkt om al de criminelen te bevrijden. Cameron wil de grondtroepen onder leiding van Vince Larkin (John Cusack) helpen om de plannen van Grissom te dwarsbomen.
Cameron Poe
Tricia Poe
Casey Poe
Guard Sally Bishop
mister blonde
waarom zou ik deze film, bij aanvang niet serieus nemen. Deze film heeft volgens mij gewoon de ambitie om als serieuze actiefilm beschouwd te worden.
Ik vond cage irritant. Waar ik het in raising arizona nog leuk vond dat ie een dialect had, vond ik het hier dus irritant.
Het is de zoveelste film waarin mensen gegijzeld worden, de one-liners zijn afgezaagd, het eind, met vliegtuig, is te onwaarschijnlijk. zelfs al wordt er een over the top eind beoogd, de voorlaatste scene is tenenkrommend met die *#% muziek van leann rymes (of weet ik hoe je dat spelt) en... ik kan nog wel een tijdje doorgaan.
het enige lichtpuntje vond ik in de rol van trejo.
Dragon
Pure actiefilm met veel spanning en doorspekt met wat ironische humor. De finale was werkelijk over the top, maar dat stoorde me bij deze film niet echt. Zeer onderhoudend en geen moment vervelend. ***1/2
Quentin
Vroeger kon ik alles van Bruckheimer zo opvreten, zo geweldig vond ik het. Maar de laatste tijd begin ik me toch te ergeren aan zijn films .... deze ook al ... heel zwak verhaaltje, alleen de actie scene op het vliegtuigkerkhof is goed en het einde is kut met peren ..... 2,0 *
italian
vermaak van de bovenste plank !!
zoals hier al eerder werd geschreven is het verhaal weinig origineel maar wel goed uitgewerkt .
acteerwerk van John Cusack en John Malkovich was dik in orde, alleen stoorde ik me mateloos aan de monotone stem van Cage. weinig gelaatsuitdrukkingen van die man gezien hoewel hij in andere films prima speelt. op een bepaald moment werd het zelf karikaturaal !
er zijn nog verder veel bekende koppen te merken...ik snap niet dat Buscemi hier de show steelt aangezien hij niet zo vaak voorkomt. maar zijn scènes zijn dan wel kleine pareltjes
de actiescènes op het vliegtuigkerkhof waren om van te smullen. en zoals ik van goede actiefilms verwacht stopt het niet wanneer het vliegtuig in de casino landt, maar dat er nog daarna wat gevochten wordt in de tunnelhet zou mooi geweest zijn als het daar zou afgelopen zijn maar de papa moest wel zijn konijntje aan zijn dochter geven en dat is zeker een half puntje af voor dat melig einde.µ
af en toe wordt wel eens grappig en de muziek is ook goed gekozen !
Sportingerke
Onlangs was de film al op één te zien, maar toen had ik hem gemist.
Gisteren had ik echter op tijd in de smiezen dat VT4 hem uitzond dus heb ik dan maar even gekeken.
Dat had ik beter niet gedaan...
Allez ja, zo slecht was de film nu ook weer niet, maar ik had er - Humo gaf de film 3 sterren in hun tv-programma's - veel meer van verwacht.
Wat het begin van de film betreft vind ik dat er een erg goede mix is tussen actie en verhaal, maar naar het einde toe - een veldslag waartegen Wereldoorlog II niets was, een erg onrealistische landing middenin Las Vegas, de achtervolging van de gekaapte brandweerwagen - begon de hersenloze actie sterk de overhand te krijgen en was het gewoon een beetje vechten en schieten zonder bijster origineel te zijn.
Waarom Nicholas Cage zo een raar accent had - misschien heeft hij dat altijd - is mij ook niet echt duidelijk en de manier waarop hij even arrogant de held ("I'm going to save the day" of iets in die bewoordingen) gaat uithangen staat mij ook niet echt aan.
Echt slecht was hij ook weer niet en van de iets minder explosieve actie - gevecht in ruim vliegtuig, aftuigen van de verkrachtende indiaan - en enkele andere scenes - Pinball die zijn vlucht mist, het konijntje - kon ik wel genieten.
Feit is gewoon dat ik er heel wat meer van had verwacht.
Aardige actieknaller, leuker dan bv Passenger 57. Standaard verhaal met de ontsnapte bad guys, maar er zit actie genoeg in dat me beviel.
sinterklaas
Wat een heerlijke over de top-onzin film. Je kon aan de acteurs zien dat ze er erg veel plezier aan hadden. De film heeft ook een prachtig verzameling rollen als psygopaten oa: John Malcovich als terrorist, Danny Trejo als verkrachter, Ving Rhames als moordenaar en met klap op de vuurpijl: Steve Buscemi als levensgevaarlijke massamoordenaar/psychopaat. Nicolas Cage probeerde natuurlijk er gewoon buiten te blijven en was uiteindelijk de held. De film is echt geweldig. Ik had hem 6 jaar geleden ook al eens gezien en gisteren heb ik hem na al die tijd weer eens op dvd gekeken maar hij blijft gewoon goed. Zoveel explosies, geweld, humor en onzin. Heerlijk gewoon. Waar ik echt de slappe lach van kreeg was dat moment dat die dode gast uit die vliegtuig werd gegooit en op die auto terecht kwam van die senioren. HAHAHA.
En dan dat einde dat half Las Vegas word vernield door die vliegtuig was natuurlijk ook de uitschieter. Gewoon een heerlijke film met zoals gezegt: veel bot geweld, humor en ongelofelijk overdreven melodrama.
Gewoon een film dat je inderdaad gezien moet hebben.
Prima actie film met een prima cast. Behalve veel actie bevat de film ook humor (vooral toen Steve Buscemi begon te zingen).
Het verhaal is vrij simpel en de actie spat van het scherm. De film straalt ook een lekker broeierig sfeertje uit.
De aktie doet vrijwel alles overschaduwen maar de sterke cast is zeer welkom in deze ongeloofwaardige flick. Met name Malkovich en Buscemi hebben leuke rollen. De film is als een smaakvolle snack bij lekkere trek. Goed.
The One Ring
Steve Buscemi
Ik heb niet gigantisch veel goeds over deze film te zeggen. Het kijkt lekker weg, mede dankzij de cast die het naar zijn zin lijkt te hebben. Alleen Cage leek niet helemaal in zijn element hier en speelde op de automatische piloot. De schurken gaan echter helemaal los en het zijn er lekker veel waardoor het continue vermakelijk blijft. Opvallend genoeg waren de meeste actiescènes nog het zwakste punt in de film. Vaak erg rommelig gefilmd. Ook duurt het allemaal wat te lang en wordt het nergens echt bijzonder. Op een element na dan:
Steve Buscemi
jumpstylemovie
Goede actie film hoor, maar Nicolas Cage was erg slecht uitgekozen voor deze film.
Hij past beter in films als National Treasure.
3.5***
OlafK
Con Air is zo'n film die ieder jaar 4 keer op tv komt en als je bij t zappen dan de beelden voorbij ziet flitsen, blijf je toch altijd weer even kijken.
Cage rol wordt nogal eens bekritiseerd heb ik het idee, maar in mijn ogen is dat niet geheel terecht. Natuurlijk, het voelt soms wat 'lullig' aan, zoals hij de 'cool dude' probeert te spelen. Ach, hij is nu eenmaal geen echte actieheld en moet daarom dit soort films misschien niet eens maken, maar vermakelijk blijft het wel.
Steve Buscemi's 'He got the whole wide world in his hands' van is geniaal. Die scène is echt één van de gaafste die ik ooit gezien heb. Wel jammer van het einde!
tukkerstein
Lekker boeiend dat deze film 1 keer per jaar wordt uitgezonden. Er worden niet onbeperkt films gemaakt in Hollywood (paar honderd, van hoeveel daarvan zou SBS de uitzendrechten hebben?). Bovendien vind ik mensen die elke keer weer op maandagavond de moeite nemen om de zelfde film te kijken (alsof er maar 1 zender is) eerder amateurs.
Maar goed, over Con Air: prima actiefilm. Verhaal is lekker simpel, makkelijk te begrijpen en nog eens leuk ook. Voor de actie moet wat meer tot het einde gewacht worden, maar dan wordt ook alles uit de kast getrokken. Groots spektakel. De humor is bizar en overdreven maar zeker niet ongeslaagd. Ook leuke personages.
Prima film.
Fran
- 1953 berichten
Ik vind dit een heerlijk spannende actiefilm. Toegegeven, van de effecten moet deze film het niet hebben. Maar ik vind het verhaal superspannend en het acteerwerk van vooral Nicolas Cage en John Malkovich vond ik erg sterk !
Eigenlijk kan ik niet zo goed uitleggen waarom ik hem zo goed vond.Er hangt gewoon heel de film zo'n spannende sfeer in de film dat je wel op het puntje van je stoel blijft kijken.
Minotaures
Goede actiefilm over criminelen, gijzelingen en overnemingen.
Heb ervan genoten. Het is immers een film die je minimaal een keertje moet zien.
Cage had zijn rol goed gespeeld, zelfs tot z'n plattelands-accentje. Alleen vind ik Malkovich een 'slap en rustig' aura om zich heen als leidinggevende crimineel. Trejo en Rhames hadden wel een stoere (op Chappelle na) en harde uitdrukkingen tijdens de film; topcriminelen zijn het!
Vliegtuig en luchtvelden waar kogels rondvlogen zagen er mooi uit. Wel een minpunt was bij de landing in Las Vegas en de eindconfrontatie op een bluswagen. Jammer, het kon beter.
Niettemin een goede voldoende voor deze mannenfilm!
Vinokourov
Mwoehaha, vette actie met vette oneliners. Het komt er mee weg, ja hoor ja. Ik kan er niet echt de vinger opleggen waarom het Con Air lukt. Ik houd het er maar op dat deze film zich vooral niet serieus wil nemen, uitstekend geproduceerd is en bovendien een geniale bijrol van Steve Buscemi bevat. Kostelijk vermaak hoe dan ook
Insignificance
Gaat natuurlijk nergens over. Het gezeik over de verjaardag van Cameron's dochter knaagt door tot in het slot, Malloy is zo'n azz kikr die alleen hier op z'n plaats is en de goedzakkerij is nauwelijks te verteren. Enzovoort. Maar wel allemaal met een knipoog. En dan krijg je ineens opgeblazen onzin met veel drive, veel lol en veel uitstraling, dat zich uit in een donzig konijntje, omvangrijke vuurzeeën en stoere c.q. bijdehante one-liners van nogal geflipte figuren.
Vooral de verzameling delinquenten doet er toe. Zo'n kop als die van Swamp Thing (ook de namen zijn heerlijk fout) is een must voor dit soort films. Trekpleisters als Trejo, Rhames en zéker Malkovich, die zich echt staat uit te leven, staan garant voor venijnige expressie en tongval. Kers op de taart is Buscemi, verpakt als een soort volwassen nerd, die de meest hilarische dingen uitkraamt en in bijna elke scène de show steelt. Hier en daar zelfs op gedenkwaardige wijze.
Oké, de doorjengelende muziek is af en toe wel behoorlijk kut, maar dat wordt goedgemaakt tijdens Sweet Home Alabama met, alweer, een wisecrack van Garland Greene. Film dendert voort en heeft een doldwaas slot, maar als verplichte kost binnen dit lompe actiespektakel zeker smulbaar. High Energy Action staat er op één van de posters. Mja, dat lukt heel aardig met als bonus veel lol en bezieling. On any other day, that might seem strange. Maar niet op deze dag.
Lennert
Toppulp. Alles explodeert, half Vegas moet er aan geloven, mensen praten in de afgrijselijkste accenten tegen elkaar terwijl ze de afgrijselijkste teksten oprakelen, slow-motion vliegt je op gepaste en ongepaste momenten om de oren en op de koop toe is de actie nog spectaculair ook. Jerry Bruckheimer is zoals bekend de heer en meester van de dure actiepulp en jaagt er hier in sneltreinvaart tientallen miljoenen door heen bij de talloze explosies en schietpartijen. Het verhaal? Niet belangrijk. De acteurs? Spierballentaal van Cage (wiens accent afgrijselijk is, maar hij komt er mee weg), maniakale taal van Malkovich (genieten) en neurotische acteerwerk van Cusack (leuke rol). Alle bijrollen zijn teveel om op te noemen, maar eigenlijk lijkt het toch alsof iedere acteur zin in zijn rol heeft. Goed, Monica Potter is met het afgrijselijke accent en het barbie-gezicht misschien een kleine uitzondering, maar zoveel zit zij nu ook weer niet in de film.
Topvermaak, al moest ik in het begin echt door de rechtszaak, waar Poe doordat hij zichzelf en zijn vrouw verdedigde voor tien jaar de cel in moet omdat hij toevallig weet hoe hij moet vechten? Dat men de wetten der natuur tart maakt me niet zoveel uit, maar een klein beetje logica kan af en toe geen kwaad.
brabusRUS
Ladies and Gentlemen, this is your captain speaking. I have the only gun on board. Welcome to Con Air.
John Malkovich als bad-guy vindt ik helemaal geweldig! Hij moet vaker de bad-guy spelen. Misschien een nieuwe Hannibal? Maar ook Nicolas Cage, met zijn typische kapsel is heel erg cool! De film is erg over de top, alles explodeerd, alles gaat kopen en veel gaan dood. Kortom veel actie. Ook de bad-guys vond ik leuk gekozen, zoals: Malkovich, Chappelle en Steve Buscemi.
Ik heb de film al mega vaak gezien, maar hij blijft gewoon nooit vervelen!
He's got the whole world In his hands. He's got the whole wide world in his hands
Kr!kke
Dit is nu echt eens een film waar ik van de eerste t.e.m. de laatste minuut van kan genieten. Ik heb de film ondertussen al een 5-tal keer gezien, en nog verveel ik me geen moment!
Allereerst is er het leuke verhaal, dat echt perfect is voor een actiethriller. Maar wat natuurlijk ook top is aan de film, is de cast. Hierbij is het in de eerste plaats John Malkovich die de show steelt. Voeg bij deze sterke cast een aantal fraaie actiescènes en een goede dosis humor, en je krijgt Con Air als resultaat!
Topfilm!
El Loco
Welcome to Con Air.
Con Air ligt al een geruime tijd in onze DVD-kast, maar ik was er nooit echt in geïnteresseerd, tot ik hem gisterenavond weer lag liggen. Ik ben niet meteen een fan van films over vliegtuigkapingen en dergelijke maar dankzij de acteurs die hier in meespelen, kreeg ik plots goesting om hem te bekijken. En hij was het zeker en vast waard.
De reden waarom ik niet echt een fan ben van dit soort films is dat ze gewoon erg voorspelbaar zijn. Een paar mannen kapen een vliegtuig, 1 persoon staat op als held en bevrijd de gijzelaars. Niet dat ik een grote kenner ben op het vlak van kapingfilms, maar in bijna alle gevallen verloopt het volgens dit stramien en ook Con Air wijkt hier niet van af. Cameron Poe komt op de dag van zijn vrijlating terecht op een vliegtuig tussen andere criminelen, die erin slagen het vliegtuig over te nemen. Hier en daar zijn er natuurlijk wel wat problemen en hindernissen die moeten overwonnen worden, maar natuurlijk lukt het hem om weer veilig bij zijn gezin te komen. Origineel is het dus niet te noemen, maar nergens verliest de film zijn vermakelijkheid en zijn tempo. Veel daarvan is te danken aan de verschillende heerlijke personages die op het voorplan verschijnen en ook de humor die nooit veraf is. De film neemt zich duidelijk niet serieus wat af en toe voor een aantal leuke scènes zorgt, zoals wanneer Cameron het lijk naar beneden laat vallen en terecht komt op een auto. Qua amusementsgehalte is dit gewoon perfect. Ook qua actie valt er genoeg plezier te beleven, want de scènes in de woestijn en in Las Vegas mogen er best zijn. Voor de meeste zal het einde veel te sentimenteel zijn en daar is wel iets van waar, maar voor mij was het absoluut niet storend. Voor een keer nam ik het met plezier erbij.
Con Air zou nooit zo goed geweest zijn zonder deze geweldige cast. Zoals ik al even aanhaalde bevat Con Air enkele memorabele personages, maar ze worden dan ook wel erg goed neergezet. Nicolas Cage vind ik geen wereldacteur, maar hier is hij perfect gecast en doet hij het echt geweldig. Zijn accent waar hij speciaal voor heeft getraind, wordt niet echt gewaardeerd, maar ik vond het goed passen en zijn one-liners kwamen er geweldig uit. Sowieso één van de betere rollen die ik van Cage heb gezien, maar eigenlijk wordt de show echt gestolen door John Malkovich. Ik ben hem nog niet tegengekomen in zulke rol, maar het bad - guy gaat hem erg goed af. Langs de ene kant is hij enorm overtuigend als bad-guy, maar hij weet dat dan ook nog eens te combineren met een heerlijke dosis humor. Is er dan nog iemand die niet mag vergeten worden? Absoluut, want Steve Buscemi heeft hier ook een heerlijke rol als massamoordenaar. De scène waar hij begint te zingen terwijl het vliegtuig gaat crashen is één van de beste momenten uit de film. Verdomme, wat een rol en jammer dat hij niet langer meedoet. De vaak verguisde John Cusack deed eigenlijk niet veel verkeerd, maar voor hem was het natuurlijk zeer moeilijk om zich tussen al dit acteergeweld te onderscheiden. Ook Danny Trejo, voor mij beter bekend als Machete heeft hier een rolletje als verkrachter. Ik wist eerlijk gezegd niet dat hij hierin meespeelde, maar ook voor hem was het zo goed als onmogelijk om echt op te vallen.
Wat ben ik blij dat ik Con Air een kans heb gegeven, want hij was het wel degelijk waard. Het is in de eerste plaats de cast die ervoor zorgt dat dit enorm vermakelijk wordt. Vooral John Malkovich en Nicolas Cage zetten hier uitstekende rollen neer, maar ook het kleinere rolletje van Buscemi is geweldig. Voor de rest is het verloop vrijwel identiek met andere kapingfilms, maar Con Air staat voor mij gerust ver boven de rest. Hoe langer ik erover nadenk, hoe meer ik geneigd ben deze film een 4.5* te geven in plaats van 4*.
”What's that? That's a rock.”
Als er één film is die tot mijn “guilty pleasures” gerekend kan worden, dan is het Con Air wel. Vroeger zag ik hem ieder half jaar wel een keer, dus je kunt wel zeggen dat die vaak door mij bekeken is.
Het is een adrenalinerush van begin tot einde. Daarnaast moet je het allemaal ook niet te serieus nemen en de combinatie met de geweldige personages, zorgt voor geweldig entertainment. Nicoalas Cage maakt zich soms wel eens schuldig aan overacting, ook hier, maar in Con Air werkt dat uitermate goed. Hij is de goede man, die tijdens een vliegtuigkaping, moet zien af te rekenen met tal van veroordeelden. Ving Rhames, Danny Trejo en John Malkovich spelen allemaal erg leuk, maar de show wordt absoluut gestolen door Steve Buscemi. Wat een geweldig weirde persoonlijkheid heeft hij hier, fantastisch.
Naast een leuke cast, bevat Con Air prima actiescènes en kent een hoop vermakelijke oneliners. West weet in ieder geval wel hoe hij actie op het scherm moet toveren, zo bewijst hij hier. De vermakelijke humor die door de gehele speelduur verweven zit, maakt het af en zorgt ervoor dat het geheel geen seconde verveelt.
Topvermaak van de bovenste plank, keer op keer weer.
Noir
♪Sweet Home Alabama♪
Dat deze film zo fout is als de witte Corvette aan het eind (toevallig ook nog fout geparkeerd) doet er niet toe want wat een geslaagde actiefilm doorspekt met (zwarte) humor is dit geworden!
Malkovich, Cusack, Cage, Buscemi, Rhames, Trejo........ ja, wie eigenlijk niet, doen het erg goed in de respectievelijke karikaturale vertolkingen waar een film als deze om vraagt. Film is zo ongeloofwaardig als het maar zijn kan maar who cares? Dit is op en top vermaak van begin tot eind. “Thank you for flying Con Air!” 4*
Gang_Star
Ondanks enkele prima films van Simon West (met films als The Mechanic en The Expendables 2) is deze debuutfilm waarschijnlijk gelijk ook zijn beste.
Nicholas Cage zet een prima rol hierin neer, en John Malkovic overtreft dit zelfs met zijn ijzersterke rol als Cyrus the virus. Verder is deze actieprent een feest van herkenning met een cast vol met bekende namen.
Deze namen brengen Con Air naar een pakkende actiefilm. Geen moment saai, nee enkel de ene na de andere toffe actiescene.
Een film die je meermaals kan bekijken, maakt niet uit hoe vaak je een herziening er tegen aan gooit, de film blijft keer op keer vermaken.
Put the bunny back in the box...!
Con Air was in de jaren '90 één van de actiefilms tussen titels als Face/Off, The Rock, Independence Day en Armageddon. Titels die velen onder guilty pleasures zouden steken. Con Air heeft eerlijk gezegd de tand des tijds weten overleven en is best wel entertainend. Het doet zelfs wat denken aan een film van The Expendables. Veel bekende namen die daar best in zouden passen. Met een aantal explosies waar Michael Bay veel van geleerd zal hebben en de nodige humor dat het genre zeker kan gebruiken. Veel meer hoef je hier niet over te schrijven, het is geen film die je helemaal moet fileren om te zeggen waarover het gaat. Dit is één brok actie. Hier en daar nog wat verder gaan of verrassen en je hebt een echte top actiefilm.
JeroenFR08
Wel vermaakt maar niet heel best. Buscemi en Malkovich zijn de twee grootste pluspunten van de film. Cage weer een drol zoals gewoonlijk.
John Barry
Con Air vond ik een leuke film om een keer gezien te hebben.
Het verhaal van deze film is leuk bedacht. Een groepje criminelen word doormiddel van een vliegtuig over geplaatst naar een nieuwe gevangenis. De criminelen kapen het vliegtuig en willen vluchten. Aan boord zit ook iemand die toevallig vrij gelaten zou worden. Natuurlijk is de beste man de hoofdpersoon en is hij de saboteur van de plannen. De film heeft een voorspelbaar verloop. Echt spannend word de film dan ook eigenlijk nooit.
Het acteerwerk in deze film is over het algemeen wel goed. Nicolas Cage acteert goed als Cameron Poe. Hij weet de emoties die zijn karakter doormaakt goed te vertolken. Ook de rest van de cast doet het wel goed, op John Cusack als Larkin na dan. John acteert in deze film niet al te best. Maar verder rest is het acteerwerk in deze film wel goed.
De actie scenes in deze film zijn vermakelijk om te zien. Maar de actie scenes zijn niet echt bijzonder. De actie scenes blijven mij niet echt bij. Ik vond de montage tijdens de actie scenes iets te snel. Een iets rustigere montage was beter geweest. De muziek die we in deze film voorgeschoteld krijgen vind ik vreselijk. Mark Mancina componeert een vrij slechte soundtrack voor deze film.
Al met al vond ik dit best wel een vermakelijke film. Acteerwerk is over het algemeen wel goed. De actie scenes zijn leuk en het verhaal is ook leuk bedacht. Geen topper deze film, wel leuk om een keer gezien te hebben.
3 sterren voor deze film.
DVD-T
De jaren negentig heeft toch wel enkele toppers in het actie genre voortgebracht. En Con Air is daar één van. Inmiddels misschien wat overrated maar het zorgt nog steeds voor erg veel vermaak.
Toen de film uitkwam hing er nogal een hype omheen. Het scheen een van de beste actiefilms in jaren te zijn. En dat bleek ook zo te zijn. Een fijn verhaaltje verpakt in een aantal heerlijke actie scenes en met een erg leuk spelende cast. Iedereen heeft er plezier in. Cage gaat duidelijk een beetje op de Die Harde mode maar dat gaat hem zeker goed af. Malkovich zet een briljante bad guy neer. En dat geld ook zeker voor de rest van de cons die verder uit een aantal grote namen bestaat. Ook komen er een aantal fijne dialogen voorbij.
Technisch ziet het er allemaal erg goed uit wat je ook kan verwachten van een Bruckheimer blockbuster. En ook vandaag de dag houd de film zich op alle vlakken goed staande. Een aantal heerlijke actie scenes, goede effecten, heerlijke explosies en een leuke dollemansrit door Vegas. Camerawerk is goed verzorgd en ook qua editing is het goed. Alleen de score gedaan door Mancina en Rabin heb ik nooit echt zo fijn gevonden. Voor de rest is Con Air nog steeds een fijne film en is het leuk hem zo af en toe eens op te zetten.
Goeie film waarin een gevangenentransport via de lucht mis gaat als de gevangenen het vliegtuig overnemen. Een prima gegeven voor een over de top actie-film met ook redelijk wat humor. Onderhoudend over de volle lengte met ook een aantal goeie actie-scenes. Mede dankzij de vermakelijke cast 3.5 sterren.

Brute actiethriller 'Con Air' met Nicolas Cage morgenavond op televisie: 'Blijft geweldig'

Braveheart

Sin City
Actie / Misdaad, 2005

Apocalypto
Actie / Avontuur, 2006
gevangenisambushhelikopterluchthaventerroristgas stationoorlogsveteraanundercovermexican standoffsandstormvliegtuigbraveryhijackingons legerpsychopaatprison guardontsnappenseriemoordenaarschietpartiju.s. marshallas vegasexplosiewreedheidgeweldconvictwoestijnwar herodiabeticdea agenthostile takeoverskyjacker motorcycle chasedisguisesaction heroarmy veteranprisoner transporttransport plane