• 9.377.836 stemmen

The Godfather: Part II (1974)

Misdaad | 202 minuten

Genre: Misdaad

Alternatieve titels: Mario Puzo's The Godfather: Part II / De Peetvader Deel II

Geregisseerd door: Francis Ford Coppola

Met onder meer: Al Pacino, Robert Duvall en Diane Keaton

IMDb beoordeling: 9,0 (1.478.887)

Gesproken taal: Engels, Italiaans, Latijn en Spaans

Releasedatum: 17 juli 1975

Plot The Godfather: Part II

"The rise and fall of the Corleone empire."

De film vertelt het verhaal van de jonge Vito Corleone die opgroeit op Sicilië, en zich in New York weet op te werken tot een machtige gangster. Ook vertelt de film het verhaal van zijn zoon Michael, die eind jaren '50 probeert de "family business" uit te breiden.

Don Michael Corleone

Frank Pentangeli

Senator Pat Geary

avatar van code9

code9

Yep, je hebt helemaal gelijk. Bedankt voor de correctie. Ik wilde nl. ook een recensie van deel 1 geven maar zag daar vanaf omdat het té lang geleden is dat ik die film gezien heb. Een beoordeling wordt dan té subjectief. Goed, ik haalde ze dus door elkaar, sorry about that. Het verandert overigens niets aan m'n beoordeling van deel II.

avatar van gideonvdb

gideonvdb

code9 schreef:

Natuurlijk geen slechte film, dat kan niet met zoveel topacteurs die meestal goed acteerwerk afleveren. Toch geef ik 'm maar 1*, juist omdat het eindresultaat ondanks die feiten zo weinig bijzonder is. Marlon Brando vind ik zelfs irritant - zijn door velen zo geprezen rol heeft naar mijn smaak de tand des tijds niet kunnen doorstaan. Maar goed, een maffiafilm moet wel héél goed zijn wil deze mij kunnen boeien. Dat geldt dus niet voor The Godfather II.

natuurlijk geen slechte film maar je geeft hm toch maar een 1 en dan ben je nog in de war ook tussen deel 1 en 2 hoe kunnen we je dan ooit serieus nemen.

italian

pleegt Pantangeli nou zelfmoord ja of nee.
dat was het enige dat ik niet echt begreep

avatar van Kai

Kai

italian schreef:
pleegt Pantangeli nou zelfmoord ja of nee.
dat was het enige dat ik niet echt begreep

ja

avatar van Tony Montanja

Tony Montanja

Kai schreef:

ja

Hij zou anders toch wel worden omgelegd door de familie Corleone...

bedankt!

avatar van code9

code9

gideonvdb schreef:

Vergis jij je nooit eens? En een '1' geven heeft te maken met mijn persóónlijke smaak, maar het een 'slechte film' noemen zou onzin zijn omdat dat vanuit een neutrale positie gezien onmogelijk is (gezien de sterk spelende cast etc.). Wellicht is dit een interpretatieverschil van hoe je een film dient te beoordelen. Nogmaals: je kunt wel degelijk een lage waardering geven aan een goede film, maar de neutrale beoordeling laat ik liever over aan de kenners van de internationale filmjury.

avatar van Nomak

Nomak

De Niro is de ster van deze film. Elke keer als het over hem ging vond ik de film absolute top. Als Pacino in beeld kwam vond ik er maar weinig aan.

Jammer dat de film niet enkel over het verhaal van De Niro gaat. In dat geval zou ik de volle 5 sterren gegeven hebben.

avatar van Vito Corleone

Vito Corleone

Tony Montanja schreef:

Hij zou anders toch wel worden omgelegd door de familie Corleone...

Indirect wordt hij ook vermoord door de familie Corleone. Hagen vertelt hem eigenlijk dat hij zelfmoord moet plegen.

avatar van Tony Montanja

Tony Montanja

Nomak schreef:

Ik vind het verhaal over De Niro ook geweldig, maar met het feit dat wanneer Pacino in beeld komt het minder goed wordt ben ik niet met je eens. Ik vind juist dat hij het goed speeld en een goede, zakelijke uitstraling heeft.

avatar van gideonvdb

gideonvdb

wat een goeie film is het toch. heb best een beetje medelijden met mensen die niet van dit soort films houden, gewoon geniaal

avatar van sjoerd148

sjoerd148

Heb deze film (wat laat maar toch) gister gekeken. Zeker een topper. Goed en boeiend verhaal, mooie scenes en prima acteerwerk door mijn favoriete acteurs De Niro en Pacino. 5*

avatar van kort0235

kort0235

Toch ietsje minder dan deel 1.

Waarom kan ik niet helemaal uitleggen, het is meer een gevoel en in welke mate de film op mij indruk maakt.

Maar het blijft wel een heel goede film!

avatar van Maze

Maze

Ik vind dit jammer genoeg maar een redelijke film, als ik het vergelijk met de 1e film vind ik deze beduidend minder. Erg jammer want het had zo'n goeie film kunnen zijn. De zwakke scenes overheerste en het meeste van het verhaal kon me niet echt boeien. Ik kom helaas maar uit op 2.5*

avatar van youri_bonito

youri_bonito

the godfather 2 vond ik beter dan de 1e omdat ik de scenes over Vito gewoon te mooi voor woorden vond.

avatar van film-gek

film-gek

vind deze net iets beter dan deel 1 op de een of andere manier, denk toch dat dat komt door de terugblikken die je ziet van Jonge Vito meesterlijke film!!

De film is inderdaad echt gelemaal geweldig, een film om steeds opnieuw te bekijken. Het gaat om het Mafia leven, de stijl en het feit dat ze erg zelf ook niet blij mee zijn dat het zo moet. Het acteerwerk is fantastisch, ik vind vooral Al Pacino geweldig, kijk naar zijn ogen en je weet wat hij voelt. 5 sterren!

avatar van Flipman

Flipman

Damn, deze film en zijn voorganger zijn toch wel van een klasse apart! Ik bedoel, dit deel is nog mooier dan zijn voorganger, en dat zie je niet vaak! Maar eigenlijk zjin de eerste twee delen eigenlijk ook gewoon één film in tweëen gehakt, vind ik.

Prachtig, je vlíegt door deze film heen, ontzéttend mooi! Ik was nooit een groot fan van Robert De Niro, maar gier vond ik hem fantastisch, petje af!

avatar van fabbyke

fabbyke

Na The Godfather : Part II op bbc gezien te hebben heb ik nu eindelijk de dvd is gekocht. The godfather Part I kon mij niet echt boeien en ik snap ook niet waarom de meeste hem zo goed vinden. Dit deel is dan wel stukken beter misschien ook voor mij omdat Robert de niro hier in mee speelt.

Het verhaal was ook boeiender omdat je het leven ziet van de jonge vito corleone, dat deel vond ik altijd wel mooi, dat andere deel als je Michael ziet vond ik iets minder. Natuurlijk waren het geweldige acteerprestaties en echt een maffia sfeertje.

Al bij al vond ik hem toch wel goed eigenlijk maar the godfather zal mij nooit echt "raken"

italian

was dit eerst ook een boek?

ja, ik geloof het wel

Ik weet het alleen niet zeker..

als het een boek zou zijn zou er toch een alternatieve titel moeten staan:

Mario Puzo's The Godfather part 2

Remi

Nou, er is een boek dat heet 'De terugkeer van de Peetvader'. Maar ik weet niet of het boek of de film er nou eerder was...

avatar van Thomas83

Thomas83

Ja dit deel komt ook uit het boek.

Het boek van Mario Puzo is opgedeeld in, ik geloof 3 delen.

Wel is de volgorde van vertellen soms wat door elkaar gegooid als ik me niet vergis.

avatar van Flipman

Flipman

Zoals ik het heb begrepen, zijn de eerste twee dleen gebaseerd op hetzelfde boek. Het derde deel is niet gebaseerd op een boek, maar natuurlijk wel op de karakters; in plaats van eerst een boek te schrijven, zijn Mario Puzo en F F Coppola meteen aan het script begonnen. Misschien heb ik het mis hoor, maar op de postercredits van de eerste twee delen staat in ieder geval wel dat het gebaseerd is op de roman "The Godfather" van Mario Puzo, en dat staat bij die van het derde deel niet.

Persoonlijk vond ik het tweede deel écht mooier! Mijn respect voor Robert De Niro nam meteen toe!

avatar van Wouter

italian schreef:

als het een boek zou zijn zou er toch een alternatieve titel moeten staan:

Mario Puzo's The Godfather part 2

Van wie moet dat?

Overigens meldt imdb dat ook als alternatieve titel.

Thomas83 schreef:

Ja dit deel komt ook uit het boek.

Het boek van Mario Puzo is opgedeeld in, ik geloof 3 delen.

Dat klopt, want in het eerste deel van het boek wordt er al verteld hoe Vito Corleone als jongen was.

avatar van Thomas83

Thomas83

Flipman schreef:

Inderdaad. Jij zegt het volgens mij helemaal goed.

Remi schreef:

Ik heb eens even nagezocht uit hoeveel delen het boek bestaat, en ik zat er behoorlijk naast. Het zijn er namelijk maar liefst negen.

Maar in elk geval is de volgorde van vertellen wel vaak door elkaar gehusseld en worden er in de film regelmatig andere accenten gelegd dan in het boek. Johnny Fontane speelt in het boek bijvoorbeeld een wat nadrukkelijkere rol dan in de films, waar hij eigenlijk alleen maar een bijrolletje heeft.

avatar van otherfool

otherfool

Nog beter in mijn ogen dat het schitterende eerste deel, en dat komt voornamelijk door de heer De Niro die hier de rest van de toch niet misselijke cast van het scherm speelt. De flashback gedeeltes vind ik dan ook de beste.

5*.

avatar van Lola3

Lola3

Veel beter dan de eerste