Genre: Misdaad
Bekijk via Netflix
Bekijk via SkyShowtime
Vanaf woensdag 4 februari in 2 bioscopen
Plot The Godfather: Part II
"The rise and fall of the Corleone empire."
De film vertelt het verhaal van de jonge Vito Corleone die opgroeit op Sicilië, en zich in New York weet op te werken tot een machtige gangster. Ook vertelt de film het verhaal van zijn zoon Michael, die eind jaren '50 probeert de "family business" uit te breiden.
- Trailer (YouTube)
- The Godfather: Part II (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Mark86
Is deze nou beter dan 1 of niet? Ik ben er nog steeds niet helemaal uit
Pieter Montana
Is deze nou beter dan 1 of niet? Ik ben er nog steeds niet helemaal uit

Voor mij is Part 2 toch een tikkeltje beter.
Dead01
- 1977 stemmen

Voor mij is Part 2 toch een tikkeltje beter.
Voor de ene wel voor de andere niet e:-)
Pookii
Als ik naar Part 2 kijk, dan verheug ik me op de stukjes met De Niro. Die zijn het mooist van de film (vind ik).
Maar als ik moet kiezen dus The Godfather of The Godfather part 2, dan kies ik tog voor deel 1. Denk door Marlon Brando, geweldig om naar dat fantastische acteer werk te kijken.
Remi
Zou ik deze kijken zonder 1 te hebben gezien?
Je kan het proberen, maar er zijn een paar redenen waarom je het niet moet doen
1. Je snapt het verhaal moeilijker
2. Als je part II kijkt en dan part I, dan is een stuk van part I al verklapt
Chainsaw
Ondanks dat ik de film, evenals de eerste film, een tikkeltje overschat vind, wist ook dit tweede deel van The Godfather me prima te vermaken. Op bepaalde momenten is de film zelfs beter dan de eerste. Vooral de wraak van de jonge Vito en de afrekening aan het einde, met name die van Fredo waren indrukwekkende momenten. Helaas had het script ook plaats voor een aantal minder interessante momenten, die naar mijn mening veel te lang duurden. Zó interessant zijn die personages nu ook niet.
3,5 sterren.
donnie darko
wat een geweldig vervolg op the godfather. Ik vond het trouwens een veel betere en geslaagdere film als de eerste.
Geef hem 5*(natuurlijk) en een notatie in mijn top 10.
Geweldige film met prachtige acteerprestaties van zowel Al Pacino als Robert De Niro. Mijn voorkeur gaat wel uit naar Al Pacino.
Drazenko
Ja dit is de beste maffiafilm allertijden. Zonder Robert De Niro was de film voor mij dan, niet beter dan het eerste deel. De stukjes met De Niro blinken er toch uit.
Vond die stukjes veel leuker om te zien dan de stukjes met Pacino. Ik zeg niet dat de stukjes met Pacino niet goed waren, die waren briljant. Maar blijft toch leuker om naar De Niro te kijken, vind ik.
silhoupin
Een zeer goede film maar naar mijn mening niet zo sterk als deel I.
Er is veel meer drama in verwerkt deze keer, waardoor ik soms zelfs ontroerd was. er was ook niet zoveel actie meer zoals in deel I. De familie valt stilaan uiteen en dat is zeer goed weergegeven.
je ziet dat micheal helemaal niet zo sterk is als zijn vader en hij kan het leiderschap niet goed controleren.
micheal corleone is in deze film ook de slechtheid zelve, hij word ook zo uitgebeeld, prachtig gespeeld trouwens door al pacino. dan was er daarnaast nog het verhaal van zijn vader toen hij jong was wat ook zeer goed gedaan was met een prachtrol door robert de niro.
Het suspencegehalte bleef wel even knap als in deel I waar ik zeer onder de indruk van was weeral.
voor deze film een 4 sterren, een prachtfilm maar deel I was beter.
twg
er was ook niet zoveel actie meer zoals in deel I.
Dat vind ik juist een van de vele mooie aspecten van the godfather. Het geweld treed niet op de voorgrond wat bij de meeste maffia films wel gebeurt. Ik zie het geweld niet als de hoofzaak in deze film en dat was ook de bedoeling van Coppola om juist de serieuzere kant naar voren te brengen en te laten zien dat de mensen wel misdadigers zijn, maar ook mensen met gevoelens zijn. En dat is hem goed gelukt naar mijn mening. En dat maakt the godfather ook zo magistraal
Zag hem laatst weer een keer her. Toch minder dan in mijn herrinering. Het Pacino verhaal was veel interessanter dan het deNiro verhaal. Helaas. Halfje eraf.
xenne
een erg sterk laatste uur, maar wat daarvoor kwam kon me soms weinig boeien (soms wat langdradig). ik denk dat ik de echte waarde van de Godfather films maar zal kunnen inschatten na meerdere kijkbeurten ... maar m'n favoriete film zal het wellicht nooit worden .... voorlopig hou ik het bij 3,5
italian
The Godfather part 2 is zo'n film die je volgens mij minstens 2 keer moet kijken om het verhaal helemaal te begrijpen. toch mist deze film een klein beetje de maffiasfeer dat part 1 had,misschien als Marlon Brando ook in de cast zat....maar de acteerprestaties vind ik beter als in part 1 4.5
Black Math
[...]
[...]
Michael is wel degene die al zijn concurrenten in deel 1 uit de weg laat ruimen. Dat kon zijn vader weer niet.
Kai
Heeft niet zoveel met "kunnen" te maken, meer met niet "willen" ... De beste dagen van de Familie speelde zich af vlak voor het eerste deel van The Godfather, dus onder Vito. De moorden op de hoofden van de 5 families waren eigenlijk het begin van het einde".
Vito Corleone
Vito zegt op het extra materiaal op een gegeven moment:
"I swore I woudn't break the peace".
Michael: "You gave you're word, I didn't give mine".
Vito: "Then we have a lot of time to talk about it now".
Tony Montanja
Ik ben het wel met je eens wanneer je zegt dat je deze film minstens 2x keer moet kijken. Dit had ik zelf namelijk ook. De eerste keer dat ik de godfather keek waren heel veel dingen nog onduidelijk bij mij. De 2e keer werd het allemaal veel duidelijker en ging ik de film meer waarderen. Nu, na ongeveer 3x deel 2 gezien te hebben kun je gerust zeggen dat deze film voor eeuwig tot mijn favorieten zal horen.
De vergelijking met deel 1 vind ik erg moeilijk. Aan de ene kant mis je Brando in Part 2, maar aan de andere kant krijg je De Niro terug. En dat gedeelte rondom de moord op Fanucci beschouw ik echt als een superstuk!
Kai
[Spoiler] Jullie hebben beiden duidelijk niet de deleted scenes gezien op de 5e DVD. En jullie hebben het boek ook niet gelezen. Michael en Vito ruimen de hoofden van de vijf families op. Vito is dan al wel dood, maar Vito heeft samen met Michael het plan bedacht om de rest uit de weg te ruimen. Incluis Carlo Ritzi.
Vito zegt op het extra materiaal op een gegeven moment:
"I swore I woudn't break the peace".
Michael: "You gave you're word, I didn't give mine".
Vito: "Then we have a lot of time to talk about it now".
Dat ontken ik in mijn verhaal toch ook nergens. Ik zei alleen dat Vito indien hij het zou willen, hij ook de hoofden van de 5 families kon vermoorden, maar hij daar niet voor koos!
Daangroter
mooi geacteerd, maar er gebeurt te weinig in een te lange tijd waardoor ik zowat in slaap viel. 3.5*. Viel me toch tegen. Vond 1 beter.
djelle
Het tweede deel uit de befaamde trilogie valt op door zijn facinerende storytelling. De sfeer blijft er goed inzitten, de karakters zijn nog steeds vrij aansprekelijk en het verhaal wordt iets interessanter. De mooie decors en locaties overtreffen het eerste deel en maakt het visueel wat aangenamer, terwijl het acteerwerk op hetzelfde niveau blijft ondanks de toevoeging van De Niro. Met vlagen zijn er weer enkele knappe scenes te bespeuren, maar er wordt opnieuw een veel te lange speelduur gegeven aan het te weinig variabele geheel, wat het voornaamste opstakel vormt in de soms erg aanslepende trilogie. 2,5*
Tony Montanja
Wat een woorden zeg..... Waar is het woord meesterlijk? Die ben je toch vergeten denk ik.
Scratt
Toch iets minder dan deel 1.. waarom ?=Marlon Brando is er niet meer. Dat was het beste personage en acteur uit de reeks. Ook Sonny miste je wat eigenlijk. Wat ik het sterkste aan deze film vond was de verhaallijn rond Vito die in New York tot de maffiabaas groeide dat hij in deel 1 was. Vooral dat stuk rond Don Fannuci was heel goed
Ook de koele Michael Corleone werd alsmaar beter, zeker naar het einde toe.
Wat aan de lange kant maar ja, is dat eigenlijk een minpunt ? niet echt... 4.5*
gideonvdb
toe gegeven marlon brando is de godfather van de film dan he, maar al pacino en robert de niro doen maar heel weinig onder in deze magistrale vervolg op deel 1 dus voor deze ook 5 sterren.
code9
Natuurlijk geen slechte film, dat kan niet met zoveel topacteurs die meestal goed acteerwerk afleveren. Toch geef ik 'm maar 1*, juist omdat het eindresultaat ondanks die feiten zo weinig bijzonder is. Marlon Brando vind ik zelfs irritant - zijn door velen zo geprezen rol heeft naar mijn smaak de tand des tijds niet kunnen doorstaan. Maar goed, een maffiafilm moet wel héél goed zijn wil deze mij kunnen boeien. Dat geldt dus niet voor The Godfather II.
Mug
Marlon Brando vind ik zelfs irritant
Verkeerde film....code9...? Dit is deel II.

The Godfather: Part III

C'era una Volta il West
Western, 1968

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
italiëitalian americancubasymbolismgangstermelancholypraisewraakgeorganiseerde misdaadmaffiaadvocaatbloedvoorstadcorrupt politicianbloody body of childman punches woman complicated