Genre: Misdaad
Gesproken taal: Engels, Italiaans, Latijn en Spaans
Releasedatum: 17 juli 1975
Bekijk via Netflix
Bekijk via SkyShowtime
31 januari in één bioscoop (Woerden)
Plot The Godfather: Part II
"The rise and fall of the Corleone empire."
De film vertelt het verhaal van de jonge Vito Corleone die opgroeit op Sicilië, en zich in New York weet op te werken tot een machtige gangster. Ook vertelt de film het verhaal van zijn zoon Michael, die eind jaren '50 probeert de "family business" uit te breiden.
- Trailer (YouTube)
- The Godfather: Part II (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Frank Pentangeli
Senator Pat Geary
Al Neri
nice guy eddy
shit deze vind ik persoonlijk zoveel beter dan the godfather echt geweldig het verleden van vito en het verhaal rond michael
Deek
Deze film kan ik altijd weer kijken, blijft altijd weer even mooi, verdiend een dikke 5
ThaMovieVoter
Ja, ik geef de voorkeur aan de vorige (orginele) dit lijkt net een circusposter met een clown, of Charlie Chaplin.
Dit is juist de originele, vind hem ook veel leuker eigenlijk. Lekker 70's.
Originele posters hebben altijd de voorkeur, hoe lelijk ze voor sommigen ook mogen zijn. De vorige afbeelding was afkomstig van een videohoes.
ThaMovieVoter
Maar wat kan je nou de orginele poster noemen, meestal als er een film uitkomt verschijnen er diverse posters.
En juist een poster van een videohoes kan toch orgineel zijn, of zit ik nou fout.
Schijnbaar zit ik 'fout', maar goed..
Een originele poster is een poster zoals hij in 1974 (bij deze film) in de bioscopen hing.
De videohoes die hier eerst stond is pas jaren later ontworpen.
eerdekes
Ik heb eens een vraagje..
Ik wil al heel lang deze trilogie kijken hé
Maar ik heb nu part 2 hier op dvd liggen.
Geleend in de bibliotheek, kan ik deze dan volgen?
Desondanks ik part 1 niet heb gezien?
tijntje
Ik had de films al een tijdje niet meer gezien, had vorige week mezelf maar de Trilogie cadeau gegeven
Ik dacht dat ik deel 2 beter vond, maar bij nader inzien toch niet. Ik heb vrijdag deel 1 gekeken en zondag deel 2.
Deel 1 pakte mij toch meer, het is een mooi verhaal, compleet, behoefde eigenlijk geen vervolg.
Deel II is natuurlijk een meesterwerk en een prachtig vervolg, maar op de 1 of andere manier kon het me toch veel minder boeien, het verhaal van Vito nog wel, maar Micheal als Don vond ik toch een stuk minder interessant als Brando.
Deel III heb ik nog maar 1x gezien, en heb ik eigenlijk ook geen zin in om nog een keertje te bekijken.
Deel II is een meesterwerk, maar Deel I vind ik toch echt beter.
T®inity
Deel II is een meesterwerk, maar Deel I vind ik toch echt beter.
Join the club, Brando is voor mij toch een erg groot gemis in deel 2.
gemaster
Ik hoor dan weer bij de club die deel 2 beter vindt. Ook ik mis Brando wel een beetje in dit deel, maar de acteerprestatie van Pacino is gewoon zó goed(misschien wel de beste ooit) en ook DeNiro is goed op dreef. Het verhaal is ook een tikkeltje beter, mede doordat er nu 2 verhalen worden verteld die beide even interessant zijn. 5 sterren.
T®inity
Je hebt groot gelijk. Achja, ik moet niet zeuren over de afwezigheid van Brando
Gelukkig was nog 1 van mijn lievelings acteurs over; Al Pacino! Tot nu toe 4* maar dat kan bij herziening nog hoger uitvallen maar deel 1 overtreft hij zeker niet
(verwijderd)
Dat kan nog 's anders uitpakken, let op m'n woorden.
sn@ke
- 2077 berichten
Meeslepend donker gangsterepos dat zeker als "gelijkwaardig vervolg op the godfather" bestempeld mag worden. Pacino zet een erg sterke rol neer. Je ziet hem ditmaal als Don. De Niro is tevens erg goed asl de jonge Vito. De structuur van deze film switcht met heden en verlelden. The godfather part 2 is erg sfeervol en tragedisch ( zoals zijn voorganger). Erg indrukwekkend allemaal.
10/10
Vito Corleone
Weet je wat een kick is: de drie godfather films achter elkaar kijken >>> Marathon
eerdekes
Gisterenavond part 2 gezien en ja .. euhm
Mooi, echt erg mooi.
Mooi om het leven na don vito corleone te zien.
Met als de nieuwe don, Michael Corleone ( alweer schitterend gedaan door pacino )
Maar wat mij opviel uit het verhaal van het leven na vito corleone was dat John Cazale crucialer wordt en beter ! Jammer dat hij zo vroeg is heengegaan
Maar het mooiste aan deze film was toch wel de jonge 'vito corleone' . Fe-no-me-naal gedaan door GODe Niro. Dat was zo boeiend.
Maar het jammere was dat ik brando en caan mistte
Ik behoor tot de categorie die deel 1 het mooiste vond
Voor deze toch een mooie 9/10
OP NAAR DEEL 3
Score : **** 1/2
Kai
Deze is toch net iets beter als het eerste deel.Vooral door een paar scenes zoals de 'I know it was you Fredo' scene en alle scenes met Vito Corleone zoals de moord op don Ciccio en Fanucci, en die drukke levedige straatjes met kraampjes, agenten, kooplieden, ouderwetsen auto's enz. Dat is ook wel een van de grootste pluspunten aan deze film. Deze film heeft nog meer oog voor detail, zoals de brandende handoek, de vogel die weg vliegt na de liquidatie van Fredo, de cubaanse zelfmoord rebbel.
Ook het verhaal rond Michael Corleone vond ik beter als het verhaal uit the godfather.
Het slimme plan van Hyman Roth. De manier waarop Michael erachter komt dat Fredo de verader is (en die blik dan). De manier waarop Tom Hagen, Frankie Pentangeli probeert te vertellen dat hij maar beter zelfmoord kan plegen.
Het veranderen van Michael en zijn familie leden.
Er zijn nog wel een paar dingen die ik mis zoals Sonny, en de "echte Vito" begrijp me niet verkeerd Robert de Niro won terecht de oscar maar niemand kan Vito zo spelen als Marlon Brando dat kon, maar ik moet maar niet zo zeuren, nummer 1 in mijn top tien en 5 sterren natuurlijk.
Overgens wil ik nog even kwijt dat ik Talia Shire de beste vrouwelijke rol vind vertolken in alle 3 de godfather films en daar zou ze wel eens wat meer lof over mogen krijgen.
sn@ke
- 2077 berichten
Ben het grotendeels met je eens hier
, al twijfel ik nog steeds welke ik nou de beste godfather vind : 1 of 2 ..

The Godfather: Part III

C'era una Volta il West
Western, 1968

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
italiëitalian americancubasymbolismgangstermelancholypraisewraakgeorganiseerde misdaadmaffiaadvocaatbloedvoorstadcorrupt politicianbloody body of childman punches woman complicated