• 9.378.190 stemmen

Genre: Misdaad

Alternatieve titels: Mario Puzo's The Godfather / De Peetvader

Geregisseerd door: Francis Ford Coppola

Met onder meer: Marlon Brando, Al Pacino en James Caan

IMDb beoordeling: 9,2 (2.200.235)

Gesproken taal: Engels, Italiaans en Latijn

Releasedatum: 18 januari 1973

Plot The Godfather

"An offer you can't refuse."

Don Vito Corleone staat aan het hoofd van een maffia familie in New York. Als een gangster van een andere familie besluit drugs te gaan verkopen in heel New York, ontstaan er problemen. Don Vito is tegen de handel in drugs en laat dit ook blijken. Dit leidt tot een poging om hem te vermoorden. Daarna wordt één van Don Vito's adviseurs gekidnapt, om zo z'n zoon te dwingen de drugsverkoop goed te keuren.

Don Vito Corleone

Michael Corleone

Sonny Corleone

Connie Corleone Rizzi

Carlo Rizzi

Captain McCluskey

Jack Woltz

chevy93

Een gesprek is in de definitie van een gesprek alleen maar een woordenwisseling tussen twee of meerdere personen.

Jullie hebben het alleen over de functie van een gesprek.

Als ik dit tegen jou zeg:

aasdjasldkjaslkfjaslkfjaklsfjalkfjsa

En jij dit terugzegt:

asdlkafasfasf

Slaat het nergens op, maar blijft het een gesprek.

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

chevy93 schreef:

Jullie hebben het alleen over de functie van een gesprek.

Als ik dit tegen jou zeg:

aasdjasldkjaslkfjaslkfjaklsfjalkfjsa

En jij dit terugzegt:

asdlkafasfasf

Slaat het nergens op, maar blijft het een gesprek.

en je heb slap gelullen gsprekken en inhoudelijke gesprekken.

vat je het nu of wil je het niet snappen?

chevy93 schreef:

Jezus.. denk nou eens als een normaal mens...

Ik heb het over dialogen in het algemeen. Een dialoog is een gesprek tussen twee of meerdere mensen.

Excusez moi? Wat heb ik verkeerd gezegd?

avatar van Miron

Miron

Heb even geen zin om de hele discussie over dialogen helemaal door te lezen maar er zitten toch wel heel erg sterke dialogen in The Godfather hoor.

The openingsscene met Bonascera, Michael en Vito in de tuin etc.

De dialogen in Tarantino films hebben een compleet andere functie dan hier in The Godfather.

Bij zowel The Godfather als bijv. Pulp Fiction zijn de dialogen van torenhoog niveau, maar omdat ze van een totaal ander type zijn heeft het geen nut om ze te gaan vergelijken.

combi schreef:

en je heb slap gelullen gsprekken en inhoudelijke gesprekken.

vat je het nu of wil je het niet snappen?

Ben ik met je eens..

En ik vond het slappe gelul beter dan de inhoudelijke gesprekken.

Willen jullie mij niet snappen of vinden jullie het gewoon vervelend dat ik het geen supersterke film vind, zoals jullie?

Ik baseer mijn vergelijking op het feit dat beide films dialogen hebben.

Ik zie dingen wat ruimer.

Jullie zien het als 'inhoudelijke dialogen' en 'dialogen met slap gelul'. Ik zie het als dialogen.

Don MN

Je mag ze in mijn ogen onderscheiden, beide geven op hun eigen manier extra kwaliteit aan de film. Of klinkt 'dialogen met slap gelul' in jouw ogen te denigrerend?

avatar van De Knip

De Knip

Miron schreef:

The openingsscene met Bonascera, Michael en Vito in de tuin etc.

Pulp Fiction?

Dat slappe gelul over een patatje en dat geschreeuw met de bijbelse verzen. En als klap op de vuurpijl het verschrikkelijke gezwam in het restaurantje?

Neen, da's idd niet te vergelijken ja.

Komt ook smaak bij kijken. Want deze jongen heeft zijn waardering bij elke kijkbeurt van P.F. laten zakken. (3x gezien).

En Chevy en iedereen mag zeggen wat hij wil en als het niet bij een ieder duidelijk overkomt, da's dan jammer. Chevy kan niet alles 10 maal herhalen natuurlijk.

Komende week zeker Godfather II op tv?

• 19752 berichten

Komende week zeker Godfather II op tv?

Yes, Uiteraard(doet sbs elk jaar wel geloof ik)

avatar van Bottleneck

Bottleneck

De Knip schreef:

Pulp Fiction?

Neen, da's idd niet te vergelijken ja.

Komt ook smaak bij kijken.

ook heerlijke dialogen. Heb ik zeker een "rare smaak" met beide films in top tien.

AddictedToMovies

Hoezo? Omdat het totaal verschillende dialogen zijn, kunnen de dialogen toch wel van hetzelfde niveau zijn?

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Ja, het staat niet voor niets tussen haakjes, ik reageerde op De Knip..

O...

avatar van Matthiasc88

Matthiasc88

beste van de 3, hele reeks is super

• 19752 berichten

ja godfather reloaded en godfather revolutions zijn ook dik ok

Don MN

Vito: Michael, you're the One, don't think you are, know you are.

Michael: Boks ouwe.

chevy93

Zie nu pas dat James Caan erin speelt.

Onze held van Las Vegas

Don MN schreef:

Vito: Michael, you're the One, don't think you are, know you are.

Michael: Boks ouwe.

haha

Morpheus: Unfortunately, no one can be told what the Godfather is. You have to see it for yourself.

Don MN

Haha, dat is een mooie voor de mensen die The Godfather nog niet gezien hebben.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Het was alweer een hele poos geleden dat ik deze film zag, maar met de aanschaf van de nieuwe restoration box set (die met die bloedspetters) werd het weer eens tijd om dit meesterwerkje (en de overige twee delen) opnieuw te aanschouwen.

Het verhaal draait grotendeels om het wel en wee van de maffiafamilie van Don Corleone, het hoofd van de familie en een machtige maffiabaas. Daarnaast draait het verhaal om de jongste zoon Michael, een soldaat die eerst niks met de louche maffiapraktijken van zijn vader te maken wil hebben, maar er toch na een emotionele gebeurtenis bij betrokken raakt.

De acteurs zijn prima: Al Pacino, Marlon Brando, James Caan, Robert Duvall, Talia Shire en in mindere mate Diane Keaton doen het allen prima en acteren met overtuiging, hoewel Brando af en toe de neiging heeft om te schmieren in zijn rol als Don Corleone. Uitschieter is James Caan als Sonny, de opvliegende broer van Michael.

De film begint met een ietwat saaie bruiloft, maar na de moordaanslag op Don Corleone is de film continue spannend en houd je op het puntje van je stoel. Zelfs wanneer de film dan op de helft wat gas terugneemt en we Michael wat beter leren kennen blijf je een onbehaaglijk gevoel houden dat alles maar van tijdelijke aard is en de bom elk moment letterlijk en figuurlijk kan barsten.

Verder heeft de film een goeie soundtrack met een erg herkenbaar en memorabel muziekthema en bevat weelderige plaatjes van zowel Italie als Amerika van net na de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal steekt goed in elkaar, wordt goed opgebouwd en biedt de verschillende personages genoeg ruimte om (individueel) te kunnen schitteren.

Conclusie:

Topfilm zoals ze nog maar weinig worden gemaakt én het gangsterepos van de eeuw. Bijna alles is goed aan deze film en wordt dus terecht bestempeld als een meesterwerk. Regisseur Francis Ford Coppola heeft puik werk afgeleverd.

avatar van jjwebaline

jjwebaline

De Godfather-films worden nu weer herhaald op TV (om 1uur snachts tot 4uur diep in de nacht!? Allemachtig.), dus heb ze nog steeds niet gezien... Zijn ze nou echt zo fantastisch, mensuh????

Dus ik ga geen 1 geven, maar ook geen 5.

Dus, wie haalt mij over - behalve dat het een "moetje" is?

avatar van Nomak

Nomak

Dus ik ga geen 1 geven, maar ook geen 5.

Je hebt de film niet gezien, maar je weet nu al welke cijfers je zeker niet zal geven?

Dus ik ga geen 1 geven, maar ook geen 5.

Dus, wie haalt mij over - behalve dat het een "moetje" is?

Het gemiddelde van de stemmen zou je kunnen aansporen deze niet te missen.

avatar van Erwinner

Erwinner

Ik heb teringhekel aan films uit dat genre en die tijdgeest.

Gewoon niet kijken, het is geen verplichte kost meer.

avatar van Miron

Miron

Ben wel blij dat je de volle 5 geeft aan deze fantastische film, Pastichio .

Don MN schreef:

Het gemiddelde van de stemmen zou je kunnen aansporen deze niet te missen.

Of gewoon dat het begrip 'the Godfather' legendarische status heeft bereikt door de film?

avatar van deft0nes

deft0nes

Hmmm. Ik weet niet zo goed wat ik met deze film aan moet. Door "iedereen" helemaal de hemel in geprezen, dus uiteraard waren mijn verwachtingen hoog. Dan uiteindelijk gezien. De film is zeker goed hoor, maar toch is er iets wat me niet helemaal aanspreekt. Het gevoel wat ik bij de film in zijn algeheel heb, is dat 'ie mij een beetje houterig aandoet. Ook moet ik eerlijk zeggen, hierover zal ik gezeik krijgen, dat ik het acteerwerk van Pacino niet altijd helemaal overtuigend vind. Maar dat is slechts in het begin, naar het einde toe wordt het steeds beter.

Dus om die reden en dat ik de film gewoon niet helemaal voel, een 4*.

avatar van Uncle_Junior

Uncle_Junior

"Johnny Fontane" is overleden...

Zanger 'Volare' overleden - Privé - Telegraaf.nl [24 uur Actueel, ook mobiel] [prive]

"What can i do Godfather? What can i do....? YOU CAN ACT LIKE A MAN!!!"

chevy93

Dat is ie al een tijdje?

Date of death September 6, 2008 (aged 90)

Volgens wikipedia althans..

Jij bedoeld:

Al Martino - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org

Died October 13, 2009 (aged 82)

Spijtig, maar 82 is een mooie leeftijd

avatar van Uncle_Junior

Uncle_Junior

Wie bedoelde jij dan met die WIKI-link?

chevy93

Als je via wikipedia naar Johnny Fontane gaat, staat er wat anders