Genre: Fantasy / Avontuur
Releasedatum: 13 juli 2006
Bekijk via Disney+
Plot Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
"Captain Jack is back!"
De bruiloft van Will Turner en Elizabeth Swann wordt afgelast als beiden gearresteerd worden voor het helpen ontsnappen van Jack Sparrow. Will krijgt de kans zichzelf en zijn verloofde te redden van de strop, door het kompas dat Jack bij zich heeft te overhandigen aan de nieuwe Heer van Port Royal. Jack is ondertussen doodsbang voor Davy Jones, bij wie hij een schuld heeft staan. Jack's ziel wordt opgeëist door Davy Jones, als Jack de sleutel van een dodemanskist met daarin het hart van Davy Jones niet weet te bemachtigen. Maar Jack is niet de enige die belang heeft bij het vinden van de kist...
- IMDb (7,4 / 819562)
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Weatherby Swann
Pintel
Ragetti
The One Ring
Het einde zal voor velen even slikken zijn, maar ik had het niet anders willen zien. Voor degenen die hebben opgelet was het al lang duidelijk dat het aapje nog steeds hardstikke onsterfelijk is. Na de credits van de eerste film was te zien dat het aapje op het laatste moment nog een vervloekt muntstuk uit de schatkist heeft gejat. Daar wordt in deze film nog veelvuldig op gezinspeeld: niet alleen is het aapje nog onsterfelijk, ook snaait hij alles wat enigszins los zit mee. Als je er op let wordt dit gegeven er echt ingeramd.
En met recht, want dit gegeven verklaart de rentree van Barbossa, die blijkbaar dacht dat hij stierf in de eerste film, maar geenszins door de kogel verwond is. Het verklaart de entree van Bootstrap Bill Turner die nog steeds zonder problemen onder water wordt gesleurd door de Flying Dutchman. Het verklaart dat die 2 mafkezen nog steeds van de partij zijn. En in de 3e film zal het de rentree van Jack Sparrow die verklaren, omdat de Kraken hem eenvoudigweg niet verteerd gaat krijgen (en dat wist Jack volgens mij ook).
Een beetje een vreemde conclusie. Als het aapje alleen de munt pakt is alleen hij weer vervloekt, niet iedereen die al vervloekt was. Jack was niet onsterfelijk, want anders zou hij niet bang zijn geweest om door die kannibalen te worden opgegeten. Barbossa's terugkeer kan ik niet verklaren, maar dat komt vanzelf in deel 3. De terugkeer van die twee idioten is gewoon omdat ze in deel 1 niet dood gingen, maar gevangen genomen werden. Dat was in deel 1 duidelijk te zien. Bootstrap ging niet dood toen de vloek opgeheven werd omdat hij daarvoor al lid werd van Davy Jones' crew.
Angel25
super film!!! kan niet wachten op deel 3 maar ja... da's nog even wachten haha
Prudh
Juist als ik onsterferlijk was zou ik bang zijn dat mensen mij zouden opeten.. niet leuk om boven het vuur te hangen zonder dat je dood gaat, niet leuk als mensen je in stukken hakken en doorslikken zonder dat je dood gaat... if you catch my drift
De Kraken slikt hem tenminste in 1 keer door... Maar aan de andere kant is Tia Dalma wel een echte voodoo mama (tof karakter in de film!), dus ze zou zomaar mensen tot leven kunnen wekken. Maar het is het wachten op deel 3 voor zekerheid in de kwestie
The One Ring
De kraken zou Sparrow toch ook moeten verteren. Al het eten zal heus niet voor eeuwig in hem blijven hangen.
Phoenix
Klinkt op zich logisch, maar toch dacht ik zelf aan iets anders.
Als je namelijk goed kijkt naar de scène in Dead Man's Chest waarin Jack en zijn crew naar Tia Dalma gaan en haar het ondode aapje Jack brengen, zie je dat het aapje meteen nadat hij vrij is naar iemand toe rent. Je ziet niet wie dit is, maar je ziet twee laarzen liggen. Het aapje loopt meteen naar dit lichaam toe en schreeuwt wat, maar je krijgt niet te zien wie dit is.
De volgende keer dat we dan weer bij Tia Dalma zijn (aan het einde van de film, nadat Jack en de Pearl zijn aangevallen door De Kraken) zien we ineens dat Barbossa in leven is. Wat dus goed zou kunnen, is dat Tia Dalma Barbossa op de één of andere manier tot leven heeft gewekt.
Daarnaast blijkt uit dit laatste shot van deze film ook dat Barbossa in leven is en niet vervloekt/ ondood zoals in deel 1. Hij neemt namelijk een hap uit een appel, iets wat hij in de eerste film zei te willen gaan doen als de vloek was opgeheven, want dan zou hij eindelijk weer kunnen proeven.
Goed punt!
Hmm, volgens mij was het idee achter de vloek dat al het Aztekengoud in de kist moest liggen samen met het bloed. Was dit niet het geval dan zou de vloek, voor iedereen, nog steeds gelden. Daarom moest ELK muntstuk worden teruggevonden (dus ook die van Elizabeth) en was het bloed van Will Turner nodig (omdat Bootstraps ergens op de bodem van de oceaan vertoefde). Tenminste, ik dacht dat het zo in elkaar zat.
Ik denk dat hij zich meer zorgen maakte om zijn Black Pearl. Maar dat stuk vond ik sowieso een beetje niet terzake doende.
We zullen zien. Chainsaw heeft wat dat betreft een heel goed punt. Misschien dat er nog wel meer van dat soort hints in de film zitten, wat dat betreft zou een herziening misschien wonderen doen.
Ok, dat heb ik dan gemist.
Dat kan, maar dat is een kwestie van wanneer hij lid werd. Voordat de vloek werd opgeheven of erna.
Deze film(s) zitten toch beter in elkaar dan ik dacht. En de subtiele hints die gegeven worden zijn erg leuk!
thecompany
Voor mij de beste film van 2006.. De film heeft alles.. Humor, actie, avontuur en een klein beetje romantiek.. Ik heb veel gelachen en de film was heel spannend.. Geen moment verveeld.
Dit was voor mij het grappigste stukje: Ze wilden het beest opblazen door dynamiet te gebruiken,
Stuurman: But we only have a half a dozen of bottles dynamite..
Will: Than we use the rum....
Iedereen elkaar aan kijken van ... Ow ...
Fantastisch!
Ik geef deze geweldige film 4.5 **
Mc
- 2092 stemmen
Overtreft de eerste film op de meeste punten. Pirates of the Carribbean: Dead man's Chest is één groot spektakel, in elke scene weer nieuwe en leuke vondsten, geweldig acteerwerk van de gehele cast, maar dan vooral Depp, een flinke dosis humor, en special effects waar je u tegen zegt. Natuurlijk, verder dan entertainment gaat de film niet, maar als je een film kunt maken die de volle 150 minuten entertaint zonder in herhaling te vallen of saai te worden, dan heb je 4,5* dik verdient.
suzynatascha
Sinds de geboorte van mijn eerste kindje ben ik nog geen enkele keer naar de bioscoop geweest, normaal gingen wij bijna elke week. Dus sinds september 2004 ben ik niet meer naar de cinema geweest. En speciaal voor deze film ga ik samen met een vriendin eens een girls-night organiseren. Eindelijk nog eens in de cinemazaal met een grote pak popcorn en cola voor ons neus, zalig...
En mijn man moet maar op de kleine passen hé, hahahaha.
De eerste film vond ik geweldig en heb ik ook meteen aangekocht voor in mijn collectie. Nu ben ik natuurlijk reuzebenieuwd naar de 2de en 3de.
ivon901
Dan snap ik nog iets niet: al die muntstukken moesten toch bij elkaar zijn als de vloek opgeheven moest worden? Hoe kan Barbossa dan levend zijn, dat aapje ondood, en dat die Ragetti en Pintel steeds wegrennen voor de crew van The FlyingDutchman. (als ze dan toch onsterfelijk zijn ... ) En dan zou Jack ook nog onsterfelijk zijn. Nogal ingewikkeld allemaal. Naja, dat wordt dus gewoon afwachten tot deel 3
Prudh
In principe was de vloek opgeheven en dus was Barbarossa kassiewijle. Als die aap dan alsnog een glimmerd uit de kist graait wordt hij dan alweer vervloekt, lijkt mij. Maar de rest toch niet meer? En die 2 stuntelaars leken me niet echt ondood in het tweede deel, Barbarossa evenmin. Ik denk dat er een andere verklaring is.
feanaro surion
Er moet wel een andere verklaring zijn want hij genoot duidelijk van zijn appel.
Riddick
Vorige week werd ik gebeld door Flipman om POTC 2 te gaan kijken.. Nou daar wou ik geen nèè tegen zeggen..
Mijn kleine Review:..
Ik vond het geweldig.. Dit noem ik een typische Hollywood Wegkijk Popcorn film.. Heerlijk.. Je kan lekker achterover zitten en kijken naar de Mooie Effecten, Leuk verhaal en een geweldige rol van Johnny Depp (zoals Altijd)...
Ik vond de eerste ook al heel amusant, en de tweede ook!.. In tegen stelling tot Anderen 'Flipman' vond ik het einde niet zo Irritant, het is een Hollywood einde.. En als je met zo'n gedachte naar de film kijkt, is het een leuke film van het begin tot het einde..
Ik verheug me zeer op het derde deel.. Zulke films moeten niet zo serieus genomen worden.. 4,5*
Achilles
Save the rum!!
De 2,5 uur vlogen voorbij...
Humor, actie, tempo, nice SE en nog het een ander over na te denken ook!
dikke 4*
BS
Prudh zijn theorie vind ik de meest waarschijnlijke. Zo zou ik het doen.
Maar genoeg over geroddel, de film ->
Als je een film maakt zit je altijd met het verhaal, sloom middenstuk of iets wat in de weg zit. Maar ja daarintegen er eentje van ruim 2 uur en hij verveelt niet .. tja..dan doe je iets goed
En of ! Zeker een stap beter als de eerste, meer verhaal ( nou ja, meer wisselingen laat ik het zo zeggen ) en prima special effects .. ja oke .. die inktvis .. maar goed, doe het maar eens.
Leuke luchtige humor, originele echte avonturen-actie,iprachtige beelden en overweldigend goed zou je kunnen zeggen (en dat doe ik ook
Afhankelijk wat die me de 2de keer doet ga ik hem nu 4* geven. Wil er eigenlijk 4,5 doen maar dat vind ik nu nog iets te snel.
Geweldig spectakel, geweldige film !
feanaro surion
Na het aardige Mission Impossible en het zwaar teleurstellende The Da Vinci Code is Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest een blockbuster die wél een groot deel van zijn beloftes waarmaakt. De film is een avonturenspektakel in de lijn van de Indiana Jones films en de vorige Pirates. Hij bevat een aantal coole scènes, Jack Sparrow speelt weer (bijna) iedereen van het scherm en de combinatie humor en aktie werkt ook in hier weer erg goed.
De film begint niet heel sterk, een onzinnig subplotje over (Captain!) Jack Sparrow die de koning van een primitieve negerstam wordt levert welliswaar een aantal komische en indrukwekkende scènes op maar weet vooral te ergeren doordat hij veel te lang doorgaat. Maar daarna begint de film pas echt.
Dat Orlando Bloom niet kan acteren en één van de saaiste aktiehelden is die er op dit moment rondloopt wisten we al, helaas maakt dit de ergernis als hij in beeld is er niet minder op. Gelukkig wordt dit ruimschoots goedgemaakt door Johnny Depp, Bill Nighy(de nieuwe slechterik die, net als Barbossa in het vorige deel, erg cool is) en ook Keira Knightley. Ze kan duidelijk meer dan alleen mooi zijn en in een scène tegen het eind van de film aan met alleen haar en Johnny Depp blijft ze moeiteloos overeind. Deze 'zoenscène' is ook meteen de beste scène van de film. Het laatste halfuur is sowieso erg indrukwekkend. Alle verhaallijnen en actiescènes komen samen en het lijkt bijna wel alsof de vorige 2 uur slechts dienden als beeldvulling voor deze geweldige climax. De hele film lang zit je te wachten op een ‘openmondmoment’ met Johnny Depp. Maar zo’n moment komt er vrij lang niet. Totdat Captain Jack Sparrow zich zonder angst in de mond van het monster stort terwijl zijn theme aanzwelt. Het pirates gevoel is in deze film helemaal terug. En als in de laatste scène ook nog een favoriet Pirates karakter terugkeert kan je niks anders doen dan dan met heel veel plezier uitkijken naar de volgende film. 4 sterren.
Kageta
Ik vond hem redelijk tot goed. er is alleen iets wat mij niet tevreden stelt en dat is niet het einde. (waarschijnlijk orlando bloom
the good guy
Hier in Belgie moeten we nog wachten tot de 26ste. Stom, maar ik kijk er wel naar uit. Als hem zo goed is als iedereen zegt zal het die avond vast en zeker genieten worden. Maar goed, mijn oordeel kan ik nog niet geven. Dus, tot de 27ste!
high charity
Echt een goed vervolg op deel 1, ook een stuk beter dan het eerste deel, goede humor en actie, ook uiteraard Jonny Depp die weer de show steelt met zijn rol, ook vind ik dat Orlando Bloom beter speelt dan in Pirates of the Caribean Curse of the Black Pearl. Dat Barbossa terug kwam op het eind had ik echt niet verwacht..!
kras van zwienen
Voordat ik naar de film ging, had ik het idee dat het derde en tweede deel los van elkaar stonden. 4*
ivon901
kinder film, te blij
wat is blij..? Ik vind Fast and the Furious 3 'blij met autootjes racen' , misschien vind een ander dat juist geweldig.
gina J
ik heb hem nog niet gezien, maar hij lijkt mij echt super leuk! leuke spelers, en ik vond de eerste al helemaal geweldig. is deze leuker dan de eerste?
patxxx
geweldige film!
4,5 sterren krijgt ie van mij.
heb ontzettend genoten, en me geen moment verveeld, net zo als veel anderen kan ik niet wachten op deel 3.
vond deze beter dan deel 1, veel meer special effects, en meer humor. dus ben daarom benieuwd wat deel 3 nog meer brengt
ll_Sparrow
Ha precies! Hij moet het alleen maar hebben van zijn looks. Ook al vond ik hem in deze film wel iets beter dan in deel 1.
feanaro surion
Welke looks, ik ben een heterojongen maar kan wel inschatten dat de meeste vrouwen/meisjes Depp mooier vinden.
Goodfella
Allemaal een stuk spontaner, leuker, gezelliger en dynamischer dan het casual avontuur dat deel één was. Dikke 3,5*
delisomeister
Mijn verwachtingen waren te hoog bij deze film
dit weekend naar de bioscoop geweest en eerlijk gezegd hij viel mij tegen.
De decors en effecten waren prachtig, maar het geheel kwam op mij rommelig over en de verhaal lijn vond ik ook niet geweldig.
Voor mij deel 3 alleen op dvd

Pirates of the Caribbean: At World's End
2007

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
2003

Avontuurlijke film 'Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest' wordt vanavond uitgezonden op televisie

Rechtszaak 'Pirates of the Caribbean'-franchise tegen Disney krijgt vervolg

The Lord of the Rings: The Return of the King