• 9.378.933 stemmen

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (2006)

Fantasy / Avontuur | 150 minuten

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: Gore Verbinski

Met onder meer: Johnny Depp, Orlando Bloom en Keira Knightley

Gesproken taal: Engels, Turks, Grieks en Mandarijn

Releasedatum: 13 juli 2006

Plot Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest

"Captain Jack is back!"

De bruiloft van Will Turner en Elizabeth Swann wordt afgelast als beiden gearresteerd worden voor het helpen ontsnappen van Jack Sparrow. Will krijgt de kans zichzelf en zijn verloofde te redden van de strop, door het kompas dat Jack bij zich heeft te overhandigen aan de nieuwe Heer van Port Royal. Jack is ondertussen doodsbang voor Davy Jones, bij wie hij een schuld heeft staan. Jack's ziel wordt opgeëist door Davy Jones, als Jack de sleutel van een dodemanskist met daarin het hart van Davy Jones niet weet te bemachtigen. Maar Jack is niet de enige die belang heeft bij het vinden van de kist...

Jack Sparrow

Weatherby Swann

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Eigenlijk geld voor deze film dezelfde commentaar als voor de eerste.

Prachtig verhaal, goed uitgewerkt, fantastisch geacteerd door Johnny Depp, Keira Knightley, Orlando Bloom en de onherkenbare Stellan Skarsgård (ik herkende hem alleen door z'n stem) en ook weer alle andere leden van de cast leverden puik werk.

De special effects zijn in dit deel nog van een uitzondelijkere kwaliteit dan in het eerste en toen was het al grandioos.

Ik kijk nu al uit naar het 3de deel en waarschijnlijk zal ik bij het verschijnen van de DVD daarvan ook de beide eerste delen terug bekijken, want dat zijn ze dubbel en dik waard.

Zulke film moesten er meer komen, veel actie met de nodige humor.

De film duurt iets langer dan het eerste deel en als deel drie net zo goed is als beide eerste delen mag die voor mijn part nog een uur langer duren.

Dit is een serie om van te genieten met de ganse familie.

Ook deze heb ik opnieuw bekeken, dit keer op Blu-ray, en ook deze film is daardoor nog beter geworden.

2,5 uur genieten is dit.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Ook dit tweede deel mag meer dan vermakelijk genoemd worden!

Alhoewel de humor iets minder aanwezig is, valt er toch nog genoeg te lachen. Ik begin Jack Sparrow één van de mooiste filmfiguren van de filmwereld te vinden.
En natuurlijk die fantastische soundtrack waar ik waar geen genoeg van kan krijgen. De muziek is absoluut van toegevoegde waarde in de Pirates-serie.

Hoogtepunten van de film bevinden zich vooral weer op zee en dan met name wanneer Davy Jones en z'n bende in beeld komen.
En natuurlijk de Kraken, een enorm zeemonster, één van de grootste ooit gezien.
Spanning alom dus.

Natuurlijk een enorme cliffhanger naar At world's end met het verschijnen van Geoffrey Rush, maar het verrast wel!
Ga snel deel 3 herzien en dan ben ik helemaal klaar voor deel 4!
Ik begin deze serie enorm te waarderen, iets wat ik vroeger absoluut niet voor mogelijk had gehouden.
Ruime 4 sterren, toch ietsjes minder dan deel 1..

avatar van rep_robert

Net als deel 1 weer entertainment pur sang met exact dezelfde ingrediënten. Vooral op het gebied van actie en spektakel gaat het soms nog wel verder. De humor is weer volop aanwezig, Depp kan zich weer uitleven als Sparrow, Zimmer leidt de ideale blockbuster muziek bij de film en het zonnige sfeertje vol met piraten en andere waanzin is ook wel aan mij besteedt. Qua actie gaat de film soms dus iets verder, wat resulteert in spectaculaire scenes met een waterrad, de "kraken" en op het eiland met die inboorlingen.

De film is zelf wel ietsje minder dan deel 1, vanwege het plot vooral. Er worden teveel dingen bij verzonnen waarbij je af en toe een klein beetje de draad kwijt raakt. Iedereen probeert elkaar te bedonderen. Ook het gevecht met de Kraken duurt bij de 2e keer ietsje te lang.

Voor de rest weer op en top vermaak en een zeer waardig vervolg op het eerste deel.

3,5* -> 4,0*

avatar van RuudC

RuudC

Waar is het misgegaan? Waarschijnlijk al bij het idee om een vervolg te maken op Pirates Of The Caribbean: The Curse Of The Black Pearl, wat een lekker vlot avontuur was met veel actie, humor en leuke typetjes. Goed, Dead Man’s Chest begint nog best leuk. Zeker het deel op het kannibaleneiland is leuk gedaan met mooie beelden. Weliswaar behoorlijk over the top en af en toe laten bepaalde karakters zich wel van een heel kazige kant zien.

Je merkt aan alles dat dit deel geschreven is na het succes van The Curse Of The Black Pearl. De start is wel heel abrupt en eigenlijk zijn de enige overeenkomsten tussen de films, het feit dat ze grotendeels dezelfde acteurs bevatten. In ieder geval raak ik niet onder de indruk van Davy Jones. Het idee dat hij een soort duivel is dat constant zieltjes verzameld is wel aardig, maar nergens komt hij op me over als de meest gevreesde piraat ter wereld. Dead Man’s Chest valt van de ene cliché in de andere. Er worden weinig nieuwe interessante karakters toegevoegd. Leuk om Bootstrap Bill te zien, maar Stellan Skarsgård doet te weinig met zijn rol. Ook hier is de aankleding weer fantastisch en zijn de special effects een lust voor het oog.

Het moment waarop ik defitief afhaak is het belachelijke gevecht met dito oneliners om de kist met het hart van Davy Jones tussen Will, Jack Sparrow en Norrington. Natuurlijk komt Davy Jones tussenbeide en tijdens de finale met de kraken zit ik vooral te wachten tot de film afgelopen is.

Er is veel gedoe over de prestaties van bepaalde acteurs. Ik ben echt van mening dat Keira Knightly de zwakste schakel van dit stel is. Behalve haar verschrikkelijke accent is haar acteerwerk niet om aan te zien. Ieder typetje wekt van haar wekt irritatie op. Orlando Bloom daarentegen kan ik nog redelijk hebben. Het probleem hier is dat ik hem in elke film dezelfde rol zie neerzetten. Gek genoeg hoor ik weinig over Johnny Depp. Uiteindelijk de ster van de eerste film, maar waar is zijn humor gebleven? Slechts enkele grappen zijn goed, maar behalve zijn typische gewaggel hoor ik nergens meer “s’heavy?”. Meer en meer krijg ik het idee naar een simpele dronkenlap te kijken. Zodoende is Dead Man’s Chest geen verkeerde film, maar het plot is erg vergezocht. De special effects vormen een waar spektakel, maar het is niet genoeg om deze film ook direct goed te maken.

avatar van schram101

schram101

De derder keer dat is de film zie en volgens mij doe ik er net als de vorige keer nu weer ster bij.

Het blijft minder dan het eerste deel, maar dat zegt natuurlijk meer over dat deel dan over deze. Opnieuw zien we de avonturen van Jack Sparrow en zijn bende in een prachtige setting met schitterende muziek. Toch vind ik het wat jammer dat ze het plot zo ingewikkeld maken. Dit was juist de charme van het eerste deel dat het allemaal, op een goede manier, zo oppervlakkig bleef. Nu moet je toch even goed opletten hier en daar. Toch heeft dit niet echt invloed op het cijfer, wat het eerst misschien wel had (toen ik de eerste keer twee sterren aan de film gaf).

Hoogtepunten van de film vond ik juist de scenes op de eilanden. Bij tijd en wijlen hilarisch.

Nu deel drie maar eens snel herzien en daarna deel vier uiteraard.

avatar van witboek

witboek

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Dat zegt al meer over jou dan over de film. Jouw avatar is ook een beetje kinderlijk .

avatar van Mr. Jack

Mr. Jack

witboek schreef:

Kinderfilm

Omdat het van Disney is is het nog niet meteen een kinderfilm. En omdat het een kinderfilm zou moeten zijn volgens jou, wil ook nog niet meteen zeggen dat het een slechte film is. Raar argument, wat meer onderbouwing zou goed zijn.

avatar van benthe

benthe

Pirates kunnen bij mij niks mis doen. Kippenvel bij de liedjes, heerlijke Jack Sparrow en die duistere sfeer. Prachtig.

avatar van schram101

schram101

De film is veel te ingewikkeld voor kinderen. Wat een kutargument.

Je kunt het trouwens geen eens een argument noemen.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

de film is sowieso veel te ingewikkeld, was geen touw aan vast te knopen.

waar deel 1 nog goed in elkaar zat, moet deze film het hebben van de prachtige special effects en publiekstrekker Johnny Depp.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Het einde zorgt ervoor dat ik steeds met een lach op mijn gezicht de End Credits bekijk!

avatar van TheThirdMark

TheThirdMark

Iron Maiden schreef:

de film is sowieso veel te ingewikkeld, was geen touw aan vast te knopen.

Ingewikkeld

Deze film is zo straight forward als maar kan. Niets mis mee natuurlijk want erg vermakelijk.

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

JohnWilliams schreef:

Doel je op 'Damn you, Jack Sppparrow!'?

avatar van sofripa

sofripa

Herzien. In aanloop naar deel 4. Bloody hell, wat een zit. Beviel me beter als ik herinnerde. Toch wel super fraai gemaakt. Prachtige details. Vooral de bemanning van de Vliegende Hollander is top of the bill. Ja, toch wel een hele fijne bockbuster. Verhoging naar 4 sterren.

avatar van Parisa

Parisa

Net als de eerste blijft dit gewoon een pareltje om naar te kijken. 5*

avatar van Noud

Noud

JE moet deel 1 echt gezien hebben, om deel 2 beter te kunnen begrijpen.
Omdat ik deel 1 niet gezien heb, ontging mij veel dingen.

Spoiler: Kan iemand mij vertellen wie die Geoffrey Rush is. Was dat de kapitein van de BP?

Deze film heeft wel iets kinderlijks over zich heen. Om te beginnen was dat voor een groot gedeelte de humor. Flauwe humor vooral bij de meeste achtervolgingen.
-inboorlingen, dat waterrad, het duel, hangende bal.
Het rare loopje en de gekke bekken van Depp had ik na een half uur al gezien.

avatar van RuudC

RuudC

Noud schreef:

Ik google het even voor je - qooqle.nl

avatar van Noud

Noud

Ik dacht dat Geoffrey Rush in de film als speler heette.

avatar van thriller97

thriller97

Leuke film met mooie decoren, mooie muziek en voldoende humor en actie.

1 minpuntje over het einde. Ik vond het raar dat er op de Black Pearl zo'n 100 man was en precies alle hoofdpersonen overleven het en de rest niet. Daarom een halve punt eraf.

avatar van eavymetal

eavymetal

witboek schreef:

Kinderfilm

Klopt, en daar komt ook nog eens bij dat hij ook de minste uit de filmreeks is.

avatar van davincstyle

davincstyle

Net weer een keer gekeken voor de 3de maal en het blijft toch een goed deel met prachtige effecten erin. De locaties zijn erg verschillend en dat maakt de film ook steeds weer boeiend. Van het begin tot het einde is het gewoon volop op het puntje van je stoel zitten en genieten met een zak chips op schoot.

In het begin zit je wel even te denken van waar gaat het nou allemaal over, het komt beetje rommelig op je neer. Het word puntje bij paaltje helemaal duidelijk totdat het eind nadert. Je blijft met vragen hangen die weer beantwoord worden in deel 3 van deze prachtige pirate films.

Ik geef een 4,5 omdat ik hem net ietsje maar dan ook net ietsje minder vond dan deel 1.

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

Na het meesterlijke eerste deel in de Pirates-franchise volgt een waardige opvolger met Dead Man’s Chest. Opnieuw een hilarisch verhaal, dat helaas wel wat minder goed in elkaar zit dan dat van het eerste deel.

Johnny Depp gaat vrolijk verder met zijn heerlijke personificatie van Jack Sparrow. Geoffrey Rush is er helaas niet meer bij, al is het erg leuk dat op het eind duidelijk wordt dat hij in deel drie weer van de partij zal zijn. Bill Nighy is in dit deel als Davy Jones echter een prima ‘vervanger’. Verder zien we veel mensen van het eerste deel terug, waaronder Orlando Bloom en Keira Knightley alsmede het geweldige piratenduo Crook en Mackenzie.

De scènes op de twee eilanden, het kannibaleneiland en het eiland waar de kist wordt geopend zijn fantastisch en ook de Kraken-scènes leveren veel spektakel op. Al met al is deel twee iets minder dan zijn voorganger, maar nog een steeds een meer dan vermakelijke film.

avatar van tristanrc1

tristanrc1

Omdat 'Pirates of the Caribbean: the curse of the Black Pearl' een afgerond verhaal was, voelt dit tweede deel wat overbodig en uitgemolken aan. Niet dat dit nu een slechte film is, integendeel, voor een vervolg is dit zelfs een goede film. Meestal zijn de vervolgen minder grappig en origineel dan zijn voorganger. Het komt door Johnny Depp dat dit toch een geslaagde film is geworden, met zijn briljante rol als de nonchalante Jack Sparrow, want van het onnodig ingewikkelde verhaal moet de film het niet hebben.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Off-topic verwijderd.

avatar van pierrrke

pierrrke

zalige film...

Waar deel 1 een sterk verhaal had, hebben ze hier meer gebruik gemaakt van de omgeving van de caraïben, meer avontuur op eilandjes, zeemonsters, kortom je hebt er echt het gevoel dat je er op vakantie bent . De actie is ook wat spectaculairder in beeld gebracht en locaties waren daarvoor ook goed gekozen. Dit deel voelt ook donkerder en ranziger aan . De humor is overings hetzelfde gebleven. Dus ik vind dat dit tweede deel zich zeker kan evenaren met deel 1.

Oja en voor de mensen die liggen te klagen dat hij soms te kinderachtig is, het is nog altijd ene van Disney eh .

avatar van Justinvdk

Justinvdk

Gewoon een zeer fraai vervolg. Depp is weer erg goed als Sparrow, zeer goed zelfs. Ook Davy Jones vind ik een tof en interessant personage. Van Bloom en Keira ben ik niet zo fan, gelukkig is Keira nog leuk om naar te kijken. Ik was ook blij dat de bekende bemanning weer terug was, Gibbs, Pintel en Ragetti (die met zn neppe oog en die ander), Cotton en de rest. Die personages zorgen ook voor de nodige humor.

Verder waren de effects dik in orde, de scenes met Kraken vond ik leuk om te zien, net zoals die op de boot van Jones.
Wel vond ik sommige scenes wat te lang, zoals de scene op het rad, dat is wel een minpuntje. Maar toch weegt niet niet op tegen het feit dat dit gewoon een leuke, vermakelijke film is en een goed vervolg op deel 1.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Veel minder dan het eerste deel. Waar die film nog een fijne balans had tussen avontuur en humor, neigt het hier veel te vaak naar het tweede. De humor is ontzettend geforceerd en flauw en het is duidelijk dat het uitmelken hier begint. Ik vrees nu voor de komende twee delen.

avatar van theonering

theonering

Hoe vaak komt deze film wel niet op tv?

avatar van Hansjoh21

Hansjoh21

theonering schreef:

Hoe vaak komt deze film wel niet op tv?

Geef ze eens ongelijk, trekt toch aardig wat mensen aan. Extra reclame inkomsten...