Genre: Fantasy / Avontuur
Releasedatum: 13 juli 2006
Bekijk via Disney+
Plot Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
"Captain Jack is back!"
De bruiloft van Will Turner en Elizabeth Swann wordt afgelast als beiden gearresteerd worden voor het helpen ontsnappen van Jack Sparrow. Will krijgt de kans zichzelf en zijn verloofde te redden van de strop, door het kompas dat Jack bij zich heeft te overhandigen aan de nieuwe Heer van Port Royal. Jack is ondertussen doodsbang voor Davy Jones, bij wie hij een schuld heeft staan. Jack's ziel wordt opgeëist door Davy Jones, als Jack de sleutel van een dodemanskist met daarin het hart van Davy Jones niet weet te bemachtigen. Maar Jack is niet de enige die belang heeft bij het vinden van de kist...
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Weatherby Swann
Pintel
Ragetti
yeahgot2be
wel een groot pluspunt: alles in de film is zo mooi en goed gemaakt! alsof niks met de computer bewerkt is, die kraken!! prachtig :O
clockwork72
Heb de film laatst nog een keertje bekeken en verhoog hem met een 1,5* Best een aardige film.
loekiedepo
Dead Man's Chest is naar mijn mening zeker geen slechte film. Ik heb deze eerst gekeken voordat ik Curse of the Black Pearl ging kijken, en kwam tot de conclusie dat we ontzettend 'verwend' zijn geweest met de CotBP.
Die zit namelijk zo ontzettend goed in elkaar, dat het lijkt alsof DMC echt een stuk slechter is, wat eigenlijk heel erg meevalt.
4/5*
elayz
Ook deze film was zeer vermakelijk, niet zogoed als deel 3 om eerlijk te zijn, die was gewoon de beste!
qwertzu
Wat een slecht vervolg op een super film!!!
Het is echt jammer dat ze het niet bij deel 1 gelaten hebben!!
Vond het een saaie film met weinig verrassends erin.
Marcel1969
Zeer leuk vervolg op deel 1, heeft wederom weer alles in huis om een topper te zijn , leuk verhaal veel humor en spektakel! absolute aanrader!! ook deze 5 sterren!
chevy93
Wat een slecht vervolg op een super film!!!
Het is echt jammer dat ze het niet bij deel 1 gelaten hebben!!
Vond het een saaie film met weinig verrassends erin.

De films gebruiken precies dezelfde formule, hoor.
Deel 2 heeft zelfs iets meer dan deel 1, meer humor.
ehs21
Ik vind dat niet raar hoor, deel 2 is een typische sequel en veel slechter dan het orgineel. Veel te over the top nu met name op het einde met dat rad e.d.
Film Fan
Dat is nogal evident. De formule is in alle drie de delen dezelfde, alleen de uitvoering is in deel twee en zeker deel drie minder. Ik vond zelfs de humor in deel één leuker dan die in de andere delen. Je ziet het vaker in de US dat de andere delen minder worden (Alien, Matrix, enz.). Neemt niet weg dat dit deel van mij een ruime voldoende krijgt.
ehs21
Van mij niet, dit deel heeft er zelfs voor gezorgd dat ik deel 3 nog steeds niet gezien heb. Maar goed ik was ook al niet echt fan van het 1e deel maar die kreeg door de originaliteit en omdat ie gewoon beter is wel een voldoende. (matrix deel 2 vond ik trouwens wel beter dan 1 maar daar ben ik ook in de minderheid).
chevy93
Iets wat hem in deel 2 ook echt gelukt is. Ook deel 3 vind ik beter dan deel 1.
chevy93
Dat iemand deel 2 en/of 3 gewoon slechter vindt dan deel 1, kan ik goed begrijpen. Maar een 1,0* voor deel 2 en een 4,0* voor deel 1? En dat terwijl het toch vrij gelijkwaardige films zijn.
qwertzu
Nou ik was van deel 1 echt onder de indruk, vond het een film met heel veel humor, beetje vergezocht verhaal natuurlijk, maar dat werd door de mooie manier van filmen de humor, de voortreffelijke cast rechtgetrokken.
Maar bij deel 2 was alles zo over de top qua verhaal, zo vergezocht, de humor was ook veel minder, heb de film gekocht maar was zo teleurgesteld dat we hem in eerste instantie niet eens afgekeken hebben, later met zoon nogmaals bekeken, maar blijf erbij dat ik het ineens een b film vind waar deel 1 echt een klasse film is!
Het enigste dat me aan deel 2 bekoren kan is Johnny Depp, maar dat alleen is niet genoeg!
Film Fan
Ik weet niet wat jij onder een B film verstaat maar dit is absoluut geen B film.
jordkaka
Minder dan deel 1 maar nog steeds erg leuk, Johnny Depp is geweldig zoals in het 1e deel, de animaties en special effects zijn weer geweldig, en de muziek is geweldig. Het verhaal is een stuk minder dan bij het 1e deel.
chameau 1
Beslist niet slecht maar minder dan de eerste,wat zo vaak het geval is dus een halve punt minder.
JANSSEN90
Hmm, ik weet het niet, op de een of andere manier kunnen deze films mij niet bekoren, ik vind ze allemaal "over the top" denk ik.
De personages vind ik nogal overdreven, maar Johnny Depp vind ik dan weer wel heel goed acteren, misschien zo goed zelfs dat ik me er af en toe aan erger, hij legt het er misschien te dik op?
Kortom ik weet niet waarom, maar ik ga deze niet kijken.
Maar dit is mijn bescheiden mening.
speranza
Mooie beelden en natuurlijk heerlijk vergapen aan Keira Knightley. Kijkt lekker weg.
NightSpirit
Legendarische serie. En wat zet Johnny Depp hier toch een legendarische rol neer als captain Jack Sparrow! Blijft een indrukwekkende film dit! -0,5 voor die irritante Orlando Bloom!
Strike0ut
Kortom ik weet niet waarom, maar ik ga deze niet kijken.
Maar dit is mijn bescheiden mening.
hoe kan je dan toch een 2,5 geven, als je de film niet gekeken hebt...
Dat is idd niet de bedoeling. Ik heb de stem verwijderd.
Akron777
Hij is net zoals de voorganger vrij geslaagd. Ik vind de sfeer in deze altijd wat luchtiger. Ook weer een film met een aantal leuke personages, en de perfecte mix tussen humor en actie/avontuur.
sofripa
Dit deel (en deel 3 ook) leidt onder het frisse en nieuwe van het eerste deel. Best prima te pruimen, dat wel, echter het vasthouden van iets goeds blijft een moeilijke aangelegenheid. Aankleding is trouwens wel superieur evenals de effecten.
SnakeDoc
Herzien en toch met halfje omhoog. Best vermakelijk vervolg op het eerste deel.
RonMathijs
Goed vervolg van de The curse, maar toch ietsjes minder.. Ik vind trouwens (bij deel II en III) dat je de vorige films moet hebben gezien om duidelijk de rode draad uit alle 3 de films te begrijpen, vind ik persoonlijk leuker. Verder een vermakelijke film, met een geweldige cast en schitterende beelden/effecten!
_Moonwalker
Vond hem net zo goed als de eerste deel. Komt zelden voor eigenlijk.
2 en half uur lang prima vermaak en acteerwerk.
Aye!
Net als deel 1 ook deze nog herkeken vanwege de naderende vierde film. Ik moet zeggen, niet zo geniaal als deel 1 door een wat rommeliger verhaal maar nog wel altijd enorm vermakelijk. Er zitten een paar geweldige stukken in vol avontuur en spektakel. De aanwezigheid van Davy Jones is ook prettig, met zijn prachtige kop. Deel 1 staat op 4,5*, deze verhoog ik met een halfje naar 4*.

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales
2017

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
2011

Pirates of the Caribbean: At World's End
2007

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
2003

Avontuurlijke film 'Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest' wordt vanavond uitgezonden op televisie

Rechtszaak 'Pirates of the Caribbean'-franchise tegen Disney krijgt vervolg

The Lord of the Rings: The Return of the King