• 9.379.408 stemmen

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (2006)

Fantasy / Avontuur | 150 minuten

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: Gore Verbinski

Met onder meer: Johnny Depp, Orlando Bloom en Keira Knightley

Gesproken taal: Engels, Turks, Grieks en Mandarijn

Releasedatum: 13 juli 2006

Plot Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest

"Captain Jack is back!"

De bruiloft van Will Turner en Elizabeth Swann wordt afgelast als beiden gearresteerd worden voor het helpen ontsnappen van Jack Sparrow. Will krijgt de kans zichzelf en zijn verloofde te redden van de strop, door het kompas dat Jack bij zich heeft te overhandigen aan de nieuwe Heer van Port Royal. Jack is ondertussen doodsbang voor Davy Jones, bij wie hij een schuld heeft staan. Jack's ziel wordt opgeëist door Davy Jones, als Jack de sleutel van een dodemanskist met daarin het hart van Davy Jones niet weet te bemachtigen. Maar Jack is niet de enige die belang heeft bij het vinden van de kist...

Jack Sparrow

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

dinhus schreef:

Deze film maakte de Pirates of the Caribbean reeks echt gaaf om naar te kijken. Eigenlijk, vanaf het einde, moest ik persé At worlds End zien.

Ja, dat had ik ook. Alleen jammer dat deel 3 tegenviel (in mijn ogen dan ). En bedankt dat jullie de recensie goed vonden .

planet_of_death

Met een lekkere oliebol en een biertje wel.

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Op oudejaarsavond hoor je vuurwerk af te steken .

Gezellig oudejaarsavond dan

planet_of_death

Wie zegt dat ik dat niet ga doen?

avatar van Stephanovic

Stephanovic

chevy93 schreef:

Alsof er dan iemand kijkt

Het komt op de BBC, in Engeland 20:00 dus, best een redelijke tijd. De BBC gaat echt niet rekening houden met het uurtje later dat we hier leven .

avatar van tboezem

tboezem

chevy93 schreef:

Alsof er dan iemand kijkt

Waarom zou je niet kijken op oudejaarsavond?

Is toch juist tv-avond imo.

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Ja, wij kijken ook een film. Dan wel niet deze, maar wel een film.

avatar van wibro

wibro

Deze film omdat hij op de 2e plaats stond van de Movie Meter top 100 van 2006 maar eens bekeken. Smaken verschillen maar waarom deze op die 2e plaats van dat betreffende jaar staat is mij toch echt een raadsel. Nou ja, bij mij staat hij ook op de 2e plaats maar dan wel van de Flop 100. Nog nooit heb ik zo'n lelijk ogende film gezien en van het visuele spektakel moet deze film het toch hebben want het verhaal dat stelt zowiezo niets voor. Die scènes op dat kannibaleneiland gingen nog maar die beelden van De Vliegende Hollander met die afschuwelijk mismaakte scheepsbemanning, dat was toch echt niet om aan te zien. En die reuzeninktvis..., ach laat maar; aan dit soort films moet ik mij gewoon niet wagen. Ik begrijp nu ook waarom ik de LOTR trilogie nauwelijks kon waarderen. Ik houd gewoon niet van dat monstergedoe. Ik hoop dat ik bij het zien van Avatar niet afknap op die planeetbewoners van Pandora, die reuzensmurfen, maar ik ben er bang voor.

1,0* Sorry, ik kan er niet meer van maken.

avatar van Reinbo

Nou, moet je World end's eens gaan kijken....

En maak je geen zorgen, Avatar komt van een hele andere planeet.

avatar van neo

neo

De eerste Pirates of the Carribean film wist best te boeien. Het oogde toen vrij fris en vermakelijk, maar de grootste kritiek was toch wel dat de film te lang duurde. Later bleek ook nog eens dat de film wel erg veel weg had van The Crimson Pirate. Dead Man's Chest is ook behoorlijk lang. Konden de makers geen voorbeeld nemen aan die voormalige inspiratiebron? Het hoort nu eenmaal een speelse achtbaanrit te zijn met tempo en niet te lang. Althans, naar maatstaven. Maar helaas ligt het tempo soms vrij laag, zitten er een wat overbodige stukken in, is het spektakel niet altijd goed en zijn de effecten soms erg slecht. En wat te denken van de scenes met de Kraken? Niet om aan te zien die effecten en bovendien zijn deze actiescènes chaotisch en voel je als kijker er helemaal niet bij betrokken..

Dit klinkt natuurlijk allemaal erg negatief, maar de film wist mij wel degelijk te boeien. Prima dialogen, speelse scenes en een prima cast. Toch zou het met een veel korte speelduur en meer tempo zoveel leuker geweest kunnen zijn.

planet_of_death

Een prima cast, met als Bloom de slechst acterende persoon.

avatar van Storkie

Storkie

tboezem schreef:

Waarom zou je niet kijken op oudejaarsavond?

Is toch juist tv-avond imo.

Was vandaag ook op TV, op Disney xD (voormalig Foxkids/Jetix). Jammer dat het niet op deze site vermeld stond .

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Weer een prachtige film, wel iets minder als de 1ste maarja. Johnny Depp die weer geniaal acteert en ik vond Bloom ook gewoon goed.

avatar van Only_Mandy

Only_Mandy

Dit deel vind ik ook geweldig.
In het begin een beetje langdradig,
maar als elizabeth eenmaal aan boord stapt bij Jack Sparrow gaat het weer snel Ook Davy Jones is een leuk karakter, niet al te eng zodat kinderen er ook naar kunnen kijken.
Persoonlijk vind ik de aantrekkingskracht tussen Jack en Elizabeth gewelidig!
Ik vind het net zo intressant deel als de eerste
5sterren

avatar van Pasion

Pasion

Dit deel is ook gewoon weer helemaal top ik hou gewoon van de stijl hoe ze die films maken maken van POTC meer kan ik niet zeggen dan gewoon: fantastische film.

avatar van pooper

pooper

beter als 1 en 2.

De middenste POTC ook maar eens gezien.

Net zoals het derde deel is het allemaal wat vermakelijker dan het nogal duffe eerste deel.

Settings zien er vaak wel tof uit (strand met wrak was best indrukwekkend) en ook het legioen aan koraalmensen was leuk vormgegeven. Niet echt smerig en/of eng, maar wel gewoon leuk uitgewerkt.

Bloom en Knightley zijn beiden enorm duf, ook Depp kan ik echt niet waarderen als Sparrow. Laatst in Alice vond ik hem best lollig, wanneer hij een écht compleet doorgedraaid personage mag spelen, maar de redelijk saai uitziende Sparrow vind ik maar half werk.

Verhaaltje boeide me helemaal niet, ook de humor sloeg niet meteen aan. De Kraken ook niet al te boeiend, zeker omdat je niet veel meer te zien krijgt dan wat tentakels. Best jammer want daar had ik toch wat meer van verwacht.

Af en toe redelijke actiescenes, mooie locaties en best een leuke aankleding, maar ook zeker gezien de lengte biedt het mij gewoon veel te weinig.

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest

Net als het eerste deel valt ook deze film tegen bij de herziening. Grote fout in deze film is dat hij te lang duurt en te veel in de film willen stoppen.

Settings zijn wel weer leuk. Vermakelijk was de film in prencipe ook nog wel. Dat met die Kraken was ook een beetje mislukt vond ik. De effecten waren niet fantastisch bij de Kraken.

De cast doet het net als in deel één weer aardig. Johnny Depp doet het leuk als kapitein Jack Sparrow. Keira Knighley speelt ook wel een aardige rol. Verder waren er nog rollen voor Orlando Bloom en natuurlijk Bill Nighty als Davy Jones.

Het blijven wel vermakelijke films maar een echt hoog niveau halen ze nooit. Net als deel één

avatar van IJH15

IJH15

Dit deel vind ik persoonlijk nog grappiger dan het eerste. De film biedt echter niet zoals deel 1 de gehele speelduur topvermaak. De actie is ook wat minder.

4 sters

avatar van Mariami

Mariami

pooper schreef:

beter als 1 en 2. 4,0*

Ook beter dan 2? Lijkt me sterk.

avatar van Xen0n

Xen0n

Na de eerste herzien te hebben, nu ook de tweede weer eens bekeken. Ook deze is heel vermakelijk alleen haalt hij het niet bij de eerste. De grappen zijn iets flauwer en ook is alles nog wat ongeloviger. De eerste film deed het met een knipoog naar realiteit, nu word het hier wat overdreven. Des al niettemin bied POTC wederom verschillende scenes topvermaak wat nu afgewisseld word met wat serieuzer gebabbel.

Ben benieuwd naar At World's End, ook die verdient het om nog een keer bekeken te worden.

avatar van Stephanovic

Stephanovic

Onderhond schreef:

Heb je hem niet helemaal afgekeken ofzo dan??

avatar van van duijn

van duijn

Het eerste uur van de film vond ik echt helemaal geweldig. Totdat die vervelende vliegende hollander kwam. Acteerwerk was erg goed maar het verhaal vond ik echt bagger.

*2.5

avatar van ChelseaH

ChelseaH

heb alle 3 de film op dvd
deze is leuk maar een beetje té dom van Will dat hij nog steeds in Jack's valle trapt
ik denk wel dat er minder humor dan in de eerste in zit. Wel mooier maar de humor vond ik ook belangrijk. Johnny Depp vind ik erg goed en leuk. Orlando Bloom en Keira Knightley zijn ook goed. Niet Keira's beste weerk maar wel een van Orlando Bloom's beste vind ik.
ik geef een 4

chevy93

Volgens mij heb ik deze film sinds mijn bioscoopbezoek in 2006, wat overigens de première was , niet meer bekeken. Wel weet ik nog dat het mijn beste bioscoopbezoek ooit is geweest. Voor de pauze (ja die hebben wij hier) heb ik me een breuk gelachen en na de pauze was het genieten geblazen.

Hetzelfde nu eigenlijk, de eerste 45 minuten is het lachen, gieren en brullen met die gekke Jack. Daarna is het een tijdje gewoon, niet echt hoogstaand, maar zeker niet langdradig of saai. Het tempo gaat er nooit uit en daarom verveelt de film geen moment.

Deze kijkbeurt zag ik hoe veel subtiele humor er nog in de film zit. De grote grappen kende ik nog, maar ook de wat kleinere heb ik opgemerkt en daardoor is de film alleen maar in achting gestegen.

Verder weinig op deze film aan te merken. Nog steeds ben ik overdonderd door de geweldige combinatie van muziek, beeld en dialoog. Ik denk dat ik die 5,0* laat staan.

avatar van Grindpad

Grindpad

best aardig allemaal hoor maar wat duuuuren die films tegenwoordig......

avatar van benthe

benthe

Gister een stukje van mijn bekeken, was leuk. Nu toch is hem helemaal gaan bekijken.

avatar van yeahgot2be

yeahgot2be

ik vind deel 3 het leukste, daarna 1, en daarna 2

Want 2 is zo langdradig

maar languit niet slecht!!

Vooral leuk hoe johnny depp speelt =)