• 9.386.354 stemmen

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (2006)

Fantasy / Avontuur | 150 minuten

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: Gore Verbinski

Met onder meer: Johnny Depp, Orlando Bloom en Keira Knightley

Gesproken taal: Engels, Turks, Grieks en Mandarijn

Releasedatum: 13 juli 2006

Plot Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest

"Captain Jack is back!"

De bruiloft van Will Turner en Elizabeth Swann wordt afgelast als beiden gearresteerd worden voor het helpen ontsnappen van Jack Sparrow. Will krijgt de kans zichzelf en zijn verloofde te redden van de strop, door het kompas dat Jack bij zich heeft te overhandigen aan de nieuwe Heer van Port Royal. Jack is ondertussen doodsbang voor Davy Jones, bij wie hij een schuld heeft staan. Jack's ziel wordt opgeëist door Davy Jones, als Jack de sleutel van een dodemanskist met daarin het hart van Davy Jones niet weet te bemachtigen. Maar Jack is niet de enige die belang heeft bij het vinden van de kist...

Jack Sparrow

Weatherby Swann

avatar van Lientjuh

Lientjuh

feanaro surion schreef:

Welke looks, ik ben een heterojongen maar kan wel inschatten dat de meeste vrouwen/meisjes Depp mooier vinden.

inderdaad

avatar van Kasper

Kasper

De film begon wat moeizaam, maar eenmaal op gang geweldig genoten. Ik verwacht hetzelfde als bij LOTR: eerste deel top, twee iets minder maar ook goed en de finale wordt de knaller. Nog een jaartje wachten dus...

avatar van Nightwish

Nightwish

Neej mijn verwachtingen waren ook hoog, maar ik vond hem beter dan ik had verwacht. In deel 1 werd veel gevochten, nou vond ik dat niet echt erg, maar ik vind het hier een pluspunst dat het minder is.

Verder acteerde Johnny Depp naturrlijk weer geweldig, en worden Orlando Bloom en Keira Knightley beter. Al is vooral Bloom nog niet goed.

Ik vond het mooie special effects, net als de decors.

Geweldig eind!, al waren mijn meeste vriendinnen (k was dr met een verjaardag) het niet met mij eens

feanaro surion schreef:

Depp is inderdaad knapper, zeker in deze rol

Maar Bloom mag er ook best wezen hoor

avatar van JFD

JFD

Ik heb deze film gister in Pathe Arena met onze klas gezien Leuke film, maar een erg lange zit.

Het verhaallijn was makkelijker dan deel 1 alleen het was soms wat warrig vond ik. Ik ben benieuwd naar de volgende versie

feanaro surion

Heb je nog school dan nu ?

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

volgens mij hadden ze een klassenuitje..

feanaro surion

In de vakantie Mij niet gezien!

avatar van Nightwish

Nightwish

Wij (het noorden) hadden het laatst vrij en wij zijn al zo'n 2 weken niet meer naar school gegaan . . . dus dat moet dan wel in de vakantie zijn geweest . . . weet ook wel wat ik liever doe

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

kan ook dat ze gingen afspreken met de klas..

avatar van duysterbos

duysterbos

PIRATES (deadman's chest)

in deel 1 had je natuurlijk dat je nog moest kennismaken met wat je te zien kreeg, en in de film zelf kende veel spelers elkaar volgens het verhaal ook nog niet.

die verassing was er dus bij deel 2 wel een beetje vanaf, maar daar stond genoeg tegenover.

want... na de vervloekte skeletten uit deel 1 kregen we nu vooral met een legertje vage zeelieden te maken zoals je ze nog nooit gezien hebt, semi-mens-zoogdieren? ik weet het niet, maar de halve zeebodem stond ineens in dit verhaal tegenover JACK SPARROW en de zijnen.

verder ontmoet WILL TURNER zijn vader die ook een mix is tussen een ontbindend lijk en alg ofzo.

en tot aan de sleutelhond uit deel 1 toe zit zo een beetje iedereen in deze film.

(heeft iedereen de aftiteling trouwens nog gezien? aan het eind zie je namelijk nog waar die sleutelhond is terechtgekomen)

hoe dan ook het verhaal vind ik in deze film wel wat rommelig, maar de special effects en locaties zijn wel mega gaaf!!

bovendien wordt de film naar het eind alleen nog maar leuker.

kicke film dus!! binnekort maar gauw op DVD kopen...

avatar van Bulle

Bulle

duysterbos schreef:

...

jammer genoeg heb ik de aftiteling niet gezien! waar was hij uiteindelijk dan?
en ik snapte het stukje niet dat elizabeth met jack zoende ineens omdat ik dacht dat er geen gevoelens waren bij elizabeth.. en het was echt opeens afgelopen maar hoe het verder gaat zal wel te zien zijn in deel 3..

avatar van getyourchucks

getyourchucks

Wel een tegenvaller na alle hoge verwachtingen maar het blijft een mooie film met hele mooie beelden. Johnny is weer eens... Johnny geweldig! ik heb mensen jack sparrow een typerend typetje horen noemen, maar dat vind ik helemaal niet, zo orgineel met z'n dronken keith richards act. In het begin van de film moest het nog een beetje aan elkaar geknoopt worden maar na een half uur kwam alles wel weer goed 4.0

avatar van Jordy

Jordy

Wederom een zeer vermakelijke Monkey Island verfilming. Inclusief de International House of Mojo dit keer

avatar van RustyRyan

RustyRyan

Gisteren in de bioscoop gezien..
Wat een geweldige film!! super gave special effects (de monsters, de aanvallen van de super inktvis). Het verhaal vond ik ietsjes minder dan van deel 1, met name doordat het in het begin nogal rommelig was, maar wat later toch weer goed kwam. Ook nu weer enkele knipogen naar de attractie zoals de man in de put die water uit z'n mond spuugt en natuurlijk de mannen in de cel die nu eens niet naar de hond roepen maar naar Lizzie. Jammer dat er geen echt einde aan zat maar dat is te verwachten bij een tweede deel van een trilogie.
Maar echt 2,5 uur intens zitten kijken en genieten.. super!

Ohja: vooraf had ik op imdb even gekeken naar de "goofs" en 1 van die "goofs" was dat wanneer Lizzie, Jack heeft vastgeketend en op het moment dat ze vervolgens in de reddingsboot stapt, je op de bodem van "de oceaan" een lijn kunt zien van een zwembad. Dit was inderdaad te zien! erg grappig

J.S.

Een film die alle records slaat en door het overgrote deel van het bioscoop-publiek gesmaakt wordt, geen wonder dat je met redelijke verwachtingen naar de bioscoop gaat.

Maar denk de hype rond de film maar eens weg en dan zie je het wel, Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest is een middelmatige avonturenfilm die nergens een echt hoogtepunt bereikt.

1 van de grootste gebrekken van deze film is dat Verbinski en Bruckheimer teveel willen, ze willen zo graag het erg geslaagde eerste deel nog eens overdoen en dit lukt nergens, alles komt zo geforceerd over, de personages (dood/gevangen of niet ze zullen allemaal weer van de partij zijn) hebben hun frisheid verloren, Depp heeft nergens meer de flair die hij had in het eerste deel, ook Bloom en Knightley (beide middelmatige acteurs) die in Curse of the Black Pearl hun personages nog recht hielden zijn hier compleet verloren gelopen.

Ook de plot laat flink te wensen over, die dient enkel om de meest onwaarschijnlijke situaties aan elkaar te knopen (af en toe vergezeld van een one-liner van Depp).
Bij sommige scene's had ik gezworen dat ik naar een parodie zat te kijken

De film loopt ook over van cliche's, zelf Sparrow die voor zover we weten een ongeloofelijke egoïst is offert zichzelf hier op voor zijn metgezellen.

Veel om je aan te ergeren dus, toch enkele positieve dingen, af en toe een knappe spectaculaire scene, lekkere donkere sfeer en een veel belovend einde (Rush die terugkeert).

Al met al nog 2.5 ster, de film verdient het absoluut niet om bv Star Wars III te verslaan bij de box-office, maar dat zullen nog veel mensen inzien, als de gekte wat is overgewaaid.

avatar van RustyRyan

RustyRyan

J.S. schreef:

blablabla...

Net even gekeken en ik zag dat SW 3 380 miljoen dollar heeft opgebracht (alleen in de VS dan he) en Pirates zit nu al op de 321 miljoen. Daar wordt makkelijk overheen gewalst en terecht natuurlijk

RustyRyan schreef:

Net ff gekeken en ik zag dat SW 3 380 miljoen dollar heeft opgebracht (alleen in de VS dan he) en Pirates zit nu al op de 321 miljoen. Daar wordt makkelijk overheen gewalst en terecht natuurlijk

Dat zeg ik toch ook, alleen dat Pirates dat absoluut niet verdient.

feanaro surion

Maar Jack offert zichzelf niet op..., hij word a. Gedwongen en B. volgens mij weet hij dat hij nog gered kan worden..

feanaro surion schreef:

Ja weet ik maar tijdens het eindgevecht zien we hem wegvaren enkel om na een korte aarzeling terug te keren en de crew te redden.

feanaro surion

Maar de hints die werden gegeven over zijn verleden en hoe hij verraden is door Barbossa suggereren dat hij daarvoor erg goed van vertrouwen was en hier komt soms iets van terug. Jack Sparrow is zo slecht nog niet.

avatar van Mith

Mith

ik heb de pirates of the caribbean 2 vandaag gezien. Ik vond de eerste pirates echt wel mooi, maar dat vind ik niet van de tweede. Op bepaalde tijdstippen is hij saai. Ik vond wel het einde leuk, toen barbossa opeens terug opdook. je kan duidelijk zien dat deze film gemaakt is om een vervolg op te maken, pirates of the caribbean 3 is al bijna helemaal af. Orlando bloom is stoerder in deze film dan in de vorige en keira knightley heeft deze keer niet zo'n grote rol. Ik vond johnny depp echt geweldig, hij speelde net zo schitterend als vorige keer!! Ik vind ook dat er een overaanbod aan zeemonsters is . Monsters mogen niet ontbreken maar dit was net iets teveel.

avatar van sevo

sevo

ik ben vandaag samen met een vriendin naar deze film gaan kijken en ik moet toegeven dat ik wat meer verwacht had. Er waren echt scènes die me nogal op de zenuwen werkten...vooral de gevechtscènes.

Over de acteerprestaties heb ik niet zoveel te zeggen alleen maar dat Keira Knightley wel een grotere rol mocht hebben. Verder vond ik ook dat de film veel vraagtekens naliet, zo weten we niet of dat Elizabeth van Jack sparrow of van Will Turner hield. Deze film was gemaakt in opdracht om de kijkers nieuwsgierig te maken zodat we zeker naar Pirates of the Carribbeans 3 zullen kijken.

avatar van AncientRites

AncientRites

Zojuist terug van de film. Ik moet zeggen dat ik zwaar teleurgesteld ben in de humor van deze film. In tegenstelling tot nr 1 waar de humor geraffineerd en origineel was, en slechts een bijzaak van het verhaal probeert men nu de humor naar voren te schuiven als belangrijkste aspect van de film. Allemaal goed en wel, mochten de grappen en grollen de humor van deel 1 kunnen evenaren, maar dit lijkt meer op een karikatuur ervan.

Gelukkig is het verhaal toch nog leuk om volgen en zag alles er lekker uit. Vandaar nog 3 sterren, had er wel zeker meer van verwacht! Desalniettemin wil ik zeker deel 3 ook zien!

avatar van john constantine

john constantine

Ik heb hem net in de bioscoop met m'n vriendin gezien. Ik vond hem leuk een goeie opvolger op het eerste deel, alleen wat ik wel vond is dat dit deel iets minder kwaadaardiger was, zie deel 1 nou skelleten is toch wel iets kwader dan zeemensen! Maar ik moet zeggen dat ik het een goeie film vond er zat weer leuke humor in en actie, Depp speelde weer goed. Nu op naar deeltje 3 alweer! Depp komt terug. Leuk filmpje!!!!!!!!

avatar van mastahkillah

mastahkillah

leuke film maar hoe afgezaagd om een open eind te laten niet te geloven ze hebben een kaskraker en dan meteen zoveel mogelijk eruit proberen te slepen jammer .. heel jammer ... maar goed blijft een goed film ondanks het ''piraten'' verhaal waar ik eigenlijk niets van moet hebben

avatar van gotti

Verhaaltje is enigzins gelijk aan het eerste, dus op dat punt is het weinig vernieuwend. Het is vooral Depp die opnieuw een eind weg schmiert en met zijn vertolking van een piraat met enige nichterige trekjes opnieuw de show speelt. Eén van de beter acteurs van dit moment.

3* voor Depp.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Alhoewel ik moet zeggen dat, ondanks dat ik best een liefhebber van Depp ben, zijn truukjes nu wel een beetje sleets beginnen te worden.. misschien is ruim 2 uur ook wel iets teveel van het goede.

avatar van AncientRites

AncientRites

Waarom hebben ze eigenlijk niet gewoon dat deel in het begin van op het eiland er uit gelaten?

avatar van *Lise

*Lise

"Never change a winning team", dus werd dit duidelijk meer van hetzelfde, maar omdat het nieuwe eraf was, vond ik het op sommige momenten een beetje flauw; vooral de oneliners en de grappen waren beter in de 1ste film. Toch weer een mooie prestatie van Johnny Depp, al had ook hij duidelijk te lijden onder het sequel-syndroom; ik vond hem in The Curse of the Black Pearl opmerkelijk frisser en spontaner, maar dat is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat je zijn personage ondertussen al kent en het verrassende er reeds af is. Het scenario vond ik soms wel wat verwarrend, maar gelukkig vond alles na een tijdje zijn plaats in het verhaal. Mooie gevechtscènes, maar de film duurde echt wel te lang. Al bij al blijft het naar mijn mening een geslaagde avonturenfilm, met veel actie en mysterie. Ook de cliffhanger op het einde maakt veel goed, ik kijk al uit naar Pirates of the Carribean 3! Ik heb trouwens ook het voorgevoel dat deel 3 beter zal zijn dan zijn voorganger... 3,5*

avatar van neo

neo

Zijn er mensen die problemen hadden met de lengte van de film?