• 9.385.776 stemmen

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (2006)

Fantasy / Avontuur | 150 minuten

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: Gore Verbinski

Met onder meer: Johnny Depp, Orlando Bloom en Keira Knightley

Gesproken taal: Engels, Turks, Grieks en Mandarijn

Releasedatum: 13 juli 2006

Plot Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest

"Captain Jack is back!"

De bruiloft van Will Turner en Elizabeth Swann wordt afgelast als beiden gearresteerd worden voor het helpen ontsnappen van Jack Sparrow. Will krijgt de kans zichzelf en zijn verloofde te redden van de strop, door het kompas dat Jack bij zich heeft te overhandigen aan de nieuwe Heer van Port Royal. Jack is ondertussen doodsbang voor Davy Jones, bij wie hij een schuld heeft staan. Jack's ziel wordt opgeëist door Davy Jones, als Jack de sleutel van een dodemanskist met daarin het hart van Davy Jones niet weet te bemachtigen. Maar Jack is niet de enige die belang heeft bij het vinden van de kist...

Jack Sparrow

Joshamee Gibbs

Weatherby Swann

avatar van ivon901

ivon901

Gister naartoe geweest, en het is echt een superfilm! Goed acteerwerk, en zeker goeie humor De juiste mensen uit deel 1 zijn ook terug: Johnny Depp, Orlando Bloom, Knightley, en Lee Arenberg en Mackenzie Crook vind ik ook weer helemaal geweldig.

1 minpunt: het einde. Maar ja... weer iets om naar uit te kijken volgend jaar

Flipman

Voorlopig toch een twee en 'n half, vanwege dat schijt-einde!

avatar van ikketjuh

ikketjuh

ivon901 schreef:

1 minpunt: het einde. Maar ja... weer iets om naar uit te kijken volgend jaar

dat is toch waar ????

nu kan je je verheugen op het vervolg...

en anders was er inderdaad misschien geen deel 3 !! en dat zou toch jammer zijn !

avatar van koreaan

koreaan

Dead mans chest is prima vervolg op the curse of the black pearl. In het tweede deel is meer humor aanwezig en is de focus op actie naar mijn mening minder. Johnny Depp speelt capt. Jack Sparrow weer fantastisch. Het was leuk om te zien dat een aantal karakters uit het 1ste deel weer terug komen. Het einde was prima.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Vond hem erg warrig, vooral de eerste helft, er wordt amper uitgelegd wat er nou met dat kompas is, hoe de geschiedenis van de vliegende hollander in elkaar zit, wat Davy Jones met Jack Sparrow te maken heeft, waarom Sparrow die sleutel zo graag in zijn bezit wil, etc.. het is flink wat herkauwen op de grappen uit het eerste deel trouwens en iedereen doet zijn kunstje weer. Ik vond het niet altijd even leuk, want de verrassing was er nu wel een beetje af. Die maniertjes van Depp hebben we in deel 1 toch wel uit ten treure gezien. Dus ondanks dat het best bekijkbaar is, is de pit er nu al een beetje uit (en er komt nog een deel3! ). Verder waren die SFX en CGI's wel mooi natuurlijk, maar vaak ook veels te over-the-top, waardoor sommige stukken echt lachwekkend en kinderachtig werden Davy Jones zoun volgens de legende in zijn eentje de vliegende hollander besturen en verdoemd zijn daarop te blijven, nu had ie een hele crew van overdreven ge-animeerde vissekoppen, die noch eng, noch grappig waren. De CGI-crew heeft zeker de scenarist op een stoel vastgebonden en zijn helemaal dolgedraaid op hun kunstjes.. Verder was het lachwekkend dat uit die stinkende berg botten van de vliegende hollander opeens een drieloops kanon wordt getoverd, wat ook nog kan roteren.. too much Dus eigenlijk viel de film mij uiteindelijk nogal tegen.. teveel gedoe, teveel gejandoedel en gelul in de ruimte, te weinig script, plot of duidelijke lijn in de gebeurtenissen. De uiteindelijke uitleg van een aantal zaken toevallig door een verrot stuk crewlid uit de wand van de vliegende hollander of dat soort toevallige uitleg is ook kinderachtig en had beter gewoon vooraf kunnen gebeuren door iets van een narrator of een ouwe zeerob de geschiedenis van de vliegende hollander te laten vertellen in een kroeg ofzo.. is nu ook armetierig en onnodig complex opgelost.

Een 3-tje, jammer.

avatar van gideonvdb

gideonvdb

tukkerstein schreef:

Waarom zegt iedereen dat? ER KOMT NOG EEN DERDE DEEL! De film heeft een open einde omdat er nog een deel 3 komt. Als het verhaal al was afgelopen zou er geen deel 3 geweest zijn.

Het is inderdaad open, maar dat is juist leuk, heb je wat om naar uit te kijken. Het is anders dan in bijvoorbeeld The Matrix Reloaded, waar het verhaal meteen wordt afgekapt. Zo erg is dit open einde nou toch ook weer niet.

het maakt gewoon een film niet af maar vind het alles behalve erg dat deel 3 nog komt.

avatar van martlybra

martlybra

orbit schreef:

Een 3-tje, jammer.

Helemaal Gelijk!

avatar van The One Ring

The One Ring

orbit schreef:

Deze dingen worden allemaal wel uitgelegd. Ik geef toe dat het allemaal in een veels te hoog tempo gaat, maar het wordt in ieder geval verteld.

Verder moet je de film niet al te serieus nemen. De bedoeling is gewoon niet om het echte verhaal van De Vliegende Hollander te vertellen. De bedoeling was ook wel een over the top film.

avatar van Phooze

Phooze

Echt een Britney Spears film... het komt in de top-40, maar is compleet ruk.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

The One Ring schreef:

Het feit dat er is getracht het steeds weer geforceerd uit te leggen (ze hadden ook gewoon een tekst met uitleg bovenin het scherm kunnen laten langslopen ipv al die omslachtige karakters die weer net even komen zeggen wat er aan de hand is voordat ze weer voorgoed verdwijnen ). Dat bewijst al dat ze het verhaal dus knullig hebben gebracht en niet goed hebben nagedacht over het script en de verhaallijn, slordig voor zo'n dure film.
Verder vind ik de herintroductie van allerlei figuren uit de vorige film, die eigenlijk maar matige bijrollen hebben en alleen maar zijn gecast om het geheel nog meer op te leuken.. wat maar half lukt een zwakte. Deel 1 was nog zeer charmant als revival van het piratengenre, deze slaat regelmatig de plank mis. Misschien hadden ze toch eerst eens wat boekjes over het maken van een goed filmverhaal moeten openslaan..

avatar van Phoenix

Phoenix

Heerlijk vermaak weer, maar het haalt het toch net niet bij het eerste deel.

Maar meteen beginnen met de negatieve punten. De film komt te traag op gang wat helemaal te wijten is aan het veel te lange (en voor het verhaal geheel nutteloze) stuk op het eiland met de inheemse bevolking. Ik snap dat het verhaaltechnisch nodig was om de Black Pearl aan land te zetten en derhalve de dreiging van de Kraken echt voelbaar maken voor het publiek. Maar het hele subplot met Depp als god dient nergens toe, en is daarbij nog geeneens zó grappig. Een soort Jack Sparrow-parade voor de kwijlende tieners die bij deel 1 al flauw vielen van Johnny Depp. Geef mij maar een terloopse blik of opmerking tussen de actie door, daarmee nuanceer en relativeer je de film meer.

Als de film dan over deze hindernis heen is gaan gelukkig alle remmen los. Het kluchtige (?) verhaal is weer van de partij, het aantal partijen dat belang heeft bij de kist is flink opgevoerd en die vliegen dan ook door en langs elkaar heen met een geweldig tempo. De scènes op het eiland waar de kist ligt begraven illustreren dit het best.

De actie is nog overweldigender dan in deel 1, wat natuurlijk dé beoordelingscategorie is voor een blockbuster. Het ziet er allemaal fan-tas-tisch uit, de mensen achter de effecten zijn zichzelf op haast Jackson-achtige wijze te buiten gegaan. De Kraken... Wow. Davy Jones en zijn bemanning, vlekkeloos.

Over Davy Jones gesproken, Bill Nighy doet het zeer verdienstelijk en is, mede door zijn make-up, een waardige bad-guy. Maar als op het einde Geoffrey Rush nog even 5 seconden screen-time krijgt, is het verschil toch wel pijnlijk. Wat een uitstraling heeft die kerel. Blij dat hij weer terug is.

De humor komt iets minder spontaan over dan in de eerste film, maar dat komt waarschijnlijk omdat we aan de formule gewend raken. De 3e film zal dan ook alle registers open moeten trekken, zowel qua actie als qua script (want er moet nog een hoop verklaard worden).

Het einde zal voor velen even slikken zijn, maar ik had het niet anders willen zien. Voor degenen die hebben opgelet was het al lang duidelijk dat het aapje nog steeds hardstikke onsterfelijk is. Na de credits van de eerste film was te zien dat het aapje op het laatste moment nog een vervloekt muntstuk uit de schatkist heeft gejat. Daar wordt in deze film nog veelvuldig op gezinspeeld: niet alleen is het aapje nog onsterfelijk, ook snaait hij alles wat enigszins los zit mee. Als je er op let wordt dit gegeven er echt ingeramd.

En met recht, want dit gegeven verklaart de rentree van Barbossa, die blijkbaar dacht dat hij stierf in de eerste film, maar geenszins door de kogel verwond is. Het verklaart de entree van Bootstrap Bill Turner die nog steeds zonder problemen onder water wordt gesleurd door de Flying Dutchman. Het verklaart dat die 2 mafkezen nog steeds van de partij zijn. En in de 3e film zal het de rentree van Jack Sparrow die verklaren, omdat de Kraken hem eenvoudigweg niet verteerd gaat krijgen (en dat wist Jack volgens mij ook).

Uiteindelijk denk ik dat de gehele vervloekte crew van de Black Pearl ook weer van de partij zal zijn, en hoop ik op een all-out veld/zeeslag tuissen de skeletten van de Black Pearl en de zeebemanning van de Flying Dutchman die wellicht de handen ineenslaan met de manschappen van de Oost-Indische Compagnie, die immers het hart van Davy Jones in hun bezit hebben.

En dat allemaal op de rand van de wereld. Grappig ook hoe er herhaaldelijk werd gepand langs een Engelsman die een kaart van een platte aarde aan het bewerken is. Zulke foefjes kan ik altijd wel waarderen.

4* voor Dead Man's Chest. Kan niet wachten op de afsluiter.

En wat een boer zeg!

avatar van jovi

jovi

echt een zeer goede film

avatar van hopps23

hopps23

Weer een erg vermakelijke film, hier en daar wel wat rommelig. Heb hem gisteren gezien maar heb me geen moment verveeld. Alleen dat einde, tsja moeten we nog maar even mee leven. Al met al voor het vermaak een 4,5!

avatar van stan

stan

Ik heb echt het idee dat de helft van alle mensen die 5* hebben gestemd de film niet eens gezien hebben

Ow mag ik niet zeggen

avatar van sangha

sangha

deze film was niet zo goed als deel 1, dat geef ik toe. ik vond wel dat er veel meer humor in zat en dat maakt het voor mij meteen een leuke film. voor de mensen die echt voor de actie kwamen, die zullen inderdaad teleurgesteld zijn want de actie is veel minder dan in deel 1. ik vind het jammer dat we een jaar moeten wachten op deel 3, maar dan ik heb ik tenminste wat om naar uit te kijken. normaal houd ik niet van open eindes, maar deze keer vind ik het niet erg wetende dat er een vervolg komt. als er nou geen vervolg was gekomen had ik het niet leuk gevonden, maar nu maakt het me echt niet uit. deze film vind ik wel een 4 waard. ik vond vooral de scene op en in het waterrad heel leuk. ik hoop wel dat in deel 3 er wat meer zwaardgevechten komen dat lijkt me wel leuk.

avatar van fabianvip

fabianvip

ik ga de film vanavond bekijken. ben benieuwd.

avatar van Emieltjuh78

Emieltjuh78

Goede film ga ik zeker nog wel een 2e keer zien

avatar van mariposa

mariposa

Ik heb de film pas geleden in de bioscoop gezien. Na het eerste deel was ik al helemaal pirates of the caribbean fan. Maar het tweede deel was een beetje een terleurstelling omdat het verhaal zo moeilijk te volgen was. Aan de andere kant was er weer geweldig acteerwerk van Orlando Bloom, Johnny Depp en Keira Knightley. En "de vliegende hollander" vind ik ook helemaal te gek, ik hou wel van die spookschepen! Maar wat mij nog het meest aanspreekt is de sfeer van de film.

Dus toch nog 4 sterren. Nu nog wachten op het derde deel!

avatar van girl___

girl___

3e deel komt dacht ik rond 21 mei uit

mariposa schreef:

Moeilijk te volgen? Een beetje moeite om een verhaal te volgen is nooit weg, het eerste deel vond ik gewoon heel slap vermaak, niks nieuws.
tukkerstein schreef:

Ja, maar dit einde is voor mij zo ergerlijk, omdat ik dus gelijk had; ze brengen Barbossa op een heel onoriginele, zo niet zwaar irritante wijze terug!

avatar van Prudh

Prudh

Inderdaad, Barbarossa komt op bijna op een soapachtige wijze terug op het einde.. Maar alle punten waarop de film open eindigt zijn niet meer dan slimme publiekstrekkers, een manier om zoveel mogelijk geld uit onze zakken te kloppen. . Denk je maar eens in, iedereen die het tweede deel op DVD wil kopen moet haast wel het derde deel kopen, enz.

Desalniettemin vond ik deel 2 een meer dan waardige opvolger; vermaak met een griffel.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Phooze schreef:

Echt een Britney Spears film... het komt in de top-40, maar is compleet ruk.

Britney Spears en Pirates of the Caribbean lijkt mij totaal niet te vergelijken. Britney Spears films zijn puberende tienermeisjesfilms, terwijl Pirates of the Caribbean is voor mensen die trek hebben in wat overdreven actie en wat geinigheden. Leg op z'n minst uit wat er zo slecht aan deze film vind, dan respecteer ik je tenminste je mening.

avatar van edejong

edejong

bevat erg leuke scenes.. maar blijft bovenalles voorspelbaar en soms ongelofelijk fake. maar heb me toch vermaakt 3.5*

tukkerstein schreef:

Nou ja, beide worden ontzettend gepromoot en men probeert er geld uit te slaan, jongeren behoren tot de doelgroep (hoewel POTC ook vermaak voor de hele familie zou moeten bieden en ik denk dat Kutje Spears echt meer voor de jongeren is, inderdaad) en het niveau van beiden is niet bijster hoog.

Nou zal ik heel eerlijk toegeven dat het niveau van POTC wel STUKKEN HOGER ligt dan dat van Spears.

avatar van Zeeleeuw

Zeeleeuw

Ik vond 'm geweldig! Je moet hem niet te serieus nemen. Dingen die zomaar opduiken vanuit het niets en andere dingen die onmogelijk zijn, juist grappig toch?

Ben erg benieuwd naar deel 3, kan eigenlijk niet wachten tot mei..

avatar van Lienn

Lienn

Ik vond de film eerlijk gezegd niet zo goed..
Ik had er denk ik erg veel van verwacht. Ik vond de grappen eigenlijk niet zo heel erg grappig (oke, sommige waren grappig zoals met dat pot zand en met de rum maar toch had ik er meer van verwacht) Ik vond de 1e film veel leuker, maar ik kan niet goed uitleggen waarom..

Ik heb gehoord (weet niet van waar) dat de 3e film al is gefilmd en dat er ook nog een 4e komt.. (Maar dit weet ik dus echt niet zeker, denk dat het niet waar is)

Wat ik raar vond was dat Elizabeth (Knightley) Jack Sparrow leuk vindt (de kompas wijst naar wat je het liefst wil en hij wees 2x naar Jack, ik had het zelf pas door toen een vriendin dat vertelde, had het in de film niet door ofs) en dat ze hem dan vervolgens kust en achterlaat op The Black Pearl.. Ook begrijp ik niet dat Barbossa terug is, want hij was toch dood? En dat aapje, hoe kan hij nou onsterfelijk zijn, de vloek was toch opgeheven? Ik denk misschien dat de vloek toch nog niet is opgeheven, dat iemand een muntstuk had gepakt ofso en dat ze toch niet dood zijn, dat daarom Barbossa weer levend is en dat Jack niet dood gaat in dat beest.. Ook snap ik niet waarom Elizabeth zo verdrietig is op het eind en hem wil terug halen, zij was degene die hem achterliet. En die Jack is nu toch dood denken ze, hoe kunnen ze hem dan gaan vinden aan het eind van de wereld?
Oke, lang verhaal, maar ik hoop dat iemand het wel had begrepen en het me kan uitleggen Waarschijnlijk wordt het allemaal wel duidelijk in deel 3, maar ik begrijp er nu echt niks van

ik geef de film een 3/3,5 denk ik..

avatar van Sorcerer

Sorcerer

Gister gezien, echt leuke film! mooie effecten. zeker de moeite waard!

avatar van Phoenix

Phoenix

Lienn schreef:

ik geef de film een 3/3,5 denk ik..

Als je een stukje naar boven had gescrolled... Mijn visie op wat er aan de hand is:

Ik schreef:

avatar van The One Ring

The One Ring

Flipman schreef:

Dat geldt voor heel veel films. Waarom wind je je er bij deze juist zo over op?

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Phoenix schreef:

Klinkt op zich logisch, maar toch dacht ik zelf aan iets anders.

Als je namelijk goed kijkt naar de scène in Dead Man's Chest waarin Jack en zijn crew naar Tia Dalma gaan en haar het ondode aapje Jack brengen, zie je dat het aapje meteen nadat hij vrij is naar iemand toe rent. Je ziet niet wie dit is, maar je ziet twee laarzen liggen. Het aapje loopt meteen naar dit lichaam toe en schreeuwt wat, maar je krijgt niet te zien wie dit is.

De volgende keer dat we dan weer bij Tia Dalma zijn (aan het einde van de film, nadat Jack en de Pearl zijn aangevallen door De Kraken) zien we ineens dat Barbossa in leven is. Wat dus goed zou kunnen, is dat Tia Dalma Barbossa op de één of andere manier tot leven heeft gewekt.

Daarnaast blijkt uit dit laatste shot van deze film ook dat Barbossa in leven is en niet vervloekt/ ondood zoals in deel 1. Hij neemt namelijk een hap uit een appel, iets wat hij in de eerste film zei te willen gaan doen als de vloek was opgeheven, want dan zou hij eindelijk weer kunnen proeven.