• 9.390.632 stemmen

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (2006)

Fantasy / Avontuur | 150 minuten

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: Gore Verbinski

Met onder meer: Johnny Depp, Orlando Bloom en Keira Knightley

Gesproken taal: Engels, Turks, Grieks en Mandarijn

Releasedatum: 13 juli 2006

Plot Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest

"Captain Jack is back!"

De bruiloft van Will Turner en Elizabeth Swann wordt afgelast als beiden gearresteerd worden voor het helpen ontsnappen van Jack Sparrow. Will krijgt de kans zichzelf en zijn verloofde te redden van de strop, door het kompas dat Jack bij zich heeft te overhandigen aan de nieuwe Heer van Port Royal. Jack is ondertussen doodsbang voor Davy Jones, bij wie hij een schuld heeft staan. Jack's ziel wordt opgeëist door Davy Jones, als Jack de sleutel van een dodemanskist met daarin het hart van Davy Jones niet weet te bemachtigen. Maar Jack is niet de enige die belang heeft bij het vinden van de kist...

Jack Sparrow

James Norrington

Joshamee Gibbs

Weatherby Swann

CellieY schreef:

Op de officiele site van pirates 2 staat het spel ook. Dan kan je het zelf spelen, is wel grappig om te doen.

Ik heb nou liar's dice een stuk of vijf keer gedaan .. Ik snap het nou tenminste helemaal

Echt grappig. Ik heb twee keer verloren (de eerste en laatste keer), en voor de rest gewonnen. Maar als je wint, elke keer wordt eerst turner uitgeschakeld, en dan blijft sparrow nog over, en die moet je dan nog uitschakelen.. haha

Dankje trouwens voor die tip.

avatar van Sutherland

Sutherland

Leuk! Erg leuke humor en Johnny alias Jack was gewoon geweldig in de film! Leuke humorstukken ertussen zitten.

Al vond ik de film wel wat lang duren, dat had voor mij niet gehoeven.

avatar van Ronhart

Ronhart

Samen met mijn zoon van bijna 14 wezen kijken ergens halverwege zei hij "Het duurt allemaal wel erg lang pap". Ik moest dat bevestigen. Het is een prachtige film met sterke cast, maar hier en daar te weinig boeiend en daardoor te lang. Deel 1 was wat mij betreft excellent (=4,5**), deze komt niet verder dan een zeer ruime voldoende 3,5**

avatar van hendrik119

hendrik119

leuk! een leuke en ook wel spannende film, heb me uitmuntend vermaakt. goed acteerwerk van depp! kan niet wachten op de volgende film

Ronhart schreef:

ik vond hem net overal boeiend .

nergens vond ik het saai.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Nee daar had ik dus ook totaal geen last van.

Er blijft steeds van alles gebeuren, de gehele film lang, en je zou juist denken dat iemand van 14 er ook aan gekluisterd zou zijn.

Lang duurt het wel, maar vond het totaal niet saai nee.

avatar van Patat

Patat

Leuk vervolg op Pirates of the Caribbean met goede acteerprestaties van Johnny Dep, Orlando Bloom en Keira Knightley, maar ook het personage van Naomie Harris wist me te betoveren met haar mysterieuze uitstraling in een werkelijk sfeervolle setting van paalwoningen met sumiere verlichting.

Het verhaal kabbelt lekker verder met weinig vervelende momenten, al vond ik het gedeelte met de Afrikaanse stam nogal raar geplaatst in de film. Ik had niet echt het gevoel dat het met het verhaal te maken had, en het zorgde ervoor dat de film uitliep naar een iets te lange speelduur van 150 minuten. De lange speelduur is zowat het enige grote minpunt aan de film: naar het einde toe begint het echt te wegen. Ook jammer aan de film is het einde: terwijl deel 1 een mooi afgerond geheel is, zitten we bij deze film nog vol vraagtekens. Dit open einde is een leuke aanzet naar het derde gedeelte, maar laten je toch beetje met een leeg gevoel achter.

Al bij al toch een vermakelijke film die perfect spanning, actie en humor weet te combineren, én voor jong en oud toegankelijk is.

Mijn oordeel: een goede 3,5/5.

avatar van enzyme

enzyme

Ik vond de film minder komisch en enger als de eerste en ook langdradiger. Niet dat ik niet tegen enge scènes kan maar na de eerste (grappige) film gezien te hebben had ik niet dadelijk verwacht dat ze Davy Jones enz... zo lelijk gingen maken. Ik vond dat de film zeker niet ten goede komen.

Middelmatige 3.0 sterretjes.

avatar van Lola3

Lola3

enzyme schreef:
Ik vond de film minder komisch .
Door de scène met de stok op zijn ruglig je al plat van het lachen.

avatar van basketballerke

basketballerke

Dat valt nou ook wel mee hoor.

avatar van davidov

davidov

Lola3 schreef:
Door de scène met de stok op zijn ruglig je al plat van het lachen.

Vond ik een redelijke scene. Maar dat maakt een film van meer dan 2 uur nog niet goed noch grappig. In tegendeel de humor van deel 1 vond ik veel sterker en verfijnder, dit deel heeft veel meer simpele humor heb ik het idee. Zodat iedereen het snapt. De bekende "oeps ik laat een scheet" disney humor

Neeee doe mij maar deel 1, 2x zo goed als deze film.

davidov schreef:

Maar dat maakt een film van meer dan 2 uur nog niet goed noch grappig.

Ik snap de mensen steeds niet die de hele tijd zeggen: 'Oe, deze film is wel lang, dik over de 2 uur '

Mensen: hij is maar 7 minuten langer dan de vorige film..

En bij deze vinden mensen het opeens "erg lang en vervelend" terwijl de vorige "een goede lengte" (positief bedoeld) had.

avatar van by_the_way

by_the_way

Oftewel deze is gewoon minder.

by_the_way schreef:

Oftewel deze is gewoon minder.

Omdat hij langer is? 7 minuten maar.

Jezus Christus.

Wat maken 7 minuten nou uit..

Kijk maar eens naar de extended editions van lord of the rings, die duren 4 uur per stuk.. Da's lang (maar wel leuk ), niet 2 uur en 24 minuten

Pff.. Moet even weg van deze site

avatar van basketballerke

basketballerke

Volgens mij bedoelen mensen dat ze deze langdradiger vonden vergeleken met de eerste.

avatar van davidov

davidov

anne J schreef:

Mensen: hij is maar 7 minuten langer dan de vorige film..

Als je mn zin goed leest zie je nergens staan dat ik er over klaag dat hij te lang is. Ik zei alleen dat ik het geen pluspunt vind dat de film erg lang is, en tevens vind ik dat er voor de lengte van de film de inhoud een beetje tegenviel. Immers als ik alle naar mijn idee wel geslaagde stukken achter elkaar zou plakken zou ik maar een filmpje van een half uur over houden. Bij de vorige film zou ik bijna niks weglaten.

avatar van magnifor

magnifor

Deel 2 is zeker niet minder dan deel 1 imo. Zeker het einde is geniaal dat vol met cliffhangers zit. Jack Sparrow is tijdloos. Ben erg benieuwd naar deel 3. Hopelijk wordt er volgend jaar weer een marathon gehouden in een bioscoop. Kan niet wachten.

avatar van ikketjuh

ikketjuh

magnifor schreef:

Deel 2 is zeker niet minder dan deel 1

bwa ik vond deel 1 beter maar daarom is deel 2 nog niet slecht...

avatar van soom

soom

Zijn er trouwens scenes gedraaid in Nieuw-Zeeland? Heeft iemand deze vraag al gesteld...? Ik vroeg het me in elk geval af...

soom schreef:

ik dacht van wel , ik ben niet zeker.

avatar van by_the_way

by_the_way

Wat zijn je bronnen>>?

wel een leuke film!

heb meer gelachen dan bij de eerste!

avatar van JJ_D

De Bahama's?

inderdaad

avatar van Juvefan

Juvefan

Weet iemand wanneer de DVD uitkomt van deze film?

Bij voorbaat dank

avatar van IcU

IcU

November volgens mij.

25 november

jack-sparrow

die nieuwe cover voor de dvd is best cool.

hij is anders dan de normale poster maar hij is best goed.

vooral met die metalen kader ( geen echt metaal waarschijnlijk)

en het is een dubbel dvd dus ik ben benieuwd wat er op komt te staan .

avatar van M.ike

M.ike

ik vond deel 1 spanender .. en leuker . 2 moes het meer hebben van de grappen van captain sparow en de vage actie jammer jammer jammer . ik had meer verwacht van de film

avatar van M.ike

M.ike

jack-sparrow schreef:

die nieuwe cover voor de dvd is best cool.

hij is anders dan de normale poster maar hij is best goed.

vooral met die metalen kader ( geen echt metaal waarschijnlijk)

en het is een dubbel dvd dus ik ben benieuwd wat er op komt te staan .

Omg ik vond de orginele film poster wel zo mooi hebben ze voor de dvd omslag een lelijk vodje gebruikt ..:(