Genre: Misdaad / Thriller
8,5 (1.538.806)
Gesproken taal: Engels en Kantonees
Releasedatum: 9 november 2006
Plot The Departed
"Lies. Betrayal. Sacrifice. How far will you take it?"
Colin Sullivan werkt voor de grote en beruchte gangster Frank Costello en krijgt de taak te infiltreren in het politiekorps van Boston. Tegelijkertijd werkt undercover-agent Billy Costigan zich op in de wereld van Costello en probeert diens vertrouwen te winnen. Maar wat zal er gebeuren wanneer Sullivan en Costigan's wegen elkaar kruisen? Wat volgt is een gevaarlijk kat-en-muisspel.
Francis 'Frank' Costello
William "Billy" Costigan, Jr.
Staff Sgt. Colin Sullivan
Trooper Brown
Capt. George Ellerby
Cousin Sean
VforVictor
Er is zoiets als spoilertags.
hoe gebruik je die dan?
DonPeliculón
hoe gebruik je die dan?
In je bericht datgene wat je wil verbergen selecteren, en vervolgens bij de knoppen die boven het bericht staan op het uitroepteken klikken.
VforVictor
mooi einde hoe iederen dood ging op het eind, paste wel bij de film
RuudC
Ik kan niet zeggen dat ik deze nou beter vind dan Mou Gaan Dou. Om heel eerlijk te zijn, vind ik ze beiden even saai. Ik mis de mooie dakscenes. In Hong Kong zien die er vele malen beter uit. Maar bovenal komt hierin weer alles naar voren waar ik juist geen trek in heb bij een misdaadfilm. Het verhaal is zo traag als stront. Matt Damon en Mark Wahlberg zijn lachertjes. Er komt geen enkele uitstraling vanaf en alles wat ze pretenderen is pure opsmuk. Hoe iemand als Anthony Anderson in zo’n miljoenenproject verzeild raakt, is op z’n minst verbijsterend. Een waar antitalent. DiCaprio en Jack Nicholson kan ik altijd wel waarderen, maar beide heb ik in genoeg betere rollen gezien. Ik kan me afvragen waar deze ‘remake’ in godsnaam voor nodig was, maar de lofuitingen en oscars zijn genoeg tegenargumenten. Het neemt niet weg dat The Departed voor mij een vrij waardeloze film is. Traag, veel gebabbel en teveel slappe pogingen tot humor. Een gemiddelde politieserie heeft meer inhoud. Het stomste is van dit mollenspel is misschien nog wel dat de badguy opgepakt wordt zonder dat de mol daarbij komt kijken. Het gedoe achteraf zorgt misschien voor enige spanning, maar al met al redelijk lachwekkend. Lege, zielloze bedoening, maar dat zullen er maar weinig zijn die het daar mee eens zijn.
filmfreak 101
Ik weet niet hoe het komt, ik wil deze film goed vinden maar op de een of andere manier lukt het maar niet, nochtans een zeer goeie cast en een goed uitgewerkt verhaal, maar wel bitter weinig ac tie en soms wat langdradig....een 3*
DMF
The Departed heeft na afloop nog wel even in mijn hoofd rondgespookt en dat is doorgaans een goed teken. Uitstekende film met een fraai script en goede acteerprestaties, al ontbrak de echte spanning eigenlijk.
Het verhaal wist me helemaal in de film te zuigen, maar ik had achteraf het gevoel dat er qua spanning nog wel wat winst te behalen viel. Zeker, ik zat op het puntje van mijn stoel, maar het script nodigde uit tot nog meer.
Het verhaal zelf zit goed in elkaar. De speelduur van tweeënhalve uur was ook niets te lang; de plot had genoeg te bieden. Er zit een lekker tempo in, al werd dat er enigszins uitgehaald door de aanwezigheid van Vera Farmiga. Haar rol vond ik aan de overbodige kant. Hartstikke leuk koppie, maar voor het verhaal nauwelijks een toevoeging.
De rol van Jack Nicholson vond ik ook erg opvallend. Ik vind het een geweldig acteur, maar in deze rol past hij eigenlijk niet. Toch kan ik ook in deze rol van hem genieten (die ratimitatie!); het blijft een geweldig figuur natuurlijk, maar niet echt geschikt als maffiabaas.
Leonardo DiCaprio en Matt Damon leveren eveneens prima prestaties als mol. Hun verhaal wordt de hele film door overzichtelijk gebracht en ik had dan ook hoge verwachtingen van het einde, maar dat bleek een kleine teleurstelling. Twists voldoende, maar helaas is het wat aan de rommelige en erg abrupte kant. Had toch op wat anders gehoopt, dit was me net iets te gemakkelijk. Ook hier geldt dat het allemaal net iets spannender had gekund.
De kleine minpuntjes nemen echter niet weg dat ik tweeënhalf uur lang zeer geboeid heb zitten kijken. Het verhaal zelf is echt smullen en dat is het belangrijkste. De cast gooit er nog een schepje bovenop. Het had allemaal nog net iets scherper en spannender gekund; dan had ik zeker een absolute topscore gegeven. De vier sterren van nu zijn desalniettemin op zijn plaats.
* * * *
knusse stoel
Formidabel en continue spannend!
Blij dat ik een andere werkgever heb dan Nicholson met z'n heerlijke lachwekkende hoofdspasm. Fantastisch, wat een acteur!!!
mnrk
I spent all fucking night dragging the poor bastard in there. Tell me how they find him so fast? Somebody walking a fucking dog ? What fucking size a dog is that? Has to be a big fucking dog, man. I spent all night doing it man..... I'm embarrassed. I still don't believe he was a cop, I don't believe it...... The COPS... are saying he's a cop... so I won't look for the cop. Are you soft, Fitz? When I tell you... to dump a body in the marsh, you dump him *IN* the marsh. Not where some guy from John Hancock goes every Thursday, TO GET A FUCKING BLOWJOB!
Dit is toch gewoon een geweldige film van Martin Scorsese...
Het verhaal wordt goed gebracht en de film heeft ook een heerlijke sfeer, de speelduur van 2,5 uur gaat dan ook snel voorbij...
Maar het is natuurlijk het acteerwerk in deze film wat helemaal goed is , de gehele cast in deze film is gewoon top. Leonardo DiCaprio en Matt Damon spelen hun rollen echt zeer overtuigend en Jack Nicholson is helemaal op zijn plek als Frank Costello (de man is echt lekker op dreef in deze film)...
DonPeliculón
Die quote is inderdaad geweldig. 'Don't laugh! This ain't reality TV!'
Svenster
Wat een fantastische film. Deze staat zeker in mijn persoonlijke top 10. Dikke 5 sterren!!!
repok
Goede film, ik denk wel dat ik deze film beter had beoordeeld als deze iets korter was. Ik weet niet waar men de tijdwinst precies had moeten pakken, maar m.i. iets te lang....
Illum Sphere
Martin Scorsese bewijst hier weer eens waarom hij in de geschiedenisboeken bekend staat als de betere regisseur. Het mag dan wel een 'remake' zijn, Scorsese heeft hier zeker en vast zijn voetafdruk in gezet. Ik heb het origineel niet gezien, maar ik zet zeker mijn vraagtekens of het wel zo goed zal zijn als dit. Nu is de kwaliteit van deze film niet geheel te wijten aan de regisseur, maar ook door acteurs zoals Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson en Mark Wahlberg die eigenlijk weinig tot geen steekjes laten vallen. De muzikale noot werkt tevens ook heel goed en werkt heel goed in combinatie met de cinematografie. Niks dan lof dus, maar ik wacht even met de ultieme score. Daarom dat ik hier een vier en een half op zet.
Dra. Pouke
Martin Scorsese keert terug naar het genre waar hij het beste in is: een misdaadepos.
De film bevat een uitmuntende cast: Jack Nicholson weet een erg leuke rol te vertolken als de Ierse misdaad-baas Frank Costello; Nicholson mag dan misschien niet vaak een gangster op het witte doek hebben gespeeld: hij pakt het op een andere manier aan zoals gangster-acteurs a la Robert De Niro of Al Pacino. Hij weet leuke one-liners te spelen en er is constant een bepaalde soort humor aanwezig bij zijn karakter die zowel schokkend als humoristisch overkomt. Hij heeft in ieder geval een erg gaaf "gangster"-karakter.
Leonardo DiCaprio laat zien dat hij, behalve in zoetsappige romantiek, een ijzersterke rol kan neerzetten. De gesprekken tussen hem en Nicholson zorgen voor schitterende dialogen in de film. Verder weet hij de spanning van de film te dragen. Matt Damon wist ook een overtuigende rol neer te zetten en je ziet dat zijn personage zich constant moeten aanpassen bij de situaties waarin hij terechtkomt.
Persoonlijk vind ik de film in z'n geheel echt prachtig: uitmuntende cast, schitterende cinematografie, spanning en alles erop e n eraan: maar af en toe is het script nogal bizar. De dialogen tussen de personages zijn prachtig (vooral de gesprekken tussen Nicholson en DiCaprio), maar af en toe probeert het script op een bepaalde manier komisch te zijn. Soms worden er bijv. ineens gesprekken gehouden "blowjobs", "pussy's" of de opmerkelijke "firemen are a bunch of fucking homos". Het heeft een komische toon maar soms zijn er scènes bijv. wanneer Jack begint te zingen en we ineens shots zien van dooie lijken. It doesn't fit in the picture: het past net niet allemaal en geeft het script een beetje een Tarantino-ish gevoel.
De regie is natuurlijk fenomenaal. Scorsese is het beste in het leveren van dit soort misdaadepossen, hoewel ik de locatie nog wel wat gewaagd vind, meestal schiet hij z'n films in New York, maar Boston vind ik toch opmerkelijk sfeervol. Vooral de opening met de archief materialen van Boston rellen. De montage is echt geweldig: heel erg goed. Om deze reden, blijf ik Scorsese een van de betere gangster-regisseurs vinden.
Ik vind The Departed een van de betere gangster films van het nieuwe tijdperk en deze film mag echt wel in het rijtje van de klassieke gangster motion pictures.
4,5
Dra. Pouke
Oh ja: one thing!
De soundtrack in alle opzichten echt geweldig.
De score van Howard Shore en enkele muziek-stukken van The Rolling Stones zijn echt geweldig!! Ik heb er erg van genoten en het droeg de film ook een beetje. Binnenkort maar eens gaan zoeken.
Mijn stem blijft natuurlijk gewoon staan!
Svenniboyke
Best een goede film.alleen soms wat langdradig.en het voortdurende woordje fuck,suck en Dick ...kwamen op den duur mijn strot uit.
Groninger
. Di Caprio is onder Martin Scorsese fenomenaal goed. Shutter Island en deze 2.5 uur film bewijzen dat. Cast is sowieso erg sterk. Script zit fantastisch in elkaar, muziek is erg goed acteerwerk is uitmuntend. Meesterwerk.
LeveninLiefde
Ijzersterke film, goed verhaal, zeer passende muziek en hij blijft verassen. Een film die bij mij zeker bleef hangen! 5 dikke sterren!!
En wat ook niet onvermeld mag blijven; een aardige dosis humor in de tekst: "I thought I was supposed to go into shock, I’m not in shock, it fucking hurts!"
Korbie
The Departed, geregisseerd door Martin Scorsese, is gebaseerd op een actiefilm-franchise uit Hong Kong: namelijk de Internal Affairs-films. De prijzen van de Academy Award zijn zeer waardig voor deze film. Het bevat ijzersterk acteerwerk van Leonardo DiCaprio en Matt Damon (die technisch gezien elkaars tegenpool spelen; de een is undercover bij de maffia, de ander is een mol bij de politie die bij de maffia werkt). Maar ook als puur vermaak komt deze film niks tekort: bij wijlen brute 'out of nowhere' actie die constant vordert en de typische figureren die je alleen maar tegenkomt in de films van Scorsese, de soundtrack is absoluut briljant en dan nog maar te spreken over de indrukwekkende camera-shots en hoeken.
Het concept en het idee van de Internal Affairs-films is overduidelijk aanwezig maar het is echt vakwerk te noemen hoe Scorsese het verhaal veel meer Amerikaans heeft gemaakt. Dit is gedaan met een hoop meeleven en slimme trucjes. Het geweld komt realistisch uit de boeg en is geweldig verhuisd naar Boston van het buitenlandse Hong Kong en toch past het precies bij de toon en het karakter van de film. Ik durf zelfs te zeggen dat de Ierse georganiseerde misdaad in The Departed net zo machtig worden neergezet als de Amerikaanse-Italiaanse gangsters in Mean Streets, een eerdere film van Scorsese waarbij ook thema's zoals loyaliteit en bedrog in voor kwamen. Dit laat zien dat Scorsese weer een stapje verder is gegaan met de films waarmee hij het meest bekend is uit zijn oeuvre.
VincentL
Ik heb de film gister gezien. Hij kon mij echter geen enkel moment boeien. Toch denk ik, aangezien de hoge verwachtingen die ik had en het feit dat hij zo hoog staat, dat het aan het moment van kijken en mijn toestand heeft gelegen. Voor nu 3 sterren, later een uitgebreide recensie na een herziening. Misschien dat ik dan de film genoeg eer aan doe en nu geen voorbarige conclusies trek. Jullie houden dat van mij te goed.
Lingsel
Geweldige film! Ik heb hem in mijn eentje vol spanning gekeken, echt een aanrader!
Rogyros
Redelijke film. Soms kwam het wat ongeloofwaardig op mij overm wat over de top. Het is een film die op mij erg pretentieus overkomt, maar het is niet zo’n geweldig groot en meeslepend verhaal. Wel prima, maar niet veel meer dan dat. Acteerprestaties zijn naar mijn idee dik in orde. Maar dat kun je natuurlijk ook wel overlaten aan Matt Damon, Leonardo DiCaprio en Jack Nicholson.
Confusie
Goeie film man. Dit is wel wat je noemt alle elementen geslaagd tezamen.
Duurde me ook geen minuut te lang en zo hoort het.
dreambrotherjb
Ik had helemaal hetzelfde toen ik hem voor het eerst zag. Ik denk dat de setting toen ook niet helemaal juist was. Voor de tv in de zetel met zus en moeder erlangs, na bijna een uur afgezet en later verder gekeken met zus, maar vond er nooit wat aan, ik ging er nooit "in mee", en ergerde me aan de velen "fucks, cocks, dicks, etc.". Het einde kwam toen totaal niet als een schok aan, ik vond de "plotsheid" (je gaat dan naar het einde toe en ineens is zowat iedereen dood...) ervan veeleer flauw... Ik gaf hem toen nauwelijks 2 sterren
Nu, ongeveer een jaar later, leek het mij wel de moeite om hem eens in een betere setting te kijken (alleen achter de pc met de koptelefoon op), en ik moet zeggen, soms heb je echt een tweede kijkbeurt nodig om een heel ander (positiever) beeld te krijgen van een film.
Oké, de eerste 40 minuten veranderden eigenlijk nog weinig aan hoe ik me de film herinnerde, maar daarna ging het enkel in stijgende lijn. Ik zag een zeer sterke Dicaprio, Wahlberg (en dan bedoel ik meer zijn personage dan hoe hij acteerde, dus hem treft weinig schuld:) vond ik iets té (oké ze zullen wel wat afvloeken daar bij de Boston State Police, maar niet overdrijven...), Damon was consistent en overtuigde, Nicholson is Nicholson, en laat ons toch ook Martin Sheen niet vergeten:-).
Zelfs nu, terwijl ik in grote lijnen wist wat er ging gebeuren, kreeg ik veel meer die interesse en spanning in de klopjacht tussen de twee, en het einde was (zelfs bij een 2e kijkbeurt) nu veel meer een "shock". Wel een met "gemengde gevoelens", maar toch eerder pro dan contra.
Goede film, degelijke film, ik denk niet dat hij een 3e keer zou gaan vervelen, dus misschien tot over een jaar;-)

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

Simsalabim: Deze films gaan van Prime Video verdwijnen

De tien best beoordeelde films van de jarige Leonardo DiCaprio (49)

Geprezen maffiafilm 'The Departed' met Leonardo DiCaprio vanavond op televisie

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Se7en
Misdaad / Thriller, 1995
undercoverboston, massachusettsirish-americangangsterpolitievriendenremakecrime bossgeorganiseerde misdaadmaffiageheim agentgangstermolestate policepolice trainingrealtor live actionviolenceالمغادرون