Genre: Misdaad / Thriller
8,5 (1.538.477)
Gesproken taal: Engels en Kantonees
Releasedatum: 9 november 2006
Plot The Departed
"Lies. Betrayal. Sacrifice. How far will you take it?"
Colin Sullivan werkt voor de grote en beruchte gangster Frank Costello en krijgt de taak te infiltreren in het politiekorps van Boston. Tegelijkertijd werkt undercover-agent Billy Costigan zich op in de wereld van Costello en probeert diens vertrouwen te winnen. Maar wat zal er gebeuren wanneer Sullivan en Costigan's wegen elkaar kruisen? Wat volgt is een gevaarlijk kat-en-muisspel.
Francis 'Frank' Costello
William "Billy" Costigan, Jr.
Staff Sgt. Colin Sullivan
Trooper Brown
Capt. George Ellerby
Cousin Sean
Tranquiloz
Zoals al vaker gezegd werd, vond ik de film op gegeven moment langdradig worden. Bovendien denk ik dat er meer uit de film had kunnen worden gehaald.
Had er veel meer van verwacht. Daarom geef ik (maar) een 2,5
Lukk0
Na een tweede herziening is het aanvankelijke enthousiasme over deze film bij mij toch iets getemperd. Ik vind hem nog steeds erg goed, vooral door de sterke vertolking van Nicholson en het om elkaar heen draaien van Damon en DiCaprio, maar het tempo gaat er na verloop van tijd, toch wel een beetje uit.
In tegenstelling tot velen vind ik Damon hier wel op zijn plaats, hij heeft precies de houding voor deze rol, hij kan zich precies die hoeveelheid arrogantie aanmeten die hij hier nodig heeft. Ook DiCaprio vind ik hier opvallend sterk acteren, ik verwacht er bij hem nooit zo heel veel van, hij is in elk geval niet één van mijn favorieten, maar hij zet hier toch een sterk karakter neer.
Al met al dus wel een daling naar vier sterren, het middenstuk van de film duurt bij de derde keer kijken gewoon te lang, had gewoon iets sneller en strakker gemoeten voor een echte topscore.
jipt
Vakkundige regie? Sorry hoor, maar een remake maken die zoveel overeenkomsten heeft met het origineel, daar is weinig vakkundig aan te noemen. Scorsese heeft het zichzelf wel heel erg makkelijk gemaakt.
Nomak
The Departed heeft veel meer dialogen en is veel uitgebreider dan Infernal Affairs. Waar ik Infernal Affairs af en toe maar een beetje afgeraffeld en snel gemaakt vond, heeft The Departed daar juist de tijd voor genomen.
jipt
Ik heb alleen deel één gezien, The Departed is toch alleen gebaseerd op deel één of wat.
Nomak
Neen, Scorcese heeft (delen van) de volledige trilogie in één film gepropt, al durf ik dat niet eens meer met 100% zekerheid te zeggen aangezien ik The Departed al grotendeels vergeten ben. The Departed duurt een stuk langer, daarom lijkt het natuurlijk ook uitgebreider.
Van Infernal Affairs zou je eigenlijk de drie delen moeten zien, dan worden de personages en hun verleden meer uitgediept.
jipt
Ja ik ben op zoek naar deel twee op dvd maar die kan ik nergens vinden
Deel één en drie heb ik al op dvd.
Rpattz
marky mark kan wel acteren. Hij had de beste lines in de hele film.
maybe maybe not maybe fuck yourself!
van rap naar dit
verder een echt mooie film met goed uitgewerkte karakters.
Nomak
marky mark kan wel acteren.
Mark Wahlberg is inderdaad een prima acteur. Helaas is dit toch één van zijn mindere rollen.
moviemafketel
- 19752 berichten
Ik vind hem juist 1 van zijn beste rollen spelen in the Departed. Zo'n bijtertjes-rol past hem wel. Vind hem ook beter acteren dan zijn broer Donnie Wahlberg.
Nomak
Je moet hem eens zien in Fear of in Invincible. Ook in films als The Basketball Diaries, Shooter en Four Brothers speelt hij goed.
Heb ik ook nog een aantal andere films met hem gezien, en ik moet zeggen dat ik nog nooit echt werd teleurgesteld door hem.
Eigenlijk is Mark Wahlberg wel één van mijn lievelingsacteurs. In The Departed doet hij het natuurlijk ook niet slecht. Misschien is hij me wat minder opgevallen omdat zijn rol hier nogal beperkt is.
juhnzun
goede film maar het verhaal klinkt spanender dan de film werkelijk is
iets wat ik niet vatwou Frank Costello nou zijn eigen Rat Colin Sullivan gaan verlinken of wat
jipt
, hem erg sterk acteren. In tegenstelling tot Shooter, wat echt een rolletje voor Cage of zelfs Seagal ofzo, geweest was, ik vond Wahlberg niet echt iets toevoegen in die film. Het gedeelte wat ik van The Happening zag vond ik ook bar slecht. Ik vind hem altijd een beetje amateuristisch overkomen, maar ben benieuwd hoe hij in The Lovely Bones speelt.
Minotaures
Een zeer briljante film. Verhaal is geniaal geschreven en het acteerwerk is uitmuntend. Met zo een formule maak je een film die standvast houdt in z'n genre.
Ik moet toegeven dat Jack Nicholson mijn favoriet hierin is en hij de hele film met zijn stralende personage steelt.
Met zo een verhaal moet je even je hersenen laten werken, want om het goed te kunnen volgen moet je elke detail doorhebben.
Een vetgedrukte aanrader voor de liefhebbers van misdaad genres.
SnakeDoc
Best een aardige film!
Al begrijp ik nog altijd niet waarom Costigan Sullivan (zijn zogenaamde zoon) er bij wou naaien !?! En waarom hij voor de FBI werkte!
Geen mega topper voor mij, maar zeker een dikke voldoende!
juhnzun
[quote]SnakeDoc schreef:
Best een aardige film!
Wou ik ook graag weten
Guus24
Deze film gekeken met wat mensen die hem graag wilden zien, maar ik zou hem zelf niet gauw uitgekozen hebben. Toch heeft de film mij wel kunnen boeien. Vooral de Caprio en Nicholson vond ik overtuigend hun rollen spelen.
Minpunt vond ik dat er te weinig gebeurde voor de 2,5 uur dat de film duurde...
O ja beetje jammer dat op het einde iedereen vermoord was (was dat nou echt nodig?) Hmm misschien heb ik het verhaal niet helemaal tot in detail begrepen...
SnakeDoc
Heb net 10 minuten geleden de film Infernal affairs gekeken.
Ik wist dat dit een re-make was, maar niet dat the departed er zo veel op leek.
Bijna alle scene's komen rechtstreeks uit de aziatische versie.
Er zit heel weinig vernieuwing in. Ondanks dat deze film 54 minuten langer duurt zijn ze dus vrijwel identiek.
Enige nadeel was dat hier de namen en gezichten makkelijker te onthouden waren.
Die aziaten lijken ook zo ontzettend op elkaar! Ook blijft in de Aziatische versie het verhaal weg dat Costigan voor de FBI werkt! Wat mij betreft prima!
puckb96
Deze film blijft wel echt geweldig! Veel spannende elementen, maar wel de bloederige scènes zijn wel nep. Bijvoorbeeld als iemand al wordt neergeschoten komt er meteen een dikke straal bloed uit. Alle drie de acteurs spelen hartstikke goed! Volgens wikipedia kwam er een The Departed 2 uit waarin Mark Whalberg, Al Pacino en Robert DeNiro over corrupte politicussen of zo met die Whalberg als rechercheur. Laat maar komen!
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Zoveelste onverwachtse herziening.
Heb zelf wat minder lof voor deze film dan de meesten. Het zit allemaal nog aardig in elkaar, heeft een denderende cast en weet de ruime speelduur toch te boeien.
Maar veel meer ook niet. Om echt top te zijn mist het iets voor aan hardheid, serieusheid of iets anders, kan eigenlijk niet goed bevatten wat.
De introductie laat te wensen over en het einde is deels bevredigend maar zeker niet geheel.
En ook van zo'n topcast verwacht ik toch wat meer, doen het verder niet slecht maar ook niet wat erin zit. Vera Farmiga daarentegen begin ik wel steeds meer te bewonderen als actrice.
Ook de muziek is vaak heel ontoepasselijk.
Heel krappe 3,5*
Leo1954
- 2073 berichten
Ik zie nu pas dat deze film een remake is, nu ik de film Infernal affairs zit te bekijken. Dat maakt normaal een film een stuk minder, maar ik moet zeggen dat ik the Departed boeiender vind.
chevy93
Ik zie niet in waarom een film opeens minder zou zijn als blijkt dat het een re-make is.
ehs21
Hij bedoelt wss dat het orgineel vaak beter is dan de re-make, wat je ook vaak met sequels ziet.
chevy93
Dat het orgineel beter is, zou kunnen. Maar dat maakt de re-make toch niet opeens slecht(er)?
Niet dat hij dat zegt hoor.
ehs21
Ehmm als het orgineel beter is dan de remake dan is de remake slechter dan het orgineel
Los van elkaar hoeft het dan nog geen slechte film te zijn idd.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Alleen dan voelt de remake misschien wat overbodig aan voor je..
lykathea
Vandaag voor de vierde maal bekeken, en het blijft een film om van te smullen. Geweldige acteurs, een heerlijk script en verhaal, verschillende diepere lagen en kleine genietbaarheden (zoals het spotten van alle X's in de film). Zeer goed.

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

Simsalabim: Deze films gaan van Prime Video verdwijnen

De tien best beoordeelde films van de jarige Leonardo DiCaprio (49)

Geprezen maffiafilm 'The Departed' met Leonardo DiCaprio vanavond op televisie

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Se7en
Misdaad / Thriller, 1995
undercoverboston, massachusettsirish-americangangsterpolitievriendenremakecrime bossgeorganiseerde misdaadmaffiageheim agentgangstermolestate policepolice trainingrealtor live actionviolenceالمغادرون