Genre: Misdaad / Thriller
8,5 (1.546.736)
Gesproken taal: Engels en Kantonees
Releasedatum: 9 november 2006
Plot The Departed
"Lies. Betrayal. Sacrifice. How far will you take it?"
Colin Sullivan werkt voor de grote en beruchte gangster Frank Costello en krijgt de taak te infiltreren in het politiekorps van Boston. Tegelijkertijd werkt undercover-agent Billy Costigan zich op in de wereld van Costello en probeert diens vertrouwen te winnen. Maar wat zal er gebeuren wanneer Sullivan en Costigan's wegen elkaar kruisen? Wat volgt is een gevaarlijk kat-en-muisspel.
Francis 'Frank' Costello
William "Billy" Costigan, Jr.
Staff Sgt. Colin Sullivan
Trooper Brown
Capt. George Ellerby
Cousin Sean
Leuke film van Scorsese.
In het begin kon ik er een beetje moeilijk inkomen, het verhaal was even iets te ingewikkeld voor mij omdat ik nog niet volledig geconcentreerd was. Ook Wahlberg kwam niet bepaald overtuigend over(een ander kapsel had een boel gescheeld
), al kreeg ik daar na een paar fijne dialogen wel een andere mening over.
Gelukkig wordt de film naarmate het voortduurt steeds sterker en sterker en weet het dankzij vooral de uitstekende cast meer dan prima te boeien. Vooral Nichelson als grappige en sadistische maffiabaas is geweldig in vorm in the Departed. Wat een acteur is de beste man
De muziek was best aanstekelijk, van die Ierse deuntjes. Alleen vond het niet echt bepaald passen in een misdaadfilm, ik had toch voor andere muziekscores gezorgd.
Al met al een uitstekende misdaadfilm, met een geweldige cast en een vlot verhaal ondanks de lange speelduur.
Leo1954
- 2073 berichten
Het komt maar zelden voor dat een remake een verbetering is. En natuurlijk wordt een film niet minder als je er later achter komt dat het een remake is. Maar er maakte zich wel een lichte teleurstelling van mij meester, want een originele film leunt niet op een succes verhaal. Maar nogmaals, hier zo goed gedaan, dat ik m in vele opzichten sprekender vond. In ieder geval anders, met een puur Amerikaanse sfeer, daar waar het origineel wat geheimzinniger overkwam. Beide goed, beide anders, maar de remake heeft wel letterlijk stukken uit het verhaal overgenomen en dat blijft imo toch een beetje jammer. Zeker als je daar later pas achterkomt.
sofripa
Vandaag voor de vierde maal bekeken, en het blijft een film om van te smullen. Geweldige acteurs, een heerlijk script en verhaal, verschillende diepere lagen en kleine genietbaarheden (zoals het spotten van alle X's in de film). Zeer goed.
En zo is het. Dijk van een film. 4 sterren
Nand
Dat het orgineel beter is, zou kunnen. Maar dat maakt de re-make toch niet opeens slecht(er)?
Niet dat hij dat zegt hoor.
Bekijk het origineel dan maar eens. Veel beter einde.
Nee deze film vind ik toch 1 van de mindere van scorsese. Juist OMDAT het een remake is en omdat ik de originele heb bekeken voor ik deze zag.
louisvf
Zowel deze als Infernal Affairs nogmaals bekeken.
Belachelijk dat Scorsese dit niet eens een remake noemt, sommige scenes zijn bijna letterlijk overgenomen.
Kwa sfeer, personages en einde haalt deze film het toch helemaal niet in vergelijking met het originele.
Schandalig eigenlijk dat dit met al de eer gaat lopen terwijl Infernal Affairs blijkbaar zo underrated is.
Volgens mij maakt het trouwens niet uit welke film je voor het eerst zag.
Infernal Affairs is op elk vlak beter uitgewerkt...
Zelfs op cinematografisch vlak en wat betreft de poster is de keuze voor mij snel gemaakt.
88Fabian
Na een tweede kijkbeurt,vindt ik deze film echt wel heel goed en vooral spannend,de acteer prestaties van Leo & Nicholson zijn heel goed,en filmisch gezien heeft scorsese goed werk afgeleverd.
scc-j
Machtig
geweldige film weinig op aan te merken (,lekkere thriller ,actie )
DiCaprio heeft me blij verrast , zag deze rol niet echt voor hem weggelegd
vond deze film niveau L.A.confidential
simonvinkie
Na de derde herziening ga ik er toch weer een halfje bovenop gooien. The Departed is gewoon een zeer goed in elkaar gezette misdaadfilm. De film kent een paar erg sterke scenes en een briljante cast. Jack Nicholson zet hier een erg sterke rol neer. Ook komt er flink wat acteergeweld van Di Caprio en Damon, waar ik normaal niet zo'n fan van ben. Verhaal lijkt natuurlijk flink op Infernal Affairs (wat trouwens ook een uitstekende film is), maar dat mag de pret niet drukken. De sfeer is lekker rauw, en de ierse muziek beviel me ook wel. Ik heb het grootste gedeelte genoten van de film, en de speelduur vloog dan ook voorbij.
Trippy
Goeie film goed verhaal een aanrader di caprio begin ik meer & meer te waarderen als acteur!
booyo
Wist niet dat dit een remake was, maar snel achter het origineel aan! Ben benieuwd of ik het dan minder zal waarderen, want ik vind the Departed een regelrechte topper! Wat een einde, en überhaupt, wat een grandioos verhaal. Scorsese is toch echt ongelooflijk goed.
simonvinkie
Wat mij betreft is Infernal Affairs(het origineel) zelfs nog ietsje beter. Dus ga daar zeker achteraan.
Virix
Ik vond het begin niet erg sterk. Het was nogal verwarrend, vooral omdat ik pas in het midden van de film echt alles meekrijg. Maar na het verwarrende begin (voor mij), werd deze film erg spannend! Leonardo di Caprio is echt geweldig, net als Matt Damon. Het einde vind ik overigens geniaal gevonden! Een keertje wat anders dan "en ze leefden nog lang en gelukkig".
simonvinkie
Die laatste zin mag best tussen een spoilertje...
huVILEub
Goede film.
Het verhaal zit goed in elkaar, hoewel je op het begin er niet helemaal meteen in bent. Maar als je er inzit is hij, helaas niet erg spannend, maar gelukkig wel vlot waardoor hij toch leuk blijft. De acteerprestaties zijn sterk en de muziek is gewoon goed. Buiten de weinige spanning toch een erg goede film.
AGE-411
Ierse deuntjes?
Komen nogthans een aantal nummers van de Stones voorbij!
AGE-411
Op IMDb staat dat Comfortably Numb voorkomt. Wanneer?
Die heb ik ook gehoord.
Was wel niet de originele versie van Floyd, maar een cover.
chevy93
Schande! Toen ik deze film voor het laatste zag, was ik me nog niet bewust van het nummer. Daarom is het mij ook niet opgevallen.
Brimmi
Ik vraag me af van wie de baby is - Colin Sullivan of Billy Costigan?
Guyke
Scorsese moest en zou absoluut een oscar krijgen.
Desnoods voor een onnozele remake.
Infernal affairs is gewoonweg beter. The departed is geen slechte film maar ontbreekt toch dat ietsje meer.
Als je Nicholson cast voor een licht gestoord karakter zit je altijd goed (Ik zou dan zelfs nog regisseur kunnen zijn). Nog wat bekende namen op de aftiteling en kassa kassa.
Scorsese had een oscar moeten krijgen voor één van zijn goede films niet voor deze commerciele namaak.
Chainsaw
Ook na een herziening blijft The Departed vrij ongeschonden overeind staan als een uitmuntende en goed gemaakte misdaadfilm. Scorsese laat de ruim twee uur durende film voorbij vliegen alsof het niets is, dankzij zijn manier van vertellen blijft de kijker de gehele film het puntje van zijn stoel warm houden. En ook zijn acteurs gaan voluit met charisma-bom Nicholson in de bekende (maar uitstekende) schurkenrol, de man straalt één en al gezag uit. Verder een hoop prima bijrollen en een sterke rol van Damon, maar het is toch DiCaprio die eruit springt. Sterke rol van een acteur die nog steeds aan het klimmen is. En bijzonder sterke projecten uitkiest.
Verder een prima soundtrack (Comfortably Numb
), een voortreffelijk tempo en een heerlijk eind, de film stopt precies op het juiste moment. Hoor geregeld fans die The Departed als "commerciële troep" afdoen en steevast terugwijzen naar Scorsese's vroege werk. Prima, maar ik moet zeggen dat ik toch prima te spreken ben over Scorcese's werk van de laatste jaren. Wat mij betreft gaat hij nog even op deze voet verder. Zeker zolang ie DiCaprio voor uitdagende rollen blijft casten.
4,5 sterren.

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

Simsalabim: Deze films gaan van Prime Video verdwijnen

De tien best beoordeelde films van de jarige Leonardo DiCaprio (49)

Geprezen maffiafilm 'The Departed' met Leonardo DiCaprio vanavond op televisie

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Se7en
Misdaad / Thriller, 1995
undercoverboston, massachusettsirish-americangangsterpolitievriendenremakecrime bossgeorganiseerde misdaadmaffiageheim agentgangstermolestate policepolice trainingrealtor live actionviolenceالمغادرون