Genre: Misdaad / Thriller
8,5 (1.538.939)
Gesproken taal: Engels en Kantonees
Releasedatum: 9 november 2006
Plot The Departed
"Lies. Betrayal. Sacrifice. How far will you take it?"
Colin Sullivan werkt voor de grote en beruchte gangster Frank Costello en krijgt de taak te infiltreren in het politiekorps van Boston. Tegelijkertijd werkt undercover-agent Billy Costigan zich op in de wereld van Costello en probeert diens vertrouwen te winnen. Maar wat zal er gebeuren wanneer Sullivan en Costigan's wegen elkaar kruisen? Wat volgt is een gevaarlijk kat-en-muisspel.
Francis 'Frank' Costello
William "Billy" Costigan, Jr.
Staff Sgt. Colin Sullivan
Trooper Brown
Capt. George Ellerby
Cousin Sean
Davidus
Deze film kon mij niet echt boeien. Vond hem niet spannend en het verhaal was redelijk simpel. Tuurlijk; er werd goed geacteerd door eigenlijk iedereen en m.n. DiCaprio speelde goed, maar de verhaallijn was te dun. je wist al direct dat beide ratten ontdekt zouden worden, en dat ook nog eens tegelijkertijd Echt verrassend was het allemaal niet. Verder wel een onderhoudende film maar ben er niet van onder de indruk.
yorgos.dalman
Tragisch slecht geschreven, gespeelde en geregisseerde film. Scorsese is niet meer dan een glimp, een splinter, een schaduw van wat ie ooit geweest was en Jack Nicholson laat met zijn één dimensionale geschmier andermaal zien dat hij de meest overschatte acteur ooit is.
kimberlyVD
Dat je de film niet goed vind, ok, ieder zijn smaak.
Maar begin niet te zeuren over slechte regie, slechte acteurs, slecht scenario en dergelijke...
yorgos.dalman
Ik zeur zo vaak en zo veel ik wil. Daar heb ik alle recht toe. Bovendien leg ik graag uit waarom ik iets slecht vind. Dat is altijd prettig voor iedereen. Dus ik zou zeggen, zeur zelf niet en ga lekker koken of zo. (En dergelijke....)
(verwijderd)
Zeker, je mag zeuren wat je wil. Maar je mening onderbouwen en 'iets' uitleggen, kan ik in jouw bericht niet ontdekken. Helaas. Of je daar het recht toe hebt?
Tsja, een koe mag ook loeien, dus met veel aplomb "boe" roepen, lijkt mij een uiting van eenzelfde primitieve behoefte.
Prettig is anders.
PS. Misschien kan je je primitieve driften onderdrukken en een beroep doen op je ratio om je mening van argumenten te voorzien. Zou fijn zijn.
Davidus
Een film een 1 geven vraagt om een iets genuanceerdere onderbouwing dan alleen maar "slecht". En zelfs bij slechte films heb je gradaties, ik kan me een hoop films indenken die vele malen slechter zijn dan deze en die écht superbaggerslecht op alle fronten zijn.
En juíst als je ziet dat er veel mensen hoge cijfers geven is het interessant te weten waarom precies iemand een zeer lage waardering geeft.
Bwa, toch moeten verlagen na de herziening. De grote troef van de film is uiteindelijk het verhaal zelf. Welke meerwaarde Scorcese dan heeft toegevoegd aan de film is mij toch wel de vraag. Het resultaat is een leuke politiefilm geworden met aangename prestaties van DiCaprio en Nicholson. Sheen en Walbergh zijn echt wel op het randje van typecasting en Damon oogt toch wel echt jong in deze film. DiCaprio gaat met alle credits lopen, maar kan de film niet geheel dragen.
Als je de film nog niet gezien had, werken de plotwendingen wel. Helaas heeft de film niet genoeg in huis om zich daarnaast ook nog te blijven handhaven. Ik had hier toch meer van verwacht. Vooral visueel dan, waar niet echt veel memorabel in zit.
yorgos.dalman
Oké, Davidus en xav en iedereen, geen probleem, ik zal wat specifieker zijn:
De 'flitsende', energieke regiestijl waar Scorsese's films doorgaans zo bekend om zijn (Casino, Goodfellas, Color of money, Cape fear) is in The Departed nergens terug te vinden. De stijl lijkt op die van een vermoeide oude meester die wanhopig nog eenmaal zijn trucje wil laten zien.
Zie bijvoorbeeld een totaal overbodige shot van Leonardo DiCaprio's voeten, geschoten van bovenaf (op mijn dvd op 8 minuut 28) of het zinloos heen en weer zwenken van de camera tijdens het gesprek tussen Alec Baldwin en Marc Wahlberg (24 minuut 34).
Het is in deze film er allemaal zo bij de nek bijgesleurd zonder dat het ook maar enigszins doelmatig, effectief of virtuoos overkomt.
Ook het gebruik van opzwepende popmuziek onder een geweldsscène, een van Scosese's kenmerken, komt hier (zie het moment waarop DiCaprio iemand in een winkel in een koelkast trapt) oubollig en futloos over.
Neem daarbij nogmaals het tenenkrommende routinewerk van Jack Nicholson die wat om zich heen grijnst en vloekt (wat ie ook al uit ten treuren deed in The Shining) en je kunt niets anders doen dan concluderen dat The Departed maar erg middelmatig is.
Daar! Nu weet je het!
witboek
Alles was goed aan deze film. Alleen spijtig dat men voor Nicholson koos als bad guy. Nicholson overtuigde mij niet.
Acteren kan hij wel, maar voor zo'n rol had men beter Robert De Niro genomen. Dan was hij zeker een kaskraker. toch heb ik me alleszins niet verveeld zeker als je weet wat er op de markt is van films.
Een aanrader.
skipy05
Wat ik mij van herinner heb ik de film ooit al eens gezien en ik vond deze toen niet zo goed. Nu jaren later maar eens herzien. Film was goed. Ik zal hem toch nog eens moeten zien om alles te begrijpen. Verhaal was goed. Zeer goede acteurs.
azdinl
Dit is een van de beste film allertijden.meester acteer werk ik heb hem al 3 keer gezien en ik blijf hem goed vinden martin scorces is een baas in produceren.
Fryce
Wat een film! Heerlijk snel... foutloos acteerwerk en lekker tragisch een perfect stukje drama.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11924 berichten
Soms erg spannend, soms erg saai. De magische touch van Scorsese miste ik. Di Caprio was hier trouwens wel een stuk beter (Scorsese trouwens ook) dan bij dat dodelijk vermoeiende Shutter Island. 3,5*
Xen0n
Saai?? Zeer zeker niet! Heerlijke film, telkens weer genieten!
Deze keer extra op Mark Wahlberg gelet, wat speelt hij toch geweldig die sarcastische en opvliegende idioot
The-Batman
Dit is een 'n terechte oscar winnaar,goeie film.
takeshi-san
Dit is een 'n terechte oscar winnaar,goeie film.
Ik had hem liever een oscar zien winnen met 1 van zijn andere film het concept vind ik namelijk niet echt orgineel omdat het al eerder is gebruikt ( infernal affairs) maar ik gun het hem wel.
humpiepump
Xander
Ik houd er enorm van dat Scorsese telkens "Gimme Shelter" van The Rolling Stones in z'n films gebruikt. Heerlijk intro van een prachtig Stones nummer.
noke
Ook weer een film waarin onze Leo het loodje legt. Gebeurt in mijn ogen wel erg vaak Mark Wahlberg steelt toch wel de show. Terwijl het echt een rol is die zich een beetje afzijdig moet houden.....
En dan....Jack Nicholson. Geweldig personage.
Goed verhaal, goede acteurs. Meer kan ik niet zeggen
zalige Scorcesse...
Jack Nicholson is echt top!
Fantastisch plot...
plotwendingen die ik nie zou verwachten...
Topper!
majkos
Omdat ik het orgineel al lang had gezien is dit gewoon een amerikaanse copie voor het eigen achterlijke volk. Leonardo mag van mij gewoon doodvallen ik heb hem nog nooit een prestatie neer zien zetten waar ik van dacht: dit kan niemand anders better in tegendeel meestal denk ik waarom speelt die nicht dit. Slappe remake,een echte aftreksel.Laatste jaren wordt toch alles om zeep geholpen.Denk maar aan indiana jones,james bond en predator.
Xen0n
Met dit commentaar heb je op de laatste titels die je opnoemt naar mijn mening gelijk, maar om dit nou een SLAP AFTREKSEL te noemen... Dat kan ik onmogelijk begrijpen! Je kunt het origineel beter vinden ok, maar deze film heeft ook álles.. Spanning, sensatie, een sterk verhaal, goed acteerwerk en geniale zwarte humor tussendoor. Zelfs al is dit een aftreksel, dan is het er 1 die HEEL HEEL sterk is..
wood23
Martin Scorsese krijgt het gewoon weer voor elkaar,ik heb bijna alle films van hem gezien en ik vind ze stuk voor stuk briliant. Weer een steengoede film met meesterlijke acteurs en een onwijs goed en spannend verhaal. Deze film behoort tot een van mijn favorieten. Echt helemaal top.
Gameover
Dan mag ik natuurlijk ook. Ik vind de film prima, spannend en gewoon echt leuk.
Yorgos Dalmari, jou vind ik een kneus. 2x raden waarom
Nomak
Dan mag ik natuurlijk ook. Ik vind de film prima, spannend en gewoon echt leuk.
Yorgos Dalmari, jou vind ik een kneus. 2x raden waarom
Filmi Corleone™
Ik vind dit op alle klassen een betere film dan infernal affairs. Het enige wat hetzelfde is het fundament, het verhaal. Thats it, op de aspecten er buiten was het allemaal beter!
Dat is meestal anders om, meest schrijnende was de verfilming van my sassy girl hollywood versie.
gisteren terug gezien:: HééRLIJK!!!
(ps: fantastische soundtrack ook)
Jack Nickholson is hier écht meesterlijk !!!
mrwhite
" Unrestrained, Underhanded, Undercover "
Na bijna 5 jaar vond ik het tijd om deze nog eens te herzien. Ik herinnerde me niet echt veel meer van de film buiten hoe jack nicholson ongeveer werd neergeschoten ik wist zelf niet meer wie hem neerschoot dus leek het me wel leuk om hem eens te herzien.
Het begint wat mij betreft allemaal op een hoog niveau de actie is goed bepaalde one-liners en dialogen zijn super en ook het verhaal lijkt goed te zitten. Maar er zijn toch wel een paar dingen in de film die ik jammer vindt zoals de tempo wisselingen vooral naar het einde toe ging het wat te snel en te gemakkelijk en dat terwijl er een aantal scéné's zijn die korter hadden gekund of die wat mij betreft er niet in hadden gemoeten want die geen meerwaarde gaven aan de film ik kan er hier een paar opschrijven maar dat is voor nx nodig.
Een van de sterkste punten is Jack Nicholson wat speelt hij zijn rol super goed en dat komt vooral omdat hij zichzelf kan zijn je ziet gewoon JN zoals je hem graag wil zien en zoals hij op zijn best is. De rest van de cast is ook meer dan behoorlijk zeker Leonardo DiCaprio die ik hier veel beter vindt spelen dan in pakweg Inception waar hij wat mij betreft op auto-pilot stond te acteren.
Al bij al kan ik niet zeggen dat ik een slechte film heb gezien. Ik heb er best van genoten en dus zal ik mijn 3,5* gewoon laten staan al moet ik wel eerlijk toegeven dat het een kleine 3,5 is.
Denzz
Cops or criminals... when you're facing a loaded gun: what's the difference?
Deze oscarwinnende film van Scorsese heeft enorm veel indruk op me gemaakt. Te beginnen bij de cast: DiCaprio, Damon, Nicholson, Wahlberg. 4 prima acteurs, die allen veel geloofwaardigheid geven aan hun personages. Vooral Nicholson heeft veel indruk gemaakt in deze film. Hij speelt z'n rol als topcrimineel perfect! Machtig, meedogenloos en krankzinnig. Ook Wahlberg is een leuk personage als perverse agent.
Maar 'The Departed' heeft meer te bieden dan een paar steracteurs. Het verhaal, dat gebaseerd is op de Hongkongse 'Infernal Affairs' van 2002, is vlot geschreven met genoeg tempo. Wanneer Damon en DiCaprio dan na een tijdje ook erachter komen dat er zich aan beide kanten een rat bevindt, begint het kat-en-muisspelletje pas echt en dan begint de film ook lekker op gang te komen.
De film heeft ook zo'n lekker sfeertje, met die rauwe actiescènes in de onderwereld bijvoorbeeld. Ook de muziekkeuze past perfect bij dit hele concept, harde Ierse rockmuziek.
'The Departed' heeft het dus allemaal: ijzersterk acteerwerk van een schitterend cast, een beklemmende sfeer, vlot verhaal met de nodige spanning, een kurkdroge Wahlberg, ... Geweldig!

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

Simsalabim: Deze films gaan van Prime Video verdwijnen

De tien best beoordeelde films van de jarige Leonardo DiCaprio (49)

Geprezen maffiafilm 'The Departed' met Leonardo DiCaprio vanavond op televisie

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Se7en
Misdaad / Thriller, 1995
undercoverboston, massachusettsirish-americangangsterpolitievriendenremakecrime bossgeorganiseerde misdaadmaffiageheim agentgangstermolestate policepolice trainingrealtor live actionviolenceالمغادرون