• 9.380.252 stemmen

Get Rich or Die Tryin' (2005)

Misdaad / Drama | 117 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Jim Sheridan

Met onder meer: 50 Cent, Joy Bryant en Terrence Howard

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 9 februari 2006

Plot Get Rich or Die Tryin'

"If you think you know the story... You don't know the man."

Losjes gebaseerd op het echte levensverhaal van rapper 50 Cent, is dit het verhaal van een drugsdealer die besluit zich op zijn grote passie te storten: hip-hop. Om een fatsoenlijke carrière als rapper van de grond te krijgen, zal hij echter eerst afstand moeten nemen van de criminele wereld...

avatar van thegoodfella

thegoodfella

ik snap niet dat mensen die zich filmkenner noemen dit zo'n slechte film vinden.

Ik vond het een goede autobiografische film waarin veel gebeurde en die nooit saai werd.

ook vond ik het een film met een goede boodschap namelijk als ik(marcus 50 cent) dit allemaal kan berijken dan kan iedereen alles berijken als hij maar graag genoeg wilt en ervoor wilt werken en knokken. Vandaar ook mijn dik welverdiende 3.5*

Ps de soundtrack van de film was ook gruwelijk

Vette film 50 rules!!! 5*****

avatar van Roel-

Roel-

• 1978 berichten

Vond er geen hout aan, veels te langdradig en vond het verhaal (ook al is het een "levensverhaal") totaal niet boeien. 50 cent kan maar beter stoppen als acteur om nog een paar lessen bij eminem te volgen.

avatar van Rosenrot

Rosenrot

Wat mij opviel is dat 50 gewoon goed acteerd en de film boeide me wel van a tot z. ik geef m een 4

avatar van chevy1

chevy1

Prima film op zich, als je van dit genre houdt?!

Verhaal zit goed in elkaar, aardig kijkje achter de schermen van de getto wereld in de USA.

avatar van timo18

timo18

Goede film he tboek is nog beter een aanrader

avatar van %%%%%%

%%%%%%

betere film als 8 mile maar ook niet de beste film

avatar van TimD

TimD

Hoezo betere film als 8 mile? In deze film zijn de acteerprestaties onder de maat, er zitten behoorlijk wat plot holes en belachelijke dingen in het verhaal en bovendien duurt hij veel te lang. In tegenstelling tot 8 mile waar de acteerprestaties goed zijn, het plot matig is maar goed uitgewerkt (heir niet) en die de juiste lengte heeft.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Ik vind toch Get Rich or Die Tryin' een stuk beter want 8 mile kon mij niet veel boeien Get Rich or Die Tryin' vond ik veel leuker en zieleger

avatar van Rik^

Rik^

Wannab 8mile natuurlijk, maar wel met een eigen tintje. Ik had echt een slechte film verwacht, maar het viel me allemaal mee. Het was best leuk om naar te kijken!

brymj

de meneer die bloedbaden aanricht met snoepwinkels kan niet echt acteren vind ik

erg saai en oninteressante film, deed me helemaal niets eigenlijk

avatar van Barcel

Barcel

Wat mij opviel is dat de acteurs in de film goed geacteerd hebben en ik vond het levensverhaal van 50 Cent echt verschrikkelijk en zielig, zo geef ik de film een dikke 4*.

Barcel schreef:

ik raak alleen ontzettend gefrustreerd in de film. vooral als ze hem beschieten, hadden ze geen kogel door z'n kop kunnen knallen? dan was ons nu een hoop onzin bespaard

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Een dubbel gevoel bekruipt mij na het zien van deze film. Filmtechnisch is het gewoon een voldoende maar mijn probleem is moralistisch van aard. Puur uit principe kan ik geen medelijden hebben met een drugdealer en crimineel en al helemaal niet als hij er ook nog trots op is. Maar omdat de film me toch nog een beetje wist te grijpen ondanks mijn moralistische probleem en het feit dat ik gangsta-rap verafschuw neig ik toch naar een voldoende. Ik hou het op 2,5*

avatar van krc 4ever

krc 4ever

Wat zitten jullie te zeiken over medelijden en zielig. Het was in mijn ogen een goede actiefilm. Ik had niet verwacht dat dit toch een goede film werd. 50 was een goede acteur zkr voor de eerste keer

en jullie discusies over 8 mile en get rich or die tryin. Die films vallen in mijn ogen niet echt met elkaar te vergelijken. 8 mile is meer een grappige film terwijl die van 50 meer een actiefilm is.

Ik vond het vooral leuk dat ze constant op de mexicanen schooten, maar er zat iets te weinig humor in.

een 3 voor deze verassend redelijk goeie film

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Waardeloos acteerwerk. Echt van een kinderlijk slecht niveau. Zelfs de acteurs in 'slachtnacht' zijn nog beter dan 50 cent, en die zijn al een regelrechte ramp.

Wat een zielig verhaal zeg van deze 'ganger' rapper. Film boeide mij voor geen meter. Ik had liever ook een kogel door z'n kop gezien (aangezien de film slechts losjes geïnspireerd is op het leven van 50 cent). Die knakker deed mij niets. Had totaal geen gevoel bij hem. Waardeloos.

avatar van STEN_91

STEN_91

toch wel minder slecht dan ik had verwacht.. wel leuk om te zien maar eigenlijk gaat de film nergens over.. ik geef hem een welverdiende 2,5*

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Deze film viel mij best wel mee. Ik had er veel minder van verwacht. De hele film heeft mij wel kunnen boeien. Maar ik vond sommige scene's echt over the top.

Ik geloof vast wel dat het er hard aan toe ging in zijn leven maar sommige dingen zijn volgens mij wel erg gedramatiseerd en overdreven geweldadig neergezet.

Zoals die scene op het einde waar de manager nog even iemand doodschoot vlak voordat 50 ct op moest. Yeah right. Maar goed: gezien het "losjes" op zijn leven is gebaseerd mogen ze het dus lekker aandikken. Alleen ik kon me af en toe door de "overdrevenheid" niet goed inleven.

Ik geef hem 3*

avatar van Hyperbolic

Hyperbolic

50 heeft zijn image verneukt als artiest..maar dat neemt zeker niet weg dat hij goed heeft gepresteerd in deze film..ik vind deze film in zijn genre een topper..en mensen: niet zeiken omdat 50 de hoofdrol is *****

avatar van .Gangster.

.Gangster.

weetje wat 't is bij deze film moet je niet op de score lette. Want deze score wordt zeker niet neergezet op de mannier hoe de film loopt, of hoe die accteerd. Het gaat erom wie ze muziek mooi is. Wie fan van 50 cent is geeft hem een 5 en wie 50cent dom nep-gangster in ze muziek vind een 0,5 ik ben ook niet de grootste 50 cent fan maar ik ging er toch is goed bij zitten. En ik vind 't eigenlijk nog wel een top film als je ze muziek vergeet

**een 4.0 voor deze 50 cent**

avatar van waxs

waxs

thegoodfella schreef:

Ps de soundtrack van de film was ook gruwelijk

Het probleem zit hem wat mij betreft niet zo zeer in het verhaal wat overigens naar mijn mening wel wat wordt verheerlijkt maar voornamelijk in de acteer prestaties en de casting.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Ché Cliché schreef:

Dit kan ik helaas niet ontkrachten. Toch heb ik me wel vermaakt bij het kijken naar deze film, al is het maar wegens die kop van 50 Cent en alle clichées die voorbijrazen.

avatar van killerbee

ewalk

killerbee schreef:

De muziek die hij als kind luisterde was het vetst

BDP shit!

BDP en KRS One hebben hem blijkbaar niet goed genoeg geinspireerd.

avatar van Fl0riss

Fl0riss

Leuke film, beter geacteerd dan verwacht.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

ewalk schreef:

BDP en KRS One hebben hem blijkbaar niet goed genoeg geinspireerd.

Het is mij nog nooit opgevallen dat hij hier door geïnspireerd zou zijn. En dat monotone geneuzel van hem heeft niks met rap te maken.

brymj

ja maar het is ook net zoiets als gerard joling die vroeger NWA luisterde. het heeft niks te maken met zijn eigen genre muziek.

maar ik blijf bij m'n standpunt dat 50 een acteur van niets is. dat jongentje die zijn jeugd speelt veegt de vloer met hem aan.

ik kon het werkelijk waar niet geloven toen ie ging huilen, dat was wel één van de meest belachelijkste scenes ooit!

avatar van block busta

block busta

sommige delen van "da story" ;p zijn beetje saai ook al ben ik een zeer grote fan van 50 en zen homies.

avatar van Relax

Relax