• 9.379.424 stemmen

Get Rich or Die Tryin' (2005)

Misdaad / Drama | 117 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Jim Sheridan

Met onder meer: 50 Cent, Joy Bryant en Terrence Howard

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 9 februari 2006

Plot Get Rich or Die Tryin'

"If you think you know the story... You don't know the man."

Losjes gebaseerd op het echte levensverhaal van rapper 50 Cent, is dit het verhaal van een drugsdealer die besluit zich op zijn grote passie te storten: hip-hop. Om een fatsoenlijke carrière als rapper van de grond te krijgen, zal hij echter eerst afstand moeten nemen van de criminele wereld...

avatar van Chucky92

Chucky92

Don_Mat schreef:

Nee, hij staat voor de grap op nummer op nummer 1 van mijn top 10. Ik vind het 1 van de beste films die ik gezien, mede door het feit dat ik al heel lang naar de muziek van 50 cent luister. En ik dacht dat het niet verboden was toch?

Dus omdat 50 Cent een van je favoriete artiest is, is de film automatisch goed....?

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Sheridan heeft een gewaagde keuze te maken om dit project onder handen te nemen. Zo wist hij natuurlijk van in het begin dat er 100en negatieve recensies zouden komen die zich vooral richten op het wantalent van 50 cent. Dat de man beter in zijn muziek is dan in zijn acteertalent is wel duidelijk, maar toch is dit een alleraardige film met enkele sterke scenes en ene geode opbouw.

avatar van RJR

RJR

Overigens speelt mijn held Adewale Akinnuoye-Agbaje, bekend als Adebisi in de HBO serie Oz en Mr. Eko in Lost, ook een hele aardige rol als bad guy. Het plot rond de opkomst van Majestic vond ik mede daardoor interessanter dan het hele gedoe rond Marcus...

avatar van jippiekajee

jippiekajee

zeer goede misdaad film

en ook heel goed acteerwerk van 50 cent

er mogen meer films komen hoor...

avatar van Rhythm & Poetry

Rhythm & Poetry

Een van de weinige dingen van 50 Cent die ik heb kunnen waarderen. Hij is een redelijk acteur.

avatar van gigauser

gigauser

Vond het lang niet slecht geacteerd. Goede film.

Ik kan de verleiding niet weerstaan deze film met 8 Mile te vergelijken en kom tot de conclusie dat ik persoonlijk de film met Eminem beter vindt.

Dat is puur persoonlijk.

Veel plezier ermee.

avatar van starbright boy

Wat persoonlijk aanvallende berichten verwijderd.

avatar van Thomas83

Thomas83

Matige film, maar toch een stuk minder slecht dan wat ik er over had gehoord en van had verwacht. De film overschat zichzelf wel wat. Hij duurt te lang en er zitten wat rare emotionele scènes in die niet werken.
De acteerprestaties waren niet eens zo dramatisch. Op momenten was het wel gewoon slecht en 50 Cent kan niet acteren, maar het valt allemaal nog erg mee, en wat bijrollen worden nog best redelijk ingevuld. Maar sommige scènes werden wat al te klinisch gespeeld.
50 Cent doet in het eerste deel van de film een voice-over, en die is erg slecht met zijn monotone stem. De soundtrack is soms nog best raar, niet echt wat je verwacht van een film als deze. Er zit relatief ook weinig hiphop in. Verder qua verhaal en personages etc. wel een hoop cliché's. En de dialogen zijn vaak bijzonder slecht (met als dieptepunt misschien wel als Charlene aan Marcus vraagt "What do you do?", waarna hij antwoord "I am a gangster." Zij weer: "No really?", en dan hij "I am a rapper. A gangsta-rapper"). Het liefdesverhaaltje vond ik wat standaard overkomen, maar het meisje is in elk geval leuk.
De scène waarin Marcus is neergeschoten en je daar doorheen gemonteerd ziet hoe hij geboren werd is heel fout. Veel te gewichtig allemaal voor zo'n film, en het komt me ook bekend voor. Verder zitten er nog een stuk of twee best geweldadige scènes in de film, had ik niet verwacht. En ik had al helemaal niet verwacht dat er naakt in de film te zien zou zijn.
Het einde was zeker niet goed, maar het kon erger. Ik vreesde dat Majestic zou vertellen aan Marcus dat hij zijn vader is, maar dat gebeurde niet goddank. Dat was echt té voorspelbaar geweest. Wel vond ik dat laatste shot wat te stoer, ook beetje jammer.
Al met al beslist geen goede flm en hij duurt veel te lang en wil teveel, maar zo slecht als ik hem had verwacht was hij zeker niet. Ik wil er zelfs nog net een voldoende voor geven, een 2.5.

avatar van brymj

brymj

toen die 50 moest janken was echt lachwekkend slecht, zo'n neppe acteur zie je zelden

avatar van K@i

K@i

Beter dan verwacht

avatar van superbassie

superbassie

Hm, het viel me allemaal best mee eigenlijk. Had hem veel slechter verwacht. Als acteur stelt 50 Cent niks voor.

(Z'n tracks van de laatste jaren waardeer ik ook niet echt, maar je kan niet ontkennen dat het een goede zakenman is; hij heeft z'n miljoentjes wel gemaakt.)

De film duurde ook langer dan ik dacht. Ik verwachtte een standaard actiefilmpje van rond de 90 min. maar dit viel mee gelukkig.

Een kleine 3*

avatar van stephan73

stephan73

Nogal standaard misdaad-drama, met een nogal levenloze 50 Cent in de hoofdrol. Ook Terence Howard, die de laatste jaren omhoog wordt geprezen, kan de film niet redden.

Blijft de vraag waarom Jim Sheridan, die krachtige drama's maakte met My Left Foot en In Name of the Father, zo'n standaard film wilde maken.

avatar van Resh

Resh

Een zeer goede misdaad film. die heel boeiend voor mij was. 50 cent had ik zwaar onderschat hij acteerde echt heel goed. Deze film is me toch wel meegevallen.

dikke 3*

avatar van rokkenjager

rokkenjager

stephan73 schreef:

Poen misschien.....

avatar van Sjoerd_

Sjoerd_

Ik vond deze film niet zo heel slecht eigenlijk..

avatar van Rhythm & Poetry

Rhythm & Poetry

Ga hem toch verhogen aangezien deze film bij mij wel veel indruk achterlaat. Ben wel gefascineerd in het levensverhaal van 50, misschien juist omdat ik hem als rapper haat. Door deze film ben ik 50 beter gaan waarderen.

avatar van M1kee

M1kee

50 Cent opzich vind ik niks, ben dus begonnen aan de film met een negatieve kijk, maar uiteindelijk vond ik het een goeie film, hij acteerd heel goed, en mooi verhaal

3,0

avatar van Jan Vanhulle

Jan Vanhulle

mooi verhaal, maar geen topfilm, ook wel goed acteerwerk van de rapper

avatar van Ruben1994

Ruben1994

aardig geacteerd door 50 cent,..

ik heb een aantal jaren terug wel naar sijn muziek geluistert

dus is het wel leuk om te sien wat sijn verleden is,..

maar ik vind niet dat hij zo'n goede acteur is dat hij in meerdere films moet spelen, home of the brave is so'n voorbeeld

avatar van Jan Vanhulle

Jan Vanhulle

Fckin' with Majestic

avatar van vaneijck

vaneijck

Deze film krijgt van mij een 4.

Vond het verhaal erg indrukwekkend, 't hele lezen is van 50 erin verwerkt. Vanwege alle gebeurtenissen in zijn lezen is deze film vanzelf spannend geworden.

avatar van DaMovieJudge

DaMovieJudge

stephan73 schreef:

daar sluit ik me volkome bij aan,,,

naar mijn idee,, een zwakke publiciteits stuntje,,, of een zwakke uitwerking van curtis zijn droom om in een film een koole gangster te spelen..

avatar van Bart Simpson

Niet goed, niet slecht.

Ik houd het op een 2.5*

avatar van Nabiel_Martis

Nabiel_Martis

Niet slecht, grappig dat 50 cent der in speelt.

Ik houd het op een 3,5

avatar van LEIDENAAR187

LEIDENAAR187

Ik vind het een leuke film maar moet zeggen dat ik een redelijke 50 cent fan ben,en dat ik zowiezo hou van gangster-films zoals deze,die zich in the hood afspelen.

Ik weet dat het geen hoogstaande film is,en 50 cent houd redelijk stand omdat die gewoon zichzelf kan zijn en niet echt een rol hoeft te spelen,op een enkele scene na.

Ik begrijp het best als mensen dit geen goede film vinden,ik vind het wel een goede film,niet een superfilm ofzo,maar zeker vermakelijk.

avatar van laulau

LEIDENAAR187

laulau schreef:

is goed

verder geen commentaar

Het is niet verplicht iets neer te zetten hoor,lijkt wel alsof het moet en je het daarom maar zo neerzet.

Je reactie zal niet gemist worden hoor.

avatar van laulau

laulau

ieder eigen mening

avatar van drlina

drlina

brymj schreef:

Het is echt lachwekkend! Ik ben het helemaal met je eens!