Genre: Misdaad / Drama
Met onder meer: 50 Cent, Joy Bryant en Terrence Howard
Gesproken taal: Spaans en Engels
Releasedatum: 9 februari 2006
Plot Get Rich or Die Tryin'
"If you think you know the story... You don't know the man."
Losjes gebaseerd op het echte levensverhaal van rapper 50 Cent, is dit het verhaal van een drugsdealer die besluit zich op zijn grote passie te storten: hip-hop. Om een fatsoenlijke carrière als rapper van de grond te krijgen, zal hij echter eerst afstand moeten nemen van de criminele wereld...
Marcus
Justice
Young Marcus
Grandpa
Jaja
Blijft opmerkelijk dat deze regisseur zich hiermee bezig houdt. En die tijdsduur stemt me al niet vrolijk.
BoordAppel
Nou ja, het gegeven kan best een aardige film opleveren. Misschien kan 50 ook wel acteren, al betwijfel ik dat.
Phoenix
Krijgen we na 50 en MnM ook nog andere rappers die hun eigen leven dunnetjes op het witte doek over doen?
Naomi Watts
Er wordt gespeculeert over The Game, Sheek Louch, Prodigy en Business Instead of Games maar niks concreets.
Angrod_Pallanén
Als ze het een beetje goed doen, word dit echt wel een bijzondere film. Maar het zijn de acteerprestatie van 50 die getuigen dat het heel anders gaat lopen...
NietUniek
HUH...deze film is nog niet eens gemaakt...daar zijn ze nog mee bezig volgens mij...net als de game van 50
...niet The game...maar het SPEL
Naomi Watts
Is dat een kind op z'n arm?
Dat moet inderdaad zijn zoontje Marquise voorstellen.
Respekked
50 Cent geen Dr. Dre.
dus het was geen orgineel grapje van mij??
die dekselse andré ook altijd..
Naomi Watts
Is het een stand-in dan?
Ja, het gaat over zijn vroegere leven en aangezien zijn zoontje toen jonger was ga ik daar van uit. Die op de foto is Marquise niet in ieder geval. Misschien wordt Marquise wel gebruikt in de laatste scenes.
Naomi Watts
Vernoemt naar een vriend van Curtis geloof ik of het heeft iets te maken met de dood van zijn moeder.
jordybeukeboom
Is dat kind vernoemd naar deSade???
Dat zou wel wat zijn voor Mr. Massacre...
mikey
Simpele cover trouwens; leven en dood-idee op een hele vervelende manier weergegeven. Waarschijnlijk wordt dit een goede film ook nog eens (met een hele foute boodschap). Ik ga hem zeker zien.
jacom
Blijft opmerkelijk dat deze regisseur zich hiermee bezig houdt.
verbaast me ook.
ikvoereendjes
Yeah 50?? uhuh, dan maak je films als my left foot en in the name of the father en dan inneens get rich or die tryin'
moviefreak#1
Jim Sheridan wat ga je doen
Ik voorspel vele nominaties op de MTV Movie Awards
Zou 50 Cent nu echt denken dat we hem mer gaan waarderen als iedereen er achter komt dat hij gewoon te lam was om echt werk te zoeken en gewoon drugs aan kleine kinderen verkocht ?
Naomi Watts
Gewoon werk zoeken is moeilijk voor een thug uit Queens. Criminaliteit/dealen is vaak hun enige optie.
mikey
Queens is eigenlijk gewoon een middenstand wijk. Ik ben er wel eens doorheen gelopen. Volgens mij is 50 gewoon een crimineel die meer geld kon verdienen met rap. Chuck D was toch ook geen crimineel.
Naomi Watts
Met door een wijk heenlopen weet je niet hoe hun leven. Queens kan je misschien door heengelopen maar ik betwijfel of je in Queens Bridge bent geweest waar 50 woonde, ghetto ten top. Het gaat om de criminaliteit die daar heerst en de financiele omstandigheden die daar zijn.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime