• 9.379.744 stemmen

Get Rich or Die Tryin' (2005)

Misdaad / Drama | 117 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Jim Sheridan

Met onder meer: 50 Cent, Joy Bryant en Terrence Howard

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 9 februari 2006

Plot Get Rich or Die Tryin'

"If you think you know the story... You don't know the man."

Losjes gebaseerd op het echte levensverhaal van rapper 50 Cent, is dit het verhaal van een drugsdealer die besluit zich op zijn grote passie te storten: hip-hop. Om een fatsoenlijke carrière als rapper van de grond te krijgen, zal hij echter eerst afstand moeten nemen van de criminele wereld...

avatar van waxs

waxs

Ik vind brymj wel stoer.

avatar van brymj

brymj

waar hebben jullie het nou weer over??

avatar van Vat0sL0c0s_17

Vat0sL0c0s_17

Redelijke film. Veel shit in zijn leven. Laat goed zien hoe het leven in Amerika er uit kan zien. Veel beter dan al deze 'wannabee VS niggers" zoals in ons land. In Amerika is het pas heftig. Al met al kon deze film mij boeien.

avatar van N811

N811

Vat0sL0c0s_17 schreef:

Ben jij soms van de vato loco in utrecht.

LOL

avatar van Lad

Lad

Een halve *, wat een flutflim, die kerel woont nu in een sjieke buurt en is al zijn 'homies' vergeten.

Bovendien krijgt hij altijd lappen van mannen gelijk The Game, Snoop Dogg, ...

Lad schreef:

Bovendien krijgt hij altijd lappen van mannen gelijk The Game, Snoop Dogg, ...

Tevens zijn sexpartners. Anders had hij nooit kunnen komen waar hij nu is.

(En laten we hopen dat hij snel in de vergetelheid raakt)

avatar van lykathea

lykathea

Alleen naar boven kijkend lijkt het er verdomd veel op dat bowlingbal in z'n klauwen heeft, X-D

avatar van timburton

timburton

Erg goed drama had het kunnen zijn.

Want doordat 50 cent eigenlijk meespeelt verkracht hij de hele film.

Natuurlijk is het logisch dat niemand beter als 50 zelf zichzelf kan spelen, maar hij had beter eerst even op acteerles moeten gaan... Want ik heb apen beter zien toneel spelen. Toch nog 2 sterretjes. Want hij bleef erg vermakelijk, en er zat een er goed moraal in.

avatar van fritsje

fritsje

Waaaardelooooos!!! wat een kul . die 50 is gewoon een opgeblazen psychopatische zelfverheerlijker.Zelden zo een domme kutfilm gezien , hadden ze die imbiciele creep maar in zijn wieg gesmoord.

avatar van Eazyfan

Eazyfan

Ik heb deze film nog niet gezien, maar wat natuurlijk wel te verwachten was is dat de haatstemmen op 50 hier ook hun populariteit kennen zoals op MusicMeter met zijn albums. 8 Mile ken ik al, deze ga ik wel eens op tv zien als ze hem draaien, VT4 kennende met hun hype rond soms lachwekkend zielige films zal dit wel heus eens laten zien. Ik kan al niet wachten tot die dag aan breekt.

avatar van finalman

finalman

die film is niks voor mij, want ik hou sowieso niet van hip hop

• 1960 berichten

50 Cent heeft ook weinig met hiphop te maken.

BoordAppel

Behalve dat hij rapmuziek maakt, maar verder...

BoordAppel schreef:

Behalve dat hij rapmuziek maakt, maar verder...

Rap is nog steeds niet gelijk aan hiphop. Frans Bauer heeft ook weleens gerapt, betekent niet meteen dat hij hiphop is. En, zoals je al eerder kon lezen, vind ik het geneuzel van 50Cent weinig met rap te maken hebben. Het enige vette nummer waar hij in meerapt vind ik "hate it or love it" van The Game.

BoordAppel

Je vindt het gewoon niet goed wat 50 Cent maakt maar het blijft hiphop, of je nu wil of niet.

Dat is het niet.

avatar van Unxpected

Unxpected

hij kan beter geen films meer maken en gewoon full time met rappen door gaan.

alleen al dat plaatje waar ie die baby vasthoud is al erg genoeg.

hij lijkt wel een kidnapper

Nou ja ..

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Unxpected schreef:

hij kan beter geen films meer maken en gewoon full time met rappen door gaan.

alleen al dat plaatje waar ie die baby vasthoud is al erg genoeg.

hij lijkt wel een kidnapper

:?

rokkenjager schreef:

avatar van robertvanmourik

robertvanmourik

ik ben `t zwaar met BoordAppel eens

robertvanmourik schreef:

ik ben `t zwaar met BoordAppel eens

Ik niet, maar dat was al duidelijk. Zwart zijn, je naam jatten van een overleden gangster (uit een soort eerbetoon?), in je gezicht geschoten zijn (en dit in elk interview weer vertellen) en rappen, betekent nog niet dat je hiphop bent. Pimpen en geld verdienen hebben niks, maar dan ook niks met hiphop te maken. En wat is in Godsnaam de boodschap van Candyshop (and let you lick my lollypop. Kom op, zeg!).

50 was gewoon een ordinaire drugsdealer uit Queens, gepusht door Jam Master Jay (is wel hiphop). Hij had het leven wat hij nu had niet hoeven te "lijden". Het is ook zeker niet iets om trots op te zijn of een film over te maken.

Ruzie zoeken met mensen zoals Nas, is vanuit hiphop-oogpunt gewoon een domme zet, maar niet vanuit commercieel oogpunt. Helaas is de grens tussen die twee de laatste jaren vervaagd.

Hiphop wordt ook vaak als muziek stroming gezien, maar in wezen is het een cultuur. Rap is de muziek die daar vaak bij hoort, maar ook Mary J. Blige wordt tot de hiphop gerekend. Als ik 50 dan al bij een stroming moet plaatsen, zou het in de eerste plaats pop zijn en als subgroep rap (vooruit, want dat geneuzel kunnen we al helemaal geen zingen noemen).

BoordAppel

Ik word zo moe van dat "nee, dat is hippop, geen hiphop" geneuzel als mensen iets wat overduidelijk binnen de hiphop valt niet als hiphop zien alleen omdat ze het niet goed vinden.

50 Cent rapt over hiphopbeats en heeft typische cliché gangstarap lyrics. Dat is gewoon hiphop, klaar. Dat het commercieel is en al veel eerder en veel beter gedaan werd doet daar niets aan af.

TimD

Het gaat nu best offtopic, maar nee; het is geen hiphop, en in je post hierboven is te lezen waarom niet. Zoek zoek en gij zult vinden

avatar van ewalk

ewalk

Psycholamp heeft een goed punt. het is iets waar ik mij ook steeds over verbaas. HipHop en Rap worden door veel personen als synoniem gezien terwijl rap onderdeel is van HipHop. Net zoals graffitti, break-dance, dj'ing etc.

Of Frans Bauer HipHop maakt wanneer hij rapt vind ik persoonlijk meer een moreel dillema dan eentje voor taalpuristen.

BoordAppel

Alles wat 50 Cent doet is al door anderen gedaan, maar hij is dan ineens geen hiphop en die anderen wel... tsja. Met twee maten meten heet dat.

TimD

Nee. Je ziet dat verkeerd.

BoordAppel

Dank voor deze constructieve bijdrage...

avatar van ewalk

ewalk

Tja, of 50 hiphop lifestyle heeft kan ik moeilijk beoordelen omdat ik de man toch te weinig ken. Indien hij alleen maar cash wil verdienen door een kusntje toe doen noem ik het geen hiphop. Daar zijn er inderdaad heel veel van Boordappel. Maar ik ken de man zijn motieven te weinig omte kunnen zeggen of hij nou wel of geen hiphop is.

BoordAppel

Daar zijn er inderdaad heel veel van Boordappel.

Ik weet het, en het lijkt me dat 50 ook in die categorie valt. Maar het blijft hiphop.

Om Andre 3000 maar eens te quoten:

I met a critic, I made her shit her drawers

She said she thought hip-hop was only guns and alcohol

I said "Oh hell naw!" But yet it's that too