Genre: Animatie / Familie
Geregisseerd door: Carlos Saldanha
Met onder meer: Ray Romano, John Leguizamo en Denis Leary
Releasedatum: 29 maart 2006
Plot Ice Age: The Meltdown
"Kiss your nuts goodbye."
Het einde van de ijstijd nadert en de dieren vinden hun nieuwe, natte, warme omgeving heerlijk: smeltende waterparadijzen met warme geisers. Manny, Sid en Diego ontdekken echter dat het waterparadijs wel heel nat wordt en komen erachter dat de gigantische dam op instorten staat. Als dit gebeurt, loopt hun hele omgeving gevaar. Er is maar één manier om hun wereld van de ondergang te redden en ze besluiten op een gevaarlijke missie te gaan.
Manny (stemrol)
Sid (stemrol)
Diego (stemrol)
Ellie (stemrol)
Crash (stemrol)
Eddie (stemrol)
Fast Tony (stemrol)
Lone Gunslinger Vulture (stemrol)
Scrat (stemrol)
Dung Beetle Dad (stemrol)
Angrod_Pallanén
Na 100 stemmen klinkt het vooral heel erg nietszeggend.
Hoezo? 100 stemmen vind ik aannemelijk genoeg toch?
film_kaza
ik heb ice age 5 sterren gegeven. ik zou deze ook dolgraag willen zien. en ik blijf die eekhoorn leuk vinden
Materny
De making-of was trouwens prachtig.
Het verschil tussen deze en de 1e film is werkelijk fenomenaal kwa details, zeer knappe software hebben ze hiervoor ontwikkeld.
Ben zeer benieuwd, en ga daarom ook voor het eerst naar een animatie-film kijken in de bios.
ropjuh89
ik ben echt de enige die hier geen zin in heeft he ik snap echt niet wat er nou zo geweldig is aan ice age 1 ik vond er geen zak aan dus ik ga deze echt niet kijken
Ieder z'n meuk, maar zulke vrienden heb ik ook.. gaan we deze film kijken, ben ik ongeveer de enigste die snoei en snoeihard lacht!
of zij hebben geen humor, of ik heb geen humor; ik vind Ice Age 1 zo ongelooflijk geweldig man! ik ga zeker naar deel 2! toppie!!!
joepvdz
Idd machtig gewoon, al helemaal met die dodo's. Ik heb hem gisteren voor de 4de keer gezien en ik moest nog steeds lachen.
Pacino88
Beste scene, moet toch wel zijn, wanneer Sid net de meloen heeft bemachtigd, en hem dan op de grond gooit. Humor op zijn best.
In het vervolg heb ik ook zeker interesse.
BlueSword
zondag ga ik naar deze film, can't wait.
Eem
Ik wil deze ook zó graag zien, omdat deze film (deel 1) me vooral van binnen laat lachen, het heerlijke sarcasme van Manfred en die dommige Syd die het o zo vaak gelijk heeft met zijn ongecontroleerde antwoorden, het geen slappe lach, meer een ontzettend vrolijk gevoel van binnen.
Nog even wachten op mijn vrijkaartjes en hoppa!
wesmouton
Ik moet en wil deze zien. Ik weet sowieso dat hij weer schitterend gaat zijn.
can't wait, ga dit weekend kijken.
Purmerend
Volgens imdb is dit de titel en ook de poster daar is zonder 2.
ropjuh89
Ik moet en wil deze zien. Ik weet sowieso dat hij weer schitterend gaat zijn.
can't wait, ga dit weekend kijken.
Inderdaad, gaat gewoon weer zeer schitterend worden, ga morgen of zaterdag...
nog even een auto zien te regelen.
Mark86
Ik vond het einde (laatste 2 minuten) met Scrat wel erg origineel voor een animatiefilm, denk alleen niet dat veel kinderen precies begrijpen wat daar gebeurde
eelco
2 zal vast beter zijn dan deel 1 maar ik vindt het net zo goed als shrek 1 en 2 vooral die ezel prachtig dat is het zelfde als die beesten in ice age geweldig leuk....die humor vooral.... ik vond madagascar en little chicken hierbij niets.. hahahahahaha Meltdown wil ik zien!!!!
JorritS
Heb trailer ook gezien in bioscoop, zet wel weer de toon
Een trailer moet weliswaar niet te veel over de film verraden, maar om alleen de eekhoorn te laten zien :S Maar toch hilarisch
maxcomthrilla
Nu staat er hetzelfde plaatje als op IMDB. Die andere was leuk, maar deze hilarische eekhoorn is nog beter!
Moviestar
Film was erg leuk, beter vond ik dan het eerste deel.
Er zat genoeg humor in de film en er zaten ook wat "spannende" momenten in. Het verhaal klopt ook wel, daar is tenminste over nagedacht (wat volgens mij niet bij alle sequels gebeurd). Het eekhoorntje scratch is erg leuk maar vond ik op een gegeven moment ook wel te veel, op een gegeven moment was het genoeg en wist ik het wel met die noot. Al met al een erg leuk avondje bioscoop, de betere films beginnen weer te komen, 4,5*
mikoz
Gewoon erg leuke animatie , Perfecte Hoofdfiguren die meestal in dit soort films ontbreken , dan lijkt iedereen op elkaar. Scratch , Manny , Sid en ... zijn ieder erg leuke personages die het grootste aandeel in de film hebben , vooral scratch is weer geweldig en die zorgt ook voor de beste scenes en de meeste humor.
Nadelen waren misschien het simpele verhaal en de redelijk saaie bijfiguren maar ach , dat kan de pret toch zeker niet drukken.
Leuke familiefilm met als uitschieter de eekhoorn en de buidelratten.
kitno
gewoon leuke film zorgt zeker voor vermaak.in dit genre moet je gewoon nergens aan denken en vooral op de personages letten.
pannekoek
ik vind het een hele slechte film als ik het zeggen mag ik vond hem niks aan
The_Phoenix
Erg leuke film.
Veel humor, sommige dingen waren heel mooi gemaakt. Ik vond het in ieder geval een meer dan waardig vervolg, en ik denk zelfs wat leuker dan deel 1. De komische momenten waren er genoeg, en die sabeltandeekhoorn in jacht op zijn eikeltje bleef geweldig
Erg vermaakt dus, 4.5* vind ik wel verdiend!
Biatch
Jaaaaaaaaaaaa geweldig vervolg!
Ben een grote fan van ice age 1 en deze moest ik dus zien.
Had de grootste lol van de wereld.
Jaaaaaaaaaaaa geweldig vervolg!
Ben een grote fan van ice age 1 en deze moest ik dus zien.
Had de grootste lol van de wereld.
Manman! Je maakt me echt ongeloofelijk jaloers! Ik zou vanavond gaan maar ging niet door!
Hahaha, ik heb er wel gruwelijk veel zin in. Als ik zo die reacties hoor.
donnie darko
Ik vond het ook een waardig vervolg op het eerste deel. Weliswaar in totaal misschien iets minder origineel dus ook iets minder, maar dat verschil was miniem. De humor blijft ongeveer van hetzelfde niveau maar de eerste film was wel net iets grappiger.
De eekhoorn was in deze film wel grappiger als in de eerste. Veel meer aanwezig, dat in ieder geval.
Voor de rest vond ik de bijpersonages ook niet allemaal even geslaagd. Vooral de buidelratten vond ik nogal flauw, maar sid, diego en manny blijven de show stelen.
Ook de animatie is zeer mooi, met als hoogtepunt de overstromingscene
Het liedje van de gierenwas ook een zeer leuk moment. En natuurlijk het geweldige einde met Scratt.
3.5* voor een fijn filmpje. Ik heb me goed geamuseerd.

The Ice Age Adventures of Buck Wild

2009

Ice Age
2002

Disney moet animatiestudio Blue Sky Studios sluiten door coronacrisis

Drie films om bij af te koelen tijdens deze hittegolf

Intouchables

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
Fantasy / Avontuur, 2003

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
Fantasy / Avontuur, 2011
mammothsloth ice agebarrier iceice melting icebergvillainfloodinggeliefdendeluge vervolgcomputer animatiesaber-toothed tigerледниковый период blue sky