Genre: Fantasy / Drama
Releasedatum: 9 maart 2000
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot The Green Mile
"Paul Edgecomb didn't believe in miracles. Until the day he met one."
Nu Paul Edgecomb zijn dagen slijt in een bejaardentehuis, kijkt hij terug op zijn leven als gevangenisbewaker. Jarenlang heeft hij dienst gedaan in de 'Dodengang' van de Cold Mountain gevangenis. Paul denkt vooral terug aan 1935. Ten tijde van de Grote Depressie ontwikkelde Edgecomb een bijzondere band met één van de gevangenen. De zwarte reus John Coffey werd beschuldigd van de verkrachting en de moord op twee kleine meisjes. Er was alleen iets heel bijzonders met hem aan de hand...
- IMDb (8,6 / 1541935)
- Trailer (YouTube)
- The Green Mile (BoekMeter)
- The Green Mile (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Percy Wetmore
'Wild Bill' Wharton
Dean Stanton
BoordAppel
Verhoogt naar 5* en in mn top 10. Echt pr8ig. En dat die dingen uit Coffeys mond dr nie uitzagen is echt bullshit. En SBS moet zeker dood en wel door 2 redenen: 1. Ze onderbreken de film door Hart van NL 2. Volges mij hebben ze de film ingekort. ik heb de film n x gedownload en ik meen me toch te herrineren dat als Del gexecuteerd wordt zn hoofd in de fik vliegt en t dr best rot uit ziet, dit was nu gewoon weggehaald! We leven verdomme toch niet in Amerika! Zeker weten doe ik t nie omdat ik t boek ook heb gelezen en daar wordt t ook lekker verteld.
Jordy
Other Nominees:
Green Mile, The (1999) - Michael Clarke Duncan
Magnolia (1999) - Tom Cruise
Sixth Sense, The (1999) - Haley Joel Osment
Talented Mr. Ripley, The (1999) - Jude Law
De film met Caine heb ik niet gezien, maar Cruise en zelfs Law waren wel een stukkie beter dan Duncan als je het mij vraagt
NERD
Inderdaad BoordAppel, nu je het zegt.... Dat heb ik ook gemist, het staat namelijk wel op de (huur)DVD.
Da Jando
Dit is de eerste film waarbij ik echt met tranen in mijn ogen zat. Bij geen enkele andere film heb ik dat gehad. Goed actuerwerk allemaal, vooral de manier waarop John Coffey praat, dat maakt hem nog zieliger.
BoordAppel
T was me niet opgevallen toen ik m keek en waarschijnlijk heeft iemand anders t al gezegd, maar John Coffey = Jesus Christus.
Nou je het zegt.
En hij stierf voor onze zonden...
pjotr
Hmmm..maar om er dan zo'n einde aan te plakken waarin Coffey een deel van zijn gave overdraagt op Hanks en het muisje zodat ze alletwee lekker oud worden.....ik weet het niet hoor.....
bramnoor
190 min. is ruim 90 min. te lang.Anders had ik hem wel een hogere waardering gegeven
mellie
Nou dit vind ik ook een van de betere films.. Het is dan wel een beetje ongeloofwaardig van die krachten die hij heeft maar dat maakt wel het verhaal spannend. Tom Hanks is altijd goed ook weer in dit verhaal.. VOnd wel de executiemomenten soms een beetje van de enge kant en Mr. Jingles vond ik een leuk muisje.. Ik moest een traantje laten op het einde.. Krijgt 4 sterren
Phooze
Vond jij deze film niet leuk en komisch dan?
EmDee
tom
Daar geef ik je gelijk in, maar ik kan mij best voorstellen dat mensen van deze film in een deuk kunnen liggen.
De Knip
Leuke en dolkomische film die je gezien moet hebben.
Ik moet nu ook ff reageren! dolkomisch? als je dat vindt.....nou ja laat idd maar...
Dit is toch een ontroerende film, neem je woorden terug, geef gewoon toe man!
Je hebt wel gelijk dat iedereen deze gezien moet hebben.....
pinky
- 1999 stemmen
Een puur grotemensensprookje. Tikkeltje gladjes: er wordt me een berg clichés uit de kast getrokken! Het sadistische neefje van de baas, die achterlijke gevangene met zijn troeteldier, ga zo maar door. Maar goed, dat mag in sprookjes. En het moet gezegd: de film boeit van begin tot eind, en da's een heel stuk! Ik ben er alleen nog niet helemaal uit wat de moraal is. (Zoals jullie weten, jongens en meisjes, hebben sprookjes een moraal.)
Is de moraal dat we zo slecht zijn, dat Onze Lieve Heer het niet langer kan aanzien? Dat je het niet moet overdrijven met plichtsbesef? Hanks had toch gemakkelijk zijn verhaal aan de grote klok kunnen hangen en zo de domme neger kunnen promoveren van terdoodveroordeelde tot de nieuwe Jomanda? (O nee, de oude: hij was eerder.) Maar nee, hij moest zo nodig geroosterd worden.
Nee, ik denk dat de moraal is dat medeplichtigheid aan roosteren op eigen verzoek (lees: euthanasie op grond van psychisch lijden) zwaar gestraft wordt door de hogere machten. En dat wil er wel in in de Bible Belt.
****
amv@123
Ik ben het met Camy eens, wat betreft de ondertiteling. Dat mocht echter het genot van de film niet drukken. Fantastische film!
Banjo
- 2032 berichten
Dead man walking!
god wat werd er hier goed in gacteerd prachtig gewoon!
met een sterk verhaal en een heel mooi einde.
ik geef m 4 sterren komt misschien nog een halfje bij.
theresia
Heb er geen andere woorden voor dan heel goed en belangrijk wat ik vind niet voorspelbaar.
BoordAppel
Wat vond je kwalijk aan de filosofie en waar zaten er plot holes in?
cornelis
Kwalijk vind ik de filosofie dat er zoiets als een Slecht Iemand bestaat, personificatie van Het Kwaad. Veel te makkelijk wat mij betreft (in de hoedanigheid van 2 clichématige figuren, de redneck serial killer en de sadistische bewaker).
Plothole i bijv de volslagen ongeloofwaardig gepresenteerde organisatie van de confrontatie met de vrouw-met-tumor, die op dat moment in de film overigens al een dik uur in de lucht hangt. Alles geregeld, behalve het inlichten van de chef? Waarom zou die tegen zijn geweest?
De schaamteloze wijze waarop de meerderheid van de bewakers samenspant tegen de sadist (ipv hem op correcte wijze aan de kant te laten zetten) kon me ook niet overtuigen.
En dan ook nog eindigen met die boeketreeks voice over. Bweuh.
BoordAppel
Dr zitten gewoon 2 "slechte" mensen in de film. Dat heeft niets met de personificatie van het kwaad te maken. Een sadistische bewaker is wel een redelijk cliche ja, maar in een gevangenis (en zeker niet op Death Row) is het niet ongebruikelijk dat er psychopaten in de cel zitten.
Die meeting kan je ongeloofwaardig vinden maar dan is het niet meteen een plot hole. De directeur zou natuurlijk tegen zijn geweest. Hij weet niet beter dan dat Coffey een kindermoordenaar is en die wil hij natuurlijk niet in huis hebben. Volges mij stelt ook iemand voor om hem in te lichten maar dan zegt Edgecomb dat de directeur niets zou geloven wat ie niet zag.
Ze hadden Percy niet op de correcte wijze aan de kant kunnen zetten omdat hij vrienden had op hooggeplaatste plaatsen.
FAQ - Veel gestelde vragen
Welke Academy awards heeft The Green Mile gewonnen?
- Beste mannelijke bijrol (Michael Clarke Duncan) - Beste film - Beste geluid - Beste scenario
Wat is de speelduur van The Green Mile?
189 minuten

Klassieker 'The Green Mile' van Frank Darabont is binnenkort te zien op Netflix

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

'The Green Mile' is straks niet meer te streamen: 'Eerste film ooit waarbij ik traantjes voelde prikken'
Iconische dramafilm 'The Green Mile' keert binnenkort terug op Netflix

The Shawshank Redemption