Genre: Fantasy / Drama
Releasedatum: 9 maart 2000
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot The Green Mile
"Paul Edgecomb didn't believe in miracles. Until the day he met one."
Nu Paul Edgecomb zijn dagen slijt in een bejaardentehuis, kijkt hij terug op zijn leven als gevangenisbewaker. Jarenlang heeft hij dienst gedaan in de 'Dodengang' van de Cold Mountain gevangenis. Paul denkt vooral terug aan 1935. Ten tijde van de Grote Depressie ontwikkelde Edgecomb een bijzondere band met één van de gevangenen. De zwarte reus John Coffey werd beschuldigd van de verkrachting en de moord op twee kleine meisjes. Er was alleen iets heel bijzonders met hem aan de hand...
- Trailer (YouTube)
- The Green Mile (BoekMeter)
- The Green Mile (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Percy Wetmore
'Wild Bill' Wharton
Dean Stanton
jipt
Waauw! Dit is goed, gewoon heel goed. Zo echt en zo realistisch, deze film zonder tisseudoos hoogtwaarschijnlijk onmogelijk, uitzonderlijk mooi. Goed acteer werk.
Realistisch? In tegendeel, juist heel onzinnig en vals. Ligt eens toe wat er zo realistisch aan is?
congo
Alle films zijn naar mijn mening subjectief, maar eerlijk gezegd kan IK (en daarmee bedoel ik IK) weinig voorstellen dat iemand niet onder de indruk was.
RandallFlagg24
Stephen King is een god. 2 van zijn verhalen in de top 3. Boek van deze film ik nog veel beter dan de film vind ik, mijn favoriete King-boek. Anyway goede film!
mar007
en wat is er zo onzinnig en vals aan dan?
ipman-99
Deze film is een juweel en de zoveelste heropfrissing. Tom Hanks speelt een uitstekende rol. Dit is in mijn ogen één van de beste films aller tijden !!! Neemt je mee in het verhaal van de eerste tot de laatste seconde ..., je wordt erin meegezogen !!! Klasse film !!!
mar007
kan ik me ook niet voorstellen.
Boenga
Het aantal mensen dat 2,5 of minder geeft, is meer dan een paar enkelingen; die zijn allicht niet onder de indruk. Ik in elk geval niet...
congo
Dat mar007 (en ook ik) dat vinden zegt natuurlijk niet dat dat zo is. Ik kan het alleen niet voorstellen.
mar007
inderdaad kan het me moeilijk voorstellen maar uiteraard zijn er ook mensen
die deze film niet goed vinden.
congo
Eindelijk heb ik The Green Mile weer eens herzien en dat was ook nodig. Ik blijf het erover eens dat dit een mooie film is die de harde werkelijkheid combineert met sprookjes-achtige-trekjes. Maar toch begin ik de film een beetje cliché te vinden op sommige aspecten. Met een halfje verlaagd dus. Hetzelfde geldt overigens voor The Shawshank Redemption.
JohnWilliams
Snap ik inderdaad niets van, cliché is iets wat in deze film niet voorkomt.
congo
Snap ik inderdaad niets van, cliché is iets wat in deze film niet voorkomt.
Ach kom op. Michael Clarke Duncan's personage is toch wel sympathiek maar erg cliché. Zulke types heb ik al vaker in films gezien.
AC1
Kan geen cliché zijn want al de andere gevangenisfilms laten altijd een harde, meedogenloze bewaker zien. (drumslag)
congo
Alsof Percy dan niet de genadeloze gemene bewaker is.
mar007
inderdaad juist het menselijke en warmte van deze bewakers in deze film maakt
het anders dan in de meeste gevangenis films.
tom hanks en ook david morse zetten hier een prachtige rol neer.
deze film is wat mij betreft onvergetelijk en alles behalve cliche.
congo
Nou John Coffey is anders een zeer cliché personage. De vriendelijke zwarte man.
tommykonijn
Klopt, maar hij wordt dan wel op een heel bijzondere manier overgebracht.
congo
Dat kan dan wel zo zijn, maar dan nog vind ik dat wel opvallend. Maar zoveel negatief geluid wil ik The Green Mile niet geven, want over het algemeen vind ik het een mooie film.
Montanafan1990
The Green Mile is en blijft de beste film die ik ooit heb gezien.
wood23
Soms, heel soms gebeurt het dat er een werkelijk prachtige film gemaakt wordt, The Green Mile is daar zeker één van. Wat een juweeltje! Deze film heeft werkelijk alles wat zo'n geweldige film nodig heeft. Een geweldige cast, een schitterende omgeving, prachtig filmwerk en boven alles een buitengewoon en adembenemend goed verhaal. Zo goed dat je aan het einde van de film met een brok in je keel achterblijft. Wauw... Tom Hanks is ook weer brilliant zoals altijd.
RuudC
The Green Mile doet natuurlijk nog het meest denken aan The Shawshank Redemption. Niet gek uiteraard, omdat beide films door Frank Darabont geregisseerd zijn, Stephen King beide verhalen geschreven heeft en beide films gaan over tragische figuren in een Amerikaanse gevangenis. Verder is de sfeer natuurlijk exact hetzelfde. Of het ging er halverwege de vorige eeuw inderdaad anders aan toe, of het is een geromantiseerd beeld dat Darabont schept, maar ik geloof niet dat er iemand is die een gevangenisfilm op dezelfde manier kan brengen.
The Green Mile heeft een prachtig verhaal en omvat meerdere mooie karakters. Bij de meeste zit er nog een mooi stukje karakerontwikkeling bij in. Het gaafste personage is wat mij betreft John Coffey. De zwarte reus die bang is in het donker. Erg leuke rol van Michael Clarke Duncan. Sowieso heb ik hier geen slecht acteerwerk gezien. De meeste gevangenisbewaarders en alle gevangenen zijn interessante personages die echt wat toevoegen aan het verhaal. Naja, verhaal… Eigenlijk is het niet veel meer dan een serie mirakels in de dodencel. Door dat laatste aspect hangt er wel een interessante sfeer en dat maakt het niet minder interessant om te volgen. Soms is het (prachtig) emotioneel. Het is me alleen net teveel een aflevering ‘een dag in de dodencel’. Ik mis een richting.
Zodoende is het einde een teleurstelling en de reden waarom ik geen vijf sterren geef. Het is niet dat ik zat te snotteren bij Coffey’s executie, maar het gebeurt allemaal wel vrij abrupt. Alsof men door had dat de tijdsduur al tegen de drie uur opliep. Ik heb het boek niet gelezen, dus ik kan en zal me daar verder niet over uitweiden. Ik vond alleen dat deel in het verzorgingstehuis compleet overbodig.
KijkopFilm
Goede film. Ik vond het wel lastig om er in te komen.
Ik voel de vliegjes nog in mijn mond]
nclo
Net gezien, ik ben niet veel vaker onder de indruk geweest. Echt geweldig. Zo'n combinatie van drama en fantasy heb ik niet eerder gezien. Wat ik ook erg goed aan de film vond was dat de film jou de personages wil laten voelen. Zo'n aardige grote reus als John heb je al gauw zo veel sympathie voor terwijl zo'n klootzak als Percy je het liefst zelf in de stoel wilt zien zitten. Gelukkig kwam hij ook in het gesticht terecht wat mijn honger enigszins stilde. Verder vond ik het acteurwerk gewoon fantastisch. Ik vind het niet alleen terecht dat Duncan een prijs won, maar Tom Hanks en Sam Rockwell vond ik ook geweldig. Rockwell omdat ik wel een zwak heb voor mensen die een gestoorde maniak zo goed in beeld kunnen brengen. Hulde! 5 stars en niet eentje minder.
Humphrey
Keiharde realistische film met een spiritueel tintje, op een zeer subtiele wijze verweven in het geheel van het verhaal. Super acteerprestatie van nagenoeg alle acteurs, in het bijzonder van Tom Hanks en Michael Clarke Duncan. Die film moet je zeker gezien hebben. 4*.
JohnWilliams
Keihard?
Het bedoelt denk ik: realistisch (op de vliegjes na
Wat je er ook van vind keihard en realistisch zijn nou net niet twee woorden die ik aan deze film zou verbinden.
Montorsi
Realistisch...
Lijken me inderdaad alles behalve toepasselijke termen.
FAQ - Veel gestelde vragen
Welke Academy awards heeft The Green Mile gewonnen?
- Beste mannelijke bijrol (Michael Clarke Duncan) - Beste film - Beste geluid - Beste scenario
Wat is de speelduur van The Green Mile?
189 minuten

Klassieker 'The Green Mile' van Frank Darabont is binnenkort te zien op Netflix

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

'The Green Mile' is straks niet meer te streamen: 'Eerste film ooit waarbij ik traantjes voelde prikken'
Iconische dramafilm 'The Green Mile' keert binnenkort terug op Netflix

The Shawshank Redemption