Genre: Fantasy / Drama
Releasedatum: 9 maart 2000
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot The Green Mile
"Paul Edgecomb didn't believe in miracles. Until the day he met one."
Nu Paul Edgecomb zijn dagen slijt in een bejaardentehuis, kijkt hij terug op zijn leven als gevangenisbewaker. Jarenlang heeft hij dienst gedaan in de 'Dodengang' van de Cold Mountain gevangenis. Paul denkt vooral terug aan 1935. Ten tijde van de Grote Depressie ontwikkelde Edgecomb een bijzondere band met één van de gevangenen. De zwarte reus John Coffey werd beschuldigd van de verkrachting en de moord op twee kleine meisjes. Er was alleen iets heel bijzonders met hem aan de hand...
- Trailer (YouTube)
- The Green Mile (BoekMeter)
- The Green Mile (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
'Wild Bill' Wharton
Dean Stanton
deja
Goede film
Vooral mooie scénes, die muis vond ik vooral het leukst
een dikke verdiende 3.5
PROPAYNE
Meesterwerk.
Zowel in boek als in film.
Alle actuers zijn geweldig.
De film blijft verbluffen, elke keer weer.
TheBunk
Net zo matig als The Shawshank Redemption. Veel overeenkomsten met die film qua plot en sfeer. Oversentimenteel, houterig acteerwerk van Hanks. Een grote, huilende neger raakt bij de meeste mensen wel een gevoelige snaar.
Rogyros
Een grote, huilende neger raakt bij de meeste mensen wel een gevoelige snaar.

puckb96
Inderdaad PROPAYNE: een meesterwerk! Het is jaren geleden dat ik de film voor het eerst zag, maar heb hem nu eindelijk weer eens herzien. Dit blijft toch gewoon een prachtige film. Het verhaal al zelf vind ik al prachtig. Het einde voel ik toch altijd wel even in mijn maag qua gevoel. Acteerwerk houterig? Wat een onzin. Tom Hanks speelt een glansrol, net zoals iedereen. Michael Clarke Duncan laat in deze film ook zien wat voor acteerprestaties hij kan leveren.
Een must-see voor elke filmkenner dit prachtig stukje cinema.
Dejive
Als je deze film niet hebt gezien dan mis je in mijn ogen echt een klassieker.
Dit vind ik echt 1 van de mooiste films die ik ooit gezien heb..zeker in mijn top 5 aller tijden.
JustMike
verwacht geen actiespektakel zeg ik alvast van te voren. Het is een drama film, maar wel een verdomd goede!
hoestsiroop
Goede film, alleen duurt hij misschien net een uurtje te lang.
Masterbrain
Na een herbekijking worden de gevoelens toch wat sterker en intiemer.
Kon het niet laten om mijn stem van 3.5 naar 4 te verhogen , dit pronkstuk heeft het verdient.
Een Stephen King verfilming van Darabont. Dat was bij zijn eerste film bij mij een schot in de roos. Bij de tweede, deze dus, gaat het echter mis. Met The Green Mile krijg ik een film voorgeschoteld, die op elk gebied toch een stuk minder indrukwekkend en goed is.
De film heeft zeker wel zijn sterke punten, en die zijn vooral bij de acteurs te zoeken. Hanks is degelijk, maar Clarke Duncan, Cromwell, Dean Stanton en vooral Sam Rockwell spelen allemaal erg goed. Het verhaal is redelijk, maar tevens behoorlijk voorspelbaar. Op zich niet erg, ware het niet dat de weg ernaar toe behoorlijk aan de lange kant is en alles door het erg trage tempo soms ook behoorlijk wegzakt. Maar over de gehele linie gezien is het allemaal erg degelijk.
Ook de uitwerking van de personages is niet geweldig. Ze worden allemaal nogal kleurloos en zwart-wit neergezet. Daarnaast wordt op een te gemakkelijke manier sympathie voor de gevangenen opgewekt. Ze worden menselijk behandeld, maar hun achtergronden of misdaden die ze hebben gepleegd krijg je niet horen, waardoor je makkelijker met ze zou moeten kunnen meeleven. Ook de uiteindelijke afwikkeling met Clark Duncan wordt iets te lang uitgewijd. Ik vond de film richting het einde erg sentimenteel worden en daar teveel op inspelen.
De uiteindelijke afloop deed mij ook niet zo heel veel. Het lag er allemaal iets teveel bovenop. Ik vind het geen hele slechte film, maar wel eentje, die iets te gemakkelijk mikt op sentiment en daarmee poogt te scoren. De sterke cast en het redelijke verhaal houden de boel nog enigszins overeind, maar warm of koud word ik hier niet bepaald van.
gert_r
Kwartet! Na Birdy, The Shining en Stalker weer een boekverfilming die beter is dan het boek zelf!
JohnWilliams
Een parel van een film door de sterke acteerpresentaties van de heren en een steengoed verhaal!
Eindelijk na al die jaren gezien, ik wilde eens de tijd nemen voor deze film en ik ben blij dat ik dat gedaan heb. Geweldige acteur die Clark Duncan, ontzettend goed. De film heeft een enorme indruk op mij gemaakt, ik zat na de film nog even met open mond, en dat zegt wat. Een sterk verhaal, de film slurpt je als het ware mee in die wereld en dat gevangenisleven. Het was vrij apart om bepaalde scènes te bekijken maar hoe onredelijk ze ook leken, ze waren prachtig in scene gebracht. Het begon goed, het eindigde goed...ik heb geen slecht iets over deze film te melden. Hij staat in de top 10 van moviemeter en na het zien van deze film snap ik ook echt waarom die daar staat en kan ik het er alleen maar 100 % mee eens zijn dat deze film hoog staat op de lijst van 'beste films'.
- 1948 berichten
Boek moet ook wel erg slecht zijn dan.....
- 1948 berichten
Dat is jou mening, ik denk daar iets anders over.
JohnWilliams
Dat is jou mening, ik denk daar iets anders over.
2 puntjes? Wat hebben ze in de film anders gedaan dan?
- 1948 berichten
1 personage is weg gelaten in het verzorgingstehuis waar Paul Edgecomb zit, en en op het einde ziet Paul John Coffey jaren later staan onder een brug.Het zijn niet echt hele belangrijke dingen, maar voor de rest kan ik geen andere dingen opnoemen, want hij was voor de rest exact het zelfde.
JohnWilliams
Die op die brug had wel mooi geweest...
- 1948 berichten
Ja ik vond het erg jammer dat ze dat weg hebben gelaten, maar goed. De rest hebben ze gewoon fenominaal verfilmd.
DonPeliculón
Wat is de betekenis van die brugscène dan? Dat hij is teruggekeerd uit de dood?
- 1948 berichten
Betekenis... Het gaf de pijn van Paul aan en zijn berouw van zijn daad. Net zoals ik al zei, kleine niet echt belangrijke puntjes zijn veranderd.
DonPeliculón
Ja, maar werd ermee bedoeld dat Coffey even teruggekeerd was op aarde of was het meer een soort verbeelding van Paul waardoor hij terugdacht aan zijn moeilijke beslissing?
DonPeliculón
Ik vermoed het 2e, want Coffey was zeker dood. En het verhaal leende zich niet voor zo'n goedkoop plot vond ik.
Inderdaad, ik vermoed ook dat het dan de tweede optie is. Dat zou ook prima passen in de stijl van het verhaal.
mar007
mooie indrukwekkende film
goed acteerwerk
ik kan nog steeds niet het einde zien zonder te huilen
uitmuntend
MizKriz
Moet steeds tranen laten rollen tijdens de laatste executie,
prachtig acteerwerk van Tom Hanks en Michael Clarke Duncan (die John Coffey vertolkt)
Heb er geen woorden voor.
Verhaal zelf, niet te kort dradig, niet te langdradig, gewoon een perfecte film.
Goed geacteerd, goede fictie
Verdiend echt wel 5*
notsub
Vluchten is niet mogelijk bij dit drama. Je wordt toch wel gepakt door dit uitzonderlijk mooie verhaal. Perfect is het echter niet. De lengte speelt me zeker parten en veel karakters worden te nadrukkelijk cliché neergezet. Het acteerwerk is natuurlijk wel in orde en de spirituele magie maakt het af.
blok
Wat overschatte, maar natuurlijk wel heel vermakelijk film. En met een paar mooie rollen van Tom Hanks en David Morse.
lisa2716
Waauw! Dit is goed, gewoon heel goed. Zo echt en zo realistisch, deze film zonder tisseudoos hoogtwaarschijnlijk onmogelijk, uitzonderlijk mooi. Goed acteer werk.
FAQ - Veel gestelde vragen
Welke Academy awards heeft The Green Mile gewonnen?
- Beste mannelijke bijrol (Michael Clarke Duncan) - Beste film - Beste geluid - Beste scenario
Wat is de speelduur van The Green Mile?
189 minuten

Klassieker 'The Green Mile' van Frank Darabont is binnenkort te zien op Netflix

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

'The Green Mile' is straks niet meer te streamen: 'Eerste film ooit waarbij ik traantjes voelde prikken'
Iconische dramafilm 'The Green Mile' keert binnenkort terug op Netflix

The Shawshank Redemption