• 9.376.883 stemmen

Genre: Fantasy / Drama

Alternatieve titel: Stephen King's The Green Mile

Geregisseerd door: Frank Darabont

Met onder meer: Tom Hanks, David Morse en Bonnie Hunt

IMDb beoordeling: 8,6 (1.543.053)

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 9 maart 2000

Plot The Green Mile

"Paul Edgecomb didn't believe in miracles. Until the day he met one."

Nu Paul Edgecomb zijn dagen slijt in een bejaardentehuis, kijkt hij terug op zijn leven als gevangenisbewaker. Jarenlang heeft hij dienst gedaan in de 'Dodengang' van de Cold Mountain gevangenis. Paul denkt vooral terug aan 1935. Ten tijde van de Grote Depressie ontwikkelde Edgecomb een bijzondere band met één van de gevangenen. De zwarte reus John Coffey werd beschuldigd van de verkrachting en de moord op twee kleine meisjes. Er was alleen iets heel bijzonders met hem aan de hand...

Paul Edgecomb

Percy Wetmore

'Wild Bill' Wharton

Dean Stanton

1,5 ster waardering,realistisch?

ieder zijn eigen mening natuurlijk maar jeetje dat is wel weinig hoor....

avatar van Wardsteiner

Wardsteiner

Wat een film... Verschrikkelijk goed acteerwerk en een sterke personages. Een andere draai dan bij andere gevangenisfilms. Ik vnd het alleen jammer dat de special effects een beetje afleiden van het verhaal. Ze passen niet echt in de sfeer van de film, had misschien anders opgelost kunnen worden. Voor de rest heeft de film me 3 uur lang totaal niet verveeld. Heb ik anders gezien, en is zeker een pluspunt.

avatar van filmfreak 101

filmfreak 101

Heel mooie film,echt een pareltje,hele goeie acteurs met vele bekende koppen onder andere tom hanks.Het verhaal is simpel maar goed,de verhaalopbouw verloopt traag maar is nergens storend,de film duurt lang maar zonder langdradig te worden,er zitten nog veelonopgeloste geheimen in de film maar dat geeft de film weer een extra toets om over na te denken....echt hartverwarmend en het einde zet tot nadenken,niets op aan te merken een dikke 4!

1,5 ster waardering,realistisch?

ieder zijn eigen mening natuurlijk maar jeetje dat is wel weinig hoor....

Dat is realistisch ja, een simplistische, oppervlakkige, moralistische en sentimentele tearjerker verdient niet meer wat mij betreft.

mar007

nou het heeft duidelijk geen zin om hier verder nog op in te gaan.

Montorsi

Lijkt me juist wel, denk dat het meer zin heeft er dieper op in te gaan dan te zeggen 'dat is wel erg weinig hoor..'

mar007

je had al aangegeven dat de film volgens jouw niet meer verdient en het is duidelijk dat

jij deze film niet waardeert en dat mag ieder zijn ding.

dat ik het niet met je eens ben is ook duidelijk.

ik vond het helemaal niet oppervlakkig.

deze fantasy/drama vind ik juist zo mooi omdat het zich onderscheid van de meeste

gevangenis films,warmte en menselijkheid is ook wel eens fijn om te zien en ja het sentimentele

waar jij het over hebt past helemaal bij deze film en daar stoorde ik mij niet aan.

ik vind dit een erg mooie film en er wordt naar mijn mening schitterend in geacteerd.

mij heeft het in ieder geval aangegrepen en er mogen van mij meer van dit soort films gemaakt

worden.

en als iemand dan vervolgens 1,5 ster geeft vind ik dat moeilijk te begrijpen,en als je heel even

objectief naar deze film kijkt dan is dat gewoon niet reeel,maar dat vind ik nou eenmaal.

Montorsi

het is al vreemd om te zeggen 'objectief gezien is dat niet reeel, vind ik'. Dat is net zoiets als zeggen dat chocola objectief een lekkere smaak heeft omdat je dat zelf vindt. Een simpel sprookje, met makkelijke simpele emoties, platte eendimensionale personages, opgelegd sentiment (die is goed, die is slecht, dit moet je zielig vinden). Echt geen film die je ontegenzeggelijk objectief kwaliteitvol kan noemen.

En eigenlijk geef je op maar een term van mij een reactie. Je zegt dat het sentimentele past, goed dat kun je vinden. Maar wat vind je hier zo diepgaand (niet oppervlakkig) aan dan? En op de andere punten ga je helemaal niet in. Verder niet zo'n punt hoor, ik weet toch wel dat deze film werkt omdat mensen hier een traantje om laten op het einde.

mar007

dat is niet wat ik zeg, ik zei; als je objectief naar deze film kijkt dan is het niet reeel om 1,5

ster waardering te geven(dus even los gezien van een eigen mening)

john coffey zit onschuldig in de gevangenis en heeft een bijzondere gave,natuurlijk mag je dit

als een sprookje bestempelen het is ook een fantasy/drama.

de karakters van de personages in deze film vind ik niet oppervlakkig en de gevoelens en emotie

heeft wel degelijk diepgang.

jij noemt het een simpel sprookje met simpele emoties,

ik noem het een mooi verhaal met mooie en aangrijpende emoties.

opgelegd sentiment?vind ik niet het wordt niet opgelegd maar doordat het zo goed en

overtuigend wordt neergezet wordt je meegesleurd in emoties.

maar jouw beleving van deze film is anders dan mijn beleving en daar veranderen we niets aan.

avatar van starbright boy

Je somt alleen maar eigen mening op. Er is geen enkele manier om een film te beoordelen zonder mening. Beoordeling is mening.

mar007

tenzij je objectief naar een film kijkt.

natuurlijk beoordelen we een film naar eigen mening maar ook al vind ik een film

niet goed dan kan ik nog wel inzien dat een film bepaalde kwaliteiten heeft en begrijp ik

waarom iemand het wel goed vind.

natuurlijk moet je een stem uitbrengen naar eigen mening.

en dat ik mijn mening opsom komt omdat er naar gevraagd werd....maar goed.

avatar van starbright boy

Je verwart objectief met onbevooroordeeld. Dat is wat anders. Objectief naar een film kijken kan niet, want je vindt altijd wel iets.

avatar van Reinbo

Ik vind het ook een simplistisch draakje. En begrijp de 5* dan weer nauwelijks. Maar veel mensen hebben blijkbaar behoefte aan meehuilen. Ikzelf zoek hele andere prikkels als ik een film kijk. Hou zelf enorm van simele aktie, mits goed gedaan kan ik dat geweldig vinden, maar dan zit ik anderhalf uur vol adrealine in mijn lijf, dat ervaar ik liever dan dat ik 3 uur naar een film kijk die me enkel op het eind aan het huilen maskt (lukt bij mij ook niet, maar dat is wat ik van de liefhebbers begrijp).

Maar ik ga dan ook niet roepen dat die films diepgang hebben en de personages zo mooi en echt zijn. Een dimensionale karikaturen zijn het veelal, net als hier. Acteerwerk is ook verre van bijzonder, effectief, maar niet uitzonderlijk.

avatar van dr channard

dr channard

Pracht van een film

avatar van Lewis-06

Lewis-06

Reinbo schreef:

Ikzelf zoek hele andere prikkels als ik een film kijk

Misschien kijk je gewoon teveel pornofilms.

Lewis-06 schreef:

Misschien kijk je gewoon teveel pornofilms.

Die hebben over het algemeen minder platte personages dan deze.

avatar van AC1

AC1

Ik vind het gek dat sommige niet zien dat Darabont talent heeft. Ja, het is zoetsappig maar hij vertelt het wel heel sterk. Of je nu van de emotie houdt of niet, het staat er wel. Het maakt me benieuwd voor andere projecten van Darabont.

avatar van Reinbo

Hij is een degelijk filmmaker. Maar werkt alles op bijzonder platte en makkelijke wijze uit. Nolan idem. En Verhoeven is eenzelfde vaardig doch ook qua cinematografie conventioneel verteller, maar zijn personages zijn vaak vele malen echter en zijn films lopen over van idee (en humor), ook iets wat bij beide eerst genoemde volledig ontbreekt.

@reinbo

ik ben zelf ook een liefhebber van actie films maar zo heel af en toe komt er een film uit zoals

de green mile en dat kan ik dan wel waarderen.

wat bedoel je met dimensionale karikaturen?

@starbright boy

ergens heb je hier gelijk in hoewel ik me toch af vraag in hoeverre het mogelijk is om objectief naar

een film te kijken.

maar doet er verder ook niet toe aangezien we hier onze mening geven .

avatar van AC1

AC1

Reinbo schreef:

Verhoeven en echte personages? Heb jij Total Recall of Starship Troopers dan niet gezien?! Nee, ik denk niet dat Verhoeven een goed voorbeeld is.

avatar van Dk2008

Dk2008

@starbright boy

een film te kijken.

maar doet er verder ook niet toe aangezien we hier onze mening geven .

Dan kan niet, door de ene film wel en de ander niet te kijken ben je al niet objectief bezig. Zelfs onbevooroordeeld-kijken is al moeilijk.

@dick2008

dat is ook moeilijk maar niet onmogelijk.

avatar van Lewis-06

Lewis-06

Reinbo schreef:

Die hebben over het algemeen minder platte personages dan deze.

zie je wel !

mar007 schreef:

ster waardering te geven(dus even los gezien van een eigen mening).

Ja... dus het is wel wat je al zei, alleen niet letterlijk. Zover was ik ook nog wel.

In ieder geval, het is al vaak genoeg gezegd, maar films beoordeel je niet objectief, simpelweg omdat het onmogelijk is. Muziek beoordeel je ook niet objectief, als je iets niet mooi vindt klinken dan vindt je het niet mooi klinken. Je kunt hoogstens concluderen dat je een film (of muziek) niks vindt, maar wel ziet dat er ook dingen goed aan zijn. Bijvoorbeeld dat je wel hoort dat een muziekstuk goed in elkaar zit ofzo, of dat je vindt dat een film goeie special-effects heeft, ik noem maar wat...

..maar ook dan is er weinig wat ik uit deze film kan halen. Buiten de al genoemde zaken vind ik de muziek brave eenheidsworst, acteerniveau is ook niet bijster hoog (Hanks is altijd Hanks en is nu ook Hanks, zie niet wat daar nou 'objectief' goed aan is), camerawerk etc is bijzonder gewoontjes. Zoals ik ook al eerder in deze thread heb gezegd vind ik de film kijkbaar, met 3 uur is het opzich geen heel waanzinnig vervelende kijkervaring, 1.5* dus. Maar na die drie uur blijft er helemaal niks over wat bijblijft. De hele film draait om het einde, want daar gaan de tranen vloeien, alles staat in dienst van de biggelende tranen op het einde, ik vind dat gewoon geen kwaliteit van een film. Gewoon een hele simpele, makkelijk scorende, ongenuanceerde Hollywoodfilm. Sprookje, wellicht, maar dat is niet direct een vrijbrief om personages plat te slaan en te bepalen wie zielig is en wie niet. Ik ken sprookjes (zelfs uit Hollywood) met meer nuance dan in deze film.

AC1 schreef:

Uh, Starship Troopers was een satire, daar was alles bewust plat. Kijk eens naar zijn andere 10 films. Zelfs een Robocop wist hij tot mens te maken. Zijn personages zitten ook vaak vol

Met tegenstrijdigheden en zijn allerminst zwart/wit. Daarbij bevatten bijna al zijn films maatschappij commentaar.

@montorsi

het is inmiddels duidelijk hoor waarom deze film jou niet bevalt en dat respecteer ik wel,

alleen denk ik er totaal anders over.

wij zitten niet op een lijn wat deze film betreft en daar is verder niets mis mee toch?

ach ja zoveel mensen,zoveel verschillende smaken.

maar 1,5 ster....

Montorsi

ik weet dat het duidelijk is wat ik er van vind, maar ik probeerde te laten zien hoe de verhouding objectiviteit - film in elkaar zit.

@montorsi

ja en dat is goed gelukt hoor,dat is ook wat ik probeerde duidelijk te maken,

dat je dus als je iets niet mooi vind(muziek of film)wel de kwaliteit of iets anders ervan kan zien maar dat het je persoonlijk niets doet verder.

en ik begrijp dat jij deze film op geen enkele vlak waardeert behalve dan dat je het kijkbaar

vond.

dat kan en mag natuurlijk.

avatar van coño

coño

Zoetsappig cliché. Sprookjes horen niet thuis in de gevangenis!

avatar van sierrra

sierrra

coño schreef:

. Sprookjes horen niet thuis in de gevangenis!

Waarom niet?

FAQ - Veel gestelde vragen

Welke Academy awards heeft The Green Mile gewonnen?

- Beste mannelijke bijrol (Michael Clarke Duncan) - Beste film - Beste geluid - Beste scenario

Wat is de speelduur van The Green Mile?

189 minuten