• 9.376.802 stemmen

Genre: Fantasy / Drama

Alternatieve titel: Stephen King's The Green Mile

Geregisseerd door: Frank Darabont

Met onder meer: Tom Hanks, David Morse en Bonnie Hunt

IMDb beoordeling: 8,6 (1.543.053)

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 9 maart 2000

Plot The Green Mile

"Paul Edgecomb didn't believe in miracles. Until the day he met one."

Nu Paul Edgecomb zijn dagen slijt in een bejaardentehuis, kijkt hij terug op zijn leven als gevangenisbewaker. Jarenlang heeft hij dienst gedaan in de 'Dodengang' van de Cold Mountain gevangenis. Paul denkt vooral terug aan 1935. Ten tijde van de Grote Depressie ontwikkelde Edgecomb een bijzondere band met één van de gevangenen. De zwarte reus John Coffey werd beschuldigd van de verkrachting en de moord op twee kleine meisjes. Er was alleen iets heel bijzonders met hem aan de hand...

Paul Edgecomb

Dean Stanton

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Een plaatje van een film, één van mijn favorieten

Om hem op tv te bekijken heeft één nadeel, namelijk dat de executie scenes zijn uitgekleed.

Op de dvd zijn die namelijk veel harder & heftiger, maar blijkbaar mag dat niet vertoond worden op televisie. S'avonds na elfen mag je wel op de commerciele zenders bij vrouwen tussen de benen kijken, maar iemand zogenaamd hard zien sterven is uit den boze.

En de reclames verpesten zo'n topfilm helemaal, die moet je gewoon in één ruk uitkijken en niet uit het verhaal gehaald worden door Smiths chips, Dove zeep, Whiskas e.d.

Ik ga hem op dvd bekijken, dat is alweer een tijdje geleden

avatar van JeroenE.

JeroenE.

Hoi Genius

Haha daar heb ik over het algemeen geen last van. Alleen bij Avatar kreeg ik tranen in m`n ogen. Ik hoop vooral dat het niet al te langdradig en saai word. En ik kijk normaal nooit drama films maar voor deze maak ik is een uitzondering.

• 19752 berichten

Soms wordt het wel saai en langdradig, maar uiteindelijk heeft alles wel een doel.

Het begin alleen al weer met die schitterende muziek. Kippenvel!

avatar van Onweersvlieg

Onweersvlieg

echt top. ik hou van gevangenis films, 4,5 ster!

avatar van MOOIMAN

MOOIMAN

Ik heb deze film zelfs een hoger cijfer gegeven, omdat hij me blijft boeien. Elke keer weer even kijken, maar ik zie hem dan ook steeds weer geheel uit. Kijk maar naar de statistieken. Een behoorlijke opgaande lijn qua gemiddelde. Ik ben dus niet de enige die The Green Mile steeds meer gaat waarderen.

avatar van kramersietse

kramersietse

3 en half uur is wel heel lang! Hadden we nou iemand anders gehad dan Tom Hanks in de hoofdrol dan had ik de film uitgekeken, bwaah! De boek is beter dan de film, alleen die Coffey is goed gecast zeg, veruit de beste acteur in de film. Wie ook goed acteert is die muis, die sterfactie deed ie subliem, ik geloofde het echt dat ie doodging, tranen gehuild zeg haha.

Nee, deze film hadden ze niet uit hoeven te brengen, The Shawshank ben ik nog meer gaan waarderen door deze gedrocht van een film. Ben nu helemaal fan geworden van de Tim Robins fanclub.

Zie ook net dat deze film in de top 250 op 4(!?) staat. Qua verhaal zou het gekund hebben maar met deze acteurs dus echt niet he!

avatar van Hakunamatafaka

Hakunamatafaka

Kom kom.

avatar van Rogyros

Rogyros

kramersietse schreef:

Jij vindt Tom Hanks en David Morse niet goed spelen? Twee superacteurs, vooral Tom Hanks. Je zult wel wat tegen hem persoonljk hebben. Je bent echt de eerste die ik meemaak dat Tom Hanks geen goed acteur is.

Gelukkig zijn de meesten het ook niet met je eens, getuige de waardering hier en ook de 8,3 op IMDB.

avatar van Ramon K

Ramon K

Twee superacteurs, vooral Tom Hanks.

Ik vind hem vooral saai en eenzijdig. Dus ik ben de tweede?

• 19752 berichten

Nee hoor, Tom Hanks is gewoon geen goede acteur, maar deze film trekt de mindere dingen recht.

avatar van Reinbo

Korte samenvatting: Om te huilen.....

zo goed

avatar van Peter Ho

Peter Ho

moviemafketel schreef:

Hij is een goede acteur, maar jij VINDT het geen goede acteur.

Peter Ho schreef:

Hij is een goede acteur, maar jij VINDT het geen goede acteur.

Jij vindt het een goede acteur en ik vind het een slechte acteur, laten we het dan maar zo oplossen

avatar van Peter Ho

Peter Ho

moviemafketel schreef:

Prima, je vond het geen goede acteur, maar opeens vindt je het een slechte acteur. das een verschil.

• 19752 berichten

Okeej geen goede acteur is bij mij dus slecht, maar goed misschien zie jij er nog een tussenweg in. Ik verhoog trouwens met een half punt, want deze film grijpt me elke keer weer aan en dat is gewoon knap.

avatar van paramount

paramount

Absolute wereldtopper!

avatar van Bla

Bla

Halfje erbij, Wild Bill blijft briljant.

avatar van Ronnuz

Ronnuz

Vanavond natuurlijk weer gezien en ik blijf bij de 5*.

Topacteurs. Topfilm.

avatar van mrkos

mrkos

Pfff net weer gezien en was is het toch een topfilm! Iedere keer weer pakt hij mij! Echt een wereldtopper inderdaad!!!

• 19752 berichten

Ik vind hem ook echt oprecht beter dan TSSR.

Denk dat het buitengewone net nog iets extra's toevoegt aan het geheel.

En de muziek vind ik ook mooier. TSSR staat dan ook niet in mijn top 10.

avatar van Genius

Genius

Weer gekeken deze avond, hele avond in beslag genomen.

Heeft geen tijd gekost, heeft tijd genomen..

Wat een topfilm hé. 5 ***** van mij.

Geweldig acteerwerk van allen, helemaal super.

Bij veel films die ik kijk valt van mij de hele film al af als iemand niet goed acteerd.. wat jullie?

Dit is briljant, voor mensen die deze nog niet gezien hebben..

KIJKEN!! Super..

avatar van DevilsKiss

DevilsKiss

We hebben hem net weer gekeken, het is gewoon super opgebouwd. Als je de tranen of natte ogen synchroom met Tom Hanks krijgt snap je de film goed! Alleen jammer van de reclame.

Al met al het is en blijft een Super Film!

avatar van mbb

mbb

Ongeloofelijk goede film, ik heb er geen andere woorden voor.

avatar van Genius

Genius

DevilsKiss schreef:

Al met al het is en blijft een Super Film!

Inderdaad 'Devilskiss' inderdaad!

avatar van jipt

jipt

scholtie schreef:

Prachtig verhaal, ga heb vanavond zeker weer kijken.

En de film gaat er niet om of hij schuldig of onschuldig is, dat is het subplot. Het hoofdplot gaat om de bovennatuurlijke krachten die hij heeft.

Ja dat zal wel maar dan is het wel heel onnatuurlijk uitgewerkt.
Wooow een neger met superkrachten laten we hem afmaken

avatar van Kiros

Kiros

Goede film, beetje langdradig soms. Sowieso een lange zit om een paar uur naar Tom Hanks te kijken.

3 uur naar de wijzers van de klok kijken, is spannender dan het acteerwerk van Hanks.

Als saai een gezicht had, wist ik hoe hij eruit zag.

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

In bijna alles was dit een fantastische film geweest, ware het niet dat begin en eind een potsierlijke dwaling moeten zijn geweest om een een of andere Hollywood context te fabriceren. Wat is dat jammer, verdomme.

Stel je voor: het verhaal begint met de grote sterke neger met de twee kindertjes in zijn armen en eindigt als Paul het kettinkje om 'het wonder' hangt.

Voor de liefhebbers: St Christoffel.

avatar van Outblasty

Outblasty

Toch heb je een 3,5* gegeven? Dan vind jij 3uur op de klok kijken toch nog een 7 waard.

• 19752 berichten

Voor de liefhebbers: St Christoffel.

Moet ik sarcasme in je tekst herkennen, want snap eigenlijk nog niet wat je slecht vindt aan de film.

FAQ - Veel gestelde vragen

Welke Academy awards heeft The Green Mile gewonnen?

- Beste mannelijke bijrol (Michael Clarke Duncan) - Beste film - Beste geluid - Beste scenario

Wat is de speelduur van The Green Mile?

189 minuten