Genre: Fantasy / Drama
Releasedatum: 9 maart 2000
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot The Green Mile
"Paul Edgecomb didn't believe in miracles. Until the day he met one."
Nu Paul Edgecomb zijn dagen slijt in een bejaardentehuis, kijkt hij terug op zijn leven als gevangenisbewaker. Jarenlang heeft hij dienst gedaan in de 'Dodengang' van de Cold Mountain gevangenis. Paul denkt vooral terug aan 1935. Ten tijde van de Grote Depressie ontwikkelde Edgecomb een bijzondere band met één van de gevangenen. De zwarte reus John Coffey werd beschuldigd van de verkrachting en de moord op twee kleine meisjes. Er was alleen iets heel bijzonders met hem aan de hand...
- Trailer (YouTube)
- The Green Mile (BoekMeter)
- The Green Mile (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Percy Wetmore
'Wild Bill' Wharton
Dean Stanton
vdc
Deze film staat op m'n verlanglijstje.
Wordt woensdag vertoond op La Une (Waalse TV), ben nog aan het twijfelen of ik dàn wel zou kijken. Zal weer zo'n gedubte versie zijn... M'n frans is behoorlijk maar niet perfect.
bylar
Ik gaf een 3, en die blijft mooi staan.
Iets te sentimenteel voor mij, wellicht. Wel mooi gedaan allemaal hoor.
U-96
- 2081 stemmen
Ik heb hem een keer gezien in een bus onderweg naar Parijs, maar ik vond hem niet zo heel bijzonder. Toch wel mooi in elkaar gezet.***
Nick Kang
Dit vind ik een zeer mooie film. Het blijft me fascineren dat verhaal over die grote gozer. Mijn ma heeft het boek van Stephen King gelezen en ze zegt dat het nog beter dan film is. Maar laat maar want ik ben niet zo'n lezer. Ik heb hem al een paar keer gezien maar hij blijft leuk. ik geef hem 4.5 sterren.
empirekees
Adembenemend mooie film! Door de langere speelduur, kon alles goed uitgewerkt worden.
Het leek wel veel korter te duren dan hij was. Maar veel goed acteerwerk. En veel leuke muziek tussendoor zoals, 'Cheek to Cheek', 'I can't give anything but love', 'Have you ever see a dream walking'
Fantastisch...5*
landrover
Welke is beter, the green mile of the shawshank redemption, en wrom?
bioscoopzaal
Welke is beter, the green mile of the shawshank redemption, en wrom?
Appelen met peren ...
Ondanks het feit dat beide films zich in de gevangenis afspelen, gebaseerd zijn op verhalen van Stephen King en geregisseerd werden door Frank Darabont, zijn het twee totaal verschillende films.
Zonder veel te verklappen, wil ik toch zeggen dat Shawshank een meer realistische aanpak verkiest (en paralellen vertoont met Escape From Alcatraz), waar The Green Mile eerder magisch-realistische genoemt kan worden.
Het zijn echter allebei meesterwerken, en welke nu beter is, is eigenlijk moeilijk te zeggen ... dat zal je zelf moeten uitmaken.
Nick Kang
ik ben het helemaal met bioscoopzaal eens. Maar ik vind The Shawshank Redemption toch beter dan The Green Mile.
U-96
- 2081 stemmen
Vind ik eerlijk gezegd een rare vergelijking. De verhalen zijn totaal verschillend. Alleen omdat ze in een gevangenis zich afspelen, dezelfde regisseur en schrijver heeft, vind ik niet echt een reden om ze te vergelijken.
Nick Kang
Dat was al duidelijk gemaakt hoor U-96 dat je de films niet kan vergelijken. zie bericht bioscoopzaal.
Newbie
Het is mij totaal niet opgevallen dat de film lang duurde, dat is een goed teken geloof ik. Ik vindt het een pracht van een verhaal en voor de rest een mooie film. Ik geef het 3,5 * ( wat voor mij veel is voor een drama film
replicator
Ontroerende film, ik heb nog nooit zoveel traantjes gelaten voor een film
4,5 ster!
nrggirl
die film krijgt van mij een 5 het is een zeer mooie film met een meeslepend verhaal ik kon na een half uur niet meet van achter de TV komen om de film verder te bekijken. Tom Hanks heeft goed werk geleverd voor deze film.
Melkor
Zeer meeslepende film, maar soms zaten er echt momenten in, die er voor mij gerust uit mochten gelaten worden. (en nee, ik bedoel niet dat hij mensen kan genezen). Vooral op het laatste vond ik het een beetje "over the top" toen hij zei dat hij 108 jaar is, en dat die muis nog leeft, je weet wel wat ik bedoel.
Maar al bij al, een goed drama met een zeer meeslepend verhaal en goede acteerprestaties. 4*
sn@ke
- 2077 berichten
Erg uitzonderlijke,lange maar wel erg boeiende film. Het kleurgebruik is erg mooi net zoals de muziek. Het verhaal heeft veel bovennatuurlijke elementen en zit erg goed in elkaar. Maar vooral de acteerprestaties van Tom Hanks en Michael Clarke Duncan zijn fenomenaal. De film heeft veel mooi in beeld gebrachte scenes en boeit de hele tijd. Het bovenatuurlijke element stoorde me soms wel wat maar voor de rest is dit een ongezien pareltje. De eindscene(waar hij op de elektrische stoel moet) was erg aangrijpend en erg mooi in beeld gebracht ,klasse. 4*
roda
prachtige film, met een briljant verhaal en uitstekend acteerwerk.
de film blijft 3 uur lang boeien.
Jaap
Het is inderdaad een topfilm, alleen wat ik vind is dat de rol die tom hanks heeft, totaal niet voor hem geschikt is. Ik vind hem meer een acteur voor cast away en comedy's, niet voor serieuze rollen en film. Was in mijn ogen niet geweldig van regisseur. Verder top film!
roda
ik vond Tom Hanks juist wel erg goed.
welke acteur had je dan liever in die rol gezien ?
lindastuurman
Als er 1 ding vervelend is dan is het wel het feit dat men acteurs graag in een hokje stoppen. Die mag alleen comedy doen, die alleen drama en de andere alleen gangster films.
KillaJah
Prachtig geacteerd maar vind zoals verschillende onder jullie het magische een beetje overbodig. Ik ben niet zo katholiek opgevoed en van mij mocht het spirituele wonder/god gedoe weggelaten worden. Maar dan was de essentie van de film weg dus wat zit ik hier te lullen. Een prachtige film! ****
Pierre1
Deze film staat op m'n verlanglijstje.
Koop 'm gewoon op DVD voor €11,99 (BSEEN DVD)
SSeagal
The green mile weerspiegelt weer opnieuw de typische sfeer die Stephen King vaak weet neer te zetten. Een zeer goed drama, met een bijzonder verhaal, soms misschien tegen het overdrijven aan, maar verder een prachtfilm. ****
Wie is de mol?
Een van de betere verhalen van Stephen King van de laatste jaren, en in tegenstelling tot veel verfilmingen van boeken ook een hele goede film.
Goede sfeer en goede acteurs. Kortom een lange film (ruim 3 uur) waarbij ik me geen moment heb verveeld. 4,5 **
John Doe
De mensen die casten kijken meestal naar acteurs die eerder al een soortgelijk personage juist hebben neer kunnen zetten.
Bartelehiem
Een pracht film waarbij ik menig traan heb laten vloeien. Zeker het kijken waard!
4 sterren heeft deze film van mij ontvangen
Gegroet Bartelehiem
WB
Dat een film zonder één actiescène, zonder al teveel special effects, en in zo'n rustige sfeer, op een vierkante decameter, en zo emotioneel, ZÓ goed kan uitpakken! Toppie! Had dit totaal niet van deze film verwacht, maar wat wil je ook met een Stephen King story hè
Toppertje, met zeer goeie acteurs...
4 sterren!
De Knip
Als ik mn lijstje met 4,5 sterren bekijk, moet deze eigenlijk een trapje hoger:
*****
Purmerend
Een hele goede film. Er zit van alles in Spanning, humor, machteloosheid, oneerlijkheid, drama en fantasie.
Maar ik ga voor de humor.
Vooral met die ene scene met 1 gevangene die spuugt, pist en als toppunt een chocolade koekje vermaald in zijn mond en dan uitspuugt in een bewaker z'n gezicht. En dan die irritante lach van hem prachtig gespeeld.
lngrid
Hm, ben er nog niet uit hoeveel sterren ik hem geef. De eerste 2/2,5 uur vielen me flink tegen. Zulke platte karakters. Maar ik moet zeggen dat ik uiteindelijk toch wel onder de indruk ben.
FAQ - Veel gestelde vragen
Welke Academy awards heeft The Green Mile gewonnen?
- Beste mannelijke bijrol (Michael Clarke Duncan) - Beste film - Beste geluid - Beste scenario
Wat is de speelduur van The Green Mile?
189 minuten

Klassieker 'The Green Mile' van Frank Darabont is binnenkort te zien op Netflix

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

'The Green Mile' is straks niet meer te streamen: 'Eerste film ooit waarbij ik traantjes voelde prikken'
Iconische dramafilm 'The Green Mile' keert binnenkort terug op Netflix

The Shawshank Redemption