• 9.376.903 stemmen

Genre: Fantasy / Drama

Alternatieve titel: Stephen King's The Green Mile

Geregisseerd door: Frank Darabont

Met onder meer: Tom Hanks, David Morse en Bonnie Hunt

IMDb beoordeling: 8,6 (1.543.053)

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 9 maart 2000

Plot The Green Mile

"Paul Edgecomb didn't believe in miracles. Until the day he met one."

Nu Paul Edgecomb zijn dagen slijt in een bejaardentehuis, kijkt hij terug op zijn leven als gevangenisbewaker. Jarenlang heeft hij dienst gedaan in de 'Dodengang' van de Cold Mountain gevangenis. Paul denkt vooral terug aan 1935. Ten tijde van de Grote Depressie ontwikkelde Edgecomb een bijzondere band met één van de gevangenen. De zwarte reus John Coffey werd beschuldigd van de verkrachting en de moord op twee kleine meisjes. Er was alleen iets heel bijzonders met hem aan de hand...

Paul Edgecomb

'Wild Bill' Wharton

Dean Stanton

avatar van FisherKing

FisherKing

Platte karakters vond ik wel meevallen....

lngrid

Ik niet. Edgecomb is alleen maar goed en verstandig, Percy alleen maar slecht en zielig, etc. Er zit geen nuance in.

Heb inmiddels de berichten bij deze film gelezen en ik moet zeggen dat ik me wel in het commentaar van cornelis kan vinden.

Van (KNIP) was ik veeel en veeel meer onder de indruk (maar zoiets moet ik misschien niet zeggen in reactie op een berichtje van FK....).

Als je een regelmatige lezer bent van Stephen King boeken, dan weet je dat in zijn verhalen meestal een 'groot goed' en een 'groot kwaad' tegenover elkaar staan. De karakters uit de film sluiten dus perfect aan bij de karakters zoals ze in het boek beschreven zijn.

Een nagenoeg perfecte verfilming van een verschrikkelijk goed boek derhalve. en als je de belichaam van goed en slecht betiteld als 'platte karakters', tja............

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Aaaaaa Ingrid! Die spoiler voor (laten we die titel hier ook maar weghalen dan - Jordy) heeft hier natuurlijk geen nut en die film moet ik nog zien .

BoordAppel schreef:

Sorry! Dacht dat het wel duidelijk was dat het een spoiler voor allebei de films was maar dat was dus kennelijk niet duidelijk.

avatar van Jordy

Jordy

Het probleem is dat je tekst gewoon zonder te selecteren te lezen was voor mensen die hier op gestemd hebben, maar die andere film nog niet gezien hebben.

lngrid

O ja. Niet aan gedacht. Goed dat je het hebt weggehaald!!

avatar van renske

renske

Ik ben het helemaal en volledig eens met Cornelis.

The Green Mile vind ik een behoorlijk stupide film in z'n moraal. Ongelooflijk dat deze film in de top tien van zoveel mensen staat (ik maak met deze opmerking waarschijnlijk een heleboel vijanden - het zij zo) en in de top 100, op plaats 29. Dat betekent dus dat volgens de MM-gebruikers maar 28 films in de wereld beter zijn dan TGM. Nou, dat dacht ik dus effe niet hè!

The Green Mile is te lang(dradig), sentimenteel en middelmatig.

[edit] Hahahaaaa! Ik zie dat nadat ik gestemd heb, de film een plaatsje gezakt is in de top 100. Dat gaat de goede kant op! [/edit]

Hij staat ook in de imdb top 250 hoor, zij het wat lager in de lijst dan hier.

Ben het wel een beetje met je eens over de sentimentaliteit, al vind ik de film wel 3,5* waard.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

renske schreef:

The Green Mile vind ik een behoorlijk stupide film in z'n moraal.

Wat is volgens jou de moraal?

avatar van Ravnoss

Ravnoss

Ik blijf het en mooie film vinden, met voor de verandering sentiment wat ik goed te pruimen vind. Alles in deze film viel precies op zijn plek, enige minpunt vond ik het uitstapje met coffey. Had van mij niet gehoeven, ook de magie had iets subtieler verwerkt mogen worden.

Toch 4,5* ster, voor een van de mooiste gevangenis drama's ooit.

renske schreef:

Ik ben het helemaal en volledig eens met Cornelis.

The Green Mile is te lang(dradig), sentimenteel en middelmatig.

Vind je jezelf niet heel erg kinderachtig met die edit van je?

avatar van renske

renske

Nee.

Dat zegt genoeg .

avatar van Marja

Marja

Deze film staat voor mij op de eerste plaats, ik geef hem 5 sterren.

Een topfilm met een boodschap, die zeker niet overdreven is met magie. Het heeft me geraakt en echt, ik, die heel slecht huilen kan heeft menige traantjes gelaten. De rol van Paul gespeeld door Tom Hanks kwam zeer overtuigend over. De rol van John Coffey was geweldig, je kon zijn emoties gewoon voelen. Ik kijk met andere ogen naar Stephen King, wat een goed verhaal.

avatar van Loesa

Loesa

Geweldig! Een vriendin waarschuwde me al dat het een brulfilm was. Geweldige film!!

avatar van gotti

Wat is in vredesnaam een brulfilm?

avatar van Yak

Yak

'Brullen' is Brabants voor janken.

avatar van gotti

Laat die Brabanders dan ook gewoon Nederlands leren. Dan kunnen de 'gewone' Nederlanders hun tenminste ook verstaan...

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

gotti schreef:

als gai mèn nie ken verstoan dan kenduh misschien zelf wah beturh oew best doen

avatar van gotti

Als ik nou Ahcterhoeks kon typen, dan had ik een interessant zinnetje teruggetypt, maar ik ben ten eerste blij dat ik iemand die 'plat' praat verstaan kan, mezelf verstaanbaar maken tegen over een Achterhoeker in het 'plat' wordt al een moeilijkere klus en schrijven is helemaal een ramp. D'r wordt volgens mij ook steeds minder aan de dialecten gedaan in Nederland of heb ik dat mis? En nou niet over de Friesen beginnen, want dat is helemaal een apart volk...

avatar van De Knip

De Knip

Wat must hjir no wer op seeze? No kin eltsenien wol in syn heitetaal skriuwen.

[edit]Ik typte dit nog voor gotti z'n bericht[/edit]

avatar van gotti

A'j plat könt proaten, dan mo'j 't neet loaten... Verder kom ik niet en ik ben bang dat er nog de enige spelfouten in zitten.

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

De Knip schreef:

Wat must hjir nou wer op seeze? No kin eltsenien wol in syn heitetaal skriuwen.

hahaha... hier kan ik echt geen peperkoek van maken.... (wel allemaal beetje offtopic trouwens)...

Ja?

avatar van WB

WB

Mensjes, wat heeft dit allemaal met The Green Mile te maken? Zulke conversaties kom je tegen op Lycos...

avatar van gotti

Wellicht moeten we met z'n allen dan daar maar heen verhuizen.

avatar van eerdekes

eerdekes

WAT EEN MEESTERLIJKE FILM !!!!!!

Hij doet inderdaad wel n beetje denken aan shawshank redemption !!

Maar deze film heeft voor mij net iets meer dan shawshank redemption..

Deze film duurt dan wel 180 min. Maar hij duurde wat mij betreft maar zon 100 min.

Ik startte de dvd, en voordat ik het wist was hij gedaan, meesterlijke film !!!

avatar van eerdekes

eerdekes

ga men top tien mogen updaten peins ik

avatar van rolsnol

rolsnol

Wat een film!!!!!!!

Laatst weer op tv gezien voor de 4e keer en je blijf automatisch kijken.

De eerste keer dat ik de film huurde dacht ik - een 3 uur durende film is wel lang en ging achter de computer zitten.

Toch vanuit mijn ooghoeken even meekijken met de rest.

Na een tijdje was mijn toetsenbord stil en ik zat op de bank (dit gebeurt mij nooit)]

Iedereen was stil.

De drie uur waren zo om.

Fantastische film!!!!!!!!!!!! Heerlijk!!!!!!!!

FAQ - Veel gestelde vragen

Welke Academy awards heeft The Green Mile gewonnen?

- Beste mannelijke bijrol (Michael Clarke Duncan) - Beste film - Beste geluid - Beste scenario

Wat is de speelduur van The Green Mile?

189 minuten